Sparbanksvägen 85 högst upp! Hägerstensåsen
Hägerstensåsen

Sparbanksvägen 85 högst upp!

Kommande

Bo med himlen och trädkronorna som närmsta granne i en oerhört välplanerad bostad och med en generös takhöjd! Vidare erbjuds ni en balkong i mycket eftertraktat sydvästläge som ger de bästa soltimmarna, från lunch till sena solnedgången på sommaren. Fastigheten byggdes på 40-talet och säljarna har på ett mycket smakfullt sätt bevarat det fina originaldetaljerna och samtidigt lyckat få till en modern och trendig känsla via varsam renovering!

Stabil förening med de stora renoveringarna bakom sig. I källarplan finns föreningens gemensamma tvättstuga samt förråd. Här bor ni med bästa läge i mycket populära och omtyckta Hägerstensåsen/Telefonplan med närhet till områdets stora utbud av restauranger, service och kommunikationer. Mysiga och kulturminnesmärkta kvarter med massor av charm.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 395 000 kr
 • Boarea: 66.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 3 av 3
 • Avgift: 4 571 kr Värme, vatten, ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 249 kr/månad för TV, bredband och telefoni.
 • Förening: Brf Sparboken 4
 • Byggnadsår: 1946
 • Område: Hägerstensåsen, Stockholm
Utgångspris

4 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kenny Larsson

Kenny Larsson

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Sparbanksvägen 85 högst upp!

 • Högst upp!
 • Gavelläge!
 • Charmig!

Vardagsrum

Rymligt och luftigt vardagsrum i gavelläge med fönster i syd- och västläge vilket gör rummet mycket ljust och trivsamt. Gott om plats finns för stort soffmöblemang. På golvet ligger fin ekstavsparkett i originalutförande och väggarna är målade i vitt. Högst upp och ingen granne ovanför gör det rummet tyst och lugnt.

Visa mer

Balkong

Balkongen är sommartid en underbar oas högt upp i fritt läge med fin utsikt mot grönska. Sol från lunch till solnedgång. Perfekt för den som gillar att plantera blommor eller bara njuta av kvällssolen. Oljad trätrall på golvet.

Visa mer

Kök

Snyggt platsbyggt originalkök med flera charmiga detaljer bevarade som varvas med modernitet på ett smakfullt sätt tack vare en varsamt genomförd renovering. Snyggt schackrutigt golv och vitmålade väggar. Gasspis med elugn, spisfläkt, samt kyl och frys, diskmaskin. Originalluckorna till överskåpet finns kvar. Vid fönstret finns matplats för ca fyra personer där ni erbjuds utsikt över takåsar och grönska.

Visa mer

Matplats

Matplats i köket för 4-6 personer.

Visa mer

Sovrum 1

Stort och bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Sovrum 1 har samma fina utsikt som köket. På golvet ligger fin ekstavsparkett och väggarna är målade i vitt. En öppen klädkammare.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum 2 är ljust och fint med gråmålade träplankor och vitmålade väggar. Även detta rum är stort med plats för stor säng och ytterligare möblemang. Två inbyggda garderober med originaldörrar.

Visa mer

Badrum

Modernt helkaklat badrum med klassiskt vita väggar och svart klinkergolv. Utrustat med badkar på tassar, WC, snyggt handfat, retrobadrumsskåp samt ett praktiskt vädringsfönster som släpper in dagsljus. Tar man bort badkaret finns plats för en tvättpelare, alternativt att man har en toppmatad maskin.

Visa mer

Hall

Välkomnade hall med med praktisk klinker på golvet och målade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder i flera garderober. Säkerhetsdörr.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 571 kr, Värme, vatten, ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 249 kr/månad för TV, bredband och telefoni.
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
66.5 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
3,6601 %
Andel av årsavgift
3,66 %

Föreningen

Namn
Brf Sparboken 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Andelsratt
Antal lägenheter
31 lägenheter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Sparboken 4 köpte 2008 fastigheten Stockholm Sparbanksboken 4. Föreningen förvärvades 2008 och består av 31st bostadsrätter och 6 st lokaler belägna på adresserna Sparbanksvägen 77-85. Föreningen innehar marken med tomträtt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källaren. Även cykelförråd och barnvagnsförråd finns i källaren. Till lägenheten hör ett källarförråd.

RENOVERINGAR GJORDA
1996 - Byttes taket
2000 - Renoverades balkongerna
2001 - Renoverades V/A stammarna i kök och badrum via relining samt elinstallationerna till och i lägenheterna förnyades
2003 - Renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades
2004 - Målades fönstren utvändigt och föreningen tilläggsisolerade vindsbjälklaget
2005/2006 - Målades trapphuset och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter
2011/2012 - Stambyte
2016 - Installation av fiberbredband, rensning av ventilation, renovering av fastighetens ytterdörrar samt butikernas fönsterkarmar.
2018 - Fönstermålning
2020 - OVKTV & BREDBAND
Kabel-tv och fiberbredband via Telenor. Fiber finns indraget. *obligatoriskt tillägg på 249 kr som läggs på avgiften (100 Mbit)

PARKERING
Föreningen har 3 st parkeringsplatser som kostar 400 kr/mån. Separat kö gäller, BoVera konsult sköter allt gällande parkeringsplatser. Boendeparkering på gatan finns.
Information om månadsavgiften
Värme, vatten, ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 249 kr/månad för TV, bredband och telefoni.
FÖRENINGENS EKONOMI
För information om föreningens ekonomi, se bifogad årsredovisning.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en skogstomt där det finns utemöbler samt grillplats.
I källaren finns också cykel- och barnvagnsrum. Gemensam tvättstuga finns i källaren. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum, en mangel och en centrifug.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
4 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
2 604 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 204 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

Allmänt om området

Hägerstensåsen är ett charmigt område med bra service såsom bl.a. större livsmedelsbutiker, restauranger, pizzerior, spelbutiker samt mysiga Café Gården som ligger bara ett kvarter bort. På sommaren kan ni även njuta av utomhusteater i området samt boulebana med grillmöjligheter.

Nära ligger även populära Telefonplan med bl.a. Konstfack, restaurang Landet, SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m.

Vill ni också bo i ett område med massa rekreationsmöjligheter finner ni mysiga naturområden vid Mälaren, Vinterviken samt Mörtviken där löpning, bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. Hägerstensbadet med utomhuspool och Västertorps Idrotts- och simhall med ett gym finns ett stenkast bort.

Kommunikation

Från Hägerstensåsens T-bana tar du dig in till City på 15 min. Vill ni cykla in till Södermalm tar det endast 15 min. Buss 147 går till Liljeholmen och vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.

Parkering

Avgiftsfritt på gatorna i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.