Villa till salu på Biskop Johannes väg 19 i Stäket
Stäket

Biskop Johannes väg 19

Stilfullt generöst tvåplanshus i rofyllt läge. Bo mellan Mälaren och skogen!

BUDGIVNING PÅGÅR

Stilfullt generöst tvåplanshus i rofyllt läge. Bo mellan Mälaren och skogen!

Välkommen till detta klassiska hus "Ekeberga" med symmetrisk och pampig fasad som är svår att motstå. Framsidan andas gästvänlighet i form av den välkomnande entrén och balkongen som vilar på storslagna pelare. Söker du ett hus och hem som utstrålar det lilla extra, har du kommit hem.

Fantastiskt lugnt och barnvänligt område. Här bor man nästan granne med hästhagen. Gångavstånd till både Mälarens vattenlinje och till det stora naturreservatet som omger stora delar av Stäket. Familjen med små barn har en extra enkel vardagsmorgon med förskola och skola en liten bit bort på samma gata. Tomten på baksidan omges av grönska och träd, här är man helt avskärmad mot omvärlden, lugn och harmonisk atmosfär, där du kan komma hem och slappna av. På framsidan finns en stor plan gräsmatta, med gott om plats för barnens alla lekar. Här kan även den som är sugen på en pool hitta sina möjligheter.
På tomten finns också ett stort rymligt dubbelgarage om ca 58 kvm, med loftdel, ett rum med fönster, samt pannrum med bergvärmepumpen. Här har den motorintresserade ett varmt och skönt ställe att tillbringa många timmar på.
För den stora familjen, framtida uthyrningsmöjligheter, eller generationsboendet, finns det kanske möjlighet att bygga en lägenhet i garaget. Då även garaget har en vattenburen golvvärme, indraget VA, samt är väl isolerat, finns kanske möjligheter att ställa om det till något annat än garage.

Hela huset bjuder genomgående på generösa rum och ytor oavsett vart i huset man befinner sig. Många fönster i alla väderstreck skänker gott om ljus till rummen.
På nedervåningen finner du ett rymligt vardagsrum med stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus. Här finns även ett sovrum, badrum, tvättstuga, samt ett rymligt och stilrent kök utrustat med högkvalitativa vitvaror. På övre våningen finns det tre tilltalande rejäla sovrum, som var och ett också har en egen praktisk klädkammare. Ett stort badrum med bastu, samt ett allrum som utgör knutpunkten av de övriga rummen. I anslutning till allrummet kommer du även ut på den stora balkongen i öster, där du kan avnjuta frukost i morgonsolen och blicka ut över omgivningarna.

Den plana välplanerade tomten har gott om plats för lek och trädgårdspyssel. De stora ytorna erbjuder en perfekt plats för familjemiddagar, grillkvällar och övriga utomhusaktiviteter. Till stora delar helt insynskyddat och ogenerat.
På baksidan av huset finns en fristående friggebod, med gott om plats för att förvara prylar i. På baksidan av dubbelgaraget finns ett litet redskapsskjul.

Letar du efter en fridfull stimularande miljömöjligheten att skapa fina minnen tillsammans med familjen? Då ska du uppleva detta hus på plats!

Visa mer
Biskop Johannes väg 19 Biskop Johannes väg 19 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 8 995 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 196 kvm + 58 kvm biarea
 • Tomtarea: 1 084 kvm
 • Byggnadsår: 2006
 • Område: Stäket, Järfälla
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Stäket 1:18
budid-logotyp
Utgångspris

8 995 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef
Assisterande

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Biskop Johannes väg 19

 • Pampigt hus med "herrgårdskänsla"
 • Generösa ytor och rum
 • Boende mellan Mälaren och naturen
 • Dubbelgarage om ca 58 kvm med utvecklingsmöjligheter
 • Bergvärme både till hus och garage
 • Stenkast till bra förskola och skola
 • Närhet till stall, båtklubbar och flera bra golfbanor

Exteriör

Detta stora gula hus har en ståtlig och stilren utformning, vilken fångar uppmärksamheten hos de förbipasserande. Huset omges dessutom av en rymlig trädgård som erbjuder gott om utrymme för lek, avkoppling och trädgårdsaktiviteter. Det är helt klart ett iögonfallande hem, som utstrålar en varm och välkomnande karaktär.

