Telefonvägen 9 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Telefonvägen 9

Radhuskänsla med fin uteplats mot barnvänlig och grönskanande gård. 2,8 m i takhöjd!

BUDGIVNING PÅGÅR

Radhuskänsla med fin uteplats mot barnvänlig och grönskanande gård. 2,8 m i takhöjd!

SNABBFAKTA

  • Pris: 6 500 000 kr
  • Boarea: 101.5 kvm säljarens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 0 av 5, hiss finns
  • Avgift: 7 981 kr (varav övrig drift 5221 kr och kapitaldel 2760 kr)
  • Förening: HSB Brf nr 321 Svanen
  • Byggnadsår: 1993
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
Högsta BUD

6 575 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Linda Lewin

Linda Lewin

Franchisetagare/Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Emelie Röpke

Emelie Röpke

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Telefonvägen 9

Möjlighet till avgift om 5221 kr/mån. via kapitaltillskott. Inbäddad i lummig grönska i lugna och familjevänliga kvarter ligger denna förtjusande fyra med hela 2,8 m i takhöjd och med en mysig uteplats. Här erbjuds ett bekvämt boende med riktig radhuskänsla för hela familjen. Se även alternativ planlösning för att bygga om till en bra 5:a(bygglov krävs). Stor härlig insynsskyddad uteplats med direktkontakt med grönska, varifrån ni följer årstidernas skiftningar från första parkett.

Funktionellt kök med matplats och utgång till den härliga uteplatsen. Stort sällskapsrum med luftiga ytor. Tre st sovrum i bra storlek. Två badrum varav ett med dusch och ett med badkar.

Läget är oslagbart i omåttligt populära Telefonplan/Midsommarkransen med all tänkbar service och flertalet mycket populära restauranger runt hörnet. Nära ligger även mysiga Svandammsparken med plaskdamm och lekpark. Omtyckt förening som erbjuder parkeringsplatser, garage delvis med laddstolpar, två övernattningslägenheter och en prunkande och välskött innergård med flera sittmöbler samt lekpark för de minsta.

Möjlighet finns till kapitaltillskott om ca. 640 000 kr för att få en lägre avgift och med en begäran senast 31 januari 2023. Under februari 2023 betalas kapitaltillskottet och from 1 mars 2023 är det endast drift/underhåll som betalas till föreningen: 5 482 kr.

Uteplats

Ljuvlig uteplats med access från köket vilket gör det enkelt att bära ut porslin och mat för att avnjuta dagens måltider utomhus. Här ryms med enkelhet bord, stolar, loungemöbel, grill och växtligheter. Uteplatsen ligger insynsskyddat med skönt lä vilket gör detta till en riktig oas om sommaren. Utsikt över föreningens prunkande gård och de lummiga omgivningarna gör att ni följer årstidernas skiftningar från första parkett. Solen skiner på uteplatsen mellan ca. 9-15 och tack vare att den ligger i lä kan ni sitta här och njuta sena sommarkvällar!

Vardagsrum

Förtjusande sällskapsrum med ljus och luftig känsla tack vare det rikliga ljusinsläppet från dubbla fönsterpartier samt den generösa takhöjden. Rummet möbleras enkelt med sällskapsmöbel, mediamöbel, bokhyllor och så vidare efter tycke och smak.

Kök

Härligt kök med direktaccess till uteplats och föreningens grönskande trädgård. Ljuset flödar in här tack vare det höga fönsterpartiet och den helglasade dörren till uteplatsen. Här ges en känsla av att vara ett med naturen. Köket är praktiskt inrett med skåp hela vägen upp till tak. Fronterna är vita med grå handtag. Rejäla arbetsytor med harmoniserande mosaik ovan. I köket finns vit maskinpark i form av: helkyl, helfrys, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin. Tack vare de luftiga ytorna erbjuds plats för ett matbord för upp till 12 personer invid fönstret.
Se även alternativ planlösning för att bygga om till en bra 5:a(bygglov krävs).

Sovrum 1

Master bedroom är väl tilltaget och har karaktärsfulla detaljer såsom fönster i vinkel, vägglister och vacker tapet. Det generösa rummet rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möblemang för den som önskar.

Sovrum 2

Sovrum 2 disponeras idag som barnrum. Rummet är generöst i sin storlek och har plats för säng, skrivbord, läshörna, garderober etc. Ljusa, behagliga väggar skapar harmoni och borgar för en god natts sömn.

Sovrum 3

Även sovrum 3 är i bra storlek och har dessutom ingång till en stor klädkammare. Rummet disponeras med fördel som barnrum, gästrum, arbetsrum eller liknande.

Badrum 1

Badrum med helkaklade vita väggar med blå bård samt blå plastmatta på golv Här finns WC, handdukstork, duschhörna samt tvättställ med spegelskåp ovan.

Badrum 2

Badrum 2 har även det helkaklade vita väggar med blå bård samt blå plastmatta på golv. Här finns WC, badkar, tvättställ med spegel ovan. För extra komfort finns här också tvättmaskin samt skåpsvägg där ni praktiskt förvarar handdukar, tvättmedel, badprodukter etc.

