Ekfatsgatan 4, 5 tr Liljeholmskajen
Liljeholmskajen

Ekfatsgatan 4, 5 tr

ÄLSKADE EKFATSGATAN!

Kommande

ÄLSKADE EKFATSGATAN!

Sällan till försäljning - nu saluförs en UNIK PREMIUMFYRA I KAJENS BÄSTA BRF!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade fyra med ca 2.85 meter i takhöjd belägen intill kajkanten på populära Liljeholmskajen. Bostaden har en mycket tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till den rymliga balkongen om 6 kvm i österläge med sjöutsikt. Bostaden erbjuder även en till inglasad balkong om 10 kvm i västerläge där det passar perfekt att hänga i kvällsolen. Vidare erbjuds ett modernt fullutrustat kök med gott om plats för större matgrupp. Tre rymliga och fina sovrum in mot lugna innergården. Gott om förvaring genom flertalet garderober. Lägenheten har två rymliga fräscha badrum. Ett med badkar, toalett samt tvättmaskin och torktumlare. Gästtoalett med handfat och dusch. Bostaden ligger på absolut bästa adress på Liljeholmskajen!

Längst fram på kajkanten ligger den omåttligt populära föreningen Kajen 5, även kallat K5. Föreningen består av 193 stycken lägenheter samt två stycken lokaler. Föreningens ekonomi är väldigt bra och styrelsen har beslutat att sänka avgifterna flertalet gånger till följd av god ekonomi. Belåningen i föreningen är ca 9 500kr/kvm vilket bör ses som mycket lågt i relation till kommande underhåll, under 10 000kr/kvm är att anses som litet för nyare byggnader som K5. I föreningen finns allt man behöver, exempelvis garage i bergrummet, solceller, innergård, cykel- och barnvagnsrum samt en aktiv styrelse. Dessutom erbjuder föreningen sina medlemmar möjligheten att hyra K5-häng som är en kombinerad övernattningslägenhet/ festlokal med bastu, pingisrum, mikrobibliotek för bokbyten och hobbyhörna med arbetsbänk. Utöver det finns dessutom kajak och SUP att låna via föreningen.

På några minuters promenad ligger Liljeholmstorgets galleria med allt du någonsin kan behöva i form av shopping och övrig service. Mycket bra kommunikationer med både tunnelbana, bussar och tvärbana på promenadavstånd och pendeltåget når du genom den nya hissen till Årstabron. Här lever du i en unik marin boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor samt sjökrogar m.m. precis utanför porten. Senaste tillskottet är dessutom en lyxig rooftop restaurang. Området kryllar även av förskolor samt två grundskolor inom gångavstånd. Allt man kan önska sig!

Missa inte denna chans - varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 7 295 000 kr
  • Boarea: 88 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 4 196 kr Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/ månad för internet, tv samt telefoni.
  • Förening: Brf Kajen 5
  • Byggnadsår: 2016/2017
  • Område: Liljeholmskajen, Stockholm

7 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kristoffer Pettersson

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ekfatsgatan 4, 5 tr

Vardagsrum

Välkommen in i vardagsrummet. Här kommer ni uppleva den fantastiska atmosfären tack vare generös takhöjd i bostaden. Högt i tak är få förunnat i området! Här rymmer ni en stor soffgrupp och når även från detta rum ut till den soldränkta balkongen där ni dricker ert morgonkaffe.

Kök

Bostadens hjärta! Stilrent och stort kök som ligger i anslutning till vardagsrummet. Full maskinell utrustning i form av fullstor kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin - samtliga vitvaror från kvalitetsmärket Siemens. Bänkskiva i svart granit. Matplatsen i burspråk är belägen intill fönsterpartiet med öppningsbar fransk balkongdörr, här kommer ni sitta och kolla ut över Årstaviken. Det är härligt och socialt kök där man mer än gärna bjuder hem gäster på middag!

Balkong 1

Här kan du njuta av utsikten över Årstaviken och Södermalm. Du kan grilla, dricka ett glas vin, läsa en bok eller bara sitta och njuta av utsikten. Förmiddagssol fram till ca 13:30 sommartid.

Balkong 2

Bostadens femte rum! Fantastisk, inglasad och möblerbar balkong om 10 kvm mot lugna innergård med sjöutsikt och eftermiddags-/kvällssol. Balkongen är inglasad men det är enkelt att öppna upp om man föredrar det.

Sovrum 1

Master bedroom i lugnt läge. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord, garderober och en arbetshörna. Direkt utanför sovrummet finns badrum.

Sovrum 2

Sovrummet är välplanerat och passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor.

Sovrum 3

Rymligt sovrum in mot gården med utgång till den stora balkongen i västerläge. Härlig utsikt över vattnet.

Badrum 1

Stilrent och rymligt badrum i perfekt symbios med lägenhetens övriga färgskala. Mattvita kakelplattor på väggar och klinker i grå sten på golv. Duschhörna, handfat med kommod, torkställning på vägg samt tvättmaskin och torktumlare. Praktisk bänkskiva och vita väggmonterade Vedum skåp för praktisk förvaring.

Badrum 2

Även i det mindre badrummet finner du mattvita kakelplattor på väggar och klinker i mörkgrått på golvet. Duschhörna, wc samt handfat.

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket välplanerad hall med gott om förvaring samt plats för avhängning av ytterkläder. Till vänster i hallen finner du rymliga garderober. På golvet är det klinker som sedan övergår till en fin ekparkett som är genomgående för hela lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder sina medlemmar möjligheten att hyra K5-häng som är en kombinerad övernattningslägenhet/festlokal med bastu, pingisrum, mikrobibliotek för bokbyten och hobbyhörna med arbetsbänk samt intill Årstaviken

Fastigheten

Varmt välkommen till Ekfatsgatan 4, 5 tr!

