Trappebergsvägen 1 Stäket
Stäket

Trappebergsvägen 1

Blomsterrike på ostörd hörntomt!

Kommande

Blomsterrike på ostörd hörntomt!

Idylliskt boende med ca 350 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Lugnt skönt läge på liten villagata. Stor lummig hörntomt om 522 kvm. Fantastisk trädgård med massor av sköna växter, som under den varma tiden på året bäddar in hus och uteplatser på ett bedårande och mycket behagligt sätt. Flera fina uteplatser och "trädgårdsrum" att vistas i, här kan man välja mellan skugga och sol. Tillbyggt hus med extra rum och generösa förvaringsytor. Fristående stort garage med snickarbod och förrådsutrymmen. Braskamin installerad. Bredband installerat. Kort promenad till Mälarens vatten, naturen, förskola och skola.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 995 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 125 kvm + 47 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1986, Ombyggt 1991
 • Område: Stäket, Järfälla
 • Fastighetsbeteckning: Trappeberg 1:72
Utgångspris

4 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Trappebergsvägen 1

 • Mälarnära boende
 • Falurött parhus med gula knutar
 • Stor insynsskyddad hörntomt
 • Fantastisk trädgård med flera uteplatser
 • 3-4 sovrum
 • Stort garage med vidbyggd snickarbod

Välkommen till ett trivsamt och hjärtevärmande Falurött parhus med gula knutar. Perfekt hus och tomt för familjen som vill ha tid över för fritidsintressen. Lättskött men bra tomtyta om 522 kvm och ringa underhåll av hus krävs. Här parkerar man bilen bekvämt på sin egna tomt. Förutom garaget, finns en stenbelagd uppfart med plats för ett par bilar. Ursprungshuset har byggts till och fått extra rum, samt ännu mer tacksamma och praktiska biytor.

Idylliskt med ca 350 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Perfekt för barnfamiljen. Lugnt läge på liten villagata. I husområdet finns trevliga lekytor på gräsmattor, liten skog, samt tre olika lekplatser. Regniga dagar har man samfällighetslokalen ett stenkast bort, här kan barnen ta med kompisarna och spela pingis.

Trappeberg är ett lugnt barnvänligt område i närheten av Mälarens strandkant. Här finner man allt från soldattorp byggda på 1800-talet, snickarglada sekelskiftesvillor, till dagens nybyggen. Från huset har man endast ca 250 meter till den sköna strandpromenaden. Med en kort promenad når man även Bonäsbadets bryggor och ett par båtklubbar. Busshållplats och bra mataffär finns i direkt närhet till området.

Tillbyggt parhus. Idag har planlösningen på entrévåning ett sovrum och ett stort vardagsrum. Självklart kan vardagsrummet användas som barnens allrum, eller utnyttjas som ytterligare ett sovrum. Tack vare utbyggnaden har man en ljus mycket välkomnande hall och en stor matkällare/förråd. Här finns också en tvättstuga och ett badrum, samt en stor klädkammare som nås med ingång under trappan. Ovanvåningen disponeras idag med två sovrum, vardagsrum och kök. Även på denna våningen finns ett badrum.

Ostört läge med ett fåtal grannar som passerar. Trivsamma uteplatser på framsida, baksida och på gaveln. Dessa ger möjligheten att hela tiden välja mellan sol och skugga. På framsidan/gavelsidan finns en inbäddad skyddad stor uteplats med sol från tidig morgon till eftermiddagen. Här kan man i lugnet inta morgonkaffet på den snickrade altanen eller den stenbelagda delen, med utblick över framsidans och gavellägets grönska bestående av klematis, trädpion, vanlig pion, pimpernöt m.m. Här finns också det stora garaget, en isolerad snickarbod, redskapsskjul och komposter på baksidan av garaget. På husets baksida sitter man också helt ostörd och inbäddad i grönska, här växer bl.a persikoträd, rosor, magnolior, rhododendron, japanska lönnar, gullregn och eucalyptusvide. Solaltan i skönt sydvästläge, som nås direkt från köket, stor markis finns. Stenbeläggning med plats för stolar i skuggan av lite högre växter och träd, där man de varmaste dagarna kan finna skydd och svalka. Även vid gaveln finns en snickrad rund altan, med gott om plats för grill och matbord.

