Pingstvägen 50, 1 tr Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Pingstvägen 50, 1 tr

Fint renoverad funkispärla i hjärtat av LM-stadens charmiga kvarter!

BUDGIVNING PÅGÅR

Fint renoverad funkispärla i hjärtat av LM-stadens charmiga kvarter!

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning.

Varmt välkomna till denna fina 1:a i omtyckta BRF Tele! Här bor ni på optimalt planerade kvadratmeter i hjärtat av LM-stadens charmiga kvarter. Bostaden präglas av ett underbart ljusinsläpp via fönster i två väderstreck som tillsammans med en extra generös takhöjd skapar en ljus och luftig känsla. Vidare erbjuds ett vackert kök från 2017, kaklat badrum, bevarade originaldetaljer samt bra förvaring via platsbyggda garderober och tillhörande källarförråd. Möjligt att dela av köket för att skapa ett sovrum, se alternativ planritning. Brf Tele är en stor och välordnad förening med en egen reception för att kunna erbjuda sina medlemmar bra och smidig service. I bostadsrättsföreningen erbjuds gemensamma utrymmen så som bastu, hobbyrum, fyra övernattningslägenheter, en samlingslokal samt flertalet grönskande innergårdar med odlingsmöjligheter. På Pingstvägen bor man med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen genom såväl Midsommarkransen, Telefonplan och Aspudden. På granngatan, påväg till tunnelbanan, ligger Söderbergs bageri med välsmakande kaffe och nybakt som står redo att bli ditt nya stammisställe. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 2 700 000 kr
  • Boarea: 35 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 2 235 kr Inkl. värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber 1000/1000 mbit/s.
  • Förening: Brf Tele
  • Byggnadsår: 1940
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
budid-logotyp
Högsta BUD

2 470 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Daniel Sjödin

Daniel Sjödin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Pingstvägen 50, 1 tr

Allmänt om bostaden

Underbar bostad i omtyckta LM-staden, ett kvarter som Riksantikvarieämbete beslutade att kulturminnesmärka 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. I trapphuset finns en gemensam balkong för boende i porten att njuta av solen på. Till bostaden hör ett källarförråd, cykelförråd i fastigheten och flera fräscha tvättstugor på Pingstvägen 34. Grovsoprum med "fyndhylla" där man kan skänka/fynda prylar finns på Kransbindarvägen 41.

Här bor du i ett av Hägerstens mest idylliska kvarter med flertalet restauranger och caféer runt omkring, till exempel AB Café, Söderbergs bageri och Landet. Från bostaden är det en kort promenad till mataffär, konstfack och såväl Telefonplans tunnelbana som tar dig till Södermalm på ca 5 minuter och T-centralen på ca 13 minuter. Mysiga Svandammsparken ligger i navet av Midsommarkransen där det finns stora gräsytor att sola på, möjlighet till en lunch eller middag genom bland annat Scandwich, Tellus pizza, Pita i parken samt en mysig kiosk med sittplatser som erbjuder glass och andra förfriskningar. Om sommaren är det trevligt att promenera till Vinterviken som erbjuder badmöjligheter, lunchrestaurang och café, koloniträdgård, rogivande promenadstråk längst vattnet, gratis padelbanor och utegym.

Visa mer

Allrum

Trevligt allrum med gott om plats för sällskapsmöbler, säng och ytterligare möblemang. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti med charmiga fönstervred och fönsterbräda i teak som bevarats från byggåret.

Visa mer

Kök

Vackert kök från 2017 som erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor på bänkskiva av ek. Modern maskinpark bestående av inbyggnadsugn, gasspis, köksfläkt, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Plats för större matgrupp intill fönster. Möjligt att dela av rummet för att skapa ett sovrum, se alternativ planritning.

Visa mer

Badrum

Kaklat badrum med badrumsinredning i form av handfat, spegelskåp, wc, och dusch.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med klädhängare i direkt anslutning till entrén. Bra förvaring via platsbyggda garderober med överskåp.

Visa mer

Fastigheten

Välkomna till Pingstvägen 50!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 235 kr, Inkl. värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber 1000/1000 mbit/s.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
35 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,16928 %

Föreningen

Namn
Brf Tele
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
516 lägenheter varav 20 hyresrätter, 40 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet löper till 2029.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, Styrelsen önskar att samtliga delägare ska ha för avsikt att bo i föreningen. Om så ej är fallet ska styrelsen kontaktas före ansökan om medlemskap.
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tele, bildades 1940, omfattar 5 kvarter med totalt 30 hus och sammanlagt 516 lägenheter, varav ett 20 hyresrätter (dolt kapital) och 40 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköter Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal – Tillgång till föreningslokal som medlemmar kan boka för fester, möten med mera är belägen i hus 25 på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest ca 30 sittande gäster. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Bastu – I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka.
Cykelrum - Föreningen har 21 cykelrum. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Gästlägenheter - Föreningen har tre gästlägenheter belägna i hus 16 på Pingstvägen 34. Hyra per dygn är 300 kr.
Hobbyrum - Ett hobbyrum är beläget i hus 16 på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet.
Tvättstuga - En gemensam tvättstuga är belägen i hus 16 på Pingstvägen 34. Tvättstugan har åtta tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Engångskostnad för passerbricka till tvättstugan är 300 kr.

