Orgelvägen 5 Viksjö
Viksjö

Orgelvägen 5

Gavelradhus i barnvänliga Viksjö!

BUDGIVNING PÅGÅR

Gavelradhus i barnvänliga Viksjö!

SNABBFAKTA

 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 146 kvm
 • Utgångspris: 5 790 000 kr
 • Byggnadsår: 1984
 • Område: Viksjö, Järfälla
 • Fastighetsbeteckning: Viksjö 8:590
Högsta BUD

6 875 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Michaela Holmgren (f.d. Forsberg)

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Orgelvägen 5

På det idylliska läget i Viksjö, mellan naturreservat och barnomsorg, finner vi detta fina gavelradhus. Huset har blivit omsorgsfullt renoverat senaste åren och har en bra standard, och här behöver du inte bekymra dig för att behöva renovera speciellt mycket, här är det bara att flytta in och börja bo! Det fina gavelläget ger dig en stor möjlighet för både odling och förvaring för alla trädgårdsverktyg, på gaveln av huset finns flertalet platsbyggda förråd. Baksidan erbjuder sol dom tidiga morgontimmarna samt nästan hela dagen, och en stor trädäckad altan samt lekyta för barn med spring i benen på gräsmattan. Här finns även flertalet fruktträd att njuta av. Framsidan av huset erbjuder kvällssolen, och en trädäckad samt stenlagd uteplats. För den som önskar går det att göra om den stenlagda uteplatsen till en uppfart för 1 bil genom att ta bort staketet. För den som önskar bibehålla den fina uteplatsen finns parkering i medföljande garage väldigt nära huset, med en laddstolpe för en hybrid-bil.

Läget är idealiskt för småbarnsföräldrar, ca 350 meter finns närmsta förskola och Fjällenskolan med årskurs F, 1-9, och det är en helt bilfri promenad genom husområdet för att komma till förskolan och skolan. Det finns också gott om lekplatser samt fotbollsplaner i området. Närmsta busshållplats finns 200m från bostaden, som tar dig till pendeltåget. I närheten finns det lokala restaurangutbudet för den som vill ta med sig god mat hem, samt en kiosk för stödhandling. Viksjö centrum finner du en kort bil eller cykel-tur från huset, och där finns allt du behöver: Ica kvantum, apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag m.m. I övrigt är Viksjö känt för sin natur. Huset är granne med naturreservatet som leder dig till fina områden samt Mälarens glittrande vatten. Vid bruket finns även en skidbacke med lift att nyttja vintertid. Det finns också flertalet badplatser runtomkring.

 • Gavelradhus!
 • Barnvänligt område
 • Renoverat med påkostade detaljer
 • Naturnära
 • Granne med naturreservatet
 • 4 sovrum

Säljaren berättar

Efter 20 år i detta trivsamma hus och område är det nu dags för oss att dra vidare på nya äventyr.
Från första stund vi klev in i detta radhus så kände vi att här vill vi bo. Bra planlösning, stora ytor, ingen insyn och nära till naturen.

Under åren vi bott här så har vi anpassat huset efter våra behov dvs. en familj med 3 småbarn och allt det kan innebära. Den som tar över efter oss kommer säkerligen upptäcka att det mesta redan finns i huset och att det nu bara är att bo.
Även trädgården har vi anpassat efter våra behov och här hittar man plommon, körsbär, vinbär, krusbär, hallon och rabarber. Det finns även en hel del blommor att njuta av under vår, sommar och höst. På sommaren har vi oftast tillbringat dagarna på husets baksida där man hittar solen från tidig morgon till sen eftermiddag. Sedan kan man gå över till framsidan, dit solen har förflyttat sig, för att fortsätta sitt soldyrkande.

