Karaffgatan 4, 3 tr Liljeholmskajen
Liljeholmskajen

Karaffgatan 4, 3 tr

DRÖMMIGA KARAFFGATAN!

Till salu

DRÖMMIGA KARAFFGATAN!

Bästa läget på Liljeholmskajen!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa attraktivt belägen på populära Liljeholmskajen. Bostaden har en mycket tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till den rymliga balkongen mot vattnet. Vidare erbjuds ett exklusivt fullutrustat kök med gott om plats för större matgrupp. Rymligt och fint sovrum mot föreningens innergård. Gott om förvaring genom flertalet garderober, fräscht badrum med dusch och fristående tvättmaskin/torktumlare. Bostaden ligger lugnt belägen på eftertraktade Karaffgatan!

Ekonomiskt stark förening med mycket god ekonomi och lån som har förhandlats till låga räntor. Föreningen har bland annat ett lån med räntesatsen 0,24 %. I föreningen finns allt man behöver, exempelvis garage som nås direkt med hiss, cykel- och barnvagnsrum, källsortering inklusive grovsopor samt en stor och trevlig innergård. Föreningen har 6 st kommersiella lokaler, vilket genererar ett starkt kassaflöde och tack vare att fastigheten byggdes i en tid med högre räntor har föreningen kunnat amortera vilket gör att man står starkt rustade framåt. Som medlem i föreningen har du dessutom möjligheten att ansöka om grönt bolån hos det flesta banker och får därmed 0,1% ränterabatt tack vare energiklass B, vilket i praktiken blir 1000kr billigare ränta per år för varje miljon du lånar. Föreningen har kollektivt tecknat fast elpris för lägenheterna fram till november 2024. Dessutom får du billigare hemförsäkring genom att föreningen redan kollektivt tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar.

På 5 minuters promenad ligger Liljeholmstorgets galleria med allt du någonsin kan behöva i form av shopping och övrig service. Mycket bra kommunikationer med både tunnelbana och tvärbana på promenadavstånd och pendeltåget når du genom den nya hissen till Årstabron. Bostaden ligger lugnt belägen på bästa adress.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 4 295 000 kr
  • Boarea: 54 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 7, hiss finns
  • Avgift: 3 218 kr I avgiften ingår värme och kallvatten, bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften är det ett tillägg om 220kr/månad för Triple-play från Telia vilket innebär att du har tillgång till digital-tv, bredband och bredbandstelefoni via nätverksuttaget. Varmvatten debiteras baserat på sin förbrukning på samma sätt som elförbrukning.
  • Förening: Brf Sjövikskajen
  • Byggnadsår: 2013
  • Område: Liljeholmskajen, Stockholm

4 295 000 kr

Visningar

4 Dec 13:00 - 13:45
Välkommen på visning - anmäl er för bättre service!
Ansvarig mäklare
Kristoffer Pettersson

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Karaffgatan 4, 3 tr

Balkong

Balkong med utsikt över Årstaviken där du kan njuta av morgonkaffet och höra vågorna slå mot kajkanten. Hänförande utsikt dygnet och året om!

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum och kök ligger i direkt kontakt med öppen luftig planlösning. Här flödar ljuset in genom de stora fönsterpartierna ut mot Karaffgatan. Tack vare läget i huset bor du insynsskyddat och bekvämt. Vardagsrummet är rymligt och de luftiga ytorna möjliggör en flexibel möblering.

Visa mer

Kök

Rymligt och fint kök med gott om plats för större matgrupp. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet ger en ljus och luftig känsla. Här finns gott om förvaring bakom vita stilrena skåpsluckor, generöst med arbetsyta på fin bänkskiva samt snyggt kakel med belysning från infällda spotlights ovan. Maskinell utrustning i form av kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin och inbyggd mikro. Vitvarorna är från kvalitetsmärket Siemens.

Visa mer

Sovrum

Sovrummet ligger på ett ostört läge mot innergården och har ett stort fönster som ger fin utsikt. Rummet har plats för dubbelsäng och har gott om förvaring bakom garderober.

Visa mer

Badrum

Lyxigt och stilrent badrum med ljust kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Maskinell utrustning i form av wc, tvättställ med kommod och stor spegel, takdusch med glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva och skåp ovan. Dessutom finns det golvvärme.

Visa mer

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket välplanerad hall med gott om förvaring samt plats för avhängning av ytterkläder. Längre in i hallen finner du en rymlig skjutdörrsgarderob innehållande ett ELFA system som är väldigt praktiskt och erbjuder mycket förvaring. Väggarna är målade och den exklusiva mörka parketten är genomgående för hela lägenheten.