Visa mer

Källarförråd

Till bostaden hör ett källarförråd med gott om förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kristoffer Pettersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 196 kr, Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/ månad för internet, tv samt telefoni.
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
88 m² föreningens information
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,55658 %
Bilplats
Föreningen har ett avtal med Parkando som äger Bergrumsgaraget om hyra av p-platser. Totalt finns det 135 platser och det är ingen kö. Hyran är 1537 kr per bilplats och månad.

På både Ekfatsgatan och Årgångsgatan finns besöksparkering mot avgift. På Årgångsgatan finns också två platser för laddning av el.

Föreningen

Namn
Brf Kajen 5
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
193 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Allmänt om föreningen
Kajen 5 är byggt på Liljeholmskajen alldeles vid kajkanten. Härifrån får man en svårslagen utsikt över Tantolunden och staden strax bakom. Kvarteret omfattar 193 lägenheter fördelat på två hus, ett ståtligt höghus med 24 våningar och en lågdel som ramar in den gemensamma gården.

Kajen 5 erbjuder ett boende där livskvalitet är en given prioritet. Höghus med internationell karaktär som byggs på bästa läge vid kajkanten, modernt utformade lägenheter med exklusiva interiörer och vattenutsikt som en del av inredningen.

Föreningen har en gemensam innergård med utsikt över Årstaviken.

Lägenhetsförråd och cykelförråd är placerade i källaren och nås med hiss. Ett entréförråd för förvaring av rullstolar och barnvagnar finns i anslutning till varje trapphus.

Föreningen består av adresserna:
Sjövikskajen 32-44
Årgångsgatan 1-9
Ekfatsgatan 2-8
Sjöviksvägen 75

Gå gärna in på föreningens informationsrika hemsida: http://brfkajen5.se/
FÖRENINGENS EKONOMI
Styrelsen arbetar för att medlemmarna ska känna sig trygga med att bo i en välskött förening som har en sund och stabil ekonomi. Allt för att skapa värde över tid. Föreningen gör löpande avsättningar för renoveringar enligt en underhållsplan som sträcker sig 50 år framåt i tiden.

Styrelsen ser över kostnaderna framåt och har beslutat att höja avgifterna motsvarande 8 % under 2023. Föreningens lån är bättre placerad än vad som kalkylerades i den ekonomiska planen. Föreningens lån uppgår till 154 300 000 kr per 2020-12-31 vilket motsvarar en belåningsgrad på 9841 kr per kvadratmeter bostadsyta. Amortering sker med totalt 4,2 mkr varje år.
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till Telia Triple-play, 150 kr/mån. (Obligatoriskt tillägg).
Parkering
Föreningen har 135 parkeringsplatser i Bergrumsgaraget som ligger i anslutning till huset, platserna kan hyras för 1500kr/mån och administreras av Parkando AB. Där finns även möjlighet för gäster att parkera.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerat och utfört underhåll under innevarande och tidigare år:

2020: Iordningställande av föreningslokal, K5 Häng, med bastu.

2020: OVK-besiktning höghuset.

2020: Målning grå ytterdörrar. Montering av K5-logo dörrar, intill portar och hissar.

2019: Byte till Led-belysning i alla gemensamhetsutrymmen samt apparatrum och vindsutrymme.

2019: Montering av inomhustemperaturmätare i cirka hälften av alla lägenheter i syfte att förbättra styrningen av värmen.

2019: Nyckelfri entré färdigställdes. Brytskydd monterades på alla dörrar till källare, cykelrum och apparatrum.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016/2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
7 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
vatten
600 kr/år
Försäkring
2 350 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 950 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd
Energiklass
D

Allmänt om området

Liljeholmskajen är en ny stadsdel som förlänger innerstaden mot söder via Liljeholmsbron. I de egna kvarteren har man närhet till allt. Butiker, matbutiker, dagis, lekparker, posten, bank, kemtvätt, cafeér, restauranger, Mälaren, grönområden med vackra promenad/motionsstråk och kommunikationer (tvärbana, T-bana och bussar). Detta kompletteras av Liljeholmstorget där man bland annat hittar Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, vårdcentral, Sveriges största ICA Kvantum, systembolag, apotek samt T-bane- och busstation. På populära "kajen" bor ca 7000 personer i 2500 bostäder och området fortsätter att växa. Längst bort på Sjöviksvägen, Liljeholmskajens huvudgata, kommer man att bygga ytterligare några fastigheter de närmaste åren. På Liljeholmstorget är såväl stadskänslan som närheten till naturen och Mälaren påtaglig.

Kommunikation

Några minuters promenad till tunnelbana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Tvärbanan går via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg samt Gullmarsplan mot Sickla Udde. Buss nr 143 (Liljeholmen-Högdalen) och buss nr 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Liljeholmskajen och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar man sig till Liljeholmen där tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Några minuters promenad till tunnelbana som tar er från Liljeholmstorget till T-centralen på ca 10 minuter.

En tvärbanestation bort ligger Årstaberg där pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns.

Åker man bil är man snabbt ute på E4/E20 norr- och södergående.

Bekvämt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Närservice

I kvarteret ligger bland annat Hemköp, gym, kemtvätt, restauranger, caféer, videobutik, frisör, florist och skräddare.

Övrigt

Vid Sjöviksbacken har man anlagt en inhägnad hundrastgård och på Sjövikshöjden finns en ny (ej fullstor) allmän fotbollsplan med konstgräs.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.