Midsommarvägen 19 Midsommarkransen
Midsommarkransen

Midsommarvägen 19

Hörnlägenhet med högt läge och solig balkong. Kan enkelt göras om till en 3:a!

Kommande

Hörnlägenhet med högt läge och solig balkong. Kan enkelt göras om till en 3:a!

SNABBFAKTA

  • Boarea: 53 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 4
  • Avgift: 3 928 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV
  • Förening: Brf Hundrovan 3
  • Byggnadsår: 1944
  • Område: Midsommarkransen, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Linda Lewin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Midsommarvägen 19

Hörnlägenhet med högt läge och solig balkong. Kan enkelt göras om till en 3:a!

Omgiven av lummig grönska och med ett högt läge ligger denna förtjusande hörntvåa med solig södervänd balkong.

Här erbjuds ett ljust och fint hem med trivsam atmosfär och modern standard. Stora fina fönster med vackra stenbänkar i två väderstreck gör att ljuset flödar in fritt. Tilltalande planlösning med fullt utrustat kök, sällskapsrum med utgång till balkongen, fräscht helkaklat badrum med dusch. Bevarade detaljer såsom inbyggda garderober med överskåp.

Balkong med söderläge och direktkontakt med grönska. Härifrån följer du årstidernas skiftningar från första parkett. Två st källarförråd tillhör lägenheten.

Stor, stabil förening med mycket att tillgå den enskilda medlemmen såsom en övernattningslägenhet. Föreningen har de stora renoveringarna bakom sig och ekonomin är mycket god. Man har nyligen sänkt avgiften med 2 % samt amorterat av på en del av lånen.

Eftersökt läge i populära Midsommarkransen med närhet till naturnära områden och endast 4 minuter till tunnelbanan. Dessutom nära omtyckta Telefonplan där ni erbjuds ett stort utbud av restauranger, service och kommunikationer.

Vardagsrum

Ljuvligt sällskapsrum med stort fönsterparti och utgång till den soliga balkongen. Ett ljust och luftigt rum tack vare det ogenerade läget ut mot grönska. Härlig inbjudande atmosfär. Generösa ytor som med enkelhet rymmer stor soffa och ytterligare möblemang för den som önskar.

Visa mer

Balkong

Balkong med högt, fritt läge i direkt kontakt med omgivningens grönska. Härifrån följer du årstidernas skiftningar från första parkett. Eftersökt, soligt, södervänt läge gör detta till en riktig oas och ett extra rum om sommaren. Plats för bord, stolar och växtligheter.

Visa mer

Kök

Stort, härligt kök som borgar för matlagning. Generösa fönsterpartier låter dagsljuset flöda in fritt. Gott om skåp och lådor bakom vita, högblanka fronter med T-handtag i borstad stål. Rejäl arbetsyta på ekbänk med grått kakel ovan, praktiskt belysning från spots ovan bänkarna. Tack vare sin storlek får man plats med rejält matbord för hela familjen och alla vänner.

Köket är utrustat med kyl/frys, fläktkåpa, gashäll, inbyggnadsugn samt integrerad diskmaskin.

För den som istället är i behov av ett till sovrum så kan man dela av kök och matplats med en vägg och på så sätt få ett till. Se alternativ planlösning.

Visa mer

Sovrum

Rogivande sovrum med ostört och lugnt läge. Gott om plats för stor säng med tillhörande sängmöbel. En stor garderob med skjutdörrar bjuder på goda förvaringsmöjligheter. I det här rummet sover du gott om natten.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall/entré med gott om plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla. Entrén är rymlig och har plats för ytterligare möblemang för den som önskar. I hallen finns också tre stycken inbyggda garderober med överskåp med handtag i original.

Visa mer

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns WC, duschhörna och tvättställ med spegel ovan samt spegelskåp ovanför toaletten. Ett litet vädringsfönster släpper in dagsljuset. Förberett för tvättmaskin.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 928 kr, inkl. värme, vatten, kabel-TV
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
53 m²
Våning
3 av 4

Föreningen

Namn
Brf Hundrovan 3
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
126 lägenheter, 11 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken innehas med tomträtt och avtalet löper till 2023.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Fastigheten byggdes 1944 och i samband med det bildades föreningen som innefattar 8 byggnader på adresserna Midsommarvägen 17-27 samt Valsbergsgränd 5 & 8 med 126 lägenheter och 11 lokaler.

I föreningen finns ett antal gemensamma utrymmen såsom en övernattningslägenhet på Midsommarvägen 19 (kan hyras för 250kr/natt), cykelrum i varje hus, två stycken grillplatser med bänkar och en grill samt en boulebana och lekplats, 2 st tvättstugor (Midsommarvägen 19 & 23), samt ett återvinningsrum (Midsommarvägen 19).

Kika gärna in på föreningens hemsida: www.hundrovan3.se
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten, kabel-TV
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till TV- och Internetanslutning via ComHem. Man kan även teckna IPTV genom Viasat eller Canal Digital. Gällande internet har föreningen avtal med Ownit som levererar 200-Mbit samt ComHem.
Parkering
25 stycken parkeringsplatser går att hyra för ca 361 kr/mån (för närvarande kö). Kö sköts av HSB och genomsnittstiden med att få en parkering är ca ett år. Utöver det så finns det ett parkeringshus vid Coop där man kan hyra för ca 1000/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019: OVK-Besiktning
2015: Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna.
2014: Föreningens övernattningslägenhet öppnades igen efter att ha varit stängd under några år .
2013: Matavfallssortering, ett kärl i varje sophus. Syfte att minska föreningens kostnader och öka vårt miljöengagemang.
2013-2014: Fasad-, fönster (3-glas)- och balkongrenovering. Husen tilläggs isoleras (husen behåller sin färg), samtliga fönster byts, takrännor och stuprör byts, dränering, ny utebelysning, etc. Syfte att förbättra inomhusklimat och ljusinsläpp, minska föreningens kostnader och öka vårt miljöengagemang.
2012: Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19 n.b. Samtliga tidningskärl på tomten liksom en container för sopor togs bort i anledning av detta. Syfte att minska föreningens kostnader och öka vårt miljöengagemang.
2011: Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus.
2009: Föreningens övernattningslägenhet invigdes.
2008: Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades.
1992 - 1993: Stambyte - Badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar i huset.

KOMMANDE RENOVERINGAR:

Föreningen underhåller värmesystemet löpande, uppdateringen av centralstyrningen kommer föreningen vänta med ytterligare en tid.
Föreningen planerar att måla trapphusen 2022. Inga andra större underhåll planerade de närmsta åren.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1944
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2010-11-10

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket populära kvarter med närhet till både T-bana Midsommarkransen och T-bana Telefonplan, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysiga uteserveringar sommartid såsom mysiga uteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken etc. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Fullservicecentrum vid T-bana Midsommarkransen samt T-bana Telefonplan med både apotek, vårdcentral och barnavårdscentral.
Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum.
Liljeholmens Galleria
Kungens Kurva
Flertalet bra förskolor och skolor finns i området.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/ månad på gatorna i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.