Kransbindarvägen 16 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Kransbindarvägen 16

Funkistvåa med ljusinsläpp från två håll, ett fint och trivsamt hem i hjärtat av LM-staden

BUDGIVNING PÅGÅR

Funkistvåa med ljusinsläpp från två håll, ett fint och trivsamt hem i hjärtat av LM-staden

Två rum och kök med hög mysfaktor, här möts bevarade detaljer från byggåret 1939 och moderna bekvämligheter på ett naturligt sätt. Bland annat karaktäriseras bostaden av sin takhöjd om ca 2,70 m som i kombination med fönster i två väderstreck ger en luftig känsla med ett fint ljus. Vidare erbjuds ett modernt kök med två fönster och plats för matbord, ett stort vardagsrum med ett vackert fönsterparti, ett rymligt sovrum med förvaring, ett badrum med badkar och ett vädringsfönster samt en inbjudande hall med hatthylla.

Bostaden är belägen i kulturminnesmärkta LM-staden som både är ett svenskt industriminne och ett grönt och lummigt bostadsområde. Förutom stora gröna parkytor har du i omgivningarna ett rikt utbud av caféer, restauranger, charmiga butiker samt närhet till tunnelbanans båda röda linjer genom Telefonplan, Midsommarkransen och Aspudden. Föreningen är gemytlig, äger marken och har en väldigt låg belåningsgrad om 1112 kr/kvm enligt årsredovisning 2021. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 995 000 kr
  • Boarea: 47 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3, hiss finns
  • Avgift: 2 656 kr inkl värme, VA
  • Förening: Brf Kransbindaren
  • Byggnadsår: 1939
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
Högsta BUD

2 995 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alexandra Ekstrand

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kransbindarvägen 16

Allmänt om bostaden

Bostaden är tryggt belägen i en välmående förening som har dolt kapital genom hyresrätt samt äger marken, här erbjuds källarförråd, matkällarförråd samt flertalet gemensamma utrymmen som tvättstuga i huset, hobbyrum, cykelrum i fastigheten och en relativt nyligen färdigställd gästlägenhet. Bostaden är lugn, trivsam och omgiven av trevliga grannar.

Midsommarkransen är en charmig gammal förstad och ett mysigt område med småstadskänsla som osar av kreativitet, här är det svårt att inte trivas. Här bor man lugnt och tryggt men har samtidigt närhet till stan, då lägenheten bara är en kort promenad från såväl Midsommarkransens, Aspuddens och Telefonplans tunnelbanestationer. Lokalt hittar du butiker med unika designers så väl som vintage, kvartersbiografen Tellus bio och många restauranger och caféer. Särskilt kan bar Libertin och Fabelbar i Aspudden rekommenderas, tillsammans med LM-stadens egna Söderbergs bageri, restaurang Landet och AB café. Området är till för dig som vill ha nära till natur och bad, möjlighet att ta cykeln in till söder på tio minuter eller ta ett glas i närområdet en frisk sommarkväll. Förutom parken utanför porten har den intilliggande Svandammsparken stora gräsytor som lämpar sig väl åt picknick och grillning, lek för barn och att sola i om sommaren. På promenadavstånd ligger Vintervikens härliga badklippor och promenadområden där du kan hyra kajak och bege dig ut på såväl sommar- som vinteräventyr.

Visa mer

Vardagsrum

Ett luftigt vardagsrum med en varm kulör på väggarna som rymmer såväl sällskapsmöblering som matplats för den som önskar. Om man skippar matplatsen finns istället utrymme för bänk, bokhylla eller vad man själv önskar. På golvet ligger ett parkettgolv som löper genom hela bostaden.

Visa mer

Kök

Ett minst sagt ljuvligt kök med härlig färgsättning som förses med dagsljus genom två fönsterpartier. Köket har vita skåpluckor, en mörk bänkskiva och stänkskydd i glas samt maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin.

Visa mer

Matplats

Intill köksfönstret ryms en matplats för fyra personer.

Visa mer

Sovrum

En härlig duvblå kulör sätter mysfaktor på sovrummet som förutom dubbelsäng med sängbord även rymmer gott om förvaring genom garderober. Sovrummet vetter mot gården mellan föreningens hus och är därmed lugnt och ostört.

Visa mer

Badrum

Delvis kaklat badrum i vitt och blått som förses med dagsljus genom ett charmigt vädringsfönster. Under trallen som ligger i badrummet för kosmetiska skäl ligger en våtrumsmatta. Badrumsinredning i form av WC, badkar, tvättställ med kommod och spegelskåp.

Visa mer

Hall

Igång genom säkerhetsdörr till inbjudande hall med en mysig rosa färg på väggarna. Här kan man hänga av sig ytterkläder och skor genom hatthylla och skoställ.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Kransbindarvägen 16, vån 1.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexandra Ekstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 656 kr, inkl värme, VA
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
47 m² föreningens information
Våning
1 av 3, hiss finns
Andel i förening
2,0917 %

Föreningen

Namn
Brf Kransbindaren
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
47 lägenheter varav 1 hyresrätt, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Kransbindaren bildades 2007 och fastigheten med adress Kransbindarvägen 8-22 förvärvades 2010. De fyra byggnaderna består av 47 lägenheter, varav 46 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt, samt sex lokaler. Hiss finns i port 12, 14, 16 och 18.

Föreningen har sopnedkast i portarna 12-22 och utanför port 8 och 10 finns ett sopskjul på gården.

Tvättstugorna är öppna mellan 07.00-21.00 varje dag och finns i källaren i varje huskropp, utom i portarna 8-10. Det finns sopnedkast för hushållssopor i portarna 12-22 och utanför port 8 och 10 finns sopkärl på gården.

För mer information gällande föreningens ekonomi vänligen se årsredovisningen 2021.


Besök gärna föreningens trevliga hemsida www.kransbindaren.se/
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen beslutad avgiftsförändring (kontrollerat med styrelsen 2022-08-24)
Tv och Bredband
Ansluten till kabel-TV via Tele2 och fiberuppkoppling via Ownit. Bostadsinnehavaren tecknar avtal med önskad leverantör och står själv för månadsavgiften.
Gårdsplats
Lummiga gårdar med sittplatser finns mellan fastigheterna.
Parkering
Boendeparkering i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom If. I försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att bostadsrättsinnehavaren ej behöver teckna extra bostadsrättstillägg via sin hemförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
El-stigar - Bytta 1992
Stammar - Bytta 1992, spolade 2018
Tvättstugor - Renoverade 2004
Radonmätning - utförd 2011/2012
OVK-besiktning - utförd 2016
Fasad - Delvis renoverad 2012
Fönster - Renoverade 2012
Värmesystemet - Installation fjärrvärmecentral 2012
Bytt horisontella stammar i hus 18-20 – 2020

Planerade renoveringar:
Omläggning tak, ej upphandlad
Energideklaration ska beställas

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1939
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
9 700 kr/år
Försäkring
1 965 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
11 665 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Säljarens uppgifter.

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken samt nyöppnade Brödernas, Sushi Rebellion och Bistro Telefonplan. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Telefonplan som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Hemköp Telefonplan, Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån efter gatorna.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.