Ekensbergsvägen 12 Gröndal/Ekensberg
Gröndal/Ekensberg

Ekensbergsvägen 12

Det lilla radhuset!

Till salu

Det lilla radhuset!

Accepterat pris - Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning!

Välkommen till det perfekt första boendet i underbara Gröndal! Lägenheten är ensam i sitt slag, här bor du med känslan av ett litet radhus. Lägenheten präglas av sin stora och soldränkta uteplats (ca 10kvm) som bjuder på fantastisk sjöutsikt och gott om plats för sällskapsmöbler, matbord och växtarrangemang. Bostaden ligger i söderläge som erbjuder rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här utnyttjas varje kvadratmeter på bästa sätt med rymligt vardagsrum, praktiskt kök, gott om förvaring i hallen och ett stamrenoverat badrum från 2014. Här återfinns fina bevarade originaldetaljer i kombination med inbjudande materialval. Här bor du i insynsskyddat läge med grönska och badplatser som närmaste granne. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd (ca 5 kvm).

Brf Bottenstocken 10 är en välskött och populär förening i Gröndal. Fastigheten byggdes 1957 och föreningen bildades 2008. Föreningen upplåter 39 lägenheter, varav sex är hyresrätter som utgör ett väldigt stort dolt kapital. Föreningen amorterar kontinuerligt av på lånen och kalkylerar att månadsavgiften ska täcka allt kommande underhåll. I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-02-12). Föreningen erbjuder sina medlemmar två gemensamma uteplatser, en tvättstuga, cykelförråd, en föreningslokal och stora källarförråd. Föreningen disponerar över 6 parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra mot en månadsavgift på 550 kr. (Man kan även ansöka om garageplats hos grannföreningen).

Ekensberg är ett mycket lugnt och omtyckt område i närheten av Stockholm City. Det är svårt att finna ett mer barnvänligt och naturnära område! Närområdet präglas av badplatser, badbryggor, grönska och långa promenadstråk längs med vatten som utnyttjas både vinter- och sommartid. Med en mycket uppskattad grundskola och många omtyckta förskolor i området kan man som förälder känna sig trygg. En kort promenad tar dig till Gröndals centrum eller till vackra Vinterviken, det pittoreska Trädgårdscaféet med omgivande kolonilotter eller Hägerstenshamnen. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Bussturen tar ca 10 minuter till Liljeholmens centrum där tunnelbanan tar dig vidare in till stan. Pendelbåtlinjen tar dig med en kort båttur in till Stadshuset, Mälarhöjdsbadet eller Drottningholm. Med den kort promenad når du Liljeholmens Galleria och med bil når du snabbt Essingeleden och Stockholm City.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 2 395 000 kr
  • Boarea: 28 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Avgift: 2 901 kr inkl vatten, värme och internet (700/700 Mbit/s)
  • Förening: Brf Bottenstocken 10
  • Byggnadsår: 1957
  • Område: Gröndal/Ekensberg, Stockholm
Accepterat pris

2 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ekensbergsvägen 12

Uteplats

Uteplatsen ligger i ett soldränkt söderläge och bjuder på fantastisk sjöutsikt. En uteplats att spendera sin tid med familj och vänner på. Uteplatsen är ca 10 m² och erbjuder gott om plats för matbord, sällskapsmöbler och planteringsmöjligheter i trädgårdarna. Det finns möjlighet att göra om uteplatsen!

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med mycket ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Här finns plats för dubbelsäng, matbord, soffgrupp, kontorsplats och övrigt möblemang. Ekparkettgolv och grönt målade väggar samt en fondvägg med originaltryck av William Morris.

Visa mer

Kök

Välutrustat och originalbevarat kök med goda förvaringsutrymmen och arbetsyta. Köksluckorna är nylackade i en tidstypisk ljusblå nyans. Ovan bänkskivan sitter kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med: spis, ugn och kombinerad kyl & frys.

Visa mer

Badrum

Fräscht och stamrenoverat badrum från 2014. Badrummet är helkaklat blått klinkergolv och vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med dusch, WC och badrumsspegel.

Visa mer

Hall

Välkomnande ljus hall med exceptionella förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober och utrymme för avhägning av ytterkläder. Hallen leder dig vidare till samtliga rum i bostaden. Ekparkettgolv och gråmålade väggar.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkommen till Ekensbergsvägen 12 - ett unikt och välplanerat hem med en fantastisk uteplats som bjuder på ljuv utsikt och närhet till badplatser, grönska, kommunikationer och matbutik!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 901 kr, inkl vatten, värme och internet (700/700 Mbit/s)
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
28 m² föreningens information
Andel i förening
2,843 %
Uteplats
Fantastisk uteplats i söderläge med sol hela dagen! Uteplatsen bjuder på plats för matgrupp, planteringsmöjligheter samt plats för ett mysigt soldäck.

