Fabriksvägen 8 Bolinder Strand
Bolinder Strand

Fabriksvägen 8

Spektakulärt läge med utblick över Mälarlanskapet!

BUDGIVNING PÅGÅR

Spektakulärt läge med utblick över Mälarlanskapet!

För dig som söker det bästa! På 14:e våningen i ett av de högsta boendelägena i Kallhäll, ligger denna nyproducerade lägenhet. Högt upp i huset betyder ett boende med extra lugn och ro. Kombinera detta med underskön omväxlande Mälarblick & väderdramatik. Fantastisk skön boendekänsla, med utblick över stora delar av Järfälla, Upplands-Bro. Mälaren, naturreservatet och Bolinders gamla kulturklassade fabriksbyggnader. Balkong i bästa sol och ljusläge. Bli den förste att bo i en nyproducerad ägarlägenhet, vars hus färdigställdes våren 2022. Egen p-plats ingår i ägandet. Genomgående hög standard med en del extra tillval som förgyller bostaden ytterligare. Här får man ett högkvalitativt boende i navet mellan Mälarkanten, naturreservatet, centrumet och pendeltåget.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Antal rum: 3 rum
 • Boarea: 73 kvm taxeringsinformation
 • Utgångspris: 4 975 000 kr
 • Byggnadsår: 2022
 • Våning: 14 av 15, hiss finns, Huset har en större och en mindre hiss.
 • Område: Bolinder Strand, Järfälla
 • Fastighetsbeteckning: Kallhäll 1:162
Högsta BUD

4 600 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fabriksvägen 8

 • Fantastisk vy över Mälarlandskapet
 • Högkvalitativ boende i underbar miljö
 • Ny bostad färdigställd 2022
 • Egen p-plats ingår i avgiften
 • Balkong i sydväst
 • 3 min till pendeltåg & centrum

Bolinder Entré blir det första bostadshuset med upplåtelseformen ägarlägenhet i Bolinder Strand. Det innebär låga fasta kostnader och stor personlig frihet såsom möjlighet att hyra ut, äga som juridisk person eller renovera. Utomlands är ägarlägenheter den vanligaste boendeformen och blir allt vanligare och mer efterfrågad även i Sverige.

Högkvalitativt och otroligt bekvämt boende i nytt hus. Fem minuter till morgondoppet, en minut till svamp och bär och 4-5 min till pendeltåget samt centrumets handel & service. Hus med dubbla hissar. För dom som äger lägenheter om 3 rok, ingår det en parkeringsplats, som tas över av ny ägare.

Gavel 3:a med öppen ljus planlösningen bjuder på en härlig social del, med kök och vardagsrum i sammanhängande yta. Balkong som vetter i tre väderstreck, söder, väster och norr.
Lägenheten är belägen 14 tr upp, med fönster i väster och norr. Här bor man lugnt och stilla med utblick mot Görvälns gröna skog, Mälarens vatten och omgivande landskapet. Skyddat och skönt läge helt utan insyn från grannhusen, då lägenheten ligger högre än omgivande hus.
Hög kvalité på inredningen. Helkaklat badrum, tvätthörna med arbetsbänk, skåp, tvättmaskin och torktumlare. Marbodalkök med skåp och luckor i vitt och svart granitbänkskiva som tillval. Genomgående ekparkettgolv i lägenhetens samtliga rum. Bra förvaring i både klädkammare och i praktiska garderober. Fönsterbänkar i kalksten. Säkerhetsdörr.

