Bonäsvägen 36 Stäket
Stäket

Bonäsvägen 36

Gavelradhus nära Mälaren!

Kommande

Gavelradhus nära Mälaren!

Välkommen till ett trivsamt gavelradhus. Idylliskt boende med ca 350 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Fritt skönt läge med gaveltomt i öst, syd och väst. Lugn liten husgata och framsidan mot grön lummig innergård med härlig närmiljö för barnen. Utbyggd planlösning som ger huset ett extra stort kök. Välhållet skick in och utvändigt. Indraget fiber. Låg boendekostnad. Pargarage nära huset.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 98 kvm + 18 kvm biarea taxeringsinformation
  • Utgångspris: 4 495 000 kr
  • Byggnadsår: 1986, Tillbyggt 1990
  • Område: Stäket, Järfälla
  • Fastighetsbeteckning: Trappeberg 1:117
Utgångspris

4 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bonäsvägen 36

  • Gavelradhus
  • Mälarnära boende
  • Soliga ostörda uteplatser
  • Äldre litet villaområde

Välkommen till ett litet extra flott och trivsamt radhusboende. Perfekt hus och tomt för familjen som vill ha tid över för fritidsintressen. Lättskött gaveltomt om 291 kvm och ringa underhåll av hus krävs. Idylliskt boende med ca 350 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Perfekt för barnfamiljen. Lugn bilfri innergård. Utanför tomten finns lekytor på gräsmattor, liten skog, samt en liten lekplats 25 meter bort. Regniga dagar har man samfällighetslokalen som grannbyggnad, här kan barnen ta med kompisarna och spela pingis, sällskapsspel eller andra innelekar.

Här disponerar man en totalyta om ca 116 kvm, fördelat på 4 rok. Badrum på varje våning. Bra boendeekonomi genom vattenburen värme via elpanna. Mekanisk ventilation med värmeväxlare. Moderna byggmaterial såsom treglasfönster och ett gott underhåll.

Trappeberg är ett lugnt barnvänligt område i närheten av Mälarens strandkant. Här finner man allt från soldattorp från 1800-talet, snickarglada sekelskiftesvillor, till dagens nybyggen. Från huset har man ca 300 meter till den sköna strandpromenaden. Med en kort promenad når man även Bonäsbadets bryggor och ett par båtklubbar. Busshållplats och bra mataffär finns i direkt närhet. Med en promenad på 5-10 minuter når man även daghem, skola och Järvafältets skogar.

Härligt fritt läge. Man bor lugnt och ostört, med en fri utblick åt både öst och väst. Ytterligare en fördel med just detta radhus är den större gaveltomten, som ger fler uteplatser i olika väderstreck. Dessutom byggdes huset till med ca 8 kvm i början av 90-talet, vilket gör att man får en extra stor entréhall och större kök. Till huset hör ett närliggande pargarage.

Huset är genomgående i ett välhållet skick in och utvändigt. Ljus välkomnande hall. Vid entrén finns ett lättstädat tåligt klinkergolv. Tilltalande och rymligt kök, med luckor och fronter i vitt. Generösa arbetsytor och gott om plats runt matbordet. Badrummet på entrévåningen renoverades 2011, med klinkergolv, helkaklade väggar och ny fräsch inredning. I övrigt består planlösningen på entrévåningen av två sovrum i ostört läge, med utblick mot ett av grannskapets äldre finare hus.
Furutrapp leder ned till souterrängvåningen, här finns ett gavelfönster som ger trapp och bägge våningarna lite extra dagsljus. Stor praktisk tvättstugedel med arbetsbänk, maskiner och skåp, som följs av ett helkaklat duschrum. Denna stora souterrängdel har inrett på många olika sätt i husen. Här kan man skapa en härlig badavdelning med plats för bastu o.dyl. På souterrängvåningen finner man också ett rejält vardagsrum med utgång till tomten på baksidan. Ytterligare ett sovrum och en möblerbar hall med plats för arbetshörna.

Bra förvaringsmöjligheter genom stor klädkammare i souterrängvåningen, garderober, inredd vind med stor golvyta. Uteförrådet på tomten och förråd under trappen.

