Vinodlargatan 7 Liljeholmskajen
Liljeholmskajen

Vinodlargatan 7

ÄLSKA LILJEHOLMSKAJEN!

Kommande

ÄLSKA LILJEHOLMSKAJEN!

Kontakta redan nu ansvarig mäklare för förhandsvisning!

En magisk kombination av innerstad och sjöläge!

Varmt välkomna till denna fantastiska trea med badrocksavstånd till vattnet! Bostaden erbjuder balkong i västerläge med magisk utsikt över Årstaviken samt Södermalm med grönskande Tanto och Högalidskyrkan. Vidare erbjuds du ett modernt boende med öppen social planlösning, gott om förvaring och alla de bekvämligheter du kan tänkas önska. Bostaden har en mycket tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till den rymliga balkongen. Vidare erbjuds ett fullutrustat kök. Två fina sovrum som är i perfekt storlek in mot gården. Arbetsrum för den som jobbar hemifrån. Gott om förvaring genom flertalet garderober/klädkammare, fräscht badrum med takdusch och tvättmaskin samt torktumlare. Här lever du i en unik marin boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor samt sjökrogar mm. precis utanför porten. Senaste tillskottet till området är en rooftop restaurang.

Brf Vinodlaren är en stor och stark bostadsrättsförening med som upplåter 144 stycken lägenheter samt 6 stycken kommersiella lokaler. I föreningen finns allt man behöver - exempelvis garage som nås direkt med hiss, övernattningslägenhet, cykel- och barnvagnsrum, tvättstuga samt en stor och trevlig innergård. Föreningens lokaler genererar ett starkt kassaflöde och tack vare att fastigheten byggdes i en tid med högre räntor har föreningen kunnat amortera och står stark rustade för framtiden. Inför 2022 sänktes avgifterna med 8 %, snitträntorna på lånen har halverats sedan 2017 och belåningen är ca 10 000 kr/kvm vilket är att anses som bra för en så pass ny förening.

På 5 minuters promenad ligger Liljeholmstorgets galleria med allt du någonsin kan behöva i form av shopping och övrig service. Mycket bra kommunikationer med både tunnelbana och tvärbana på promenadavstånd och pendeltåget når du genom den nya hissen till Årstabron. Bostaden ligger lugnt belägen. Bor du på Vinodlargatan har du nära till kommunikationer, gym, restauranger och populära Liljeholmstorget galleria där ni hittar Stockholms bästa Ica butik - gör gärna er egen bedömning i samband med visningen.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 85 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 7, hiss finns
 • Avgift: 4 541 kr Värme, vatten, bredband 1000 mbit samt basutbudet kabel-tv ingår i avgiften.
 • Förening: Brf Vinodlaren
 • Byggnadsår: 2006
 • Område: Liljeholmskajen, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vinodlargatan 7

 • Magisk sjöutsikt
 • Stenkast från badbryggor
 • Elbilsladdare i garaget
 • Öppen planlösning
 • Goda förvaringsmöjligheter
 • Bra förening

Balkong

Stor balkong i västerläge mot Årstaviken. Här är det många soltimmar och en fantastisk känsla att sitta och njuta av ljudet från vattnet. Föreningen godkänner att man grillar på balkongen med gasol/elgrill. Hänförande utsikt dygnet- och året om!

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum och kök ligger i direkt kontakt med öppen planlösning. Här flödar ljuset in genom de stora fönsterpartierna ut mot Vinodlargatan. Vardagsrummet är rymligt och de luftiga ytorna möjliggör en flexibel möblering. Från vardagsrummet når ni den trevliga balkongen!

Visa mer

Arbetsplats

Perfekt för dig som jobbar hemifrån eller varför inte en extra klädkammare?

Visa mer

Kök

Hjärtat av bostaden! Här erbjuds ypperlig möjlighet till förvaring i skåpsinredning i trä samt bra med arbetsytor. Bänkarna är av laminat med snyggt kakel ovan. Behaglig belysning från ovan bänkarna. Köket har maskinpark bestående av: fullstor kyl/frys, häll, inbyggnadsugn, mikro, fläkt samt integrerad diskmaskin. I anslutning till köket passar det sig perfekt med ett stort köksbord för hela familjen.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med parkettgolv. Rummet rymmer såväl dubbelsäng med sängmöbel som ett skrivbord. Gott om förvaring i intilliggande klädkammare.

Visa mer

Sovrum 2

Det perfekta barnrummet eller gästrummet med utsikt över innergården.

