Valborgsmässovägen 22, 3 tr Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Valborgsmässovägen 22, 3 tr

51 UNDERBARA FUNKISKVADRAT PÅ BÄSTA ADRESS

Kommande

51 UNDERBARA FUNKISKVADRAT PÅ BÄSTA ADRESS

Kontakta redan nu ansvarig mäklare för förhandsvisning!

Högst upp i huset med fri vid utsikt ligger denna drömmiga funkistvåa. Sällskapliga ytor när de är som bäst, bostaden fullkomligt badar i ljus genom fönsterpartier i två riktningar samtidigt som planlösningen är öppen mellan kök, matplats och vardagsrum. Möjligheten finns att bygga om bostaden till 3 rok för den som har det behovet. Utanför bostadens fönster radar lövträd och tallar upp sig som ger ett rogivande insynsskydd och möjlighet att följa säsongerna när löven skiftar färg. Vidare erbjuds bevarade detaljer från 1940 i form av en takhöjd om ca 2,70 m, fönsterhakar och fönstervred samt gamla charmiga dörrar. Förvaring för kläder och skor finns det gott om genom flertalet garderober i sovrum och hall och utöver det har man nyttjanderätt till två källarförråd.

Stor stabil förening med god ekonomi där bredband om 1000 mbit ingår i avgiften. Medlemmarna erbjuds gemensamma utrymmen så som hobbyrum, övernattningslägenhet, samlingslokal, samt parkeringsplatser. Föreningen har flertalet grönskande innergårdar med odlingsmöjligheter. Sommartid finns även sittplatser och grillmöjligheter.

Här bor du på tredje våningsplanet i en välbevarad funkisfastighet längs Valborgsmässovägen, en lugn gata i hjärtat av LM-staden som ligger intill flertalet parker, restauranger och caféer. På andra sidan gatan ligger genuina AB Café med en trevlig uteservering om sommarhalvåret, redo att bli ditt nya stammishak. Välkommen!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 51 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 2 981 kr inkl. värme, VA, bredband via Stockholm stadsnät 1000/1000 mbit och ComHem kabel-tv basutbud.
  • Förening: Brf Tellusborgshus
  • Byggnadsår: 1940
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kristoffer Pettersson

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Cecilia Björklund

Cecilia Björklund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Valborgsmässovägen 22, 3 tr

Vardagsrum

Vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot kök vilket ger rummet ett naturligt ljusinsläpp hela dagen. Luftiga ytor som rymmer sällskapsmöblering, matplats om så önskas och övrigt möblemang. Längs rummets inre vägg finns fina platsbyggda bokhyllor som ger gott om förvaring för böcker och annat. Väggar och snickerier är vitmålade precis som parketten på golvet.

Kök

Kök i U-form som är väldigt praktiskt och snyggt med plats för ett större matbord. Mycket social atmosfär tack vare att såväl kök som matplats och vardagsrum ligger i anslutning till varandra. Väggarna i matlagningsdelen är helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel med mörk fog. Här finns även några öppna hyllplan, redskapslist, knivlist och glashållare. Övriga väggar är vitmålade, så även rummets trägolv. Gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor och generöst med bänkyta i massivt trä. Här erbjuds maskinell utrustning i form av kyl/frys, fläkt, diskmaskin, häll och ugn.

Sovrum

Insynsskyddat sovrum med väggar i en rogivande matt mörkgrön kulör. Här ryms dubbelsäng med sängbord och generöst med förvaring genom en garderobsvägg. Vackert golv och samma vackra fönsterbrädor i marmor.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum med vita kakelplattor och på golvet ligger svart- och vitrutigt klinkergolv. I rummet finns ett mindre badkar, wc, handfat med kommod, spegelväggskåp, handdukstork och tvättmaskin. Höga fuktindikationer och synliga skador har uppmätts på dörrkarm. Kontakta ansvarig mäklaren för detaljerad information.

Hall

Välkomnande hallen med en stor klädkammare med fina originaldörrar och beslag och med belysning. Innanför dörren finns en platsbyggd hatthylla med klassiska krokar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett tåligt mörkgrått klinkergolv.