Lågstadieskola och daghem finns i norra delen av Stäket. Låg och mellanstadieskola i norra Kallhäll, skolan kan nås utan att behöva korsa några större vägar. Högstadieskola vid Kallhälls centrum. Närmaste affär är Hemköp vid Mc Donalds. Här finns även möjlighet att återlämna förpackningar i en återvinningsstation. Hos K-Rauta som ligger bredvid Hemköp finns allt för trädgård och hus.
Buss till Kallhälls pendeltågstation tar ca 10 minuter. Under vår, sommar och höst kan man cykla efter strandpromenaden ned till Kallhälls centrum och pendeltåget på 5-7 minuter.

Följande renoveringar/underhåll har utförts på senare tid. Badrum ovan.vån renoverat 2011. Nyare ytterdörr och skyddande entrétak. Stor markis på framsidan. Ventilationsrengörning 2016. Elpanna från 2015. Taktvätt och mossbehandling 2021. Omkittning och målning fönster 2013. Målning fasad 2015.

Senast radonmätningen utförd mellan 2012-11-16 och 2013-02-03, med ett beräknat årsmedelvärde om 190 bql/m3.

Stäket är ett attraktivt område och en härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära natur och ute på sjön men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Här finns den exempelvis den mycket uppskattade Iljansbodaskolan, samt även en förskola. Ytterligare en nybyggd förskola på Almarevägen ligger ca 350 meter bort. Huset ligger nära Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i skogsområdet och med fördel ta med sig bärhinken och svampkorgen på hösten. På vintern skidorna, för att kanske ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, bastu, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka i indianbyn eller på fortet, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu. Utöver det finns flera fina kända golfklubbar på nära avstånd.

För den en som är intresserad av sjöliv ligger Mälaren bara ett ”stenkast” bort med flera båtklubbar i trakterna.
Ute på Almare Stäket finns stall, hästpoloklubb och sköna landskap att vandra i. Ta en promenad och känn historiens vingslag ute på Stäketsholmen där det finns en historisk skatt, ruinerna efter ärkebiskopsborgen – S:t Eriks slott – som var Sveriges största medeltida borg vilken grundlades redan under 1100-talet. Den fungerade som försvarsanläggning för städerna Sigtuna och Uppsala. Här gick en viktig vattenled mellan Stockholm och Uppsala och den som hade kontroll över vattenvägarna hade även kontroll över riket. Under hela medeltiden pågick en ständig dragkamp mellan kungen och kyrkan om vem som fick styra över borgen.

Säljarens ord om trädgården. På framsidan har vi en stor rabatt som vi har försök att ha i blom under vår, sommar och höst. Först kommer lite snödroppar sedan blir det krokus, blåsippor, vår-iris. En del hyacinter ,backsippor, gullvivor. En buske med vildolvon, där moderplantan kommer från Lofoten (Fått från grannen på landet som kom från Norge). Så småningom kommer dagliljor, flox, en variant av kalla, akleja, gentiana, Jättenattljus, stjärnflocka, isop, lavendel och kärleksört.
Vid boden är det en variant av törnros och julrosor. På insidan av boden finns gula irisar , Riddarsporre, en näva, löjtnantshjärta och en hortensia.
På gaveln finns ett försök till ört- land, rabarber, kaprifol. lite lökar, björnbärssnår och krusbärsbuske. Vid trappan svarta- och röda vinbär. En clematis och en pallkrage som vi odlar potatis i, syrener, järneksbuske och doft pioner.
Framför altanen finns rosor, stockrosor, flox och framför rabatten står två röda pioner. Vid hörnan mot grannen finns flox, aklejor, irisar, lavendel, höstanemoner och kärleksört. På gräsmattan står ett körsbärsträd, skuggmoreller, och i hörnan där finns en ginst.

