Cedergrensvägen 31 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Cedergrensvägen 31

Ljus och luftig funkistvåa med grönskande utsikt och välplanerade rum

Kommande

Ljus och luftig funkistvåa med grönskande utsikt och välplanerade rum

I ett av funkishusen på Cedergrensvägen hittas denna fina tvårummare med ljusinsläpp från fönster i två riktningar varifrån man så här års tillåts blicka ut över lummiga vyer som lövträd och syrénbuskar. Charmen från 1940 gör sig påmind genom bevarade fönsterhakar och fönstervred, takhöjd om ca 2,70 m, numera vitmålade fönsterbrädor i teak samt gamla bevarade dörrar. Ett hem med väldisponerade rum där köket är tillräckligt stort för att rymma en matplats, ett vardagsrum som rymmer såväl sällskapsmöblering som matplats för den som vill och ett sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och garderobsvägg. Genom att dela av köket är det möjligt att bilda ett extra rum och göra om bostaden till en trea eller öppna upp mellan kök och vardagsrum för den som önskar en social planlösning, se alternativa planritningar.

Bostaden ingår i Brf Tellusborgshus, en stor och välmående förening med god ekonomi. Medlemmarna erbjuds gemensamma utrymmen i form av övernattningslägenhet, föreningslokal samt flertalet grönskande gårdar varifrån man kan njuta av solen. På pittoreska Cedergrensvägen bor du längs samma gata som Söderbergs bageri som sätter guldkant på kvarteret, där erbjuds hembakat och välsmakande kaffe med möjlighet att sitta utomhus sommartid. Här bor du på ett svårslaget läge med närhet till såväl tunnelbana som flera parker och grönområden. Inte minst kryllar Midsommarkransen/Telefonplan av pittoreska små butiker och har ett stort utbud av restauranger och caféer. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 195 000 kr
  • Boarea: 51 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 2 981 kr inkl värme, VA, Tele2 kabel-tv basutbud och bredband 1000 mbit/s.
  • Förening: Brf Tellusborgshus
  • Byggnadsår: 1939
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
Utgångspris

3 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Cedergrensvägen 31

Allmänt om bostaden

Två rum och kök i pittoreska LM-staden som Riksantikvarieämbete beslutade att kulturminnesmärka år 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. I trapphuset finns en gemensam balkong för boende i porten och till bostaden hör nyttjanderätten till ett källarförråd samt ett matkällarförråd. Cykelförråd finns i närheten och fräscha tvättstugor på Trettondagsvägen 12 och Valborgsmässovägen 4.

Här bor du i ett av Hägerstens mest pittoreska kvarter med flertalet restauranger och caféer runt hörnet, så som AB Café, Söderbergs bageri och Landet. Från bostaden är det en kort promenad till mataffärer, konstfack och Telefonplans tunnelbana som tar dig till Södermalm på ca 5 minuter och T-centralen på ca 13 minuter. Mysiga Svandammsparken ligger i navet av Midsommarkransen där det finns stora gräsytor att sola på, lunchmöjligheter genom bland annat Scanwich och Pita i parken samt en trevlig kiosk med sittplatser som säljer glass och andra förfriskningar. Om sommaren är det trevligt att promenera till Vinterviken som erbjuder badmöjligheter, lunchrestaurang och café, mysiga promenadstråk, gratis padelbanor och utegym.

Visa mer

Vardagsrum

Insynsskyddat vardagsrum som vetter mot en vägg av grönska när det är säsong och träden blommar. Här finns luftiga ytor och möjlighet att möblera för trevliga sammankomster med vänner och familj samt en matplats för den som önskar det. Ljust målade väggar och ett fint parkettgolv.

Visa mer

Kök

Stort kök (2014) med ljusinsläpp genom två stora fönster med plats för matbord intill. Här erbjuds gott om förvaring bakom vita skåpluckor, bänkskiva i mörk sten samt mörka kakelplattor. Maskniell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, häll, ugn och fläkt.

Visa mer

Matplats

Intill köksfönstret finns utrymme för en matplats för fyra personer.

Visa mer

Sovrum

Lugnt och rogivande sovrum som vetter mot grönskande bakgård. I rummet finns plats för dubbelsäng och sängbord och här hittas även förvaringsmöjligheter genom en garderobsvägg.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med badrumsinredning i form av WC, tvättställ med kommod, tvättmaskin och dusch.

Visa mer

Hall

Inbjudande hall som fungerar som bostdens knutpunkt och leder vidare till bostadens samtliga rum. Här finns plats för avhängning av ytterkläder genom såväl hatthylla som platsbyggda garderober.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Cedergrensvägen 31, 1 tr.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 981 kr, inkl värme, VA, Tele2 kabel-tv basutbud och bredband 1000 mbit/s.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
51 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,28796 %

Föreningen

Namn
Brf Tellusborgshus
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
349 lägenheter varav 1 hyresrätt, 34 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken upplåts med tomträtt, nuvarande avtal gäller t.o.m. 2028. Tomträttsavgälden omförhandlas var 10e år.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Allmänt om föreningen
Fastigheterna byggdes 1939. Bostadsrättsföreningen Tellusborgshus består av 349 bostadsrättslägenheter fördelade på 22 fastigheter med 59 portar. Vidare finns i föreningen 19 affärshyresrätter, 15 affärsrätter, 1 bostadshyresrätt samt 63 garageplatser.

Fastigheterna ligger på Valborgsmässovägen, Trettondagsvägen, LM Ericssons väg (ojämn sida), Cedergrensvägen (ojämn sida) samt Pingstvägen (första delen, jämn sida).

