Bolindervägen 47 Kallhäll
Kallhäll

Bolindervägen 47

Lugnt radhusboende till låg kostnad!

Till salu

Lugnt radhusboende till låg kostnad!

Mycket trivsamt radhusboende i uppvuxet lummigt äldre område. Omdisponerat radhus om 73+30 kvm, 3 rok (fungerar som 4 rok). Inredd källarvåning med ett extra sovrum eller allrum. I källaren har man även skapat och inrett ytterligare ett badrum och en tvättstugedel. Prisvärt med en låg boendekostnad. Mycket barnvänligt med många lekkamrater i området. Liten lättskött tomt och stor träaltan i bästa solläge. Nära skola och dagis.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 3 595 000 kr
 • Boarea: 73.6 kvm + 30 kvm biarea föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Avgift: 3 780 kr inkl. värme, vatten, sophämtning och TV 1, 2,och 4.
 • Förening: Brf Bolinderbyn nr 1 i Kallhäll
 • Byggnadsår: 1946-47
 • Område: Kallhäll, Järfälla
Utgångspris

3 595 000 kr

Visningar

2 Okt 11:00 - 11:30
Välkommen!
Ansvarig mäklare
Kent Nordh

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bolindervägen 47

 • Härlig uteplats och trädgård i sydväst
 • Otroligt barnvänligt boende
 • Lugnt läge mot allmänning
 • 3 sovrum & 2 badrum
 • Mycket nära skolor
 • Bra brf med välskötta hus

Välkommen till en Kallhällsidyll "Bolinderbyn". Detta är Kallhälls första bostadsrättsförening byggd runt 1947. Uppvuxet grönt lummigt område med den gamla charmen kvar.
Boende i radhus med baksidan mot gräs och skogsallmänning och uteplatsen i ett solrikt sydvästläge. Ett mycket trevligt, lugnt och barnvänligt område med skolor och daghem på kort behagligt gångavstånd. I Bolinderbyområdet har barnen massor av bra lekytor på stora gräsmattor, lekplatser, små skogsområden, fotbollsplaner och pulkabackar. Till idrottsplatsen och inomhusrinken är det ca 600 meters promenad. Till Kallhälls Centrum och pendeltåget är det ca 10 minuters promenad. Närmsta busshållsplats finns ca 400 meter bort från bostaden.

Husen benämns som 3 rok med källare, och har en totalyta om drygt 100 kvm. Tack vare den inredda källarvåningen fungerar detta hus som 4 rok i tre plan. I källaren finns ett stort rum som kan användas som sovrum eller allrum i samband med detta valde ägaren att satsa på ett nytt större källarfönster, för att öka rumskänslan. Även tidigare förrådsdelen i källaren har gjorts om till ett helkaklat badrum med dusch och wc, samt en tvättstugedel med bra arbetsbänk och tvättmaskin samt torktumlare. Huset har även en ny entrétrappa och en ny ytterdörr från 2012.
Tryggt enkelt radhusboende där föreningen som brukligt sköter det yttre underhållet av husen, samt fasta installationer såsom vatten, avlopp, värme och elen. Här har man istället tiden över för att sätta sig och njuta på altanen i det soliga lugna läget. Till radhuset hör en lättskött liten trädgård med solaltan, gräsmatta, blomsterrabbatter och "grillplats". I direkt anslutning till tomten på baksidan finns en gräsallmänning och därefter en skogsallmänning, som för barnen blir trivsamma lekplatser. Rejäl markis skyddar mot både sol och regn och kan fällas ut över större delen av solaltanen.

Här finner man ett trevligt och välskött radhus.
På entrévåningen möts man av en ljus hall i öppen plan med omdisponerat kök. På detta planet finns också vardagsrummet med utgång till uteplats och trädgård. Ljus trapp både till källaren och mot ovanvåning.
Ovanvåningen har två sovrum med rejäla bra ytor. Helt ostört läge med utblick över skogsallmänning eller den lummiga gatusidan. I anslutning till sovrummen finns ett badrum med badkar och fönster mot baksidan. Inredd källaren med stort allrum/sovrum, tidigare förrådsyta inredd till helkaklad badrumsdel med dusch och tvättstugedel med riktigt bra arbets och förvaringsytor. Under trappen finns visst förvaringsutrymme.

