Gröndalsvägen 163, vån 2 Gröndal/Ekensberg
Gröndal/Ekensberg

Gröndalsvägen 163, vån 2

Nyrenoverad fyra med kvarterets bästa placering ute på udden i Ekensberg!

Till salu

Nyrenoverad fyra med kvarterets bästa placering ute på udden i Ekensberg!

- Accepterat pris!

Varmt välkomna till en nyrenoverad fyra i Ekensberg! Lägenheten ligger med kvarterets bästa placering med endast 50 meter ner till badplatsen, områdets fina promenadstråk samt öppna grönytor. Ta badrocken ner till badplatsen! Lägenhetens planlösning är omgjord och optimerad, lägenheten totalrenoverades 2017 och i samband böts hela elsystemet ut. Lägenheten präglas ett underbart ljusinsläpp som tillsammans med de stora sociala ytor skapar en härlig rymd. Vidare erbjuds en balkong i söderläge med sjöutsikt, här kan du njuta av solen alla timmar! Lägenhetens kök är nyrenoverat kök med full maskinpark med en öppen och social planlösning till vardagsrummet. Soldränkt vardagsrum med stora och lättmöblerade ytor. Vidare erbjuds tre rymliga och rogivande sovrum. Lägenheten har ett renoverat badrum samt en nyrenoverad gäst WC. Lägenheten har till sist en yteffektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd på ca 10 kvm!

BRF Ekensbergs Udde är en välskött och solid förening. Föreningen bildades 2006 och äger marken (friköpt). Föreningen upplåter 135 lägenheter, varav nio hyresrätter som utgör ett väldigt stort dolt kapital. Föreningen har en kommersiell lokal som nyttjas som ett förskola och skapar ett starkt kassaflöde. De amorterar kontinuerligt av på lånen och de är nere på 2500kr/m². Föreningen har kalkylerat att månadsavgiften ska täcka allt kommande underhåll. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-10-26). Föreningen erbjuder sina medlemmar två stora tvättstugor, cykelförråd, barnvagnsrum, stora källarförråd och en övernattningslägenhet. Parkeringsmöjligheter i parkeringsgarage finns i grannföreningarna Brf Stapelbädden 5 och Brf Stapelbädden 7. Det finns även 18 gästparkeringar utanför porten.

Ekensberg är ett mycket lugnt och omtyckt område i närheten av Stockholm City. Det är svårt att finna ett mer barnvänligt och naturnära område – en oas mitt i staden. Närområdet präglas av badplatser, badbryggor, grönska, långa promenadstråk och motionsspår längs med vattnet som utnyttjas både vinter- och sommartid. Med en mycket uppskattad grundskola och många omtyckta förskolor i området kan man som förälder känna sig trygg. En kort promenad tar dig till Gröndals centrum eller till vackra Vinterviken, det pittoreska Trädgårdscaféet med omgivande kolonilotter eller kulturutbudet på närliggande Färgfabriken. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Bussturen tar ca 10 minuter till Liljeholmens centrum där tunnelbanan eller tvärbanan tar dig vidare in till stan. Pendelbåtlinjen tar dig med en kort båttur in till Stadshuset, Mälarhöjdsbadet eller Drottningholm. Med bil når du snabbt Essingeleden, Liljeholmens Galleria och Stockholm City.

Varmt välkommen!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 6 295 000 kr
  • Boarea: 93 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 4 701 kr inkl värme, vatten, Kabel-TV (basutbud), *obligatoriskt tillägg 150kr för bredband 250-250 Mbit
  • Förening: Brf Ekensbergs Udde
  • Byggnadsår: 1982
  • Område: Gröndal/Ekensberg, Stockholm
Accepterat pris

6 295 000 kr

Visningar

11 Dec 12:00 - 12:40
Välkommen på visning!
Ansvarig mäklare
Alexander Satzger von Balvanyos

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gröndalsvägen 163, vån 2

Balkong

Fantastisk balkong med utsikt över Mälaren och grönska! Balkongen vetter åt sydväst, det är sol nästan hela dagen på balkongen. Här får du plats med cafémöbler och växtarrangemang. Balkongen är inglasad och förlänger säsongen, här kan du njuta större delar av året.