Hall

Ljus och inbjudande hall/entré med välkomnande atmosfär. Gott om plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla. Hallen är rymlig och erbjuder plats för möblemang såsom fåtölj, byrå, garderober eller liknande efter behov. I anslutning till entrén finns en inre hall/passage med kroklister för avhängning och förvaring.

Visa mer

Sovrum

Lägenheten erbjuder tre stycken sovrum i tillfredsställande storlek.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Linda Lewin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Linda Lewin

Franchisetagare/Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 981 kr, (varav övrig drift 5221 kr och kapitaldel 2760 kr)
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
101.5 m² säljarens information
Våning
0 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,4 %
Kommentar till andelstal
Andel av årsavgift bostad, övrig drift - 1,24624 & andel av årsavgift bostad, kapitaldel - 6,49632
Uteplats
Nyttjanderätt till cirka 7 kvm uteplats
Bilplats
Garage och p-plats, kösystem

Föreningen

Namn
HSB Brf nr 321 Svanen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Omförhandlad 2021-09-30. Läs mer på föreningens hemsida. https://www.hsb.se/stockholm/brf/svanen/offentliga-dokument/
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1993 och utgörs av två fastigheter med adresserna Kyndelsmässogränd 6 och Telefonvägen 5-19

Samtliga 96 lägenheter, som är fördelade på 2-5 r o k, är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en hyresgäst - förskolan Äventyret (tillhörande Stockholms kommun). År 2020 sålde föreningen 6 nybyggda bostadsrätter och amorterad drygt 18 mkr. Belåningsgraden är nu väldigt låg om 1329kr.

Gemensamma utrymmen:
Cykel- och barnvagnsförråd i varje trapphus
Gästlägenhet - Går att hyra för ca 248kr/dygn
Föreningslokal - Går att hyra för ca 248kr/dygn
Tvättstuga - En i varje trapphus
Grovtvättstuga - Vid Telefonvägen 11
Grovsoprum - Vid Telefonvägen 19 med fraktioner som returpapper, brännbart, färgat och ofärgat glas, plast, batterier, lampor och lysrör samt el.
Ett förråd finns till varje lägenhet. Extra förråd mellan ca 1-4,5kvm går att hyra för ca 146kr/kvm och månad.

I dagsläget finns en markanvisning i ett mycket tidigt skede om eventuella bostäder på Svandammsplan. Detta ska utredas vidare de kommande åren.

Medlem i föreningen är skyldig att ingå medlemskap i HSB för att bli godkänd av föreningen, se www.hsb.se.

För mer information om föreningens ekonomi, vänligen se årsredovisningen.
Besök gärna föreningens informativa hemsida på: http://www.brfsvanen.se/
Information om månadsavgiften
Avgiften höjdes 2021-10-01 med 8,6% i samband med omförhandling av tomträttsavgälden.

Styrelsen har beslutat om att höja avgiften fr.o.m. 1 Januari med 5,5% pga av ökade elkostnader, inberäknat den tidigare aviserade höjningen av tomrättsavgäld 1 okt 2023.
FÖRENINGENS EKONOMI
Brf Svanen har infört möjligheten för medlemmarna att göra kapitaltillskott. Det innebär att en lägenhets andel av den återstående delen av de ursprungliga kapitallånen, från det husen byggdes, inbetalas och därmed kan föreningen avbetala lånen med minskad skuld och ränteutgifter som följd.
Medlemmarnas avgifter är därför uppdelade i två delar, en som avser just kapitallånen och kallas kapitalmånadsavgiften samt en del som avser övriga kostnader för drift och underhåll och kallas driftsmånadsavgiften. Den som gjort kapitaltillskott betalar endast driftsmånadsavgiften.
De lägenheterna där man har gjort kapitaltillskott har inga föreningslån och är därmed skuldfria.
Tv och Bredband
TV levereras av ComHem.
För bredband finns anslutning till Open Universe där ni själva kan välja leverantör och ComHem.
Parkering
Finns garage för 1 075 kr/mån och uteparkeringar, för 250-650kr/mån. Möjlighet finns för laddstolpe med ett tillägg om 500 kr/mån. Separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
BRF Svanen ligger mycket väl i fas med underhållsplanen. Föreningen har gjort flera större investeringar i syfte att hålla fastigheten i ett gott skick.
- Fasad- och plåtarbete: 2012.
- Takmålning: 2008.
- Maskinpark- tvättstugor: Start 2010- pågår.
- Utbyte av undercentral: 2013.
- Ytterdörrar: 2012.
- Dörrpasseringssystem: 2012.
- Målning - allmänna utrymmen: Start 2000 - pågår.
- Markarbeten - innergården: Start 2014 - pågår.
- Ytskiktsrenovering-förskolan: Genomfört 2016.
- Hissrenovering- vitala delar: Trolig start 2018.
- Ytterligare fasadarbeten pga fuktskada: Utförd 2016.

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
6 500 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 500 kr/år

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, bagerier samt trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Svenska Hamburgerköket, Svenska Sushiköket, Sushi Rebellion & Lulu), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.