Trappebergsvägen 55 Stäket
Stäket

Trappebergsvägen 55

Ett stenkast från Mälaren och badplats!

Till salu

Ett stenkast från Mälaren och badplats!

Välkommen till Trappeberg - ett lugnt barnvänligt område i närheten av Mälarens strandkant. Från huset är det endast 200m till den sköna strandpromenaden och badplatsen. Det är inte alltför sällan man skymtar grannarna i badrock på väg ner till morgondoppet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Huset är perfekt för barnfamiljen, med ett lugnt läge på mysig återvändsgata. I husområdet finns trevliga lekytor på gräsmattor, liten skog, samt ett par lekplatser. Regniga dagar har man samfällighetslokalen ett stenkast bort, här kan barnen ta med kompisarna. Med en kort promenad når man även Bonäsbadets bryggor och ett par båtklubbar. Busshållplats och bra mataffär finns i direkt närhet till området.

Invändigt erbjuder huset kök, badrum och två sovrum på övre plan, och på nedre plan finns vardagsrum, badrum, tvättstuga, klädkammare, sovrum samt utgång till den insynsskyddade baksidan. På baksidan sitter man inbäddad i grönska och tomten är lagom stor för att skötseln inte ska ta över. På entrésidan finns en stor fin stenlagd uteplats med kvällssol. Dom två trivsamma uteplatserna på bak- och framsida ger möjligheten att hela tiden välja mellan sol och skugga. Det finns grannar i området som har byggt balkong på övre plan (ansökan om bygglov för detta sker hos Järfälla kommun). Om det blir godkänt så får du en härlig balkong på övre plan med sjöglimt.

Stäket är ett attraktivt område och en härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära natur och ute på sjön men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Här finns exempelvis den mycket uppskattade Iljansbodaskolan, samt även en förskola. Ytterligare en nybyggd förskola på Almarevägen ligger ca 350 meter bort. Huset ligger nära Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i skogsområdet och med fördel ta med sig bärhinken och svampkorgen på hösten. På vintern skidorna, för att kanske ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, stuguthyrning, bastu kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka i indianbyn eller på fortet, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, och använda utegymet. Utöver det finns flera fina kända golfklubbar på nära avstånd. Ute på Almare Stäket finns stall, hästpoloklubb och sköna landskap att vandra i.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 87 kvm + 19 kvm biarea taxeringsinformation
  • Utgångspris: 4 690 000 kr
  • Byggnadsår: 1986
  • Område: Stäket, Järfälla
  • Fastighetsbeteckning: Trappeberg 1:101
Utgångspris

4 690 000 kr

Visningar

22 Maj
Ring för tidsbokning
Håll dig uppdaterad
29 Maj 11:00 - 11:45
Öppen visning. Anmäl dig till visningen så håller vi dig informerad. Välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Michaela Holmgren (f.d. Forsberg)

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Trappebergsvägen 55

  • Ett stenkast från Mälaren
  • Barnvänligt område
  • Insynsskyddad baksida
  • Naturnära

Säljaren berättar

Vi hade bott flera år i lägenhet i Kallhäll-Stäket, med undantag för ett år på Gotland. När vi flyttade tillbaka till Stockholm hade vi verkligen fått upp ögonen för husliv. Det här huset har det bästa läget i området, längst in på en återvändsgränd utan biltrafik samt på en höjd med fantastisk utsikt över mälaren. Läget är väldigt privat med trädgård i direkt anslutning till grönområde. Att huset var i toppskick och att vi bara kunde flytta in och njuta var en stor anledning till varför vi valde att köpa just detta hus.

Vi har trivts jättebra med att kunna gå i badrock ned till stranden på ett par minuter och med promenaderna längs den vackra mälarpromenaden till pendeltåget. Vi har uppskattat att huset har upplevts stort, två uteplatser med möjlighet till sol oavsett tid på dagen samt att det inte är lyhört. Vi har även uppskattat att det är så enkelt att bo i huset med modernt kök, renoverat badrum samt stor, praktisk tvättstuga och walk-in closet.

Vi uppskattat att ha närhet till Barkarby Handelsplats, de mysiga båtklubbarna samt till ett flertal vackra naturområden som Järvafältet, Ängsjö samt Frölunda naturreservat. Mälaren är magisk sommar som vinter. Vi har också haft glädje av alla lekplatser i området. Det finns även möjlighet till fantastisk granngemenskap om man önskar.