Gästlägenhet
Föreningen har en gästlägenhet belägen på Valborgsmässovägen 22/24 som kan hyras av medlemmarna. Lägenheten totalrenoverades 2015 i charmig, tidstypisk 40-talsstil. Den rymmer totalt fyra personer och kostar 400:- / natt.

Grovsoprum
Beläget i hus 12, Trettondagsvägen 12. Bredvid ingång till tvättstuga. Avsett för glas, kartonger, elavfall, lampor och matavfall. Ej för vitvaror, möbler, byggavfall, målarburkar eller farligt avfall. Påsar för matavfall finns för gratis upphämtning på kansliet.

Tvättstuga
Föreningen har två stycken tvättstugor, belägen i hus 13, Trettondagsvägen 12 och i hus 01, Valborgsmässovägen 2. Tvättstuga Trettondagsvägen har totalt 4st tvättmaskinsgrupper med totalt 8st tvättmaskiner + 1st grovtvättmaskin. Övrig utrustning: En centrifug, 8st torktumlare, 4st torkskåp, 3st torkrum, 4st kallmanglar samt en stenmangel. Tvättstuga Valborgsmässovägen har totalt 3st tvättmaskinsgrupper med totalt 6st tvättmaskiner. Övrig utrustning: 6st torktumlare, 3st torkskåp, 2st torkrum, 3st kallmanglar.

Hobbylokal:
Föreningen har en hobbylokal på Valborgsmässovägen 24. Alla medlemmar är välkomna att använda lokalen till snickeri, målning eller annan aktivitet som kräver extra utrymme.

Cykelrum
Föreningen har 16 stycken cykelrum runtom i föreningen där det även går bra att förvara barnvagnar. Kontakta kansliet för att få tillgång till det cykelrum närmast dig.

Festlokal att hyra:
Alla medlemmar är välkomna att hyra lokalen på Trettondagsvägen 6-8. Lokalen lämpar sig för större tillställningar som fester eller möten.
Lokalen får lånas mot en depositionsavgift på 1000 kronor samt en avgift på 500 kronor. Lokalen bokas på expeditionen under dess öppettider dagtid.

Se mer info på hemsidan: www.tellusborgshus.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, Tele2 kabel-tv basutbud och bredband 1000 mbit/s.
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor förening med stabil ekonomi med belåningsgrad om låga 1534 kr/kvm och låga avgifter där bredband och TV är inkluderat. I dagsläget finns det ingen beslutad avgiftsförändring. (Kontrollerat 2022-03-02)
Tv och Bredband
TV-leverantör är Tele2. Kostnaden för basutbudet är inkluderad i månadsavgiften, 18 kanaler.

BRF Tellusborgshus har ett eget bredbandsnät via Stockholms Stadsnät. För närvarande har föreningen avtal med Ownit AB som distribuerar bredbandstjänsten. Bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften, 1000/1000 mbit.

Gällande bredband har föreningen nyligen skrivit avtal om installation fibernätverk med annan operatör. Detta kommer på plats under 2022 och innebär gruppavtal med 1000Mbit/s. Mer detaljerad information kommer senare.
Parkering
Föreningen har 63 garageplatser, av två olika typer:

Ett av enklare typ, s. k. kallgarage, belägna i garagelängor på Valborgsmässovägen 44. Hyra för garageplats av denna typ är 800 kr/mån. Totalt 51 st.
Den andra typen är s.k. varmgarage som är belägna i kortändan på några av våra hus. Hyra för garageplats av denna typ är 900 kr/månad. Totalt 12 st.
Föreningen har 4 parkeringsplatser belägna vid garagelängorna på Valborgsmässovägen 44. Hyra för parkeringsplats är 650 kr/mån.

Till garageplatserna och parkeringsplatserna finns en kö. Väntetiden för varmgarage är ofta längre än för kallgarage. Maila hyresgruppen1.stockholm@fastighetsagarna.se vid intresse av garageplats så placeras ni i kön.
Boendeparkering gäller i området som Stockholms stad erbjuder för 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
1976-78, Stambyte
1991 Fasadrenovering
1994 Takrenovering
1995 Renovering av trapphus
2001 och 2004 Fönstermålning
2011-2013 Besiktning och åtgärder på tak
2013 Byte av samtliga tvättmaskiner
2013 OVK
2016 Omläggning av tak
2016 Installation av passersystem/kodlås
2016 Byte av avloppsrör i mark och källargolv på Cedergrensvägen
2017 Byte av avloppsrör i mark och källargolv på Cedergrensvägen Trettondagsvägen 12-14
2018 Stamspolning av bostadsrätter
2019 OVK och uppfräschning av fasader
2020 Dränering runt hus 15 och 16 på Cedergrensvägen samt hus 3 på Pingstvägen
2022 Utbyte undercentral

Planerat underhåll (prelliminärt):
2022 Ny sophantering
2022 Renovering av fönster (beslut kan förhoppningsvis tas under 2022)
2022/2023 Renovering av tak på vissa fastigheter. Hus 3, 4, 8, 9 och 21 är redan renoverade och berörs därmed inte.
2023 Utbyte elstigar
Löpande fortsatt utbyte avloppsrör i mark och källargolv.
Ett projekt gällande installation av laddstolpar för elbilar / laddhybridbilar i föreningen har just påbörjats.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
3 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftkostnader varierar beroende på antal personer i hushållet och avtal. Övrigt avser gas.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken samt nyöppnade Brödernas, Sushi Rebellion och Bistro Telefonplan. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Telefonplan som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Hemköp Telefonplan, Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån efter gatorna.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.