Exteriör

Välkommen till ett litet extra flott och trivsamt radhusboende. Perfekt hus och tomt för familjen som vill ha tid över för fritidsintressen. Lättskött gaveltomt om 291 kvm och ringa underhåll av hus krävs. Idylliskt boende med ca 350 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Perfekt för barnfamiljen. Lugn bilfri innergård. Utanför tomten finns lekytor på gräsmattor, liten skog, samt en liten lekplats 25 meter bort. Regniga dagar har man samfällighetslokalen som grannbyggnad, här kan barnen ta med kompisarna och spela pingis, sällskapsspel eller andra innelekar.

Visa mer

Hall

Välkomnande rejäl hall med lite extra plats för avhängning av ytterkläder och skor, tack vare utbyggnaden på entrésidan. Tåligt lättstädat klinkergolv i ljusgrå ton vid entrén, som övergår i ett ljusgrått plastmattegolv. Ljus lättmönstrad tapet, samt ljuslaserad panel. Tack vare gavelfönster får man lite extra ljus i hallen. Två garderober.

Visa mer

Kök

Extra stort kök tack vare utbyggnaden på entrésidan, gott om plats för att duka upp långbord. Köket har luckor och fronter i vitt. Städskåp och skafferi finns. Generösa avställning och arbetsytor på laminatbänkskiva i stenmönster. Ovan bänskivan finns kakel i vitt och bärnstenfärg. Vitvaror i i vitt bestående av diskmaskin -15. Hel kyl -98. Hel frys -98. Elspis -00. Spisfläkt. Laminatgolv i kastanjemönstrat utförande och en ljus lätt mönstrad tapet på väggarna. Fönster mot framsidan i väster.

Visa mer

Närområdet

Stäket är ett attraktivt område och en härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära natur och ute på sjön men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Här finns den exempelvis den mycket uppskattade Iljansbodaskolan, samt även en förskola. Ytterligare en nybyggd förskola på Almarevägen ligger ca 350 meter bort. Huset ligger nära Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i skogsområdet och med fördel ta med sig bärhinken och svampkorgen på hösten. På vintern skidorna, för att kanske ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, bastu, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka i indianbyn eller på fortet, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu.

Visa mer

Badrum övre plan

Fint helkaklat badrum renoverat 2011. Gråsvart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med dekorbårder i gråsvart inslag. Fräsch inredning bestående av duschhörna med infällbar glasdörr, wc, handfat med kommod. Här finns även spegel med belysning, stor vattenburen handukstork. Förvaringshyllor i glas och vitt väggskåp.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med trämönstrat laminatgolv och tapet i vitt, samt bård. Fönster med fri och ostörd utblick i öst. Innerdörr finns förvarad.

Visa mer

Sovrum 2

Stort rymligt sovrum med trämönstrat laminatgolv och en ljus mönstrad tapet och bård på väggarna. Garderobsvägg med 4 st garderober. Fönster med fri och ostörd utblick i öst.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med trämönstrat laminatgolv och tapet i vitt, samt bård. Fönster med fri och ostörd utblick i öst.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med ekparkettgolv och väggar med ljus lättmönstrad tapet. Här finns altandörren ut till solaltanen på baksidan.

Visa mer

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med ljusa väggar beklädda med våtrumstapet, samt en ljus våtrumsmatta på golvet. Praktisk stor arbetsbänk och även en bänk i rostfritt stål med infälld tvättho. Här finns också dubbla linneskåp, tvättmaskin -19 och torkskåp.

Visa mer

Hall nedre plan

Liten hall med möjlighet till arbetsplats under trappen. Här finns också en klädkammare i anslutning, samt förråd under trappen. Plastmatta på golvet och ljus tapet på väggar. Väggfasta förvaringshyllor ingår i köpet.

Visa mer

Klädkammare

Plastmatta på golvet och vitmålad väv på väggarna. Väggfasta hyllor. Här finns elcentralen och fiberingången till huset.

Visa mer

Duschrum

I anslutning till tvättstugan finns ett helkaklat duschrum i ljus grå nyans. Klinkergolvet har skön elektrisk golvvärme. Inredning bestående av duschdel med duschväggar i glas, wc och handfat med kommod. Bakom en skiljevägg finns också elpannan från 2015.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Trappeberg 1:117
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
98 m² + 18 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
291 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen värme via elpanna
BYGGNADSÅR
1986, Tillbyggt 1990 
Byggnadstyp
2-plans radhus med sout.våning
Fasad
Trä
Fönster
2+1 glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
VENTILATION
Mekanisk från/tilluft värmevxl.
Övriga byggnader
Fristående isolerat förråd. Pargarage i nära anslutning till huset.

