Väderkvarnsgatan 3 Jakobsberg Söderdalen
Jakobsberg Söderdalen

Väderkvarnsgatan 3

Till salu

Varmt välkommen till Väderkvarnsgatan 3 och denna fantastiska hörntrea med stor balkong i tre väderstreck. Lägenheten är optimalt planerad och badar i ljus med stora fönster i två väderstreck. Här har man tänkt kvalitet rakt igenom med många tillval, vilket gör att bostaden känns unik på många sätt. Bostaden är otrolig välhållen och i gott skick med ekparkettgolv, målade väggar i en antikvit kulör, hall och badrum med svart kustgranit, vilket ger en gedigen och förstklassig känsla. Bostaden bjuder på utmärkt liv, både till vardag och fest. Vardagsrum och kök som badar i ljus tack vare den stora öppna planlösningen, här kan man enkelt umgås med släkt och vänner, plats finns för att duka upp långbord för ett stort antal gäster. Under den varma delen av året, slår man upp balkongdörren och kommer ut till den stora balkongen, mot en skyddad och lummiga innergård. Ett härligt kök med Marbodalinredning. Köket pryds vita skåpsluckor med en elegant brytning mot en stilren kvartsgrå laminatbänkskiva. Dessutom erbjuds även ett välutrustat kök med vitvaror från Siemens med separat kyl & frys i rostfritt, häll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Bostadens master bedroom ligger avskilt från de sociala ytorna. Här får vi enkelt plats med dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheter med skjutdörrsgarderober funktionellt utrustat med Elfasystem. Våningens andra sovrum, passar bra som barnrum alternativt kontor. Stort helkaklat badrum med mörkt kustgranit med golvvärme och vitt kakel på väggarna samt spottar med dimmerfunktion i tak. WC, tvättställ, spegelskåp, tvättmaskin & torktumlare från Siemens med praktisk arbetsyta ovan samt tre väggmonterade skåp samt extra hyllförvaring.

Bostaden ligger i kvarteret Väderkvarnen som är den första delen av Söderdalen och således nära både centrum med butiker, caféer och restauranger samt pendeltågsstation. Det finns även förskolor, skolor och gymnasium bara ett stenkast från bostaden. Pendeltåget från Jakobsbergs station tar 19 minuter till Stockholms Central. Det finns också tillgång till en rad busslinjer och direktbussar till olika delar av stan samt access till E18/E4. Även med några minuters promenad till gym, simhall, tennishall, padelhall, fotbollsplaner och hockeyhall. På cykelsadeln är man på 10-15 minuter en bra bit ut på Järvafältets stora naturområde, eller nere vid Mälarens strandkant. Även närhet till all form av shopping i Barkarbystaden.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 895 000 kr
  • Boarea: 74 kvm Förvaltarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3, hiss finns
  • Avgift: 4 744 kr Inkl värme. Obligatoriskt tillägg för Bredband/TV/Telefoni om 175 kr/månad.
  • Förening: BRF Väderkvarnen i Söderdalen
  • Byggnadsår: 2015
  • Område: Jakobsberg Söderdalen, Järfälla
Utgångspris

2 895 000 kr

Visningar

2 Okt 13:00 - 13:30
Öppen visning. Anmäl dig till visningen så håller vi dig informerad. Välkommen!
3 Okt
Ring för visning
Ansvarig mäklare
Philip Sandberg

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Väderkvarnsgatan 3

Balkong

Stor trätrallad balkong med kvällssol. Uteplatsen vetter mot innergård med gott om plats för valfri möblering så som middagsbord och en loungedel.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier samt utgång till stor balkong med kvällssol. Vardagsrummet har generösa och sociala ytor med plats för soffgrupp samt mediahörna.

Visa mer

Kök

Modernt och stilfullt Marbodal kök med en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket pryds vita skåpsluckor med en elegant brytning mot den stilren kvartsgrå laminatbänkskiva samt det ljusa kakel ovan disk- och arbetsbänk. Rikligt med i över- och underskåp med påkostad ledbelysning med dimmerfunktion ovan arbetsbänk. Full maskinell utrustning från Siemens i form av fristående kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, häll, fläkt, varmluftsugn och mikrovågsugn i praktiskt arbetshöjd. Här finns även plats för matbord för det stora sällskapet.

Visa mer

Sovrum 1

Bostadens master bedroom har plats för både stor säng och annat möblemang. Här finns även gott om förvaring med skjutdörrsgarderob med Elfa interiör längs med hela kortsidan av rummet.

Visa mer

Sovrum 2

Gott om plats för säng och annan önskvärd möblering. Här finns även en platsbyggd garderob för förvaring.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall som presenterar bostadens ljus och rymd på ett föredömligt sätt. klinkergolv i kustgranit och målade väggar i antikvit kulör. Bra förvaringsmöjligheter med skjutdörrsgarderober i form av kvalitet och funktionalitet från Elfa. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och annan förvaring.

Visa mer

Badrum

Klinkergolv i kustgranit och för bästa komfort finns härlig golvvärme. Vitt kakel på väggar samt spottar med dimmerfunktion i tak. Stort badkar med dusch. WC. Handfat med kommod. Tvättmaskin samt torktumlare. Vägghängd förvaring.

Visa mer

Exteriör

På denna adress bor du när centrum med butiker, caféer och restauranger samt pendeltågsstation. Det finns även förskolor, skolor och gymnasium bara ett stenkast från bostaden. Pendeltåget från Jakobsbergs station tar 19 minuter till Stockholms Central. Det finns också tillgång till en rad busslinjer och direktbussar till olika delar av stan samt access till E18/E4.