En faktor som tilltalat oss mycket är närheten till naturen. Huset ligger ett stenkast från ett naturreservat så det är bara att ta på sig skorna och ge sig ut och ströva fritt. Där kan man hitta det mesta som naturen har att erbjuda och det finns även badplatser på gång- eller cykelavstånd. Är man intresserad av att träna så finns det flera elljusupplysta löparspår i närheten samt utomhusgym. Det mesta för ett rikt friluftsliv finns inom räckhåll och för båtintresserade så finns det flera båthamnar i närheten. Vill man spela golf så hittar man Viksjö golfbana i närheten.

Viksjö är ett väldigt lugnt område där vi alltid känt oss trygga. Man kan lugnt släppa ut barnen för att leka, antingen i den egna trädgården, eller i någon lekplats i området. Samfälligheten har en egen lekplats som föreningen sköter väl, med lekstuga, gungdjur och sandlåda. Det finns även en föreningslokal som man kan låna vid behov för exempelvis barnkalas och fest.

En promenad på 10 minuter tar du till Viksjö Centrum och där hittar du världens bästa ICA, systembolag, blomsteraffär, konditori, apotek, frisörer, djuraffär, skomakare, vårdcentral, gym, klädbutiker mm samt flertalet restauranger. På närmre avstånd hittar du även vår lokala pizzeria Amigo samt restaurangen Wild Chilli, som båda är väldigt trevliga. Vill man hitta lite mer/annat utbud kan man förstås ta bilen till Jakobsberg eller Barkarby där man hittar det mesta man kan behöva inhandla.

Visa mer

Exteriör framsida

Insynsskyddad och mysig framsida med trädäckad altan samt en stenlagd uppfart. För den som vill kunna köra in med bilen är det möjligt, men då får du ta bort staketet. På den trädäckade altanen finns en mysig matplats under tak, där du kan njuta av en härlig grillmiddag i kvällssolen. Vid sidan av huset finns flertalet förråd, perfekt för trädgårdsverktygen, förvaring av dynor m.m. Här finns också ett cykelförråd!

Visa mer

Exteriör baksida

Insynsskyddad soldränkt baksida, med stor gräsmatta och trädäckad altan. Altanen rymmer både loungemöbeln och matbordet. På gräsmattan kan barnen eller hunden leka fritt, hoppa studsmatta eller plocka bär bland många fruktträd.

Visa mer

Kök

Mycket fint renoverat kök 2018 i modern design. Här finns flera smarta lösningar, såsom smidig snurrförvaring i hörnskåp, vinkyl och flyttade fönsternischer för att smidigare få plats med matbordet. Här har man också byggt ut köket mot tvättstugan, för att få ordentlig plats för en kyl och frys i fullhöjd.

Visa mer

Vardagsrum

Stor vardagsrum med hög mysfaktor tack vare braskaminen. Här finns en naturlig samlingspunkt för hela familjen, sommar som vinter. Dörren till altanen har blivit flyttad för att kunna få till en mycket bättre planlösning, med en vardagsrumsdel med plats för stor soffgrupp, och även en stor matplats.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum 1 finner vi på nedre plan, och har bra plats för dubbelsäng och även bra med förvaring i garderober.

Visa mer

Tvättstuga

Renoverad tvättstuga 2018 med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta, skåp och VVB från 2019. Här finns också en ytterdörr, perfekt om man vill rulla in en blöt vagn eller torka av en lerig hund.

Visa mer

Badrum

Badrum renoverat ca 2002, med dusch, kommod, spegel, handdukstork och wc.

Visa mer

Hall

Hall som har blivit utbyggd för att få optimalt med avhängning och förvaring av ytterkläder. Garderob med skjutdörrar. Under trappan finns en garderob med ännu mer förvaring.

Visa mer

Hall på övre plan

Rymlig hall som även har använts som ett extrarum för ungdomarna, med en mindre soffa samt tv.

Visa mer

Badrum övre plan

Renoverat badrum 2016 i stilrent utförande. Här finns platsbyggt badkar med inbyggda hyllor ovan, perfekt genomtänkt för schampoflaskorna, vägghängd wc, kommod, spegelskåp samt en bastu. Vädringsfönster.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum 2 har två fönster som vetter mot baksidan av huset. Bra förvaring i två st garderober. Plats för säng och övrigt möblemang. Observera att under sängen finns en äldre fläck från utspilld färg, fråga mäklaren för en bild.