Det här är vårt drömhus där vi har trivts otroligt bra men vi väljer att sälja för att vi fått möjlighet att fullfölja vår dröm att bo i Spanien. Det har varit en lyx att ha en trädgård att plantera tulpaner i och en köksträdgård att hämta in örter och färska tomater ifrån.

Visa mer

Framsida

Den mysiga och välkomnande framsidan erbjuder en stenlagd uteplats med härlig kvällssol. Här finns gott om förvaring i ett förråd, samt optimala odlingsmöjligheter i växthus.

Visa mer

Baksida

Baksidan vetter mot en allmänning så här är du insynsskyddad. Till höger skymtar Mälarens glittrande vatten genom träden. En stor trädäckad altan ger plats för både matbord och loungehörna. Trädgården är alldeles lagom för att orka med skötseln. För dom allra varmaste dagarna finns en eldriven markis att enkelt dra ut för att ge skugga.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang. Här finns utgång till baksidan.

Visa mer

Kök

Köket, från 2007, är inrett med ljusa luckor, ekbänkskiva och vitt kakel med detaljer. Generöst med avställningsytor och förvaring i många skåp. Plats för stor matbord invid fönster. Maskinell utrustning består av induktionshäll från Electrolux från 2013, varmluftsugn (självrengörande) i rostfritt utförande från Huskvarna, spisfläkt från 2014, integrerad diskmaskin från ASKO från 2016, inbyggd micro samt kyl och frys från Samsung.

Visa mer

Badrum

Badrummet på övre plan är stilrent renoverat, med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Här finns badkar, kommod, spegelskåp, handdukstork samt wc.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum som kan användas som är tillräckligt stort för att användas som master bedroom.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum som idag används som master bedroom, där väggen har blivit flyttad för att få en större yta.

Visa mer

Hall på övre plan

Välkomnande hall som öppnar upp till samtliga rum på övre plan. Vid entrédörren finns gott om plats för avhängning av ytterkläder.

Visa mer

Hall nedre plan

Hall på nedre plan som knyter ihop rummen. Här finns ett praktiskt utrymme under trappan som lämpar sig perfekt för hemmakontoret.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum 3 är beläget på nedre plan och rymmer säng och övrigt möblemang.

Visa mer

Badrum suterrängplan

Badrum på nedre plan med duschhörna, wc, kommod och spegelskåp. Bakom skjutdörrar finns elpannan som är från 2014.

Visa mer

Tvättstuga

Tvättstugan har gott om plats för förvaring, och här finns även tvättmaskin och torktumlare samt en ho.

Visa mer

Klädkammare

Rymlig klädkammare med bra förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Exteriör

Grönska och lekområden runtomkring området och huslängan. I närheten av bostaden finns en fin utsiktsplats över Mälaren, och vägen ner till badet.

Visa mer

Närområde

Det är inte bara Mälaren och badplatsen invid huset som lockar folk till området, det är nära till det mesta, framförallt för barnfamiljen!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Trappeberg 1:101
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
87 m² + 19 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
167 kvm
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
El-panna -14. Ventilation med värmeåtervinning
BYGGNADSÅR
1986 
Byggnadstyp
2-plansradhus med soutteräng
Fasad
Trä
Fönster
2+1 glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong, trä
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt
VENTILATION
Mekanisk från/tilluft värmevxl.
RENOVERINGAR MM.
2019 - Renovering badrum entréplan, kvalitetsdokument finns.
2019 - Badrum nedre plan ommålat.
2015 - Samtliga innerdörrar utbytta.
2014 - Fasad på framsidan ommålad.
2014 - Ny elpanna.
2014 - Ventilationssystem rengjort och injusterat luftflöde.
2014 - Ny ytterdörr.
2014 (ca) - Ny elcentral med jordfelsbrytare på olika sektioner, överspänningskydd/åskskydd.
2014 - Vägguttag och strömbytare bytta, samtliga vägguttag och lamputtag är bytta till jordat utförande.
2014 - Farstukvist framsida uppförd.
2013/2014 - Fönster målade utsidan.
2010 - Altan på baksida byggdes.
2007 - Kök renoverat.
2005/2006 - Radonmätning (långtidsmätning), med ett uppmätt årsmedelvärde om 120 bq/m3.

