Vältvägen 5 Viksjö
Viksjö

Vältvägen 5

3:a med uteplats mot grönska!

Kommande

3:a med uteplats mot grönska!

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 990 000 kr
 • Boarea: 76 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 4 739 kr Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
 • Förening: HSB Brf Granen i Järfälla
 • Byggnadsår: 1970-1971
 • Område: Viksjö, Järfälla
Utgångspris

1 990 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Michaela Holmgren (f.d. Forsberg)

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Vältvägen 5

Med fri utsikt över skog och grönska finner du denna välplanerade 3:a i Viksjös lugna kvarter. Bostadens läge är en av dom bästa i föreningen, tack vare uteplatsen som vetter mot en skog, och erbjuder en rogivande utsikt. Här kan du avnjuta din egen uteplats medan du hör trädens svajande brus och blickar ut över vitsipporna. Det blir en fröjd att följa trädens skiftande kulörer i takt med årstidernas ingång. Gångvägen utanför är en återvändsgata så här är det ingen störande genomfart. Invändigt erbjuds en trevlig bostad med en välplanerad planlösning. Här finns två stora sovrum, kök med plats för matbord, vardagsrum med utgång till uteplatsen, hall, badrum samt mycket förvaring i en klädkammare. Föreningen står dessutom inför ett stambyte, så här kommer du snart att kunna njuta av ett helt nyrenoverat badrum, utan att behöva betala för det själv, föreningen bekostar stambytet. Vill du lyxa till badrummet och designa det så som du vill kan du givetvis göra det till en extra kostnad.

Brf Granen är en stabil och populär förening i Viksjö. Lägenheten ligger på en lugn gata där närheten till naturen är påtaglig. Det natursköna friluftsområdet Görvälns naturreservat ligger inte långt bort vid Mälarens vatten. Barnvänligt och populärt område med en kort promenad till lekpark, förskola och skola. Buss finner du inom kort gångavstånd från bostaden.

Det är promenadavstånd till Viksjö centrum, som har ett brett utbud av affärer och service bl.a. apotek, vårdcentral, tandläkare och systembolag. ICA Viksjö är känd för sin välfyllda delikatessdisk och fräscha grönsaksavdelning. I Viksjö finns också restauranger med alkoholrättigheter samt pizzeria.

Från bostaden har man gång/cykelavstånd till tre olika badplatser - ett stort samt två mindre. För den golfintresserade ligger Viksjö golfklubb i närheten. Här bor man nära Barkarby handelsplats, IKEA och den växande Barkarbystaden. Man har också nära till elljusspår i Sandvik samt Brukets skidbacke. I området finns även buss som tar dig runt i Viksjö samt till Jakobsberg och Barkarby. Med pendeltåget från Jakobsbergs station tar det 20 min och från Barkarby station tar det 17 min till Centralen.

 • Uteplats
 • Inga trappor från ena ingången av huset
 • Välplanerad
 • Låg avgift med mycket inkluderat
 • Nära naturområden
 • Nära Viksjö centrum

Hela lägenheten är renoverad 2003.

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 739 kr, Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
Antal rum
3 rum
Boarea
76 m² förvaltarens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,2276 %
Andel av årsavgift
0,2276 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Granen i Järfälla
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
433 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Se stadgar.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
BRF Granen har 433 lägenheter, byggda 1969-1970, fördelade på 12 hus på Tegvägen och 7 hus på Vältvägen. Lägenheterna är på 1 till 4 rum med kök.


I området finns föreningens fritidslokaler, bland annat hobbyrum, pingisrum (2st), vävstuga samt en gemensam föreningslokal, som även går att hyra för ex egna kalas. Föreningen har dessutom en egen slagborrmaskin och en elförbrukningsmätare som gärna lånas ut till medlemmarna.


TV/BREDBAND
Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (ComHem) och möjlighet till bredbandsanslutning via fiber (ComHem, Bredbandsbolaget mfl). Kabel-tv och bredband ingår i avgiften.


RENOVERINGAR/ÅTGÄRDER
2020 - Solceller installerades
2018 - Passersystem installerat i portarna
2017 - Fönsterbyte slutfört
2017 - Fogar i fasaden mellan betongblocken färdigbytta våren 2017
2011 - Utbyte av låssystem
2009 - Balkongerna och uteplatserna renoverades
2002 - Tvättstugorna renoverades
Taket är besiktigat och ser bra ut.
Stambyte kommer att starta 2022/2023.


PARKERING
150 kr/mån p-plats med el, 247 st uteplatser.
420 kr/mån garageplats med el, 197 st platser.
Föreningen har två separata köer till Tegvägen och Vältvägen, där parkering gäller för den gatan man bor på.
Bilplatser genom HSB, 010-442 50 00.


ÖVRIGT
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.
Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.
Information om månadsavgiften
Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Låghus
BYGGNADSÅR
1970-1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Medföljande varmförråd finns i trapphuset, smidigt beläget på samma plan som lägenheten.
Tvättstuga finns i källaren.

Ekonomi

Utgångspris
1 990 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-04-17
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
128 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Viksjö centrum med fullt serviceutbud finns på promenadavstånd från bostaden. Bussar till både Jakobsberg och Barkarby går i nära anslutning till bostaden.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med såväl pendeltåg och buss till både Jakobsbergs centrum och Barkarby station. Från Jakobsberg till Stockholm central med pendeltåget tar resan ca 19 min och från Barkaby ca 16 min. Dagtid går tågen ca 4 ggr per timme och kvällstid 2 ggr per timme. På morgonen går direktbuss 561X in till Sergels torg.

Närservice

Shopping och service i Jakobsberg och Barkarby:
I Jakobsbergs centrum finns den inglasade gallerian Stråket med en mängd butiker. I centrum finns också flera restauranger, konditori, biograf, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se. Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby handelsplats som växer hela tiden. Här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Plantagen, Stockholm Quality Outlet och flera andra stora butikskedjor.

Viksjö:
Bostaden är belägen i ett lugnt och trivsamt familjevänligt område nära grönområden och Mälaren. Promenadavstånd till Viksjö centrum, som har ett brett utbud av affärer och service bl.a. apotek, bank, bibliotek och systembolag. ICA Viksjö är känd för sin välfyllda delikatessdisk och fräscha grönsaksavdelning. I Viksjö finns också restauranger med rättigheter samt pizzeria.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.