Ekensbergskajen 4, vån 3 av 4 Gröndal Strand
Gröndal Strand

Ekensbergskajen 4, vån 3 av 4

Till salu

På första parkett framför Mälarens inlopp ligger denna fantastiska gaveltrea! Lägenheten har en otroligt trevlig atmosfär på grund av mycket naturligt ljus och luftiga ytor. Lägenheten är optimalt planerad med en ljuvlig och inglasad balkong i väster som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Du når balkongen från kök och masterbedroom. Vidare präglas lägenheten av en modern disponering i form av stora sociala ytor, en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum med lättmöblerade ytor, två rogivande sovrum, ett stort badrum med separat tvättdel samt en yteffektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter. Gavelläget erbjuder stora och generösa fönsterpartier som vetter mot vattnet - det går inte att missa den hänförande sjöutsikten över Mälaren dygnet runt och året om! Ett kliv ut på balkongen så vidgas vyerna ytterligare med en magnifik utsikt över Stora Essingen, Mälarens inlopp, Bromma och de förbipasserande båtarna. Utsikten måste upplevas på plats! Lägenheten genomsyras av fönster i tre väderstreck, exceptionella förvaringsmöjligheter, stilren interiör, vackert ekparkettgolv, prydligt inrett badrum med golvvärme samt ett exklusivt Marbodal kök med full maskinpark. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd!

Brf Gröndal Strand är en välskött och solid förening som ligger med ett fantastiskt vattenläge intill Mälaren. Föreningen som bildades 2014 äger marken (friköpt). Entreprenaden blev godkänd 14 december 2018 och därefter skedde inflytt. Föreningen upplåter 93 bostadsrätter. Föreningen har en kommersiell lokal som hyrs av "Elit gym i Gröndal AB" som skapar ett starkt kassaflöde. De amorterar kontinuerligt av på lånen och under 2020 extra amorterade de av 3 MKR på banklånet samt 1 MKR i början på 2021. Föreningen erbjuder sina medlemmar en fantastisk gemensam takterrass med milsvid utsikt, cykelförråd, barnvagns- och rullstolsrum. Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med 72 garageplatser, varav 55 har laddplats för elbilar och 25 blockuthyrs till grannföreningen Brf Sjöhusen (starkt kassaflöde). Kostnaden för garageplatserna är ca 1500 kr/mån. Det finns även 5 st parkeringsplatser utomhus på Ekensbergskajen att hyra för 1200 kr/mån.

Gröndal Strand är ett mycket lugnt och omtyckt område i närheten av Stockholm City. Det är svårt att finna ett mer barnvänligt och naturnära område – en oas mitt i staden. Närområdet präglas av badplatser, badbryggor, grönska, långa promenadstråk och motionsspår längs med vattnet som utnyttjas både vinter- och sommartid. Med mycket uppskattade grundskolor och många omtyckta förskolor i området kan man som förälder känna sig trygg. En kort promenad tar dig till Gröndals centrum eller till vackra Vinterviken, det pittoreska Trädgårdscaféet med omgivande kolonilotter eller kulturutbudet på närliggande Färgfabriken. Gröndal bjuder på kommunikationer i form av buss, spårvagn och pendelbåt (SL båtlinje 89). Bussturen tar ca 8 minuter till Liljeholmens centrum där tunnelbanan eller tvärbanan tar dig vidare in till stan. Pendelbåtlinjen tar dig med en kort båttur in till Stadshuset, Mälarhöjdsbadet eller Drottningholm. Med bil når du snabbt Essingeleden, Liljeholmens Galleria och Stockholm City.

Varmt välkommen till en fantastisk lägenhet!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 5 595 000 kr
  • Boarea: 76 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 4, hiss finns
  • Avgift: 3 326 kr inkl bredband 100Mb/s, värme och kallvatten, avlopp och sophämtning.
  • Förening: Brf Gröndal Strand
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Gröndal Strand, Stockholm
Utgångspris

5 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alexander Satzger von Balvanyos

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ekensbergskajen 4, vån 3 av 4

  • vån 3 av 4

Balkong

Stor balkong med underbart solläge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Här får man lätt plats med bord och stolar, loungemöbler, grill och växtarrangemang. Balkongen är inglasad och gör det möjligt att njuta av den fantastiska utsikten året om!

Vardagsrum

Stora sociala ytor med flertalet fönster i två väderstreck som släpper in rikligt med naturligt ljus. Låt fantasin flöda och inred vardagsrummet efter eget smak och tycke. Finns gott om plats för sällskapsmöblering samt övrigt möblemang. Ekparkettgolv med ljust målade väggar.

Kök

Modernt kök med generösa bänk- och skåpsluckor i vitt. Vackra vita kakelplattor som stänkskydd ovan den rejäla arbetsbänken. Det finns mycket plats för köksartiklar i dom många skåpen som finns i olika storlekar och former. Den maskinella utrustningen består av kyl- och frys, inbyggnadsugn med mikrovågsugn ovanför, integrerad diskmaskin samt diskho.

Sovrum 1

Master bedroom i lugnt läge med fantastiska fönsterpartier samt utgång till den vackra balkongen. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord, garderober och en arbetshörna. Här finns en stor garderobsvägg med gott om praktisk förvaring. Utsikten från sovrummet är magisk och måste upplevas på plats! Vackert ekparkettgolv och ljust målade väggar. Intill sovrummet har du en korridor med två stora garderober.

Sovrum 2

Det perfekta extra sovrummet, gästrummet eller hemmakontoret. Här finns plats för såväl säng som arbetshörna eller annat möblemang. Sovrummet erbjuder också en stor och rymlig klädkammare med tillhörande ELFA-system. Vackert ekparkettgolv med ljust målade väggar.

