Kommande försäljning lägenhet på Telefonvägen 5, 4 tr i Telefonplan
Telefonplan

Telefonvägen 5, 4 tr

Kommande

Högt upp med utsikt över himmel, takåsar och trädkronor ligger denna genomgångsfyra med härlig inglasad balkong mot lummig grönska. Här erbjuds ett modernt hem med bra planlösning och smakfulla, harmoniska färg- och materialval. Tack vare det höga, ogenerade läget flödar dagsljuset in från två väderstreck och skapar en genomgående ljus och inbjudande känsla. Köket är luftigt med full maskinpark, plats för matbord och utgång till balkongen. Sällskapsrummet har enkelt plats för soffa för hela familjen. Det finns tre stycken sovrum varav ett större. Badrummet är helkaklat och inrett med bland annat badkar och tvättmaskin.

Mycket populär och barnvänlig HSB-förening med fin nyrenoverad gård med lekparker och grillplatser. Vidare erbjuds medlemmarna övernattningslägenheter, föreningslokal samt extraförråd att hyra. Ekonomin är god och man har nyligen installerat solceller på taket.

Mycket eftertraktat läge i Midsommarkransen med all tänkbar service inom bekvämt avstånd. I området finns många populära restauranger och caféer. Kort promenad till tunnelbanans röda linje vid T-Midsommarkransen eller T-Telefonplan. Moderniserade Svandammsparken ligger precis intill och här finns plaskdamm, en fin lekpark, glasskiosk och grönska för lunch, picknick och avkoppling. Föreningen är en populär och barnvänlig HSB-förening med mycket att tillgå den enskilde medlemmen såsom: fin nyrenoverad gård, övernattningslägenheter, föreningslokal samt extraförråd att hyra.

Visa mer
Telefonvägen 5, 4 tr Telefonvägen 5, 4 tr [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 79 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 4 av 5, hiss finns, Stor hiss
  • Avgift: 4 519 kr
  • Förening: HSB Brf nr 321 Svanen
  • Byggnadsår: 1993
  • Område: Telefonplan, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Linda Lewin

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Välkommen till Telefonvägen 5, 4 tr

Balkong

Ogenerad balkong ovan trädkronorna med utsikt över omgivningar och föreningens välskötta grönskande innergård.
Balkongen är inglasad med öppningsbara partier vilket ger möjlighet till skydd och lä. Gott om plats för bord, stolr och växtligheter. En riktig oas och ett extra rum om sommaren.

Vardagsrum

Förtjusande sällskapsrum som badar i ljus tack vare de dubbla fönsterpartierna. Ogenerad utsikt mot omgivningarna och grönskande Svandammsparken. Tack vare den ljusa, luftiga atmosfären upplevs rummet rymligt och möbleras enkelt med soffa och ytterligare möblemang efter tycke och smak.

Kök

Stort, härligt kök med smakfull inredning och matplats för minst fyra personer. Rejält med förvaring i skåp och lådor bakom släta luckor i greige med diskreta grepplister i svart. Gott om arbetsyta på vit högblank bänk med underlimmad ho och harmoniserande stående rektangulära mosaikplattor som stänkskydd. Full maskinpark enligt följande: vit helkyl och helfrys, integrerad diskmaskin, svart inbyggnadsmicro och inbyggnadsugn. Induktionshäll. Diskret fläkt. Utgång till balkongen från köket.

Sovrum

Ett större sovrum med ostört läge mot grönska och målade väggar i en behaglig grön kulör borgar för en god natts sömn. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Rummet bjuder också på ypperliga förvaringsmöjligheter i hel garderobsvägg.

Sovrum 2

Ett mindre sovrum i ljus kulör och fint insläpp av dagsljuset genom ett mindre fönster. Ytorna har utnyttjats till max genom att sätta förvaring högt upp på väggen. Disponeras med fördel som gästrum, arbetsrum eller lekrum.

Sovrum 3

Ett mindre sovrum målat i rosa härlig kulör. Perfekt som barnrum eller gästrum-

Badrum

Fräscht helkaklat badrum. Här finns badkar, WC, väggskåp med speglar, tvättställ med kommod. För extra komfort finns också tvättmaskin med avlastningsbänk ovan. Ett litet vädringsfönster släpper in dagsljuset på ett smakfullt vis.

Hall

Välkomnande hall/entré genom säkerhetsdörr. Hallen är rymlig och erbjuder enkelt plats för hatthylla och skoförvaring. För den som önskar finns det plats för möblemang såsom garderob, byrå, avlastningsbänk eller liknande. Hallens väggar är vitmålade och på golvet flyter en stavparkett vilken är genomgående för lägenheten.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Linda Lewin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Linda Lewin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 519 kr
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
79 m² föreningens information
Våning
4 av 5, hiss finns
Bilplats
F.n. kö.

Föreningen

Namn
HSB Brf nr 321 Svanen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Nuvarande avtal löper till 2031-09-30. Läs mer på föreningens hemsida. https://www.hsb.se/stockholm/brf/svanen/offentliga-dokument/
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1993 och utgörs av två fastigheter med adresserna Kyndelsmässogränd 6 och Telefonvägen 5-19

Samtliga 96 lägenheter, som är fördelade på 2-5 r o k, är upplåtna med bostadsrätt. År 2020 sålde föreningen 6 nybyggda bostadsrätter och amorterad drygt 18 mkr. Belåningsgraden är nu väldigt låg om 1124kr.

