Kransbindarvägen 35 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Kransbindarvägen 35

Möjlig tvårummare med enorm potential att skapa ditt nästa drömhem, mysigt belägen i LM-staden

Kommande

Möjlig tvårummare med enorm potential att skapa ditt nästa drömhem, mysigt belägen i LM-staden

Ypperligt tillfälle att skapa ett fantastiskt hem på en av Midsommarkransens mysigaste gator, Kransbindarvägen. En lugn gata omgiven av träd och lummig grönska där bostaden präglas av vackra detaljer från byggåret så en takhöjd om ca 2,70 m, fönsterhakar och fönstervred, vitmålade fönsterbrädor i teak samt charmiga dörrar. Här är perfekt att använda skaparglädjen och skapa ditt nästa drömboende och för den som önskar bygga om bostaden till en tvårummare (se alternativ planritning). Vidare erbjuds ett mysigt kök med utrymme för matplats intill köksfönstret, ett allrum där såväl sällskapsmöblering som sovdel ryms, en hall med gott om förvaring och ett helkaklat badrum.

Brf Tele är en mycket stor och välordnad förening med en egen reception för att kunna erbjuda alla medlemmar bra och smidig service. I bostadsrättsföreningen erbjuds gemensamma utrymmen så som bastu, hobbyrum, fyra övernattningslägenheter, en samlingslokal samt flertalet grönskande innergårdar med odlingsmöjligheter. På Kransbindarvägen bor man på en lugn gata med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen genom såväl Midsommarkransen/Telefonplan som Aspudden. Många upplever att Kransbindarvägen är en tacksam gata när det gäller att hitta parkering och man har även närhet till tunnelbana genom båda röda linjerna från Telefonplan och Aspudden. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 35 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 2 235 kr inkl värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber via Ownit 1000 mbit/s.
  • Förening: Brf Tele
  • Byggnadsår: 1940
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kransbindarvägen 35

Allmänt om bostaden

Mysig bostad belägen i omtyckta LM-staden som Riksantikvarieämbetet beslutade att kulturminnesmärka år 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. I trapphuset finns en gemensam balkong för boende i porten att njuta av solen på och på baksidan finns en grönskande gård för föreningens medlemmar att tillgå. Till bostaden hör ett källarförråd, cykelförråd finns i fastigheterna intill och flertalet fräscha tvättstugor på Pingstvägen 34. Grovsoprum med "fyndhylla" där man kan skänka/fynda prylar finns på Kransbindarvägen 41.

Här bor du i ett av Hägerstens mest pittoreska kvarter med flertalet restauranger och caféer runt hörnet, så som AB Café, Söderbergs bageri och Landet. Från bostaden är det en kort promenad till mataffärer, SATS, konstfack och både Telefonplans och Aspuddens tunnelbana som tar dig till Södermalm på ca 5 minuter och T-centralen på ca 13 minuter. Ett par minuters promenad till Bäckvägen går även en buss till Liljeholmen. Svandammsparken ligger i navet av Midsommarkransen där det finns stora gräsytor att sola på, lunchmöjligheter genom bland annat Scandwich och Pita i parken samt en mysig kiosk med sittplatser som säljer glass och andra förfriskningar. Om sommaren är det trevligt att promenera till Vinterviken som erbjuder badmöjligheter, lunchrestaurang och café, mysiga promenadstråk, gratis padelbanor och utegym. Välkommen till mysiga Midsommarkransen/Telefonplan!

Visa mer

Kök

Charmigt kök med matplats intill köksfönstret. Här erbjuds en bevarad funkisdel samt förvaring genom ljusa skåpluckor och arbetsytor för matlagning genom bänkskiva i rostfritt stål. Maskinell utrustning i form av spis, ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt.

Visa mer

Rum

Luftigt rum som ligger helt insynsskyddat till mot föreningens lummiga gårdsytor. Rummet är välplanerat och lättmöblerat med plats för sällskapsmöblering, sovdel/matplats samt skrivbordshörna eller annan önskad möblering.

Visa mer

Sovdel

Mysig sovdel i rummet.

Visa mer

Hall

Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder genom hatthylla. Vidare erbjuds förvaring genom platsbygdda garderober med skjutdörrar.

