Pingstvägen 28, vån 2 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Pingstvägen 28, vån 2

Smakfullt renoverad tvåa med öppen planlösning i välmående förening!

Kommande

Smakfullt renoverad tvåa med öppen planlösning i välmående förening!

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! ANMÄL INTRESSE REDAN IDAG SÅ HÅLLER VI DIG UPPDATERAD.

Trivselgaranti! Ljus och luftig bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som med enkla medel kan göras om till en trea för den som behöver ett extra rum. Tack vare öppna ytor i kombination med fönster i två väderstreck och takhöjd om ca 2,70 m ges rummen en härlig rymd och en harmonisk atmosfär. Här charmas man av bevarade detaljer som t.ex. badrumsdörr, fönsterbrädor och platsbyggda garderober. Föreningen Brf Tele har välordnad ekonomi och dolt kapital genom flertalet hyresrätter. Medlemmarna erbjuds gemensamma utrymmen så som bastu, gym, tre stycken övernattningslägenheter och en festlokal. På denna lugna gata bor man med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen genom såväl Midsommarkransen/Telefonplan som Aspudden. Hjärtligt välkommen!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 51 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2
 • Avgift: 2 949 kr Inkl Värme, VA, Kabel-tv (basutbud) och bredband (50Mbit/s)
 • Förening: Brf Tele
 • Byggnadsår: 1940
 • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alexandra Ekstrand

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Pingstvägen 28, vån 2

 • möjlig trea!
 • öppen planlösning!
 • smakfullt renoverad!
 • stor och välmående brf!
 • nära tunnelbanan!

Allmänt om bostaden

Välkommen till denna bostad i omtyckta LM-staden som Riksantikvarieämbete beslutade att kulturminnesmärka år 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. Lägenheten får rikligt med ljusinsläpp från två väderstreck och har genomgående målade väggar i behagliga kulörer samt ett mörkt laminatgolv. I trapphuset finns en gemensam balkong för boende i porten och på baksidan av fastigheten finns en mysig gård med bänkar etc om sommarhalvåret. Till bostaden hör två förråd, ett mindre matkällarförråd om ca 1 kvm och ett större källarförråd om ca 6 kvm. Cykelförråd/barnvagnsrum beläget i fastigheten mittimot och tvättstuga på Pingstvägen 34. Fönstren renoverades nyligen utvändigt av föreningen.

Hägerstens kanske mysigaste och mest pittoreska kvarter med flertalet restauranger och caféer så som AB Café, Söderbergs bageri och Landet. Från bostaden är det en kort promenad till mataffärer, konstfack och Telefonplans tunnelbana som tar dig till Södermalm på 5 minuter och T-centralen på 13 minuter.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot köket som därmed ges ljusinsläpp genom flertalet fönster från två väderstreck. Rummet är i generös storlek och kan möbleras med såväl sällskapsmöblering, matbord om så önskas samt övrig möblering som t.ex. bokhylla, kontorsmöbel, bänk eller fåtölj.

Kök

Kök i vinkel som ligger i öppen planlösning mot vardagsrum med plats för matplats. Gott om förvaring bakom vita skåpluckor och generösa arbetsytor genom mörk arbetsbänk nedan snyggt stänkskygg. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, integrerad mikro och diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt.

Matplats

Matplats för 4-6 personer i anslutning till köket. Detta utrymme kan även delas av från köket och bilda ett till sovrum eller kontor (3 rok), se alternativ planlösning.

Sovrum

Rogivande sovrum med plats för såväl dubbelsäng som sängbord samt en garderob med skjutdörrar.

Badrum

Ingång genom charmig originaldörr till helkaklat badrum (2008) med ljusinsläpp genom charmigt fönster med detaljer från byggåret. Badrumsinredning i form av wc, tvättställ och kommod med spegel ovan, dusch, toppmatad tvättmaskin samt rostfri vattenburen handdukstork. Elburen behaglig golvvärme.

Hall

Inbjudande hall och bostadens knutpunkt som leder till samtliga rum. Avhängning av ytterkläder genom hatthylla och ytterligare förvaring genom tre platsbyggda garderober med överskåp. Ena "garderoben" används idag som städskåp.