Visa mer

Sovrum 3

Bra storlek med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Fönster mot baksidan av huset.

Visa mer

Sovrum 4

Även sovrum 4 är av bra storlek och rymmer dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaring i garderob.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Viksjö 8:590
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
146 m²
Tomtarea
297 kvm
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1984 
Byggnadstyp
Radhus
Fasad
Puts/trä
Vatten/avlopp
Kommunalt
VENTILATION
Mekanisk från/tilluft värmevxl.
RENOVERINGAR MM.
2021- Byte av elcentral
2019 - Ny varmvattenberedare
2018 - Renovering och ombyggnad av Kök och Tvättstuga och installation golvvärme
2015 - Hall ny vägg för garderober
2015 - Flytt av ingång till vardagsrum
2015 - Ny parkett och golvvärme i vardagsrum
2015 - Badrum och bastu samt installation av golvvärme övre plan
2015 - Byte av handfat nedre plan
2013 - Fasadmålning
2013 - Flytt av entrédörr samt utbyggnad vid entré
2012 - Flytt av altandörr + ändring/byte fönster
2012 - Furugolv nedre plan
2012 - Flytta av vägg övre plan
2012 - Takbehandling/rengöring av yttertak
2006 - Installation braskamin
2004 + 2008 - Furugolv övre plan
2004 - Byte av räcke i trappan
2003 - Badrum och installation golvvärme nedre plan
2003 - Klinker och installation golvvärme nedre plan

Garage
2022 - Installation av laddbox
2016 - Byte av takpapp samt fasadmålning
2011 - Installation elektrisk garageport

Elektriska markiser
Fiber – bundet till Telia (ingår i samfälligheten)
Övriga byggnader
Garage i länga. Här finns laddstolpe för en elhybrid-bil.

Ekonomi

Utgångspris
5 790 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
UTTAGNA PANTBREV
1 730 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
30 921 kr/år
VA
4 629 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
8 700 kr/år
Renhållning
2 320 kr/år
Försäkring
6 956 kr/år
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår förvaltning, Bredband (Fiber via Telia), Kabel-tv (Telia) och amortering av lån för indragning av fiber. I posten El ingår uppvärmning samt hushållsel
DRIFTKOSTNAD TOTAL
53 526 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:58 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Förmån: Officialservitut Takutsprång Tillträde, 0123-83/17.17
Last: Officialservitut Takutsprång Tillträde, 0123-83/17.16
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

Viksjö centrum med fullt serviceutbud finns på promenadavstånd från bostaden. Bussar till både Jakobsberg och Barkarby går i nära anslutning till bostaden.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med såväl pendeltåg och buss till både Jakobsbergs centrum och Barkarby station. Från Jakobsberg till Stockholm central med pendeltåget tar resan ca 19 min och från Barkaby ca 16 min. Dagtid går tågen ca 4 ggr per timme och kvällstid 2 ggr per timme. På morgonen går direktbuss 561X in till Sergels torg.

Närservice

Shopping och service i Jakobsberg och Barkarby:
I Jakobsbergs centrum finns den inglasade gallerian Stråket med en mängd butiker. I centrum finns också flera restauranger, konditori, biograf, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se. Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby handelsplats som växer hela tiden. Här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Plantagen, Stockholm Quality Outlet och flera andra stora butikskedjor.

Viksjö:
Bostaden är belägen i ett lugnt och trivsamt familjevänligt område nära grönområden och Mälaren. Promenadavstånd till Viksjö centrum, som har ett brett utbud av affärer och service bl.a. apotek, bank, bibliotek och systembolag. ICA Viksjö är känd för sin välfyllda delikatessdisk och fräscha grönsaksavdelning. I Viksjö finns också restauranger med rättigheter samt pizzeria.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.