Visa mer

Badrum

Badrum med vita kaklade väggar och ljust klinkergolv. Utrustning i form av WC, dusch, handfat med kommod och spegelskåp ovan. Badrummet har ett charmigt fönster som ger ett fint ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Fin tidstypisk dörr med glasruta in till badrummet.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen Kransbindarvägen 35, 1 tr med en tillhörande mysig grönskande gård med sittplatser.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 235 kr, inkl värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber via Ownit 1000 mbit/s.
Antal rum
1 rum + kök
Boarea
35 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,16928 %

Föreningen

Namn
Brf Tele
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
516 lägenheter varav 20 hyresrätter, 40 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet löper till 2029.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, Styrelsen önskar att samtliga delägare ska ha för avsikt att bo i föreningen. Om så ej är fallet ska styrelsen kontaktas före ansökan om medlemskap.
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tele, bildades 1940, omfattar 5 kvarter med totalt 30 hus och sammanlagt 516 lägenheter, varav ett 20 hyresrätter (dolt kapital) och 40 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköter Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal – Tillgång till föreningslokal som medlemmar kan boka för fester, möten med mera är belägen i hus 25 på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest ca 30 sittande gäster. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Bastu – I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka.
Cykelrum - Föreningen har 21 cykelrum. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Gästlägenheter - Föreningen har tre gästlägenheter belägna i hus 16 på Pingstvägen 34. Hyra per dygn är 300 kr.
Hobbyrum - Ett hobbyrum är beläget i hus 16 på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet.
Tvättstuga - En gemensam tvättstuga är belägen i hus 16 på Pingstvägen 34. Tvättstugan har åtta tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Engångskostnad för passerbricka till tvättstugan är 300 kr.

Källarförråd:
Till varje lägenhet hör nyttjanderätten till ett källarförråd (av varierande storlek).

Gård / trädgård:
Mellan husen har föreningen cirka 26 000 m2 gröna ytor. En trädgårdsgrupp bestående av intresserade medlemmar sköter om blomrabatter med mm.

Övrigt:
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, se bilagd årsredovisning samt föreningens innehållsrika hemsida www.brftele.se
På Pingstvägen 34 finns en reception där man enkelt kan få hjälp och svar på frågor rörande lägenheten och föreningen.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, kabel-tv basutbud och fiber via Ownit 1000 mbit/s.
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor stabil förening med låg belåning och god ekonomi, i dagsläget 1 845 kr i lån/kvm enligt årsredovisningen från 2020. För mer information se bilagd årsredovisning.
Tv och Bredband
För närvarande ingår TV grundutbud från Tele2 i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostar den boende.

Just nu pågår installation av bredband från Ownit 1000 Mbit/s, som succesivt, fastighet för fastighet kommer installeras och ingå i avgiften.
Parkering
Föreningen har 43 garageplatser samt 31 parkeringsplatser under tak. Kostnaderna är för närvarande 675 kr - 725 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak. Separat kö. Nya avtal som skrivs har nya hyresnivåer. Dels för justering efter allmänna prisökningar, dels för justering i förhållande till kostnad kommunal boendeparkering på gatan. I övrigt är det boendeparkering Taxa 4 i området. Kostnad 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Avloppsstammar: Stambyte 1993–1996. Spolning av köksstammar 2005. Stamspolning 2014–2015.
Elledningar: Nya ledningar och jordade uttag 1993–1996.
Balkonger: Samtliga balkonger renoverade 2009–2010.
Fasader: Utvändig fasadrenovering 1993–1996. Utvändig målning av garagebyggnad 2005.
Fönster: Utvändig målning 2017- (pågående).
Parker: Belysning i parker kompletterad 1993–1996 och 2008. Föryngring av träd 2002 och 2018.
Portar: Lackering av entréportar 2014- (pågående). Dörrar till cykelrum och garage målade 2004–2006.
Tak: Samtliga 30 tak omlagda 2004–2009. Årliga besiktningar och bättringsarbeten.
Trappuppgångar: Målning trapphus 2013–2018. Bättringsarbeten görs kontinuerligt.
Vindar: Isolerade med mineralull 2001.
Uppvärmning: Fjärrvärme indraget 1997. Byte av stamventiler 2014–2015.
Ventilation: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med 7–9 års intervall. Senaste OVK utförd 2016 (28 hus) och 2018 (2 hus). Åtgärder efter OVK under 2017–2019.
Tvättstuga: Helrenoverad tvättstuga med ny maskinpark 2016. Elektroniskt bokningssystem installerat 2006.

Pågående: Arbete med mark, park och trivsel där belysning, gångar och ytan utanför Pingstvägen 34 ska snyggas till. Sedan projekteras uppbyggnad av fibernät i föreningen. Även målning av utsida fönster pågår.

Kommande renoveringar: Bjälklag vid före detta pannrum Pingstvägen 34, samt vissa källarutrymmen i kv Lärkträdet. Anledningen är renovering av bjälklag vid före detta kolfickor för tidigare pannrum, samt därefter ombyggnad och uppfräschning av omgivande mark mellan husen. Efter avslutade arbeten ska marken bli återställd till mer ursprunglig grön gårdsmiljö. Renoveringen är finansierat av föreningens egna kapital. I övrigt hälsar styrelsen att i en så pass stor förening pågår alltid underhåll någonstans.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftkostnader varierar beroende på antal personer i hushållet och avtal.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken samt nyöppnade Brödernas, Sushi Rebellion och Bistro Telefonplan. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Telefonplan som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Hemköp Telefonplan, Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån efter gatorna.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.