Utmärkt förvaring i hela huset, tack vare varmbonat uteförråd på framsidan, litet redskapskjul på baksidan samt invändigt på den stora vinden.

Bra boendeekonomi tack vare ventilation med värmeväxlare, moderna byggmaterial såsom treglasfönster och ett gott underhåll.

Fiber finns installerat.
Övriga byggnader
En parkeringsplats med elstolpe medföljer bostaden och finns i nära anslutning till huset.

Ekonomi

Utgångspris
4 690 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,331%
TAXERINGSVÄRDE
2 761 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 439 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 613 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
16 898 kr/år
VA
2 810 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
16 356 kr/år
Försäkring
9 389 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften: Inklusive parkering, bredband (fiber 100Mbit), telefoni och kabel tv ca 15 kanaler, sophämtning, vatten, snöröjning samt en mycket trevlig gemensamhetslokal ingår också som man bokar och lånar gratis.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
45 453 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
EON
Elleverantör
Lumo Energi
Elförbrukning
11 442 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2014-10-27
Energiförbrukning
66 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Trappeberg GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

Stäket är ett naturskönt område vid Mälaren i norra Järfälla. Fastigheten ligger i ett område med blandad bebyggelse; kedjehus, radhus samt fristående villor.
Det är ett mycket lugnt och fridfullt område och mycket barnvänligt.

Naturen ligger intill huset där man finner en underbar skog med gott om bär och svamp. Det finns ett antal motionsspår med olika längd som passar utmärkt för promenader (även om barnvagn), cykelturer samt skidåkning på vintern.
Det stora härliga friluftsområdet Ängsjö ligger inom närområdet dit man kommer antingen genom skogen, t ex med cykel, med buss, cykel eller bil. Där finns möjlighet till olika aktiviteter samt bad.

Vid Stäkskanalen finns en båtklubb och en sommarrestaurang med fullständiga rättigheter. Ett flertal fina bad finns i närheten, varav Bonäsbadet är närmast. På Almare Stäket finns Almare Herrgård ( www.almare.se ) med anor från 1700-talet som erbjuder festmåltider ett stenkast från Mälaren. På Almare Stäket, som första gången omtalas år 1007 vid Snorre Sturlassons vikingatåg i Mälaren, finns även en internationellt erkänd hästpoloklubb ( www.poloclub.se ) med säteri och en ridklubb ( www3.idrottonline.se/StaketRyttarnasHSF-Ridsport ).

Inom kort avstånd finns Bro Hof Slott Golf Club ( www.brohofslott.se ), som av många golfintresserade rankad som landets vackraste golfbana och är huvudbana för Scandinavian Masters. Även ansedda Kungsängen Golf Club, tidigare Mastersbana, finns en kort bilfärd bort. Dessutom finns ytterligare golfbanor längs med Rotebroleden.

Kommunikation

Buss 548 har en hållplats vid lekparken bakom Biskop Olovs väg, en kort promenad från bostaden. Den går till Kallhälls station där man kan ta pendeln till bl a T-centralen vilket tar 25 min.
Med bil kommer man lätt ut på E18 respektive E4 i både norr och sydgående riktning.
Arlanda ligger ca 20 min bilväg från Stäket och du är inne i centrala Stockholm på ca 30 min med bil.

Närservice

Välsorterade Hemköp ligger ca 1 km från bostaden, här finns också K-Rauta och McDonald´s. I Kallhälls centrum finns ytterligare matvaruaffärer, blomsteraffär samt Apotek. På bekvämt bilavstånd finns såväl Jakobsbergs centrum med ett större utbud av butiker samt Barkarby handelsplats där både Outlet och de flesta större butikskedjor finns. IKEA ligger också här.
Vill man åka utanför kommunens gränser, finns de populära galleriorna Stinsen, Sollentuna -och Kista Centrum.

Vägbeskrivning

Vissa möbler kan säljas/ingå

Övrigt

Närmaste förskola och lågstadieskola är Iljansbodaskolan. Beläget på perfekt avstånd från bostaden. Här finns också fritidshem. För mer information om barnomsorg och skolor i Järfälla besök: http://www.jarfalla.se/templates/page____24076.aspx

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.