Genomgående fint och välhållet skick in och utvändigt. Helt nytt kök sattes in 2005. Tillbyggnad av huset gjordes tidigt 90-tal. Totalt har man bo och biytor om över 170 kvm, som kan användas på olika sätt och gör att huset fungerar för de flesta familjer. Ljusinsläpp och fönster i tre väderstreck skänker huset extra mycket dagsljus. Markiser på ovanvåningen i alla väderstreck. Braskamin installerad. Bredband installerat. Hängrännor bytta 2016 och altandörren på baksidan byttes 2021.

Stäket är ett attraktivt område och en härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära natur och ute på sjön, men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Här finns den exempelvis den mycket uppskattade Iljansbodaskolan, samt även en förskola. Ytterligare en nybyggd förskola på Almarevägen ligger ca 350 meter bort. Huset ligger nära Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i skogsområdet och med fördel ta med sig bärhinken och svampkorgen på hösten. På vintern skidorna, för att kanske ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka i indianbyn eller på fortet, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu. Utöver det finns flera fina kända golfklubbar på nära avstånd.

För den en som är intresserad av sjöliv ligger Mälaren bara ett ”stenkast” bort med flera båtklubbar i trakterna.
Ute på Almare Stäket finns stall, hästpoloklubb och sköna landskap att vandra i. Ta en promenad och känn historiens vingslag ute på Stäketsholmen där det finns en historisk skatt, ruinerna efter ärkebiskopsborgen – S:t Eriks slott – som var Sveriges största medeltida borg vilken grundlades redan under 1100-talet. Den fungerade som försvarsanläggning för städerna Sigtuna och Uppsala. Här gick en viktig vattenled mellan Stockholm och Uppsala och den som hade kontroll över vattenvägarna hade även kontroll över riket. Under hela medeltiden pågick en ständig dragkamp mellan kungen och kyrkan om vem som fick styra över borgen.

Närområde

Trappeberg är ett lugnt barnvänligt område i närheten av Mälarens strandkant. Här finner man allt från soldattorp byggda på 1800-talet, snickarglada sekelskiftesvillor, till dagens nybyggen. Från huset har man endast ca 250 meter till den sköna strandpromenaden. Med en kort promenad når man även Bonäsbadets bryggor och ett par båtklubbar. Busshållplats och bra mataffär finns i direkt närhet till området.

Visa mer

Uteplats

Ostört läge med ett fåtal grannar som passerar. Trivsamma uteplatser på framsida, baksida och på gaveln. Dessa ger möjligheten att hela tiden välja mellan sol och skugga. På framsidan/gavelsidan finns en inbäddad skyddad stor uteplats med sol från tidig morgon till eftermiddagen. Här kan man i lugnet inta morgonkaffet på den snickrade altanen eller den stenbelagda delen, med utblick över framsidans och gavellägets grönska

Visa mer

Kök

Stilfullt U-format Noblessakök från 2005. Generösa avställning och arbetsytor på en extra breddad bänkskiva i gedigen körsbär. Ovan bänkskivan finns en mosaik i flerfärgat mönster. Vitvaror bestående av diskmaskin -19. Kyl/frys -15.
Spishäll -16. Spisfläkt , ugn -20 samt micro i bekväm arbetshöjd. Ljust laminatgolv och väggar med mönstrad ljus tapet. Bra matplats vid ljust fönsterparti i västerläge. Vid fönstret finns en extra bred blomsterbänk i gedigen ek. Utgång till solalten på baksidan.

Visa mer

Vardagsrum med braskamin

Härligt ljust vardagsrum att umgås i. Hörnrum med fönster i två väderstreck. Vacker kaklad braskamin i vitt installerad. Ljust laminatgolv och ljusmålade väggar med en mönstrad fondtapet. Bägge fönsterna har markis.