Välkommen till lugnet nära storstaden! I området utanför huset möter man en härlig närmiljö som inbjuder till aktiviteter året runt! Många boende har sin båt liggande vid båtklubben ett par trehundra meter från huset, tala om livskvalitet att på fem minuter från att man stängt sin dörr kunna guppa ut på Mälarens vågor.
Här bor man ett par stenkast från Mälarens strandkant med badstränder och klipphällar. I området finns Kallhällsbadet med sandstrand, bryggor, grillplatser, beachvolleyplan m.m. Vi har också Äppellunden med stora gräsytor och de små barnens givna pulkabacke vintertid. Här kan man under sommar och höst som boende plocka äpplen direkt från träden som bjuder på olika äppelsorter. Många äppelpajer i området har fyllts ut med de "egna" äpplena. Här finns också stora gräsytor för barnens lekar, picknickfilten eller kubbspelet. Promenadstråk längs vattnet finns både mot Stäket och åt Görvälns slott/Viksjö hållet. För dig som tycker om naturen finns det stora skogsområden att ströva och cykla i. Mår man bra av träning finns både Friskis & Svettis i fina lokaler samt Extremfabriken med extra utmanande träning. Man kan även jogga utmed strandpromenaden och träna hela kroppen vid det nya utegymmet med en härlig Mälarvy som sällskap. Görvälns naturreservat börjar ca 50 m bort från huset, i direkt anslutning till området! Under våren flödar vitsippor och blåsippor i markerna. I skogsområdet finns även elljusspår för löpning och skidåkning. Två båtklubbar finns i närområdet. Även vintertid är det full aktivitet på Mälaren. Is och nederbördsförhållanden skiftar, så beroende på förutsättningar möter man långfärdsskridskoåkare, skidåkare, kajakseglare eller fiskeentusiasten som försöker dra upp en abborre.

Från lägenheten är det ett stenkast till den trevliga kvarterskrogen Bolinders Strands Krog. Här kan man få ett riktigt gott mål mat med bra råvaror som grund i maträtten. Sommartid blir krogen också en trivsam samlingsplats med en stor solveranda, perfekt ställe för en kall öl och många skratt under soliga sommarkvällar.

Nytt hus med andelsägarlägenheter från 2022. Inga behov av stora renoveringar under en lång överskådlig tid. Bra avsättning i samfällighetsavgifter för framtida underhåll.

Föreningens medlemmar förfogar på gårdssidan över en stor terrass. I husets källardel finns också lägenhetsförråd, samt ett större cykelrum, där man enkelt kan rulla i sin cykel.

Balkong

Rymlig balkong med spektakulär utsikt över Mälaren, Görvälns naturreservat, Bolinders gamla kulturbyggnader och så långt öga kan nå, landskapet som breder ut sig i de olika väderstrecken. Skönt balkongläge med sol från eftermiddagen tills den går ned i västerled.

Visa mer

Kök

Stilrent Vedumkök med vita luckor och en bänkskiva i svart granit, som effektfullt bryter mot kaklet i grå kalksten. Gott om eluttag och bra bänkbelysning. Matplats med möjligheter för stort sällskap. Genomgående rostfria vitvaror från Siemens. Inbyggd mikrovågsugn och ugn, i bekväm arbetshöjd. Induktionshäll och spisfläkt. Dubbla kyl/frysar. Helintegrerad diskmaskin.
Köket ligger i en öppen ljusplanlösning med vardagsrummet och direkt tillgång till balkongen. Här blickar man ut både mot naturreservatets gröna skog och Mälarens glittrande vatten i fonden av området.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt ljust vardagsrum med fantastisk utsikt över landskapet. Planlösningen bjuder på en trivsam social yta med många fönster och mycket ljus från både väster och norr. Ögonkontakt med Mälarens vatten. Utgång till den stora balkongen. Mattlackerat ekparkettgolv och målade vita väggar.

Visa mer

Exteriör

Bolinder Entré blir det första bostadshuset med upplåtelseformen ägarlägenhet i Bolinder Strand. Det innebär låga fasta kostnader och stor personlig frihet såsom möjlighet att hyra ut, äga som juridisk person eller renovera. Utomlands är ägarlägenheter den vanligaste boendeformen och blir allt vanligare och mer efterfrågad även i Sverige.

Högkvalitativt och otroligt bekvämt boende i nytt hus. Fem minuter till morgondoppet, en minut till svamp och bär och 4-5 min till pendeltåget samt centrumets handel & service. Hus med dubbla hissar. För dom som äger lägenheter om 3 och 4 rok, ingår det en parkeringsplats, som tas över av ny ägare.

