Gröndalsvägen 210 Gröndal/Ekensberg
Gröndal/Ekensberg

Gröndalsvägen 210

Nyrenoverad trea med Ekensbergs största uteplats som vetter mot vattnet!

Till salu

Nyrenoverad trea med Ekensbergs största uteplats som vetter mot vattnet!

- Accepterat pris!
- Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning.

På första parkett framför Mälarens inlopp ligger denna fantastiska trea! Lägenheten är optimalt planerad och renoverades 2021. Lägenheten präglas av en ovanligt stor uteplats på 36 kvm. Uteplatsen sträcker sig längs med hela lägenheten och vetter ut mot vattnet. Ett kliv ut på uteplatsen så vidgas vyerna ytterligare med en magnifik utsikt över Mälaren, Stora Essingen och de förbipasserande båtarna. Här kan du njuta hela dagarna av mycket sol och en fantastisk utsikt. Den privata uteplatsen erbjuder gott om plats för möblering av matgrupp, grill, solstolar och loungemöbler. Vidare präglas lägenheten av modern disponering i form av stora sociala ytor, en sagolik matplats, rogivande sovrum, ett lyxigt renoverat badrum med tvättdel samt en yteffektiv hall med gott om förvaring. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd på ca 10 kvm som ligger 10m från entrédörren.

BRF Stapelbädden 7 är en välskött och solid förening med ovanligt låga avgifter. Föreningen bildades 2008 och äger marken. Föreningen upplåter 148 lägenheter, varav 8 hyresrätter som utgör ett väldigt stort dolt kapital som tillsammans har ett värde som överstiger lånen. Föreningen har sex komersiella lokaler som hyrs ut och bidrar till ett starkt kassaflöde. Föreningen har under senaste åren ombildat flertalet hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen amorterar kontinuerligt av på lånen och de är nere på 2000kr/m². I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar. Föreningen erbjuder sina medlemmar en trevlig lekpark, ett gemensamt gym och bastu, två stora tvättstugor, en övernattningslägenhet, cykel- & barnvagnsrum samt stora källarförråd. Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med över 200 garageplatser (inkl hybrid- och elbilsplatser) som medlemmarna kan hyra mot en månadsavgift på omkring 800kr, föreningen har även några p-platser utomhus.

Ekensberg är ett mycket lugnt och omtyckt område i närheten av Stockholm City. Det är svårt att finna ett mer barnvänligt och naturnära område – en oas mitt i staden. Närområdet präglas av badplatser, badbryggor, grönska, långa promenadstråk och motionsspår längs med vattnet som utnyttjas både vinter- och sommartid. Med en mycket uppskattad grundskola och många omtyckta förskolor i området kan man som förälder känna sig trygg. En kort promenad tar dig till Gröndals centrum eller till vackra Vinterviken, det pittoreska Trädgårdscaféet med omgivande kolonilotter eller kulturutbudet på närliggande Färgfabriken. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Bussturen tar ca 10 minuter till Liljeholmens centrum där tunnelbanan eller tvärbanan tar dig vidare in till stan. Pendelbåtlinjen ligger knappt 100 meter från lägenheten och tar dig med en kort båttur på under 20 minunter in till Stadshuset samt vidare mot Mälarhöjdsbadet eller Drottningholm. Med bil når du snabbt Essingeleden, Liljeholmens Galleria och Stockholm City.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 5 395 000 kr
  • Boarea: 73 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2.5 rum
  • Våning: 0 av 5, hiss finns
  • Avgift: 2 798 kr inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg: 150kr för bredband och 486kr arrende uteplats.
  • Förening: Brf Stapelbädden 7
  • Byggnadsår: 1981
  • Område: Gröndal/Ekensberg, Stockholm
Accepterat pris

5 395 000 kr

Visningar

4 Dec 14:00 - 14:30
Ansvarig mäklare
Alexander Satzger von Balvanyos

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gröndalsvägen 210

Uteplats

Bostadens hjärta och fjärde rum! En oslagbar uteplats på 36 kvm! Här kan du grilla, umgås eller bara njuta av den fantastiska känsla som utsikten ger - detta måste upplevas på plats. Hänförande sjöutsikt dygnet runt och året om, och gott om plats för balkongodling och allsköns växtarrangemang. Du når uteplatsen från vardagsrummet.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum och kök ligger i direkt kontakt med en öppen och luftig planlösning. Här flödar ljuset in fritt genom stora fönsterpartier. Tack vare lägenhetens placering bor du i ett privat och insynsskyddat läge som bjuder på magisk utsikt. Vardagsrummet är rymligt med lättmöblerade ytor. Vacker ekparkett med ljust målade väggar. Från vardagsrummet når du den stora uteplatsen.