Vardagsrum

Vardagsrum och kök har en öppen och luftig planlösning. Här flödar ljuset in fritt genom stora fönsterpartier. Tack vare lägenhetens placering bor du i ett privat och insynsskyddat läge som bjuder på magisk utsikt. Vardagsrummet är rymligt med lättmöblerade ytor. Vacker ekparkett med ljust målade väggar. Från vardagsrummet når du den stora balkongen.

Kök

Köket präglas av en sagolik matsalsdel med plats för stor matgrupp och ett kök av högsta kvalitet som totalrenoverades 2017 med påkostade och moderna materialval. Här erbjuds ypperlig möjlighet till förvaring genom vita skåpsluckor. Köket har en fullständig maskinpark: stor kyl & frys, induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn samt integrerad diskmaskin.

Sovrum 1

Master bedroom ligger med ett lugnt läge och erbjuder gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord, garderober eller annat möblemang.

Sovrum 2

Stort sovrum med plats för dubbelsäng, förvaringsmöbel eller annat möblemang. I dagsläget disponeras rummet som ett stort barnrum.

Sovrum 3

Det perfekta extra sovrummet, gästrummet eller hemmakontoret. Här finns plats för såväl dubbelsäng, kontorsplats och goda förvaringsmöjligheter.

Badrum

Snyggt och helkaklat badrum med svart klinkergolv samt stora vita kakelplattor. Här finns golvvärme, WC, dusch/badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, linneskåp och extra förvaring.

WC

WC av högsta kvalité, nyrenoverat från 2017. Mörkgrått klinker och kakel i samma utförande på både väggar och golv. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp och hängkrokar.

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket yteffektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning. In till höger i hallen finner du gott om förvaring genom garderober och längre in i lägenheten hittar du fler platsbyggda garderober för extra förvaring.

Fastigheten

Välkommen till Gröndalsvägen 163 - familjedrömmen!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexander Satzger von Balvanyos

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 701 kr, inkl värme, vatten, Kabel-TV (basutbud), *obligatoriskt tillägg 150kr för bredband 250-250 Mbit
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
93 m² föreningens information
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,8502 %
Andel av årsavgift
0,8801 %

Föreningen

Namn
Brf Ekensbergs Udde
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
124 lägenheter varav 9 hyresrätter, 1 lokal
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
BRF Ekensbergs Udde äger fastigheten Ekensberg 2 (Stockholm) med adressen Gröndalsvägen 157 - 183 i Stockholm och består av 124 bostadsrätter, 9 hyreslägenheter, 1 gästlägenhet samt 1 komersiell lokal (förskola).

Fastigheterna förvärvades av AB Stockholmshem år 2008.

Brf Ekensbergs Udde är en mycket omtyckt och solid förening som äger marken (friköpt). Ekonomi sköts väl med att dem amorterar kontinuerligt av på lånen och lånen är nere på 2500kr/m². Föreningen har väldigt god ekonomi och behöver inte ta ytterligare lån för eventuella reparationer/underhåll/större renoveringar.

Inga planerade renoveringar (Kontrollerat 2021-12-20).

Det finns cykelrum och barnvagnsrum i varje huskropp.
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i husets gatuplan. Det finns också några mindre förråd att hyra, kontakta i styrelsen om du är intresserad.

Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde har en gästlägenhet på Gröndalsvägen 161. Lägenheten är på 1,5 rum med pentry inklusive utrustning, samt toalett med dusch. I lägenheten finns 4 bäddar, en bäddsoffa samt en våningssäng. Medlemmar kan boka lägenheten 6 månader i förväg, max 1 tillfälle x 6 dagar åt gången. Lägenheten kostar 250 kr per natt för medlemmar.

För mer information besök föreningens fina hemsida: www.ekensberg.org.
FÖRENINGENS EKONOMI
Stabil förening med låg belåning och flertalet hyresrätter som kan ses som dolt kapital. Det finns inga planer på några avgiftsförändringar framöver. (Kontrollerat 2022-10-26)
Tv och Bredband
Bredband via fibernät finns i samtliga bostadsrättslägenheter. Avgiften för bredbandet, f n 150 kr/mån, debiteras av HSB tillsammans med månadsavgiften. Det är Ownit som levererar tjänsten. Vill man köpa till fler tjänster kontaktar man Ownit direkt, www.ownit.se/.
Samtliga lägenheter har dessutom anslutning till Comhem, även där kan man köpa tjänster inom telefoni, data och TV. Kontakt via www.comhem.se eller 0771-55 00 00.
Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor i föreningen. De finns i nr 157 och nr 179. Magnetnyckel krävs för bokning och inpassering. Tvättstugorna är öppna alla dagar kl 07:00 - 22:00.