Uteplats och tomt

Härligt lugn läge på baksidan. Sommartid kommer solen in på tomten redan på förmiddagen och skiner över uteplats och tomt till långt in på kvällen. Rofyllt och skyddat med utblick mot en grön prunkande skogsallmänning. I den lilla skogen och den stora gräsmattan som på baksidan omger huslängan har barnen direkt access och kan enkelt springa in och ut för att leka och träffa kompisarna.

Visa mer

Kök

Omdisponerat kök med nya stommar, luckor och fronter från Puustelli. Spis, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Spisfläkt. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Matplats för 4-5 personer. Golv bestående av trätiljor och målade väggar.

Visa mer

Vardagsrum

Rejält vardagsrum med plats för både soffhörnan och matsalsbordet. Vardagsrummet har ett ekparkettgolv och tapet på väggarna. Här finns utgång till uteplatsen och den lilla trädgården på baksidan.

Visa mer

Allrum

Inrett rum i källaren med utbytt större fönster mot gatusidan, som ger rummet dagsljus. Bra ytor och funktion. Antingen kan man använda det som ett sovrum, allrum eller kanske det extra rummet för att sitta hemma och jobba ostört. Ekparkettgolv och målade ljus väggar och tak. Viss förvaringsyta under trappen.

Visa mer

Sovrum 1

Rejält sovrum med gott om plats för det väsentliga. Laminatgolv med de gamla furutiljorna som är originalgolv kvar under. Målade väggar. Ogenerat läge med trevlig utblick mot den lummiga gröna framsidan.

Visa mer

Sovrum 2

Ytterligare ett rejält sovrum med gott om plats för det väsentliga. Samma typ av laminatgolv flyter vidare även i detta sovrummet. Även här finns de gamla trätiljorna i original liggande under laminatgolvet. Väggar målade i ljus färg. Även detta sovrummet har ett helt ogenerat läge med fönster i sydväst, med utblick mot baksidans trädgårdar och skogsallmänningen.

Visa mer

Exteriör

Välkommen till en Kallhällsidyll "Bolinderbyn". Detta är Kallhälls första bostadsrättsförening byggd runt 1947. Uppvuxet grönt lummigt område med den gamla charmen kvar.
Boende i radhus med baksidan mot gräs och skogsallmänning och uteplatsen i ett solrikt sydvästläge. Ett mycket trevligt, lugnt och barnvänligt område med skolor och daghem på kort behagligt gångavstånd. I Bolinderbyområdet har barnen massor av bra lekytor på stora gräsmattor, lekplatser, små skogsområden, fotbollsplaner och pulkabackar.

Visa mer

Tvättstuga

Från rummet har man en dörr till tidigare förrådsdel. Här möts man av en stor praktisk och fräsch tvättstugedel, med gott om plats för arbete och förvaring. Stor arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare från ca -16. Klinkergolv med komfortabel golvvärme och kaklade väggar.

Visa mer

Duschrum

I anslutning till tvättstugan finns ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Även här har golvet en skön elektrisk golvvärme.

Visa mer

Badrum övre plan

Rymligt badrum med fönster i mot baksidan. Badrummet har våtrumsmatta på väggar och golv. Inredning bestående av badkar, wc, handfat och skåp.

Visa mer

Hall

Vid entrén till huset möts man av en liten hall i öppen ljus planlösning med köket. Vid trappnedgången till källaren finns utrymme för att ställa undan skor och hänga ytterkläder. Golvtiljor i gran som är husets originalgolv, samt målade ljusa väggar.

Visa mer

Närområdet

Kort gångavstånd till både förskolor och låg, mellanstadieskola. Till Bolindervallens idrottsplats och inomhusrinken är det ca 600 meters promenad. Till Kallhälls Centrum och pendeltåget är det ca 10 minuters promenad. Närmsta busshållsplats finns ca 400 meter bort från bostaden. Kallhäll är omgivet av Mälarens vatten och naturreservat. Här är det aldrig långt att komma ut i vilsamma sköna områden.