Föreningen

Namn
Brf Bottenstocken 10
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
39 lägenheter varav 6 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningens fastighet är ett flerbostadshus på adress Ekensbergsvägen 4-28 och 32-82. Den består av 39 lägenheter fördelade på fem huslängor, av dessa upplåts 33 stycken med bostadsrätt och sex stycken med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1957 och ombildades 2008.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, cykelförråd och föreningslokal.
Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.
Till lägenheten hör ett källarförråd till om ca 5m².


Besök gärna föreningens fina hemsida på:
https://brfbottenstocken10.se/
Information om månadsavgiften
inkl vatten, värme och internet (700/700 Mbit/s)
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget finns det inga beslut om någon avgiftsförändring (Kontrollerat 2022-02-14).
Tv och Bredband
Fiberbredband via Stockholms stadsnät (700/700 Mbit/s).
Parkering
Föreningen disponerar 6st parkeringsplatser á 550kr/mån.
För närvarande är det kö till dessa.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga större planerade renoveringar (Kontrollerat 2022-02-12).

Utförda renoveringar:
2022: Punktdränering
2021: OVK - Rensning av takfläktar
2020: Energideklaration utfördes
2020: Renovering av fönster och franska balkonger
2020: Låsbyte i källare, tvättstugan, och föreningens gemensamma utrymmen.
2018: Stambyte i krypgrunden med relining i avlopp och dagvattenledningar.
2017-2018: Bergvärme installerad.
2017: Installation av bergvärme.
2015: Ventilationsarbete utfört & OVK godkänd.
2015: Takfläktar installeras för att förbättra utsugsventilationen.
2014: Nya ytterdörrar.
2014: Stambyte: Nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum.
2014: Nya tät- och ytskikt i badrum.
2014: Ny källarbelysning installerades.
2013: Ny värmecentral för fjärrvärme.
2012: Tak och vind isolerades.
2010: Energideklaration utfördes.
2009: Tvättstugan byggdes

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Frånluft och självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2021-01-20
Energiklass
G
PRIMÄRENERGITAL
202 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Ekensberg, ett fantastiskt område som är mycket omtyckt av boende i alla åldersgrupper - lugnt och harmoniskt med närhet till stan. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Båten tar dig in till Stockholm City via Lilla Essingen. Bussen tar dig in till Liljeholmen Centrum på ca 10 minuter där du kan ta dig vidare med kompletterande bussar, t-bana (röd linje) och tvärbana. Liljeholmen Centrum bjuder på en stor shoppinggalleria med ca 90 affärer, ett flertal mataffärer och övrig service. Ett lika naturnära område bara minuter från city är svårt att hitta. Endast iklädd badrock kan du promenera till ett flertal badplatser, både bryggor och klippor, för ett härligt dopp. De mysiga promenadstråken längs med vattnet utnyttjas både sommar- och vintertid, och den direkta närheten till vatten erbjuder bad och rekreation under sommaren och skridskor och isfiske på vintern.
Vinterviken befinner sig en kort promenad från Ekensberg och bjuder på både Wintervikens Café och Vintervikens Trädgårdscafé, kolonilotter, utegym, padelbanor, badplatser och mycket mer.

Gröndal, en grön oas med Mälarens bad- och båtliv tätt inpå knuten samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här finner du service i form av butiker, kommunikationer samt ett stort utbud av caféer och restauranger med personlig prägel såsom prisbelönta Lundbergs Konditori, smakfulla och välsorterade Gröndals Blommor och det lilla självständiga apoteket. I området finns fina rekreationsområden som bl.a. Vinterviken, Mälaren, Mörtviken och sjön Trekanten med badmöjligheter sommartid och skridskobana vintertid. I närheten finner ni även shopping i populära Liljeholmens galleria samt Söders och Hornstulls nöjen ca 20 minuters promenad bort.

Kommunikation

Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Buss tar ca 10 minuter in till Liljeholmen Centrum och 15 minuter in till Stockholm samt en kort båttur in till Stockholm City.

Gröndal Centrum bjuder på tvärbana och bussar. Tunnelbana och busstation finns i Liljeholmen. Med buss eller tvärbana är man i city på ca 10 minuter. Med bil är man ute på Essingeleden inom några minuter.

Närservice

Ekensbergs Livs och Gröndal centrum med bland annat välsorterade matbutiker, konditori, florist, bibliotek, butiker, djuraffär, restauranger och caféer.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån (Taxa 4).

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.