Visa mer

Garage

Föreningen erbjuder sina medlemmar garage i två plan med direkt anslutning via hissen. På övre garageplanet har föreningen 28 fasta platser och på nedre garageplanet är det 77 dubbelutnyttjade platser varav 16 stycken har installerade elbilsladdare. Dubbelutnyttjande av platser innebär att du inte har en fast plats utan får välja en ledig plats bland flera. Gott om platser samt utrymme, vilket inte är en självklarhet i närområdet.

Visa mer

Källarförråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkommen till Karaffgatan 4, 3 tr!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kristoffer Pettersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 218 kr, I avgiften ingår värme och kallvatten, bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften är det ett tillägg om 220kr/månad för Triple-play från Telia vilket innebär att du har tillgång till digital-tv, bredband och bredbandstelefoni via nätverksuttaget. Varmvatten debiteras baserat på sin förbrukning på samma sätt som elförbrukning.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
54 m² föreningens information
Våning
3 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,57902 %
Bilplats
Föreningen erbjuder sina medlemmar garage i två plan med direkt anslutning via hissen. På övre garageplanet har föreningen 28 fasta platser och på nedre garageplanet är det 77 dubbelutnyttjadeplatser varav 16 stycken har installerade elbilsladdare. Dubbelutnyttjande av platser innebär att du inte har en fast plats utan får välja en ledig plats bland flera.

Nuvarande priser:
Fast plats: 1400kr/mån.
Dubbelutnyttjad plats: 1000kr/mån.
Elbilsplats: 1900 kr/mån.
MC-plats: 500kr/mån.
Övrigt
- Bästa läget på Liljeholmskajen!
- Balkong med möjlighet att grilla!
- Stabil förening!
- Energiklass B!
- Garage i huset!
- Stenkast från allt!

Föreningen

Namn
Brf Sjövikskajen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
131 lägenheter, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Sjövikskajen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och består av 131 lägenheter med 6 lokaler. Lägenheterna har adresserna Marieviksgatan 45 & 49, Karaffgatan 2 & 4 och Sjöviksvägen 25 & 29.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har precis höjt avgifterna 10 % från och med 1/1/2023, det är den nya avgiften som syns i annonsen nu. Tack vare höjningen har föreningen säkrat upp inför framtida kostnadsökningar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomfört underhåll:
2021: Radonmätning.
2019: Stamspolning
2021: Byte tilluftsfilter.

Planerat underhåll 2021:
Installation av el-bilsladdare.
Byte till LED-belysning i allmänna ytor.
Målning av entréer.
Installation av automatiska dörröppnare.

Övrigt
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2046.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
4 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
vatten
1 200 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2015-06-30
Energiklass
B
PRIMÄRENERGITAL
84 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Liljeholmskajen är en ny stadsdel som förlänger innerstaden mot söder via Liljeholmsbron. I de egna kvarteren har man närhet till allt. Butiker, matbutiker, dagis, lekparker, posten, bank, kemtvätt, cafeér, restauranger, Mälaren, grönområden med vackra promenad/motionsstråk och kommunikationer (tvärbana, T-bana och bussar). Detta kompletteras av Liljeholmstorget där man bland annat hittar Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, vårdcentral, Sveriges största ICA Kvantum, systembolag, apotek samt T-bane- och busstation. På populära "kajen" bor ca 7000 personer i 2500 bostäder och området fortsätter att växa. Längst bort på Sjöviksvägen, Liljeholmskajens huvudgata, kommer man att bygga ytterligare några fastigheter de närmaste åren. På Liljeholmstorget är såväl stadskänslan som närheten till naturen och Mälaren påtaglig.

Kommunikation

Några minuters promenad till tunnelbana, tvärbanan och bussar. Tvärbanan går via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg samt Gullmarsplan mot Sickla Udde. Buss nr 143 (Liljeholmen-Högdalen) och buss nr 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Liljeholmskajen och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar man sig till Liljeholmen där tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Några minuters promenad till tunnelbana som tar er från Liljeholmstorget till T-centralen på ca 10 minuter.

En tvärbanestation bort ligger Årstaberg där pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns.

Åker man bil är man snabbt ute på E4/E20 norr- och södergående.

Bekvämt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Närservice

I kvarteret ligger bland annat Hemköp, gym, kemtvätt, restauranger, caféer, videobutik, frisör, florist och skräddare.

Övrigt

Vid Sjöviksbacken har man anlagt en inhägnad hundrastgård och på Sjövikshöjden finns en ny (ej fullstor) allmän fotbollsplan med konstgräs.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.