Vardagsrum

Vardagsrummet är nyrenoverat med vita vägar och ett härligt nytt ekparkettgolv, och utgör idag ett ljust och inbjudande utrymme med generösa stora fönster och en altandörr i samma stuk. Dessa stora glasytor släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en härlig koppling till utomhusmiljön. Utsikten över trädgården utanför blir en naturlig del av inredningen, vilket ger en känsla av samklang med naturen.

Kök

Köket är prytt med vackra träluckor i ek, som ger en rustik och naturlig touch till inredningen. De praktiska klinkergolven erbjuder både enkel rengöring och hållbarhet för vardagliga köksaktiviteter. Här finns allt du behöver för matlagning och förvaring, från moderna apparater till gott om förvaringsutrymmen i de fina träskåpen. Detta kök kombinerar tidlös skönhet med bekvämlighet, vilket skapar en perfekt plats för härliga familjemiddagar.

Hall

Hallen har en välkomnande entré. Här finns gott om utrymme för förvaring av skor och ytterkläder. Ljusa väggar och ett snyggt golv ger en ren och fräsch känsla. En funktionell plats som skapar en bra första intryck när man kliver in i hemmet.

Badrum - entreplan

Badrummet är modernt, funktionellt och helkaklat. Det har ett handfat med kommod, spegel med förvaring, toalettstol och infällbara duschväggar i glas. Färgsättningen går i neutrala nyanser, vilka ändå ger badrummet en livlig och personlig touch.

Garage

Till huset hör ett rymligt dubbelgarage om ca 58 kvm, med gott om plats för förvaring. För den stora familjen eller de som önskar generationsboende, erbjuder garaget kanske en möjlighet att bygga till en separat lägenhet. Garaget har vattenburen golvvärme, VA och är fullt isolerat gällande väggar och tak.

Sovrum 1

Sovrummet är elegant och ljust med sina vita väggar och vackra parkettgolv. En praktisk garderob bidrar till en organiserad och snygg inredning. Detta rum är perfekt både som sovrum eller som kontor för den som arbetar hemifrån.

Allrum

När man vandrar upp för den stilrena trappan i ek, möts man direkt av det rymliga allrummet, som är ljust och luftigt med sina stora fönster som sträcker sig i två väderstreck. Dessa generösa glasytor släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en fantastisk utsikt över omgivningen. Det vackra parkettgolvet ger en varm och inbjudande känsla till rummet, medan de ljusa väggarna förstärker ljusinsläppet. Allrummet utgör ett perfekt utrymme för avkoppling, trevligt umgänge eller lek.

Balkong

I anslutning till allrummet finner du den stora balkongen med högt läge och utblick över området. Redan på morgonkvisten tittar solen in på balkongen, vilket ger chansen att njuta av härliga frukostar i morgonsolen.

Badrum - övre plan

Stort badrum i stilrena färger. Tack vare badrummets generösa storlek så finns det plats för såväl de viktigaste nödvändigheterna som toalettstol, handfat med kommod och dusch, samt för ett stort badkar. Har man inte behov av ett badkar så kan ytan utnyttjas som en relaxavdelning att slappna av i medan man avnjuter en avkopplande bastu, som även den finns i direkt anslutning till badrummet.

Sovrum 2

Ett mysigt sovrum med vita väggar och ett snyggt parkettgolv. Klädkammaren kompletterar rummet och ger en extra touch av funktionalitet. Även detta sovrum har fönster i två väderstreck, och dessutom utsikt över omgivningarna vilket ger en öppen och fri känsla i rummet.