Fastigheten

Välkommen till Valborgsmässovägen 22, högst upp!

Visa mer

Allmänt om bostaden

Två rum och kök som även kan göras om till tre rum och kök tack vare lägenhetens dispotition. Här bor du i en mycket ljus lägenhet med luftiga ytor i ett kulturminnesmärkt område som Riksantikvarieämbete beslutade att kulturminnesmärka år 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. Till bostaden hör nyttjanderätten till ett källarförråd samt ett matkällarförråd belägna i samma port. Ett cykelförråd finns i fastigheten och vidare hittar man fräscha tvättstugor på Trettondagsvägen 12 och Valborgsmässovägen 4. Brf Tellusborgshus är en välmående förening med mycket god ekonomi och gemensamma utrymmen så som övernattningslägenhet, festlokal och hobbylokal.

LM-staden i Midsommarkransen/Telefonplan är enligt många Hägerstens mysigaste och mest pittoreska kvarter. Här finns en handfull restauranger och caféer, så som AB Café, Söderbergs bageri och Landet. Från bostaden är det en kort promenad till mataffärer, Konstfack och Telefonplans tunnelbana som tar dig till Södermalm på 5 minuter och T-centralen på 13 minuter. Om sommaren är det trevligt att promenera till Vinterviken som erbjuder badmöjligheter, restaurang och café, mysiga promenadstråk, kanotuthyrning, gratis paddelbanor och utegym.

Visa mer

Källarförråd

Till bostaden hör två källarförråd varav ena är ett matkällarförråd.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kristoffer Pettersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 981 kr, inkl. värme, VA, bredband via Stockholm stadsnät 1000/1000 mbit och ComHem kabel-tv basutbud.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
51 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,28796 %

Föreningen

Namn
Brf Tellusborgshus
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
349 lägenheter varav 1 hyresrätt, 34 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken upplåts med tomträtt, nuvarande avtal gäller t.o.m. 2028. Tomträttsavgälden omförhandlas var 10e år.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Allmänt om föreningen
Fastigheterna byggdes 1939. Bostadsrättsföreningen Tellusborgshus består av 349 bostadsrättslägenheter fördelade på 22 fastigheter med 59 portar. Vidare finns i föreningen 19 affärshyresrätter, 15 affärsrätter, 1 bostadshyresrätt samt 63 garageplatser.

Fastigheterna ligger på Valborgsmässovägen, Trettondagsvägen, LM Ericssons väg (ojämn sida), Cedergrensvägen (ojämn sida) samt Pingstvägen (första delen, jämn sida).

Gästlägenhet
Föreningen har en gästlägenhet belägen på Valborgsmässovägen 22/24 som kan hyras av medlemmarna. Lägenheten totalrenoverades 2015 i charmig, tidstypisk 40-talsstil. Den rymmer totalt fyra personer och kostar 400:- / natt.

Grovsoprum
Beläget i hus 12, Trettondagsvägen 12. Bredvid ingång till tvättstuga. Avsett för glas, kartonger, elavfall, lampor och matavfall. Ej för vitvaror, möbler, byggavfall, målarburkar eller farligt avfall. Påsar för matavfall finns för gratis upphämtning på kansliet.

Tvättstuga
Föreningen har två stycken tvättstugor, belägen i hus 13, Trettondagsvägen 12 och i hus 01, Valborgsmässovägen 2. Tvättstuga Trettondagsvägen har totalt 4st tvättmaskinsgrupper med totalt 8st tvättmaskiner + 1st grovtvättmaskin. Övrig utrustning: En centrifug, 8st torktumlare, 4st torkskåp, 3st torkrum, 4st kallmanglar samt en stenmangel. Tvättstuga Valborgsmässovägen har totalt 3st tvättmaskinsgrupper med totalt 6st tvättmaskiner. Övrig utrustning: 6st torktumlare, 3st torkskåp, 2st torkrum, 3st kallmanglar.