Gemensamma utrymmen:
Cykel- och barnvagnsförråd i varje trapphus
2st övernattningslägenhet - Går att hyra för ca 248kr/dygn
Föreningslokal - Går att hyra för ca 248kr/dygn
Tvättstuga - En i varje trapphus
Grovtvättstuga - Vid Telefonvägen 11
Grovsoprum - Vid Telefonvägen 19 med fraktioner som returpapper, brännbart, färgat och ofärgat glas, plast, batterier, lampor och lysrör samt el.
Ett förråd finns till varje lägenhet. Extra förråd mellan ca 1-4,5kvm går att hyra för ca 146kr/kvm och månad.

I dagsläget finns en markanvisning i ett mycket tidigt skede om eventuella bostäder på Svandammsplan. Detta ska utredas vidare de kommande åren.

Medlem i föreningen är skyldig att ingå medlemskap i HSB för att bli godkänd av föreningen, se www.hsb.se.

För mer information om föreningens ekonomi, vänligen se årsredovisningen.
Besök gärna föreningens informativa hemsida på: http://www.brfsvanen.se/
Information om månadsavgiften
Styrelsen har beslutat om att höja avgiften 3,5% p.g.a. höjningen av tomrättsavgälden 1 okt 2023. (Kontrollerad 2023-09-26)
FÖRENINGENS EKONOMI
Brf Svanen har infört möjligheten för medlemmarna att göra kapitaltillskott. Det innebär att en lägenhets andel av den återstående delen av de ursprungliga kapitallånen, från det husen byggdes, inbetalas och därmed kan föreningen avbetala lånen med minskad skuld och ränteutgifter som följd.
Medlemmarnas avgifter är därför uppdelade i två delar, en som avser just kapitallånen och kallas kapitalmånadsavgiften samt en del som avser övriga kostnader för drift och underhåll och kallas driftsmånadsavgiften. Den som gjort kapitaltillskott betalar endast driftsmånadsavgiften.
De lägenheterna där man har gjort kapitaltillskott har inga föreningslån och är därmed skuldfria.
Tv och Bredband
TV levereras av ComHem.
För bredband finns anslutning till Open Universe där ni själva kan välja leverantör och ComHem.
Parkering
Finns 24st garageplatser för 1 075 kr/mån , varav 2st med el-laddning, och uteparkeringar för 250-650kr/mån. Möjlighet finns för laddstolpe med ett tillägg om 500 kr/mån. Separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
BRF Svanen ligger mycket väl i fas med underhållsplanen. Föreningen har gjort flera större investeringar i syfte att hålla fastigheten i ett gott skick.
- Fasad- och plåtarbete: 2012.
- Takmålning: 2008.
- Maskinpark- tvättstugor: Start 2010- pågår.
- Utbyte av undercentral: 2013.
- Ytterdörrar: 2012.
- Dörrpasseringssystem: 2012.
- Målning - allmänna utrymmen: Start 2000 - pågår.
- Markarbeten - innergården: Start 2014 - pågår.
- Ytskiktsrenovering-förskolan: Genomfört 2016.
- Ytterligare fasadarbeten pga fuktskada: Utförd 2016.
- Hissrenovering- vitala delar: 2018.
- Stadgeenlig fastighetsbesiktning: våren 2021
- Åtgärder lekplatsen: 2021
- OVK: 2022
- Målning tak och installation av solceller på taket
2023

Planerade:
Inga renoveringar planerade just nu. (Kontrollerad 2023-09-26)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1993
Fönster
3-glas
Hiss
Ja, Stor hiss

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer

Allmänt om området

NÄROMRÅDE
Hägersten med Telefonplan har på senare år vuxit upp till en av Stockholms mest eftertraktade närförorter. I området finns ett stort utbud av service och fritidsnöjen, så som Svandammsparken, kulturbiografen Tellus, populära restaurangen Landet, Rebellion, Brödernas, Bistro, Krub, Svenska Sushi/Hamburgare/pizza- köket, Söderbergs konditori, SATS, Konstfack, Sveriges största klättercenter och ett bibliotek. Ett par kilometer bort finns knutpunkten Liljeholmen med sin inomhusgalleria och 90 butiker och ännu närmare finns Västberga handel med Coop Forum, Systembolaget, Rusta m.m. Området har även närhet till natur, badplats i Vinterviken och i sjön Trekanten, samt flera härliga grönområden och parker bl.a. Aspuddsparken med 4H gård.

KOMMUNIKATIONER
Nära till T-bana och bussar bl.a. linje 142 som går till Älvsjö Station där det finns anslutande pendeltåg, T-bana och linje 161 som passerar Bagarmossen. I rusningstrafik finns även direktbussar till Södertälje centrum.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/ månad

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Balkong

Vardagsrum

Kök

Sovrum

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum

Hall

Övriga bilder

Svandammsparken

Svandammsparken

Svandammsparken

Svandammsparken

Svandammsparken

Svandammsparken

Populära Svenska Sushiköket

Svenska Hamburgerköket

Svenska Tapasköket

Svandammsparken

Svandammsparken

Planlösning