Visa mer

Kök

Köket präglas av en sagolik matsalsdel med plats för stor matgrupp och ett kök från Balingslöv av högsta kvalitet som totalrenoverades 2021 med påkostade och moderna materialval. Här erbjuds ypperlig möjlighet till förvaring genom gråa lådfronter. En påkostad kompositbänskiva och stänkskydd i vitt uförande av fabrikatet Corian. Köket har en fullständig maskinpark från kvalitetsmärket NEFF: kyl & frys, induktionshäll med inbyggd köksfläkt, en varmluftsugn med slide´n´hide -lucka/-funktion, inbyggnads mikro samt integrerad diskmaskin.

Visa mer

Sovrum 1

Master bedroom i lugnt läge med ljuvlig utsikt över Mälaren och det glittrande vattnet. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord och garderober. Utsikten från sovrummet är magisk och måste upplevas på plats! Här somnar du och vaknar till ljudet av vågorna. Vacker ekparkett med ljust målade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Det perfekta extra sovrummet, gästrummet eller hemmakontoret. Här finns plats för såväl säng som arbetshörna samt förvaringsmöjligheter. Vacker ekparkett med ljust målade väggar.

Visa mer

Badrum

Fräscht och helkaklat badrum med mörkt klinkergolv samt vita mosaikplattor. Här finns golvvärme, WC, dusch, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin och extra förvaring.

Visa mer

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket yteffektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning. Direkt till vänster i hallen hittar du ett städskåp och därefter en stor och rymlig klädkammare med gott om praktisk förvaring med öppen förvaringslösning.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Gröndalsvägen 210 - en lägenhet som måste upplevas på plats!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexander Satzger von Balvanyos

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 798 kr, inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg: 150kr för bredband och 486kr arrende uteplats.
Antal rum
2.5 rum + Kök
Boarea
73 m² föreningens information
Våning
0 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,6542 %

Föreningen

Namn
Brf Stapelbädden 7
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
148 lägenheter varav 10 hyresrätter, 6 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Stapelbädden 7 bildades 2008 och innefattar adresserna: Gröndalsvägen 186-212 och Ekensbergsvägen 21-23. Föreningen äger marken.

Föreningen har totalt 148 lägenheter, varav 10 st upplåts med hyresrätt.

Till lägenheten tillhör ett stort förråd.
Ekonomisk förvaltning hanteras av Delagott.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam gästlägenhet man kan hyra mot en kostnad på 250kr/natten.

Föreningen har en gemensam bastu som endast medlemmarna får nyttja.

Två gemensamma tvättstugor:
Tvättstugorna ligger på Ekensbergsvägen 21 och på Gröndalsvägen 202. På Gröndalsvägen 202 håller man i dagsläget på med att uppföra ett gym för föreningens medlemmar. I tvättstugorna finns maskiner för fin- och vittvätt samt maskiner för grovtvätt. Maskinerna är utrustade med centrifug. I utrustningen ingår torkskåp samt mangel.

Föreningens medlemmar och hyresgäster har tillgång ett MILJÖHUS (placerat i den lilla gula tegelbyggnaden vid infarten till garaget) på Gröndalsvägen 200. Miljöhuset är avsett för grovsopor från egna bostaden. Utanför miljöstugan finns även insamlingsbehållare för dagstidningar samt behållare för glasburkar och tomflaskor. Föreningen har flera fina gårdar anpassade både för barn och vuxna.