Med en kort promenad kommer du till gym, simhall, tennishall, padelhall, fotbollsplaner och hockeyhall. På cykelsadeln är man på 10-15 minuter en bra bit ut på Järvafältets stora naturområde, eller nere vid Mälarens strandkant. Även närhet till all form av shopping i Barkarby Staden.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Philip Sandberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 744 kr, Inkl värme. Obligatoriskt tillägg för Bredband/TV/Telefoni om 175 kr/månad.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
74 m² Förvaltarens information
Våning
2 av 3, hiss finns
Andel i förening
1,37161 %
Övrigt
-Närheten till kommunikationer och centrum.
-Hög standard med många tillval.
-Stor balkong med kvällssol.
-Stora förvaringsutrymmen med Elfa inredning.
-Öppen och ljus planlösning.

Föreningen

Namn
BRF Väderkvarnen i Söderdalen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
75 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Väderkvarnen, org.nr: 769629-3450

Föreningen består av 3 bostadshus med 75 bostadslägenheter och 1 affärslokal för uthyrning. Ytorna är fördelade på 5 402 kvm boarea. Adress: Frihetsvägen 2, Mäldgatan 2 och Väderkvarnsgatan 1-3.
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd. Dessutom finns cykelförråd och rum för barnvagnar.

AVGIFTEN:
I avgiften ingår värme, elnät och renhållning. Obligatorisk kostnad för bredband och kabeltv tillkommer med 220kr/mån. Boende debiteras för kall- och varmvatten samt elförbrukningen.

BREDBAND, TV OCH TELEFONI
Föreningens leverantör av bredband, IP-telefoni och TV är Telia via ett kollektivt avtal för s.k. Triple-play. Det är en obligatorisk kostnad varje månad om 175kr. En digitalbox per lägenhet för tv ingår.

PARKERING
Brf Väderkvarnen har tillgång till 44 garageplatser för bil, varav 1 handikapplats, och en plats för motorcykel. De är belägna i garaget vid Mäldgatan. Föreningen har inte tillgång till parkering utomhus och har inte heller någon gästparkering. Avgiften för en garageplats för bil är för närvarande 800 kr/månad och 400 kr/mån för MC-plats. Det är för närvarande ett drygt halvårs kötid för att få en garageplats, men detta är naturligtvis bara en uppskattning. Du anmäler dig till kön för garageplats, garageplats med laddningsmöjlighet eller MC-plats genom att logga in på NABOs hemsida och sedan klicka på fliken "köer".

Fyra av föreningens platser är utrustade för laddning av elbil eller hybridbil. Det är således separat kö till dessa. . Gatorna i området är kommunala och parkeringen avgiftsbelagd.

PLANERADE RENOVERINGAR
2022 Stamspolning
2023 Målning av insynsskydd vid uteplatser
2025 Byte av vattenmätare
2025 Målning av golv miljörum
2025 Rengöring av fjärrvärmeväxlare


GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Cykelrum/barnvagnsrum, källsorteringsrum, styrelserum/föreningslokal samt extra förråd för uthyrning.


ÖVRIGT

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

Föreningen godkänner delat ägarskap.

Föreningens ekonomiska & tekniska förvaltare är Nabo

Överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
vatten
3 600 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftkostnaderna är enligt schablonuppgifter.
Energideklaration
Utförd 2020-04-01
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
98 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg växer en helt ny stadsdel fram. Under de närmaste åren kommer ett uttjänt industriområde att förvandlas till ett femtontal bostadskvarter med sammanlagt cirka 1 250 lägenheter. Husen i Söderdalen kommer att ligga i en grön parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- alternativt cykelavstånd från Söderdalen. Här finns även ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det många familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Här bor du nära naturen med alla möjligheter till rekreation och sport. I närliggande Jakobsbergs centrum finns ett hundratal butiker och gott om restauranger. Kommunikationerna till Söderdalen är mycket goda oavsett om du väljer bil, cykel eller kollektiva färdmedel.

JM kommer att restaurera och bredda Bällstaån i samband med att de sista kvarteren byggs. På så vis får området en fin vattenkontakt, och bryggor längs ån erbjuder plats för sol och avkoppling. Alldeles intill Söderdalen ligger Järfälla Sportcenter med sporthall, simhall, tennisbanor, fotbollsplaner och ishall.

Kommunikation

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. En ny entré till pendeltåget kommer att byggas närmare Söderdalen i samband med att perrongen förlängs för att regionaltågen ska kunna stanna där. Med pendeltåget tar det 19 minuter till Stockholms central. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.
Med bil tar man E18 till Stockholm city som ligger ca 20 km bort.

Närservice

På ett kort promenadavstånd nås Jakobsbergs centrum, en inglasad galleria med ett 100-tal butiker, mataffärer, systembolag, frisör, restauranger, bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. På andra sidan E18 ligger Barkarby Handelsplats. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Övrigt

Föredrar du utomhusaktiviteter har du fina möjligheter i områdets nya parkområden och längs Bällstaån. Dessutom är det inte långt till Järvafältet, ett fantastiskt naturreservat med en bred flora och fauna och många vackra promenad- och joggingstråk.
I den västra delen av Järvafältet ligger Säby Gård. Här finns stall med ridhus och café. Här ligger också fågelrika Säbysjön som är ett populärt tillhåll för fågelskådare.
Görvälns naturreservat är en annan plats som erbjuder underbara upplevelser intill Mälaren. Här kan du ströva runt i ett arboretum med 150 olika trädarter från hela världen. Vintertid är detta även ett populärt utgångsställe för en skridskotur på Mälaren. Intill i Bruket finns slalombackar och längdskidåkningsspår.
Här ligger också vackra Görvälns slott som erbjuder sagolika vistelser i slottsmiljö. Det är ett populärt ställe för bröllop, en lyxig weekend, konferenser eller kulinariska upplevelser i restaurangen

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.