Vanliga hushållssopor går alldeles utmärkt att slänga i sopnedkastet i trapphuset. Plast, kartonger, glödlampor, batterier, lysrör, mindre elavfall, metall (tomburkar, kapsyler, frigolit, etc) och mindre grovsopor läggs i "Källsorteringsrummet", i resp. behållare, till höger om port 157 mot Gröndalsvägen. Portnyckel krävs. Tidningar läggs i "Tidningsholken" som står vid Gröndalsvägen mellan port 157 och 183. mm. Tomglas läggs i "Källsorteringsrummet" mellan Gröndalsvägen 179 och 181.
Parkering
Fri parkering på gatorna i området.
Utanför finns 18 avgiftsbelagda platser för gästparkering. Dessa är belägna vid vägen utanför nr 175 - 181.

Parkeringsgarage finns i grannföreningarna, Gröndalsvägen 160, 162 och 200. Det är Brf Stapelbädden 7 som har entreprenaden för dessa garage. Vid intresse av att hyra plats i parkeringsgaraget kontaktas de ansvariga via [email protected] Viss kötid kan förekomma.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2021: Stamspolning
2018: Undercentral för värme har uppdaterats med ny värmeväxlare
2017: Badrummet i gästlägenheten
2015: Takrenovering, renoverignar av fläktar i ventilation
2014: OVK utförd
2013: Uppfräschning av tvättstugorna, våtrumsbesiktning av alla lägenheter
2010: Renovering hissar och trapphus
2009: Spolning av avloppsstammar

Planerade renoveringar:
Inga planerade renoveringar (Kontrollerat 2022-10-26).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1982
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
6 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
Energideklaration
Utförd 2020-02-28
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
126 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Ekensberg, ett fantastiskt område som är mycket omtyckt av boende i alla åldersgrupper - lugnt och harmoniskt med närhet till stan. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Båten tar dig in till Stockholm City via Lilla Essingen. Bussen tar dig in till Liljeholmen Centrum på ca 10 minuter där du kan ta dig vidare med kompletterande bussar, t-bana (röd linje) och tvärbana. Liljeholmen Centrum bjuder på en stor shoppinggalleria med ca 90 affärer, ett flertal mataffärer och övrig service. Ett lika naturnära område bara minuter från city är svårt att hitta. Endast iklädd badrock kan du promenera till ett flertal badplatser, både bryggor och klippor, för ett härligt dopp. De mysiga promenadstråken längs med vattnet utnyttjas både sommar- och vintertid, och den direkta närheten till vatten erbjuder bad och rekreation under sommaren och skridskor och isfiske på vintern.
Vinterviken befinner sig en kort promenad från Ekensberg och bjuder på både Wintervikens Café och Vintervikens Trädgårdscafé, kolonilotter, utegym, padelbanor, badplatser och mycket mer.

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger med personlig prägel såsom prisbelönta Lundbergs Konditori, smakfulla och välsorterade Gröndals Blommor och det lilla självständiga apoteket. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken, Mälaren, Mörtviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen ca 20 minuters promenad bort.

Kommunikation

Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Buss tar ca 10 minuter in till Liljeholmen Centrum och 15 minuter in till Stockholm samt en kort båttur in till Stockholm City.

Gröndal Centrum bjuder på tvärbana och bussar. Tunnelbana och busstation finns i Liljeholmen. Med buss eller tvärbana är man i city på ca 10 minuter. Med bil är man ute på Essingeleden inom några minuter.

Närservice

Matöppet Ekensberg och Gröndal centrum med bland annat välsorterade matbutiker, konditori, florist, bibliotek, butiker, djuraffär, restauranger och caféer.

Parkering

Boendeparkering: Taxa 4 - 500 kr/månad

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.