Kommande försäljning lägenhet på Midsommarparken 5A i Midsommarkransen
Midsommarkransen

Midsommarparken 5A

Kommande

Extremt välplanerad funkistrea på absolut bästa läge i Midsommarkransen. Här finns ett kök och vardagsrum i öppen social planlösning, två bra sovrum, gott om förvaring, två badrum och egen tvättmaskin. Kök och badrum renoverades i samband med stambyte i föreningen 2012 till 2013 och ytskikten i bostaden renoverades 2017. Läget på hörnet med stora och renoverade originalfönster gör bostaden ljus och luftig. Här bor du i klassiskt 1930-tal centralt i Midsommarkransen, precis mittemot trevliga Midsommarparken och endast någon minut från tunnelbanan.

Visa mer
Midsommarparken 5A Midsommarparken 5A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 5 295 000 kr
  • Boarea: 70 kvm Mätbevis
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 4, ej hiss
  • Avgift: 5 182 kr. Inkl värme, vatten och bredband
  • Förening: Brf Violen i Midsommarkransen
  • Byggnadsår: 1936
  • Område: Midsommarkransen, Stockholm
Utgångspris

5 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kenny Larsson

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Vardagsrum

Vardagsrummet ansluter till köket och dessa två rum har tillsammans tre stora fönster, två tvålufts- och ett fyrlufts-, som gör detta till ett ljust och luftigt sällskapsrum. Väggarna i rummet, liksom taken, är målade i grå kulör med supermatt finish. På golvet ligger slipad ekparkett behandlad med gråvit hårdvaxolja 2017.

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finns plats för matbord och stolar.

Kök

Köket är byggt i vinkelform och har ljusgrå släta fronter med klassiska handtag, mörkt grå bänkskivor och ljusgrått kakel vid arbetsytorna. Här finns spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn, kyl och frys, samtliga från Electrolux. Ny diskmaskin från Logik inköpt augusti 2023.

Sovrum 1

Det större av sovrummen ligger i fil med vardagsrummet och används idag som föräldrasovrum. Det är ett lugnt och avkopplande rum som omfamnar dig med väggar målade i grågrön kulör. Även snickerier och radiator är inmålade i samma ton. På golvet ligger en mjuk och lyxig grårosa heltäckningsmatta. Rummet har plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering. I direkt anslutning till detta sovrum finns ett av lägenhetens badrum och vid det en inbyggd garderob.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är lägenhetens barnrum som har väggar, snickerier och element målade i en mörkare blå kulör.

Hall

Bostadens hall består av en entrédel och en inre hall. Vid entrén finns en platsbyggd hatthylla med krokar. På golvet ligger gotländsk kalksten (ny 2017) och väggar och snickerier är inmålade i grått. Den inre hallen är ett rymligt rum som kan användas efter behov, till exempel som kontor. Här finns även två inbyggda dubbelgarderober med överskåp.

Badrum

Badrummet ligger i anslutning till master bedroom. Svart klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Rummet har wc, handfat, badrumsskåp, handdukstork och badkar.

Gäst-wc

I det andra badrummet finns lägenhetens tvättmaskin. Svart klinker och vitkaklade väggar. Rummet har wc, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Fastigheten

Underbar funkisfastighet vid Midsommarparken. Mycket välskött byggnad med mysig innergård, gym och relaxrum.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kenny Larsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kenny Larsson

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Extremt välplanerad funkistrea på absolut bästa läge i Midsommarkransen. Här finns ett kök och vardagsrum i öppen social planlösning, två bra sovrum, gott om förvaring, två badrum och egen tvättmaskin. Kök och badrum renoverades i samband med stambyte i föreningen 2012 till 2013 och ytskikten i bostaden renoverades 2017. Läget på hörnet med stora och renoverade originalfönster gör bostaden ljus och luftig. Här bor du i klassiskt 1930-tal centralt i Midsommarkransen, precis mittemot trevliga Midsommarparken och endast någon minut från tunnelbanan.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 182 kr, Inkl värme, vatten och bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
70 m² Mätbevis
Våning
1 av 4

Föreningen

Namn
Brf Violen i Midsommarkransen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
69 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, minsta andel 10%.
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 69 lägenheter varav 1 upplåtes med hyresrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Den bildades 2011.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gästlägenhet belägen i källaren till Midsommarparken 5B. Lägenheten är utrustad med två sängar (plats för totalt 3 personer), bord med fyra stolar, trinettkök, kyl/frys och badrum med dusch. Lägenheten kan hyras max tre nätter i följd till en kostnad om 350 kr/natt.