Sovrum 3

Ett luftigt sovrum med vita väggar, parkettgolv och en praktisk klädkammare. Rummet har fönster i syd- och västläge, med utsikt över avslappnande grönområden.

Sovrum 4

Ett elegant sovrum med vita väggar, vackert parkettgolv och fönster i svalkande väst- och nordläge, med lummig grönska som närmaste granne. Här finner du också en praktisk klädkammare som erbjuder gott om utrymme för dina kläder och skor. Det är ett perfekt utrymme för att hålla ordning och samtidigt bevara rummets rena och fräscha karaktär.

Tvättstuga

Tvättstugan är ljust inredd, vilket ger en känsla av luftighet och renhet. Här finns både tvättmaskin och torktumlare för praktisk tvättning och torkning av kläder. Ett funktionellt och trivsamt utrymme som gör tvättdagen till en smidig och bekväm upplevelse. Separat ingång finns till utrymmet.

Närområde

Stäket är ett attraktivt område. En härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära naturen och ute på sjön, men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Huset ligger inte långt bort från Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i flera olika skogsområden. Glöm inte att ta med sig bärhinken, eller svampkorgen på hösten. Vintertid tas skidorna fram, för att ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, bastu, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Fina anlagda lekplatser för barnen, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu. Utöver det finns flera fina kända golfklubbar på nära avstånd.

För den som är intresserad av sjöliv ligger Mälaren bara ett ”stenkast” bort med flera båtklubbar i trakterna.
Ute på Almare Stäket finns stall, hästpoloklubb och sköna landskap att vandra i. Ta en promenad och känn historiens vingslag ute på Stäketsholmen där det finns en historisk skatt, ruinerna efter ärkebiskopsborgen – S:t Eriks slott – som var Sveriges största medeltida borg vilken grundlades redan under 1100-talet. Den fungerade som försvarsanläggning för städerna Sigtuna och Uppsala. Här gick en viktig vattenled mellan Stockholm och Uppsala och den som hade kontroll över vattenvägarna hade även kontroll över riket. Under hela medeltiden pågick en ständig dragkamp mellan kungen och kyrkan om vem som fick styra över borgen.

Uteplats

Den plana välplanerade tomten har gott om plats för lek och trädgårdspyssel. De stora ytorna erbjuder en perfekt plats för familjemiddagar, grillkvällar och övriga utomhusaktiviteter. Till stora delar helt insynskyddat och ogenerat.

Förråd

Till huset hör två praktiska förråd. Det första förrådet ligger i anslutning till garaget och är optimalt för verktyg och trädgårdsutrustning. Det andra förrådet ligger på baksidan av huset och är perfekt för att organisera cyklar, sportutrustning och diverse tillbehör.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

Om bostaden

Välkommen till detta klassiska hus "Ekeberga" med symmetrisk och pampig fasad som är svår att motstå. Framsidan andas gästvänlighet i form av den välkomnande entrén och balkongen som vilar på storslagna pelare. Söker du ett hus och hem som utstrålar det lilla extra, har du kommit hem.

Fantastiskt lugnt och barnvänligt område. Här bor man nästan granne med hästhagen. Gångavstånd till både Mälarens vattenlinje och till det stora naturreservatet som omger stora delar av Stäket. Familjen med små barn har en extra enkel vardagsmorgon med förskola och skola en liten bit bort på samma gata. Tomten på baksidan omges av grönska och träd, här är man helt avskärmad mot omvärlden, lugn och harmonisk atmosfär, där du kan komma hem och slappna av. På framsidan finns en stor plan gräsmatta, med gott om plats för barnens alla lekar. Här kan även den som är sugen på en pool hitta sina möjligheter.
På tomten finns också ett stort rymligt dubbelgarage om ca 58 kvm, med loftdel, ett rum med fönster, samt pannrum med bergvärmepumpen. Här har den motorintresserade ett varmt och skönt ställe att tillbringa många timmar på.
För den stora familjen, framtida uthyrningsmöjligheter, eller generationsboendet, finns det kanske möjlighet att bygga en lägenhet i garaget. Då även garaget har en vattenburen golvvärme, indraget VA, samt är väl isolerat, finns kanske möjligheter att ställa om det till något annat än garage.