Badrum

Elegant badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och svart klinker på golvet. Vidare har man takdusch, handdukstork och härlig golvvärme. Det finns även en rejäl arbetsbänk med vita arbetsskåp för bad- och hygienartiklar samt tvätt- och torkmaskin.

Hall

Rymlig och effektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter. Gott om förvaring via platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar och ELFA-system. Goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Säkerhetsdörr.

Gemensam takterrass

Föreningens gemensamma takterrass på ca 100 kvm med milsvid utsikt över mälaren!

Fastigheten

Välkommen till Ekensbergskajen 4 - En välplanerad trea med stor balkong ut mot vattnet!

Visa mer

Förråd

Till bostaden tillkommer ett rymlig förråd på 5-6 kvm med högt i tak!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexander Satzger von Balvanyos

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 326 kr, inkl bredband 100Mb/s, värme och kallvatten, avlopp och sophämtning.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76 m² föreningens information
Våning
3 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,2142 %

Föreningen

Namn
Brf Gröndal Strand
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
93 lägenheter, 1 lokal
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.
Allmänt om föreningen
Brf Gröndal Strand är en välskött och solid förening som ligger med ett fantastiskt vattenläge intill Mälaren. Föreningen bildades 2014 äger marken (friköpt). Entreprenaden blev godkänd 14 december 2018 och därefter skedde inflytt. Föreningen upplåter 93 bostadsrätter. Föreningen har en kommersiell lokal som hyrs av "Elit gym i Gröndal AB" som skapar ett starkt kassaflöde. De amorterar kontinuerligt av på lånen och under 2020 extra amorterade de av 3 MKR på banklånet samt 1 MKR i början på 2021. Föreningen har kalkylerat att månadsavgiften ska täcka allt kommande underhåll. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-01-27).

Föreningen erbjuder sina medlemmar, cykelförråd, barnvagns- och rullstolsrum samt gemensam takterass finns även som kan nyttjas av samtliga medlemmar.

Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med 72 garageplatser, varav 25 blockuthyrs till grannföreningen (kassaflöde). Det finns fem laddplatser för elbilar. Kostnaden för dessa är ca 1500kr/mån.

Det finns även 5 st parkeringsplatser på Ekensbergskajen att hyra.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har diskuterat en avgiftshöjning, inget beslutat. (Kontrollerat 2022-11-22).
Tv och Bredband
Alla lägenheter i Brf Gröndals Strand är anslutna till ComHem. Det som ingår i månadsavgiften är ComHems gruppavtal med digital TV, bas, bredband 100/100 och IP telefoni (man står själv för samtalskostnaden). Det ingår en digital TV-box till varje lägenhet.
Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd, barnvagns- och rullstolsrum. En en fantastisk gemensamma takterass med milsvid utsikt finns även som kan nyttjas av samtliga medlemmar.
Parkering
Föreningen har 72 garageplatser, varav 25 blockuthyrs till grannföreningen (kassaflöde). Det finns 60 laddplatser för elbilar. Kostnaden för dessa är ca 1500kr/mån.

Det finns även 5 st parkeringsplatser på Ekensbergskajen att hyra.
Övrigt
Lägenhetsinnehavarna betalar separat för lägenhetsel och varmvatten enligt uppmätt förbrukning. Elen levereras av föreningen, man kan alltså inte teckna egna elavtal.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga kommande underhåll eller renoveringar är planerade.
(Kontrollerat 2022-11-22).

Utförda renoveringar:
2022: Installerat 60 laddboxar till parkeringsplatserna.

Garantitiden är fem år och löper fram till 2023-12-24.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 000 kr/år
Kommentar
Driftkostnad enligt schablon. Varierar beroende på avtal, förbrukning och antal personer i hushållet.

Allmänt om området

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger med personlig prägel såsom prisbelönta Lundbergs Konditori, smakfulla och välsorterade Gröndals Blommor och det lilla självständiga apoteket. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken, Mälaren, Mörtviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen ca 20 minuters promenad bort.

Gröndal Strand, ett fantastiskt område som är mycket omtyckt av boende i alla åldersgrupper - lugnt och harmoniskt med närhet till stan. Gröndal Strand bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Båten tar dig in till Stockholm City via Lilla Essingen. Bussen tar dig in till Liljeholmen Centrum på ca 10 minuter där du kan ta dig vidare med kompletterande bussar, t-bana (röd linje) och tvärbana. Liljeholmen Centrum bjuder på en stor shoppinggalleria med ca 90 affärer, ett flertal mataffärer och övrig service. Ett lika naturnära område bara minuter från city är svårt att hitta. Endast iklädd badrock kan du promenera till ett flertal badplatser, både bryggor och klippor, för ett härligt dopp. De mysiga promenadstråken längs med vattnet utnyttjas både sommar- och vintertid, och den direkta närheten till vatten erbjuder bad och rekreation under sommaren och skridskor och isfiske på vintern. Vinterviken befinner sig en kort promenad från Ekensberg och bjuder på både Wintervikens Café och Vintervikens Trädgårdscafé, kolonilotter, utegym, padelbanor, badplatser och mycket mer.

Kommunikation

Gröndal Strand bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Buss tar ca 10 minuter in till Liljeholmen Centrum och 15 minuter in till Stockholm samt en kort båttur in till Stockholm City.

Gröndal Centrum bjuder på tvärbana och bussar. Tunnelbana och busstation finns i Liljeholmen. Med buss eller tvärbana är man i city på ca 10 minuter. Med bil är man ute på Essingeleden inom några minuter.

Närservice

Ett stenkast från bostaden finns en matbutik i övrigt når man snabbt Gröndals Centrum samt Liljeholmens galleria.

Parkering

Boendeparkering: Taxa 4, 500kr/månaden

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.