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
UTTAGNA PANTBREV
1 088 900 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
19 500 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
12 736 kr/år
Försäkring
6 500 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften är 3.184 kr per kvartal. Då ingår bredband (fiber 100Mbit), telefoni och kabel tv (ca 15 kanaler ).
Sophämtning, vatten, snöröjning samt en mycket trevlig gemensamhetslokal ingår också som man bokar och lånar gratis. Till detta huset ingår en garageplats i ett pargarage. Samfällighetsavgiften går också till underhåll områdesbelysning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
38 736 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Elförbrukning
13 000 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-02
Energiprestanda primärenergital
177 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
98 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Trappeberg GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Avtalsservitut Huvudvattenmätare
Last: Avtalsservitut: Huvudvattenmätare, 01-IM5-85/8238.1
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

Stäket är ett naturskönt område vid Mälaren i norra Järfälla. Fastigheten ligger i ett område med blandad bebyggelse; kedjehus, radhus samt fristående villor.
Det är ett mycket lugnt och fridfullt område och mycket barnvänligt.

Naturen ligger intill huset där man finner en underbar skog med gott om bär och svamp. Det finns ett antal motionsspår med olika längd som passar utmärkt för promenader (även om barnvagn), cykelturer samt skidåkning på vintern.
Det stora härliga friluftsområdet Ängsjö ligger inom närområdet dit man kommer antingen genom skogen, t ex med cykel, med buss, cykel eller bil. Där finns möjlighet till olika aktiviteter samt bad.

Vid Stäkskanalen finns en båtklubb och en sommarrestaurang med fullständiga rättigheter. Ett flertal fina bad finns i närheten, varav Bonäsbadet är närmast. På Almare Stäket finns Almare Herrgård ( www.almare.se ) med anor från 1700-talet som erbjuder festmåltider ett stenkast från Mälaren. På Almare Stäket, som första gången omtalas år 1007 vid Snorre Sturlassons vikingatåg i Mälaren, finns även en internationellt erkänd hästpoloklubb ( www.poloclub.se ) med säteri och en ridklubb ( www3.idrottonline.se/StaketRyttarnasHSF-Ridsport ).

Inom kort avstånd finns Bro Hof Slott Golf Club ( www.brohofslott.se ), som av många golfintresserade rankad som landets vackraste golfbana och är huvudbana för Scandinavian Masters. Även ansedda Kungsängen Golf Club, tidigare Mastersbana, finns en kort bilfärd bort. Dessutom finns ytterligare golfbanor längs med Rotebroleden.

Kommunikation

Buss 548 har en hållplats vid lekparken bakom Biskop Olovs väg, en kort promenad från bostaden. Den går till Kallhälls station där man kan ta pendeln till bl a T-centralen vilket tar 25 min.
Med bil kommer man lätt ut på E18 respektive E4 i både norr och sydgående riktning.
Arlanda ligger ca 20 min bilväg från Stäket och du är inne i centrala Stockholm på ca 30 min med bil.

Närservice

Välsorterade Hemköp ligger ca 1 km från bostaden, här finns också K-Rauta och McDonald´s. I Kallhälls centrum finns ytterligare matvaruaffärer, blomsteraffär samt Apotek. På bekvämt bilavstånd finns såväl Jakobsbergs centrum med ett större utbud av butiker samt Barkarby handelsplats där både Outlet och de flesta större butikskedjor finns. IKEA ligger också här.
Vill man åka utanför kommunens gränser, finns de populära galleriorna Stinsen, Sollentuna -och Kista Centrum.

Övrigt

Närmaste förskola och lågstadieskola är Iljansbodaskolan. Beläget på perfekt avstånd från bostaden. Här finns också fritidshem. För mer information om barnomsorg och skolor i Järfälla besök: http://www.jarfalla.se/templates/page____24076.aspx

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.