Ekensbergsvägen 23 Gröndal/Ekensberg
Gröndal/Ekensberg

Ekensbergsvägen 23

Ensam i sitt slag!

Såld

Ensam i sitt slag!

Totalrenoverad trea på 68 kvm med ett unikt uterum i sydvästläge!

Lägenheten är totalrenoverad från 2017 och erbjuder genomgående modern och hög standard med alla bekvämligheter som kan önskas. Bostadens hjärta och fjärde rum, ett uterum på ca 10 kvm! Den påkostade och omfattande renoveringen från balkong till uterum innefattar golvvärme, nytt golv, panel, isolering, inglasning, infravärme, spottar i taket och övrig belysning. Vilket förlänger nyttjanderätten och gör det möjligt att utnyttja uterummet året om. Uterummet ligger ett fantastiskt sydvästläge som bjuder på sol under hela dagen fram till solnedgång med en ljuvlig utsikt över den vackra gamla 1700-tals byggnaden. Här kan du koppla av och njuta med vänner och familj oavsett tid och dygn på året! Uterummet måste upplevas på plats! Vidare präglas lägenheten av modern disponering i form av stora sociala ytor, rogivande sovrum, ett helkaklat badrum med separat tvättdel och en yteffektiv hall med gott om förvaring. Lägenheten har en stilren interiör, genomgående plankgolv i ek, prydligt inrett badrum, samt ett sobert kök med full maskinpark. Bostaden består idag av tre rum och kök men kan på ett naturligt sätt byggas om till två rum och kök. Till lägenheten hör ett stort källarförråd (ca 8-10kvm).

BRF Stapelbädden 7 är en välskött och solid förening med ovanligt låga avgifter. Föreningen bildades 2008 och äger marken. Föreningen upplåter 148 lägenheter, varav 8 hyresrätter som utgör ett väldigt stort dolt kapital som tillsammans har ett värde som överstiger lånen. Föreningen har sex komersiella lokaler som hyrs ut och bidrar till ett starkt kassaflöde. Föreningen har under senaste åren ombildat flertalet hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen amorterar kontinuerligt av på lånen och de är nere på 2000kr/m². I nuläget finns inga planerade avgiftsförändringar eller kommande renoveringar (Kontrollerat 2022-02-16). Föreningen erbjuder sina medlemmar en trevlig lekpark, en gemensam bastu, två stora tvättstugor, en övernattningslägenhet, cykel- & barnvagnsrum samt stora källarförråd. Föreningen disponerar över ett parkeringsgarage med över 200 garageplatser (inkl hybrid- och elbilsplatser) som medlemmarna kan hyra mot en månadsavgift på omkring 800kr, föreningen har även några p-platser utomhus.

Ekensberg är ett mycket lugnt och omtyckt område i närheten av Stockholm City. Det är svårt att finna ett mer barnvänligt och naturnära område – en oas mitt i staden. Närområdet präglas av badplatser, badbryggor, grönska, långa promenadstråk och motionsspår längs med vattnet som utnyttjas både vinter- och sommartid. Med en mycket uppskattad grundskola och många omtyckta förskolor i området kan man som förälder känna sig trygg. En kort promenad tar dig till Gröndals centrum eller till vackra Vinterviken, det pittoreska Trädgårdscaféet med omgivande kolonilotter eller kulturutbudet på närliggande Färgfabriken. Ekensberg bjuder på kommunikationer i form av buss och pendelbåt (SL båtlinje 89). Bussturen tar ca 10 minuter till Liljeholmens centrum där tunnelbanan eller tvärbanan tar dig vidare in till stan. Pendelbåtlinjen tar dig med en kort båttur in till Stadshuset, Mälarhöjdsbadet eller Drottningholm. Med bil når du snabbt Essingeleden, Liljeholmens Galleria och Stockholm City.

Varmt välkommen!

Visa mer
Slutpris

5 055 000 kr

Ansvarig mäklare

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.