Källarförråd:
Till varje lägenhet hör nyttjanderätten till ett källarförråd (av varierande storlek).

Gård / trädgård:
Mellan husen har föreningen cirka 26 000 m2 gröna ytor. En trädgårdsgrupp bestående av intresserade medlemmar sköter om blomrabatter med mm.

Övrigt:
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, se bilagd årsredovisning samt föreningens innehållsrika hemsida www.brftele.se
På Pingstvägen 34 finns en reception där man enkelt kan få hjälp och svar på frågor rörande lägenheten och föreningen.
Information om månadsavgiften
Inkl. värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber 1000/1000 mbit/s.
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor stabil förening med låg belåning och god ekonomi, i dagsläget 1 845 kr i lån/kvm enligt årsredovisningen från 2020. För mer information se bilagd årsredovisning.
Tv och Bredband
För närvarande ingår TV grundutbud från Tele2 i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostar den boende.

Just nu pågår installation av bredband från Ownit 1000 Mbit/s, som succesivt, fastighet för fastighet kommer installeras och ingå i avgiften.
Parkering
Föreningen har 43 garageplatser samt 31 parkeringsplatser under tak. Kostnaderna är för närvarande 675 kr - 725 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak. Separat kö. Nya avtal som skrivs har nya hyresnivåer. Dels för justering efter allmänna prisökningar, dels för justering i förhållande till kostnad kommunal boendeparkering på gatan. I övrigt är det boendeparkering Taxa 4 i området. Kostnad 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Avloppsstammar: Stambyte 1993–1996. Spolning av köksstammar 2005. Stamspolning 2014–2015.
Elledningar: Nya ledningar och jordade uttag 1993–1996.
Balkonger: Samtliga balkonger renoverade 2009–2010.
Fasader: Utvändig fasadrenovering 1993–1996. Utvändig målning av garagebyggnad 2005.
Fönster: Utvändig målning 2017- (pågående).
Parker: Belysning i parker kompletterad 1993–1996 och 2008. Föryngring av träd 2002 och 2018.
Portar: Lackering av entréportar 2014- (pågående). Dörrar till cykelrum och garage målade 2004–2006.
Tak: Samtliga 30 tak omlagda 2004–2009. Årliga besiktningar och bättringsarbeten.
Trappuppgångar: Målning trapphus 2013–2018. Bättringsarbeten görs kontinuerligt.
Vindar: Isolerade med mineralull 2001.
Uppvärmning: Fjärrvärme indraget 1997. Byte av stamventiler 2014–2015.
Ventilation: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med 7–9 års intervall. Senaste OVK utförd 2016 (28 hus) och 2018 (2 hus). Åtgärder efter OVK under 2017–2019.
Tvättstuga: Helrenoverad tvättstuga med ny maskinpark 2016. Elektroniskt bokningssystem installerat 2006.

Pågående: Arbete med mark, park och trivsel där belysning, gångar och ytan utanför Pingstvägen 34 ska snyggas till. Sedan projekteras uppbyggnad av fibernät i föreningen. Även målning av utsida fönster pågår.

Kommande renoveringar: Bjälklag vid före detta pannrum Pingstvägen 34, samt vissa källarutrymmen i kv Lärkträdet. Anledningen är renovering av bjälklag vid före detta kolfickor för tidigare pannrum, samt därefter ombyggnad och uppfräschning av omgivande mark mellan husen. Efter avslutade arbeten ska marken bli återställd till mer ursprunglig grön gårdsmiljö. Renoveringen är finansierat av föreningens egna kapital. I övrigt hälsar styrelsen att i en så pass stor förening pågår alltid underhåll någonstans.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
2 700 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 900 kr/år
Försäkring
1 750 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 650 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftkostnad enligt schablon. Varierar beroende på avtal, förbrukning och antal personer i hushållet.
Energideklaration
Utförd 2019-03-15
Energiklass
G
PRIMÄRENERGITAL
212 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, bank, trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm. I området planeras det flera spännande nybyggnadsprojekt som Metronomen, The Brick och omskrivna Tellus Towers. Läs mer på: http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/Pagaende-planarbete/PagaendePlanarbete/Planarende/?JournalNumber=2013-05016 och www.thebrick.se/

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.