Hobbylokal:
Föreningen har en hobbylokal på Valborgsmässovägen 24. Alla medlemmar är välkomna att använda lokalen till snickeri, målning eller annan aktivitet som kräver extra utrymme.

Cykelrum
Föreningen har 16 stycken cykelrum runtom i föreningen där det även går bra att förvara barnvagnar. Kontakta kansliet för att få tillgång till det cykelrum närmast dig.

Festlokal att hyra:
Alla medlemmar är välkomna att hyra lokalen på Trettondagsvägen 6-8. Lokalen lämpar sig för större tillställningar som fester eller möten.
Lokalen får lånas mot en depositionsavgift på 1000 kronor samt en avgift på 500 kronor. Lokalen bokas på expeditionen under dess öppettider dagtid.

Se mer info på hemsidan: www.tellusborgshus.se
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor förening med stabil ekonomi med belåningsgrad om låga 1534 kr/kvm och låga avgifter där bredband och TV är inkluderat. I dagsläget finns det ingen beslutad avgiftsförändring. (Kontrollerat 2022-10-03)
Tv och Bredband
TV-leverantör är Tele2. Kostnaden för basutbudet är inkluderad i månadsavgiften, 18 kanaler.

BRF Tellusborgshus har ett eget bredbandsnät via Stockholms Stadsnät. För närvarande har föreningen avtal med Ownit AB som distribuerar bredbandstjänsten. Bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften, 1000/1000 mbit.

Gällande bredband har föreningen nyligen skrivit avtal om installation fibernätverk med annan operatör. Detta kommer på plats under 2022 och innebär gruppavtal med 1000Mbit/s. Mer detaljerad information kommer senare.
Parkering
Föreningen har 63 garageplatser, av två olika typer:

Ett av enklare typ, s. k. kallgarage, belägna i garagelängor på Valborgsmässovägen 44. Hyra för garageplats av denna typ är 800 kr/mån. Totalt 51 st.
Den andra typen är s.k. varmgarage som är belägna i kortändan på några av våra hus. Hyra för garageplats av denna typ är 900 kr/månad. Totalt 12 st.
Föreningen har 4 parkeringsplatser belägna vid garagelängorna på Valborgsmässovägen 44. Hyra för parkeringsplats är 650 kr/mån.

Till garageplatserna och parkeringsplatserna finns en kö. Väntetiden för varmgarage är ofta längre än för kallgarage. Maila [email protected] vid intresse av garageplats så placeras ni i kön.
Boendeparkering gäller i området som Stockholms stad erbjuder för 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
1976-78, Stambyte
1991 Fasadrenovering
1994 Takrenovering
1995 Renovering av trapphus
2001 och 2004 Fönstermålning
2011-2013 Besiktning och åtgärder på tak
2013 Byte av samtliga tvättmaskiner
2013 OVK
2016 Omläggning av tak
2016 Installation av passersystem/kodlås
2016 Byte av avloppsrör i mark och källargolv på Cedergrensvägen
2017 Byte av avloppsrör i mark och källargolv på Cedergrensvägen Trettondagsvägen 12-14
2018 Stamspolning av bostadsrätter
2019 OVK och uppfräschning av fasader
2020 Dränering runt hus 15 och 16 på Cedergrensvägen samt hus 3 på Pingstvägen
2022 Utbyte undercentral

Planerat underhåll (prelliminärt):
2022 Ny sophantering
2022 Renovering av fönster (beslut kan förhoppningsvis tas under 2022)
2022/2023 Renovering av tak på vissa fastigheter. Hus 3, 4, 8, 9 och 21 är redan renoverade och berörs därmed inte.
2023 Utbyte elstigar
Löpande fortsatt utbyte avloppsrör i mark och källargolv.
Ett projekt gällande installation av laddstolpar för elbilar / laddhybridbilar i föreningen har just påbörjats.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
FJärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 700 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, bagerier samt trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Svenska Hamburgerköket, Svenska Sushiköket, Sushi Rebellion & Lulu), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.