Visa mer

Trädgård/tomt

Fantastisk välskött trädgård med ett stort antal olika växter, som skapar olika sköna "rum" att vistas i under den varma delen av året. Här växer bl.a japans körsbärsträd, persikoträd, japanska lönnar, pimpernöt, klematis, trädpion och vanlig pion, plommonträd, funkior, lavendel, gullregn, rosor, dagliljor och mycket mer!

Visa mer

Nedre hall

Välkomnande rejäl hall. Dubbla fönster på gavelväggen ger gott om dagsljus till entrén. Tåligt lättstädat klinkergolv. Väggar med ljus mönstad tapet och sandfärgad tapet, samt panel i ljus brun ton. Direkt i anslutning till entrén finns en stor sval matkällare/förråd. Här är inrett med ett flertal hyllor, samt en kyl och frys. Längre in i hallen finns gott om plats för ytterkläder och skor under trappen, här finns också en stor praktisk klädkammare, att få undan familjens alla attiraljer.
Vitmålad trapp leder upp till ovanvåningen.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med trämönstrat laminatgolv och målad vägg i ljus ton. Fönster med utblick mot framsidans grönska.

Visa mer

Vardagsrum nedre plan

Stort vardagsrum med ekparkettgolv och väggar med ljus tapet. Rummet kan förstås även användas som ett stort sovrum, allrum för barnens alla leksaker eller spelkonsoler. Alternativt kan man också dela av det till både sovrum och litet mysigt TV-rum eller spelhörna. Rummet har ett stort fönsterparti mot framsidans gröna tomt.

Visa mer

Dusch och tvättrum

Rejält utrymme bestående av tvättstuga och duschrum. Genom hela utrymmet flyter ett blått klinkergolv. I duschrummet är väggarna helkaklade i vitt med diskret mönster. Här finns en duschhörna med infällbara duschdörrar i glas. I övrigt finns ett handfat med kommod, toalett, elektrisk handdukstork och förvaringsskåp.
I tvättstugedel finns en tvättbänk i rostfritt stål, som stänkskydd runt bänken finns blå mosaik. Maskinellt finns en tvättmaskin från -16, toktumlare från -18 och en mangel. Elpannan byttes -12. Högskåp och hyllor.

Visa mer

Övre hall

Övre hall som binder ihop samtliga rum på ovanvåningen. Här finns ett Ljust laminatgolv som flyter från hallen in i både kök, vardagsrummet och ena sovrummet. Mönstrad ljus tapet på väggarna.

Visa mer

Badrum övre plan

Välvårdat badrum med originalbeklädnader. Våtrumsmatta i blått. Mönstrad våtrumstapet på väggar och halvkaklat i blått där tidigare badkar stått. Idag har rummet en duschhörna. Inredning bestående av handfat med en kommod och en toalett. Elektrisk handdukstork finns installerad.

Visa mer

Sovrum 1

I ytan stort sovrum med ett ljust laminatgolv. Sandfärgsmålade väggar med en mönstrad ljus fondtapet. Stor garderobsyta med tre skjutdörrar i glas. Fönster och utblick mot framsidan i nordöst. Fönstermarkis finns.

Visa mer

Sovrum 2

Rymligt sovrum på ovanvåningen med fönster på husets gavel. Vit laminatgolv och vitmålade väggar med en mönstrad fondvägg i vitt och svart. Stor garderob i vitt med dubbla skjutdörrar. Markis finns.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Trappeberg 1:72
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
125 m² + 47 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
522 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomt
Fantastisk välskött trädgård med ett stort antal olika växter, som skapar olika sköna "rum" att vistas i under den varma delen av året. Här växer bl.a japans körsbärsträd, persikoträd, japanska lönnar, pimpernöt, klematis, trädpion och vanlig pion, plommonträd, funkior, lavendel, gullregn, rosor, dagliljor och mycket mer!