Visa mer

Badrum

Generöst badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, dusch, handfat med stor spegel ovan samt gott om förvaring i form av snygga badrumsskåp. Här finns också tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket välplanerad hall med gott om förvaring samt plats för avhängning av ytterkläder. Direkt till vänster i hallen finner du en rymlig garderober som är väldigt praktiskt och erbjuder mycket förvaring. På golvet är det ekparkett som är genomgående för hela lägenheten.

Visa mer

Källarförråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkomna på visning på Vinodlargatan 7, 2 tr!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 541 kr, Värme, vatten, bredband 1000 mbit samt basutbudet kabel-tv ingår i avgiften.
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
85 m² föreningens information
Våning
2 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,72835 %
Bilplats
Föreningen innehar ett garage med 43 parkeringsplatser för bil (1400 kr/mån) och 4 parkeringsplatser för mc.

Från den 1 november 2021 även parkeringsplatser i garaget med elanslutning för laddning av bilar, kapacitet uppemot 11,6 kWh.

Föreningen

Namn
Brf Vinodlaren
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
144 lägenheter, 6 lokaler
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Fastigheten bebyggdes 2007 och består av 1 flerbostadshus. I föreningen finns det 144 lägenheter med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt.

Internetleverantör: Bredbandsbolaget
TV-leverantör: ComHem

Varje lägenhet har ett förråd i källaren.

Alla trapphus har entréförråd som ger möjlighet till rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till entrén eller i källarplanet. Ett antal cykelförråd finns på källarplan.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.vinodlaren.se
Information om månadsavgiften
Värme, vatten, bredband 1000 mbit samt basutbudet kabel-tv ingår i avgiften.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens ekonomi är fortsatt mycket god enligt styrelsen.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensamhetslokal med pentry som kan hyras för övernattning eller fester. Dessutom erbjuder föreningen en övernattningslägenhet.
Parkering
Det finns 43 stycken garageplatser i källarplanet. Fler garageplatser finnas tillgängliga i anslutande bergrum. Till garageplatserna är det separat kö. För närvarande kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020: Installation av porttelefoni. Filterbyte har utförs i samtliga lägenheter. Stamspolning har utförts i hela fastigheten. Målning av golv i samtliga soprum. Byte av fettavskiljare till lokal.

2019: Åtgärder/slutreglering av vattenskada där föreningen efter slutgiltig skadereglering erhöll full ersättning från försäkringsbolaget. Översyn av falsar/fogar på taken. Inköp av nya routrar till samtliga lägenheter. Energideklaration som gäller till och med 2029-11-14.

Tidigare har inga underhålls- och investeringsåtgärder behövts i någon större utsträckning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 400 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.
Energideklaration
Utförd 2019-11-14
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
123 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Liljeholmskajen är en ny stadsdel som förlänger innerstaden mot söder via Liljeholmsbron. I de egna kvarteren har man närhet till allt. Butiker, matbutiker, dagis, lekparker, posten, bank, kemtvätt, cafeér, restauranger, Mälaren, grönområden med vackra promenad/motionsstråk och kommunikationer (tvärbana, T-bana och bussar). Detta kompletteras av Liljeholmstorget där man bland annat hittar Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, vårdcentral, Sveriges största ICA Kvantum, systembolag, apotek samt T-bane- och busstation. På populära "kajen" bor ca 7000 personer i 2500 bostäder och området fortsätter att växa. Längst bort på Sjöviksvägen, Liljeholmskajens huvudgata, kommer man att bygga ytterligare några fastigheter de närmaste åren. På Liljeholmstorget är såväl stadskänslan som närheten till naturen och Mälaren påtaglig.

Kommunikation

Några minuters promenad till tunnelbana, tvärbanan och bussar. Tvärbanan går via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg samt Gullmarsplan mot Sickla Udde. Buss nr 143 (Liljeholmen-Högdalen) och buss nr 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Liljeholmskajen och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar man sig till Liljeholmen där tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Några minuters promenad till tunnelbana som tar er från Liljeholmstorget till T-centralen på ca 10 minuter.

En tvärbanestation bort ligger Årstaberg där pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns.

Åker man bil är man snabbt ute på E4/E20 norr- och södergående.

Bekvämt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Närservice

I kvarteret ligger bland annat Hemköp, gym, kemtvätt, restauranger, caféer, videobutik, frisör, florist och skräddare.

Övrigt

Vid Sjöviksbacken har man anlagt en inhägnad hundrastgård och på Sjövikshöjden finns en ny (ej fullstor) allmän fotbollsplan med konstgräs.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.