Hela huset bjuder genomgående på generösa rum och ytor oavsett vart i huset man befinner sig. Många fönster i alla väderstreck skänker gott om ljus till rummen.
På nedervåningen finner du ett rymligt vardagsrum med stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus. Här finns även ett sovrum, badrum, tvättstuga, samt ett rymligt och stilrent kök utrustat med högkvalitativa vitvaror. På övre våningen finns det tre tilltalande rejäla sovrum, som var och ett också har en egen praktisk klädkammare. Ett stort badrum med bastu, samt ett allrum som utgör knutpunkten av de övriga rummen. I anslutning till allrummet kommer du även ut på den stora balkongen i öster, där du kan avnjuta frukost i morgonsolen och blicka ut över omgivningarna.

Den plana välplanerade tomten har gott om plats för lek och trädgårdspyssel. De stora ytorna erbjuder en perfekt plats för familjemiddagar, grillkvällar och övriga utomhusaktiviteter. Till stora delar helt insynskyddat och ogenerat.
På baksidan av huset finns en fristående friggebod, med gott om plats för att förvara prylar i. På baksidan av dubbelgaraget finns ett litet redskapsskjul.

Letar du efter en fridfull stimularande miljömöjligheten att skapa fina minnen tillsammans med familjen? Då ska du uppleva detta hus på plats!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Stäket 1:18
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
196 m² + 58 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 084 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via bergvärmepump
BYGGNADSÅR
2006 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas Isoler
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
VENTILATION
Mekanisk frånluft

Ekonomi

Utgångspris
8 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,328%
TAXERINGSVÄRDE
4 408 000 kr (Taxeringsår 2015)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 770 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 976 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
31 000 kr/år
VA
7 900 kr/år
Renhållning
2 830 kr/år
Försäkring
8 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
50 230 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
6 personer
Elförbrukning
15 500 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-08-17
Energiprestanda primärenergital
70 kWh per kvm och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut Ledning Mm, 01-IM5-52/699.1
Last: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM5-52/313.1
Planbestämmelser
Stadsplan (1982-11-25)

Kommunikation

Buss 548 har en hållplats vid lekparken bakom Biskop Olovs väg, en kort promenad från bostaden. Den går till Kallhälls station där man kan ta pendeln till bl a T-centralen vilket tar 25 min.
Med bil kommer man lätt ut på E18 respektive E4 i både norr och sydgående riktning.
Arlanda ligger ca 20 min bilväg från Stäket och du är inne i centrala Stockholm på ca 30 min med bil.

Närservice

Välsorterade Hemköp ligger ca 1 km från bostaden, här finns också K-Rauta och McDonald´s. I Kallhälls centrum finns ytterligare matvaruaffärer, blomsteraffär samt Apotek. På bekvämt bilavstånd finns såväl Jakobsbergs centrum med ett större utbud av butiker samt Barkarby handelsplats där både Outlet och de flesta större butikskedjor finns. IKEA ligger också här.
Vill man åka utanför kommunens gränser, finns de populära galleriorna Mall of Scandinavia, Sollentuna -och Kista Centrum.

Övrigt

Närmaste förskola och låg -mellanstadieskola är Iljansbodaskolan. Beläget på perfekt avstånd från bostaden. Här finns också fritidshem. För mer information om barnomsorg och skolor i Järfälla besök: http://www.jarfalla.se/templates/page____24076.aspx

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Philip Sandberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Vardagsrum

Kök

Hall

Badrum - entreplan

Garage

Sovrum 1

Allrum

Balkong

Badrum - övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Tvättstuga

Närområde

Uteplats

Övriga bilder

Fastighetskarta

Planlösning

Planskiss entrévåningen

Planskiss övre plan