Föreningens hemsida: http://www.xn--brfstapelbdden7-9kb.se/
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen sänkte avgiften från den första april 2021 med 5%. och har även ombildat ett par bostadsrätter de senaste åren som inbringat ett extra tillskott om ca. 12 mkr. Föreningen har i dagsläget lån på strax under 25 mkr vilket kan räknas som väldigt gott. Föreningen har således en god ekonomi. Dessutom innebär de 10 hyreslägenheterna ett dolt kapital för föreningen.
För mer info om föreningens ekonomi läs årsredovisningen.
Tv och Bredband
Varje lägenhet i föreningen har ett "höghastighetsnät" i fiber för data-, Tv- och telefoni indraget. Maxhastigheten i datanätet är 1000/1000 Mbit i båda riktningarna. Kommunikationsoperatör i föreningens fibernät är företaget Bahnhof.
Parkering
Det finns varmgarage- och parkeringsplats att hyra. Det är separat kö till dem, ansökan till parkeringsplats anmäls till styrelsen.

Du hittar varmgaraget på Gröndalsvägen 200 och erbjuder ca 200 parkeringsplatser, de hyrs för 824 kr/mån. I garaget finns det 2st tvätthallar med högtryckstvätt och laddstationer. Dessutom finns ett antal parkeringsplatser på gatan, Gröndalsvägen 200 & 212 för ca 400kr/mån.

Gästparkering: Begränsat antal betalplatser på Ekensbergsvägen 21-23. Kostnad: 5 kronor/timme eller 40 kronor/dygn.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga kommande/planerade renoveringar (Kontrollerat 2022-02-16).

Utförda renoveringar:
2019: Belysning på gården.
2019: Balkongskärmar.
2019: Byta passagesystem för garage och underhålla husen.
2019: Byta fläktar i husen.
2018 - Indragen IMD-el som reducerar hushållens elkostnad med ca 1.000 kr/år.
2018 - Renoverat badrum i hyresrätt i hus 186 och 198.
2018 - Bytt portar och fläktar i hus 186 och 188.
2018 - Renoverat tre hissar.
2017 - Stamspolning
2016 Ny hiss i en entré.
2015 Ny värmeväxlare i värmecentralen 186.
2015 Nya filter och ny pump i värmecentralen 186.
2014 Renovering av tvättstugorna.
2011 Fiber installeras och termostater har bytts ut och justerats in i gemensamma utrymmen.
2009 Stamspolning samt montering av larmtelefoner i hissarna

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1981
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag (FTX-system finns indraget)
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
5 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2020-04-20
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
121 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger med personlig prägel såsom prisbelönta Lundbergs Konditori, smakfulla och välsorterade Gröndals Blommor och det lilla självständiga apoteket. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken, Mälaren, Mörtviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen ca 20 minuters promenad bort.

Ekensberg, ett fantastiskt område som är mycket omtyckt av boende i alla åldersgrupper - lugnt och harmoniskt med närhet till stan. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Båten tar dig in till Stockholm City via Lilla Essingen. Bussen tar dig in till Liljeholmen Centrum på ca 10 minuter där du kan ta dig vidare med kompletterande bussar, t-bana (röd linje) och tvärbana. Liljeholmen Centrum bjuder på en stor shoppinggalleria med ca 90 affärer, ett flertal mataffärer och övrig service. Ett lika naturnära område bara minuter från city är svårt att hitta. Endast iklädd badrock kan du promenera till ett flertal badplatser, både bryggor och klippor, för ett härligt dopp. De mysiga promenadstråken längs med vattnet utnyttjas både sommar- och vintertid, och den direkta närheten till vatten erbjuder bad och rekreation under sommaren och skridskor och isfiske på vintern.
Vinterviken befinner sig en kort promenad från Ekensberg och bjuder på både Wintervikens Café och Vintervikens Trädgårdscafé, kolonilotter, utegym, padelbanor, badplatser och mycket mer.

Kommunikation

Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Buss tar ca 10 minuter in till Liljeholmen Centrum och 15 minuter in till Stockholm samt en kort båttur in till Stockholm City.

Gröndal Centrum bjuder på tvärbana och bussar. Tunnelbana och busstation finns i Liljeholmen. Med buss eller tvärbana är man i city på ca 10 minuter. Med bil är man ute på Essingeleden inom några minuter.

Närservice

Ekensbergs Livs och Gröndal centrum med bland annat välsorterade matbutiker, konditori, florist, bibliotek, butiker, djuraffär, restauranger och caféer.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/månaden (Taxa 4)

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.