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via elpanna
BYGGNADSÅR
1986, Ombyggt 1991 
Byggnadstyp
2-plans parhus i souterräng
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk från/tilluft värmevxl.
Övriga byggnader
Fristående stort garage. Vidbyggt till garaget finns en isolerad snickarbod med bänkinredning. Förrådskjul på baksidan av garaget. Litet "hus" för att förvara soptunnan i.

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,331%
TAXERINGSVÄRDE
3 649 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 963 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
839 200 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
33 756 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
8 212 kr/år
Renhållning
2 320 kr/år
Försäkring
7 488 kr/år
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår bredband (fiber 100Mbit), telefoni och kabel tv (ca 15 kanaler ).
Det ingår också vatten, snöröjning, underhåll områdesbelysning, samt en mycket trevlig gemensamhetslokal.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
51 776 kr/år
Elförbrukning
16 878 kWh/år

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Trappeberg GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Avtalsservitut Huvudvattenmätare
Last: Avtalsservitut: Huvudvattenmätare, 01-IM5-85/8595.1
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Stäket är ett naturskönt område vid Mälaren i norra Järfälla. Fastigheten ligger i ett område med blandad bebyggelse; kedjehus, radhus samt fristående villor.
Det är ett mycket lugnt och fridfullt område och mycket barnvänligt.

Naturen ligger intill huset där man finner en underbar skog med gott om bär och svamp. Det finns ett antal motionsspår med olika längd som passar utmärkt för promenader (även om barnvagn), cykelturer samt skidåkning på vintern.
Det stora härliga friluftsområdet Ängsjö ligger inom närområdet dit man kommer antingen genom skogen, t ex med cykel, med buss, cykel eller bil. Där finns möjlighet till olika aktiviteter samt bad.

Vid Stäkskanalen finns en båtklubb och en sommarrestaurang med fullständiga rättigheter. Ett flertal fina bad finns i närheten, varav Bonäsbadet är närmast. På Almare Stäket finns Almare Herrgård ( www.almare.se ) med anor från 1700-talet som erbjuder festmåltider ett stenkast från Mälaren. På Almare Stäket, som första gången omtalas år 1007 vid Snorre Sturlassons vikingatåg i Mälaren, finns även en internationellt erkänd hästpoloklubb ( www.poloclub.se ) med säteri och en ridklubb ( www3.idrottonline.se/StaketRyttarnasHSF-Ridsport ).

Inom kort avstånd finns Bro Hof Slott Golf Club ( www.brohofslott.se ), som av många golfintresserade rankad som landets vackraste golfbana och är huvudbana för Scandinavian Masters. Även ansedda Kungsängen Golf Club, tidigare Mastersbana, finns en kort bilfärd bort. Dessutom finns ytterligare golfbanor längs med Rotebroleden.

Kommunikation

Buss 548 har en hållplats vid lekparken bakom Biskop Olovs väg, en kort promenad från bostaden. Den går till Kallhälls station där man kan ta pendeln till bl a T-centralen vilket tar 25 min.
Med bil kommer man lätt ut på E18 respektive E4 i både norr och sydgående riktning.
Arlanda ligger ca 20 min bilväg från Stäket och du är inne i centrala Stockholm på ca 30 min med bil.

Närservice

Välsorterade Hemköp ligger ca 1 km från bostaden, här finns också K-Rauta och McDonald´s. I Kallhälls centrum finns ytterligare matvaruaffärer, blomsteraffär samt Apotek. På bekvämt bilavstånd finns såväl Jakobsbergs centrum med ett större utbud av butiker samt Barkarby handelsplats där både Outlet och de flesta större butikskedjor finns. IKEA ligger också här.
Vill man åka utanför kommunens gränser, finns de populära galleriorna Stinsen, Sollentuna -och Kista Centrum.

Övrigt

Närmaste förskola och lågstadieskola är Iljansbodaskolan. Beläget på perfekt avstånd från bostaden. Här finns också fritidshem. För mer information om barnomsorg och skolor i Järfälla besök: http://www.jarfalla.se/templates/page____24076.aspx

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.