Eldarvägen 2, vån 4/5 Gröndal
Gröndal

Eldarvägen 2, vån 4/5

En lägenhet som måste upplevas på plats!

Kommande

En lägenhet som måste upplevas på plats!

Välkomna till Gröndals vackraste 20-tals våning!

Bostaden är belägen på Gröndals populäraste adress med mindre än 100 meter ner till Mälarens glittrande vatten och Gröndals Centrum. Lägenheten renoverades 2021 med omtanken av att bevara det bästa av 20-talets charmiga karaktärsdrag med modernare inslag så som ny dragen el med ett dolt elskåp och dimrar i alla rum. Lägenheten har fönster i två väderstreck (syd- och väst) som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Lägenheten är väldigt ljus och luftig samt genomsyras av en lugn färgskala och rejäla naturmaterial vilket bidrar till en trivsam atmosfär. Vidare präglas lägenheten av flertalet charmiga 20-tals detaljer såsom en väl tilltagen takhöjd, djupa fönsternischer och original plankgolv. Detta i relation till en nyrenoverad och fullutrustad lägenhet med en hög och modern standard. Ni erbjuds ett kök av hög kvalité med både gott om förvaring och arbetsyta samt plats för större matgrupp invid fönster. Köket sammankopplas på ett naturligt sätt med vardagsrummet och låter ljuset flöda fritt mellan rummen. Vardagsrummet möbleras enkelt med både säng och sällskapsmöblemang samt extra förvaring i en originalbevarad klädkammare. Vidare erbjuds ni ett renoverat badrum med exklusiva materialval samt en inbjudande hall med exceptionella förvaringsmöjligheter. Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd (ca 5-6 kvm och i avgiften ingår både kabel-tv och ett gruppanslutet bredband. Bostaden är idag ett rum och kök men kan på ett naturligt sätt byggas om till två rum och kök (se alternativ planskiss).

Bostadsföreningen Rodret 2 upa är en mycket populär och välskött förening belägen 50 meter från Mälarens glittrande vatten och Gröndals Centrum. Huset är byggt 1924 och är fyllt av charmiga karaktärsdrag från 20-talet. Föreningen upplåter 31 bostadsrätter och 4 kommersiella lokaler som skapar ett starkt kassaflöde. De amorterar kontinuerligt av på lånen och de är nere på ca 4 500 kr/m². Föreningen har kalkylerat att månadsavgiften ska täcka allt kommande underhåll. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-04-02). Föreningen erbjuder sina medlemmar en stor tvättstuga, odlingsmöjligheter och en trädgårdsgrupp, cykelförråd, bastu, barnvagnsrum och stora vindsförråd. Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med 12 garageplatser.

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du allt du behöver inom räckhåll såsom service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger. Med badrock tar du dig ned till vattnet. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen med ca 15-20 minuters promenad bort.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 875 000 kr
  • Boarea: 35 kvm faktisk uppmätn norm SS 021053
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 4 av 5, hiss finns
  • Avgift: 1 649 kr inkl värme, vatten, kabel-tv. *Obligatoriskt tillägg för gruppanslutet bredband 100 kr/mån.
  • Förening: Bf Rodret 2 upa
  • Byggnadsår: 1924
  • Område: Gröndal, Stockholm
Utgångspris

2 875 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Eldarvägen 2, vån 4/5

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum med en naturlig plats för sängen, soffgrupp, TV-möbel samt övriga möbler som önskas. Rummet har ett fantastiskt ljusinsläpp i och med fönster i två väderstreck. Takhöjden och de stora sociala ytorna gör detta till bostadens hjärta och sällskapsyta. Här finns en platsbyggt sängskåp som du enkelt kan vika ut din dubbelsäng när kvällen kryper på. Lugn färgskala och original plankgolv.

Visa mer

Kök

Ett arkitekt ritat och platsbyggt kök med mycket mycket tilltalande materialval. Plats för matgrupp invid fönster. Här erbjuds goda arbetsytor på en stilren bänkskiva och mycket förvaring bakom mörkgrågröna luckor köksluckor. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, diskmaskin och spiskåpa. Köket har en lugn färgskala med original plankgolv.

Visa mer

Badrum

Ett lyxigt och totalrenoverat badrum med mörkt klinker och vitt kakel som ger badrummet en tidlös elegans. Här finns golvvärme, WC, dusch, handukstork, handfat, badrumsspegel och extra hängkrokar.

Visa mer

Hall

En luftig och inbjudande hall med exceptionella förvaringsmöjligheter. Gott om plats för avhägning och förvaring i form av platsbyggda garderober. Lugn färgskala och original plankgolv.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkommen till Eldarvägen 2 - En lägenhet som måste upplevas på plats!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 649 kr, inkl värme, vatten, kabel-tv. *Obligatoriskt tillägg för gruppanslutet bredband 100 kr/mån.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
35 m² faktisk uppmätn norm SS 021053
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
2,47251 %

Föreningen

Namn
Bf Rodret 2 upa
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
31 lägenheter, 4 lokaler
Allmänt om föreningen
Bostadsföreningen Rodret 2 upa är en mycket populär och välskött förening belägen 50 meter från Mälarens glittrande vatten och Gröndals Centrum.

Huset är byggt 1924 och erbjuder många ljuvliga karaktärsdrag. Föreningen upplåter 31 bostadsrätter och 5 kommersiella lokaler som skapar ett starkt kassaflöde.

De amorterar kontinuerligt av på lånen och de är nere på ca 4 500 kr/m². Föreningen har kalkylerat att månadsavgiften ska täcka allt kommande underhåll. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-04-02).
Information om månadsavgiften
inkl värme, vatten, kabel-tv. *Obligatoriskt tillägg för gruppanslutet bredband 100 kr/mån.
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen kommande avgiftsförändring (Kontrollerat 2022-04-02).
Tv och Bredband
Ingår kabel-tv och bredband i avgiften!
Gemensamma utrymmen
Föreningen förser sina medlemmar med en gemensam tvättstuga och torkrum, bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd och separata vindsförråd .
Parkering
Föreningen har 12 garageplatser (varav 3 motorcykelplatser). Går att hyra för ca 300 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

Boendeparkering Taxa 4: 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-04-02).

Utförda renoveringar:
2018 - Totalrenovering av fasad, tak och fönster
2007 - Renovering av vattenledningarna under huset
2006 - Renovering av ventilation, godkänd OVK, renovering av bastun i källaren
1983 - Fastigheten ombyggd och stamrenoverad 1983

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1924
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 875 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2018-07-04
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
167 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du det mesta inom räckhåll såsom service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen med ca. 20 minuters promenad bort.

Kommunikation

Tvärbana och bussar finns i Gröndals centrum. Tunnelbana och busstation finns i Liljeholmen. Med buss eller tvärbana är man i city på ca 10 minuter. Med bil är man ute på Essingeleden inom några minuter.

Närservice

Direkt närhet till Gröndal centrum med bland annat matbutik, konditori, florist, bibliotek, butiker, djuraffär, restauranger och caféer.

Parkering

Boendeparkering Taxa 4: 500 kr/mån.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.