Visa mer

Hall ovanvåning

Ljus furutrapp leder upp till ovanvåningen. Stort trappfönster skänker bra dagsljus till trapp och hall. Laminatgolv och målade ljusa väggar.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kent Nordh

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Radhus
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 780 kr, inkl. värme, vatten, sophämtning och TV 1, 2,och 4.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
73.6 m² + 30 m² biarea föreningens information
Andel i förening
0,5987 %
Andel av årsavgift
0,5987 %

Föreningen

Namn
Brf Bolinderbyn nr 1 i Kallhäll
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
166 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
21 huslängor, 166 lgh. Föreningen invigdes 1947.
Följande adresser tillhör föreningen: Bolindervägen 2 - 146, Bolindervägen 3 - 145, Relävägen 2 - 14, Skogstorpsvägen 2 - 18 samt Trimvägen 2 - 16.

På Skogstorpsvägen har föreningen ett fristående hus med gemensam tvättstuga renoverad under 2014. Tvättstugan har 4 st tvättmaskiner, grovtvättmaskin, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp och 2 st manglar. Snickarlokal. Festlokal och föreningsexpedition.

PARKERING
Föreningen har sammanlagt 187 p-platser till 166 lägenheter. Till varje lägenhet finns en parkeringsplats knuten. Kostnad 50 kr/mån. Ytterligare ett mindre antal p-platser fördelas om möjligt efter önskemål om en andra parkeringsplats. Till en andra plats är det f.n kö.

TV/BREDBAND
ComHem via kabelnät.
I månadsavgiften ingår anslutning till ComHems Kabel-TVnät samt programkanalerna SVT1, SVT2 samt TV4. Fler programkanaler beställs av ComHem 0771-550000. Via ComHem kan man även beställa Internetanslutning samt telefoni.
Fiberoptisk nät har installerats i radhusen under 2014, från Stockholm Fiber, 1 GB/1 GB.

RENOVERINGAR
Tidigare renoveringar/åtgärder
Föreningen har under årens gång utfört de flesta stora jobb, såsom stambyten, fasad- och takrenoveringar och byte av värmekulvertar är utförda och behöver inte upprepas inom överskådlig framtid. Vad gäller stambytet har de liggande stammarna bytts 1993 och den stående antingen i samband med det eller vid en senare badrumsrenovering. 2004 gicks alla badrum igenom och då klassades allt som "stambytt". Fönster ommålade och klart 2020.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Omläggning av tak. Installation av elstolpar för elbilar.

ÅRSAVGIFTEN
Inga ändringar kommer ske av årsavgiften vid årskiftet 20/21.


ÖVRIGT
Överlåtelseavgift 1208 kr betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 483 kr.
Juridisk person godkännes ej som medlem i föreningen.

Föreningen har egen hemsida: www.bolinderbyn.se

Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Omläggning av tak pågår för tillfället.
Installation av laddar till elbilar står på agendan.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
2-plans radhus med källare
BYGGNADSÅR
1946-47
Uppvärmning
Centralvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
Parkeringsplats nr. 42, hyreskostnad för parkeringsplats 50:-/mån. Elstolpe installerad på p-platsen.
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensam tvättstuga och festlokal på Skogstorpsvägen.

Ekonomi

Utgångspris
3 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2022-02-10
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
96 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Välkommen till en gammal "brukssort" belägen vid Mälarens strand och med skogen tätt intill. De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 10 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.
Behagligt promenadavstånd till bad, strandpromenader, naturreservat, idrottsplats med fotbollsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor, centrum med affärer och annan service. Biograf och bibliotek finns i Folkets Hus i centrum. Träningsmöjligheter i fräscha lokaler både hos Friskis & Svettis, samt Forma.

Kommunikation

Med pendeltåget tar resan in till staden ca 23 minuter. Byggnationen av ytterligare två spår ut till Kallhäll pågår förfullt just nu. Det innebär när detta står klart att resan in till staden kommer att gå fortare, oftare och med större tursäkerhet. Kommunikationer med buss finns till närliggande orter. Med bil tar resan in till staden ca 25 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.