Visa mer

Badrum

Smakfullt helkaklat badrum med komfortgolvvärme. Inredning bestående av duschhörna med infällbara glasdörrar. Handfat med kommod och spegelskåp ovan. Wc. Tvätthörna bestående av en vit arbetsbänk, överskåp och en tvättmaskin samt torktumlare. Ljusgrått kalkstensgolv och helkaklade vita väggar. Infällda spotlights i taket.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med intilliggande praktisk klädkammare. Ekparkettgolv och målade väggar i ljus grön ton. Fönster och utblick i norr över stora delar av Mälarlandskapet och Kallhäll.

Visa mer

Sovrum 2

Bra sovrum, gästrum, kontor, med en garderob. Ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Fönster och utblick i norr över stora delar av Mälarlandskapet och Kallhäll.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med bra klädförvaring i stor skjutdörrsgarderob. Vid entrén har tillval gjorts av ett tåligt lättstädat grått kalkstensgolv. Övriga hallen har ett mattlackat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Säkerhetsdörr som även har en mycket god ljudisolerande förmåga.

Visa mer

Närområde

Välkommen till lugnet nära storstaden! I området utanför huset möter man en härlig närmiljö som inbjuder till aktiviteter året runt! Många boende har sin båt liggande vid båtklubben ett par trehundra meter från huset, tala om livskvalitet att på fem minuter från att man stängt sin dörr kunna guppa ut på Mälarens vågor.
Här bor man ett par stenkast från Mälarens strandkant med badstränder och klipphällar. I området finns Kallhällsbadet med sandstrand, bryggor, grillplatser, beachvolleyplan m.m. Vi har också Äppellunden med stora gräsytor och de små barnens givna pulkabacke vintertid. Här kan man under sommar och höst som boende plocka äpplen direkt från träden som bjuder på olika äppelsorter. Många äppelpajer i området har fyllts ut med de "egna" äpplena. Här finns också stora gräsytor för barnens lekar, picknickfilten eller kubbspelet. Promenadstråk längs vattnet finns både mot Stäket och åt Görvälns slott/Viksjö hållet. För dig som tycker om naturen finns det stora skogsområden att ströva och cykla i. Mår man bra av träning finns både Friskis & Svettis i fina lokaler samt Extremfabriken med extra utmanande träning. Man kan även jogga utmed strandpromenaden och träna hela kroppen vid det nya utegymmet med en härlig Mälarvy som sällskap. Görvälns naturreservat börjar ca 50 m bort från huset, i direkt anslutning till området! Under våren flödar vitsippor och blåsippor i markerna. I skogsområdet finns även elljusspår för löpning och skidåkning. Två båtklubbar finns i närområdet. Även vintertid är det full aktivitet på Mälaren. Is och nederbördsförhållanden skiftar, så beroende på förutsättningar möter man långfärdsskridskoåkare, skidåkare, kajakseglare eller fiskeentusiasten som försöker dra upp en abborre.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Kallhäll 1:162
UPPLÅTELSEFORM
Ägarlägenhet
BOENDEFORM
Ägarlägenhet
Antal rum
3 rum
Boarea
73 m² taxeringsinformation

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme. Ventilation med värmeåtervinning.
BYGGNADSÅR
2022 
RENOVERINGAR MM.
I trapphuset finns två stycken hissar, en stor och en lite mindre.
Bägge når samtliga våningsplan. Vid huvudentrén finns en digital
anslagstavla och postboxar. Vid den nedre entrén finns rullstols och barnvagnsrum.

Fastigheten är ansluten till Telia open fiber.

En nyligen uppförd byggnad från 2022. Garantibesiktning görs efter två års boende. Då åtgärdas eventuella fel/brister, sprickor o.dyl, som eventuellt uppstår när det nybyggda huset "sätter" sig.

JM bygger svanenmärkta bostäder, se mer på https://www.jm.se/nyproduktion/hallbara-hem/svanen/

Huset byggt för att vara energisnålare än det egentliga kraven man ställer på nyproduktion. Nyproduktion skall uppbära som sämst ett C, vid energideklaration. Detta huset har fått beteckningen B vid gjord energideklaration.