Föreningen har även en relaxavdelning med gym och bastu, duschar, toalett och avhängningsmöjligheter. Relaxavdelningen är belägen i källaren till Midsommarparken 5B. Här gäller drop-in dagligen mellan kl 07.00-22.00. Att utnyttja relaxen är gratis.

I föreningen finns också två fräscha tvättstugor, belägna i källaren till Midsommarparken 5B respektive Midsommarvägen 14. Vardera tvättstuga är utrustad med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättpassen är 3 timmar långa och bokas via bokningstavla med nyckelcylinder i tvättstugan. Det är lätt att få tid i tvättstugorna, då varje lägenhet är utrustad med egen tvättmaskin.

Förråd:
Till varje lägenhet hör ett förråd i varierande storlek. De flesta förråd är belägna på vinden till Midsommarparken 5A och Midsommarvägen 14, med några få undantag där förråden istället återfinns i källaren till Midsommarvägen 14. I samma källare finns även ett flertal gallerförsedda förråd som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad.

Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter för de boende. På innergården finns även ett barnvagnsförråd.
Information om månadsavgiften
I dagsläget inga beslutade avgiftshöjningar.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har ett starkt kassaflöde, låga förväntade framtida underhållskostnader samt en sund balansräkning med stora övervärden på sina fastigheter och god tillgång till likvida medel. De amorterar för närvarande 400 tkr/år på sina lån. Föreningens två största lån är bundna till 2025-09-30(0,66%) och 2028-09-30(0,92%). Årsavgifterna sänktes 2018-01-01 med 5%, 2019-01-01 med 5% samt från 2021-01-01 med ytterligare 5 %. För mer information se årsredovisningen.
Tv och Bredband
Internet: 1000 Mbit ingår i månadsavgiften. Leverantör: Stockholms Stadsnät
Kabel-TV. 16 Kanaler via Sappa ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 10 egna parkeringsplatser. Kostnad 600 kr/månad. Separat kö. I övrigt är det boendeparkering Taxa 4.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2012-2013 genomfördes en totalrenovering av fastigheten: Stambyte av V/A-stammar och el-stammar skedde. Nya tätskikt och ytskikt i badrummen. Fönster, takbeläggning och balkonger renoverades. Trapphus renoverades och säkerhetsdörrar installerades. Ventilationssystemet renoverades och OVK-besiktning genomfördes. Tvättstugor renoverades. Husgrunden dränerades och fasadbeläggningen renoverades. Utöver totalrenovering har löpande underhåll gjorts, belysning på gården förstärkts, med flera mindre åtgärder.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1936
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
5 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-11-08
Energiklass
E

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysiga uteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket, Pizzaköket och Hamburgerköket, Tegelbruket Bistro, Noli delikatessbutik, Butsaya Thai, Pita i parken, Tellus pizza, Gaia matbar etc. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand. Här finns natursköna promenadstråk längs vattnet, möjlighet till fika och lunch genom Winterviken samt flertalet både sommar- och vinteraktiviteter såsom utegym, padelbanor utomhus, kajak och skidskoåkning.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Fullservicecentrum vid T-bana Midsommarkransen samt T-bana Telefonplan. På promenadavstånd hittas Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum och en tunnelbanestation bort finns Liljeholmens Galleria med dess stora utbud av mataffärer, butiker och restauranger. Flertalet bra förskolor och skolor finns i området.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/ månad på gatorna i området.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Matplats

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Hall

Badrum

Gäst-wc

Fastigheten

Planlösning