Ekonomi

Utgångspris
4 975 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
TAXERINGSVÄRDE
393 000 kr
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
139 000 kr
TAXERINGSKOD
520
Avgift till samfällighet
23 688 kr/år, inkluderar värme, sophämtning och fondering för samfällighetens kostnader och sparande för framtida underhåll.

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
4 000 kr/år
VA
4 284 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 284 kr/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-11
Energiprestanda primärenergital
54 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
65 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
B

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Kallhäll GA:35 ändamål: Elledning och/eller belysning, Kvartersanläggning, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Järfälla Kallhäll GA:36 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Järfälla Kallhäll GA:37 ändamål: Vägar, Samfällighet: Järfälla Kallhäll S:6
Förmån: Officialservitut Förråd, 0123-2019/32.74
Planbestämmelser
Detaljplan Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Kvarteret
Bolinder strand är ett tyst och lugnt område i herrgårdsmiljö där fruktträdgårdar med stora gräsmattor möter Görvelns lummiga naturreservat. I området bor mestadels barnfamiljer och pensionärer som gärna spelar golf eller tar en picknicktur med båten. I området finns även Friskis och svettis moderna träningslokal. Utmärkande för området är att det är otroligt vackert året om. På vintern kan den som har småbarn eller barnbarn åka pulka alldeles utanför huset eller kanske ta en skridskotur ut på isen och grilla korv eller pimpla abborre vid den närbelägna ön.

Stranden
Några minuters promenad från bostaden ligger det en sandstrand med badbrygga, lekplats och utsikt över Mälaren. Ett härligt ställe för den som gillar sol eller för den som gärna tar ett stillsamt kvällsdopp i solnedgången. I anslutning till stranden finns det även ett sommarcafé och vandrarhem, vilket är bra då man får långväga gäster.

Lugnet
När vaknade du till ljudet av kluckande vågor senast? När satt du senast på din balkong och sippade på ett glas vitt vin medan du betraktade solens strålar i trädens lövverk och de glittrande reflexerna i vattnet? På Bolinder strand kan du göra det utan att störas av trafik och buller.
Reservatet
Kant i kant med stranden ligger Görvelns naturreservat, ett vackert reservat där frodiga ängar kantas av knubbiga ekar och ett och annat litet torp. I reservatet finns upplysta motionsslingor och ett litet utomhusgym för den som gillar att röra på sig. I en av reservatets vikar ligger Görvelns slott med byggnader från fyra sekler. Många går eller åker dit för att äta picknick på de stora gräsytorna eller för att äta på restaurangen som fick generösa omdömen av Dagens industris hotellpatrull i december 2012.

Gemenskapen
I Bolinder strand kan man känna sig lugn. Många som bor i området är lite äldre, och det finns ofta någon hemma som håller ett öga på bilparkeringen och det som händer runt husen. Grannarna håller även varandra informerade om viktiga saker som händer i föreningen genom ett nyhetsbrev som skickas ut via mail.

Kommunikation

Från Bolinder Strand går man på mindre än tio minuter till Kallhälls centrum, det är ca 700 meter till pendeltågsstationen där tåget tar dig mot Stockholm C eller mot Bålsta. Härifrån går det även bussar. För ytterligare information besök: www.sl.se

Närservice

I Kallhälls centrum finns ett utbud av affärer; livsmedelsbutiker, frisörer, blombutik, caféer, och restauranger. Det finns även kyrka, bibliotek, tandvård, vårdcentral, barnavårdcentral och öppna förskolan. För större utbud av affärer finns det en inomhusgalleria i Jakobsberg och för ännu större utbud av affärer finns Barkarby handelsplats ytterligare några kilometer bort. Här hittar man de flesta större kedjorna som IKEA, Bauhaus, Mio Möbler, Elgiganten samt en Outletby med flertalet märkesbutiker.

Parkering

Gästparkering finns på ett flertal ställen i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.