Fastigheten

Välkommen till Pingstvägen 28, vån 2!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexandra Ekstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 949 kr, Inkl Värme, VA, Kabel-tv (basutbud) och bredband (50Mbit/s)
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
51 m² föreningens information
Våning
2
Andel i förening
0,0022616 %

Föreningen

Namn
Brf Tele
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
516 lägenheter varav 22 hyresrätter, 40 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet löper till 2029.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, Styrelsen önskar att samtliga delägare ska ha för avsikt att bo i föreningen. Om så ej är fallet ska styrelsen kontaktas före ansökan om medlemskap.
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tele, bildades 1940, omfattar 5 kvarter med totalt 30 hus och sammanlagt 516 lägenheter, varav ett 20-tal hyresrätter (dolt kapital) och 40 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköter Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal – Tillgång till föreningslokal som medlemmar kan boka för fester, möten med mera är belägen i hus 25 på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest ca 30 sittande gäster. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Bastu – I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka.
Cykelrum - Föreningen har 21 cykelrum. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Gästlägenheter - Föreningen har fyra gästlägenheter belägna i hus 16 på Pingstvägen 34. Hyra per dygn är 300 kr.
Hobbyrum - Ett hobbyrum är beläget i hus 16 på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet.
Tvättstuga - En gemensam tvättstuga är belägen i hus 16 på Pingstvägen 34. Den har nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Engångskostnad för passerbricka är 300 kr.

Källarförråd:
Till varje lägenhet hör nyttjande rätten till ett källarförråd (av varierande storlek).

Gård / trädgård:
Mellan husen har föreningen cirka 26 000 m2 gröna ytor. En trädgårdsgrupp bestående av intresserade medlemmar sköter om blomrabatter med mm.

Övrigt:
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, se bilagd årsredovisning samt föreningens innehållsrika hemsida www.brftele.se
På Pingstvägen 34 finns en reception där man enkelt kan få hjälp och svar på frågor rörande lägenheten och föreningen.
Information om månadsavgiften
Inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-06-10)
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor stabil förening med låg belåning och god ekonomi, i dagsläget 2114 kr i lån/kvm (årsredovisning 2019). För mer information se bilagd årsredovisning.
Tv och Bredband
TV grundutbud från Tele2 (fd. ComHem) ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostar den boende.
Internet från ComHem, bredband 50 Mbit/s, ingår i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg.

Gällande bredband har föreningen nyligen skrivit avtal om installation fibernätverk med annan operatör. Detta kommer på plats under 2022 och innebär gruppavtal med 1000Mbit/s. Mer detaljerad information kommer senare.
Parkering
Föreningen har 43 garageplatser samt 31 parkeringsplatser under tak. Kostnaderna är för närvarande 675 kr - 725 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak. Separat kö. Nya avtal som skrivs har nya hyresnivåer. Dels för justering efter allmänna prisökningar, dels för justering i förhållande till kostnad kommunal boendeparkering på gatan. I övrigt är det boendeparkering Taxa 4 i området. Kostnad 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Avloppsstammar: Stambyte 1993–1996. Spolning av köksstammar 2005. Stamspolning 2014–2015.
Elledningar: Nya ledningar och jordade uttag 1993–1996.
Balkonger: Samtliga balkonger renoverade 2009–2010.
Fasader: Utvändig fasadrenovering 1993–1996. Utvändig målning av garagebyggnad 2005.
Fönster: Utvändig målning 2017- (pågående).
Låssystem: Byte till nytt låssystem 2002. Nya portlås med beröringsfria läsare och kodlås 2018.
Parker: Belysning i parker kompletterad 1993–1996 och 2008. Föryngring av träd 2002 och 2018.
Portar: Lackering av entréportar 2014- (pågående). Dörrar till cykelrum och garage målade 2004–2006.
Tak: Samtliga 30 tak omlagda 2004–2009. Årliga besiktningar och bättringsarbeten.
Trappuppgångar: Målning trapphus 2013–2018. Bättringsarbeten görs kontinuerligt.
Vindar: Isolerade med mineralull 2001.
Uppvärmning: Fjärrvärme indraget 1997. Byte av stamventiler 2014–2015.
Ventilation: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med 7–9 års intervall. Senaste OVK utförd 2016 (28 hus) och 2018 (2 hus). Åtgärder efter OVK under 2017–2019.
Tvättstuga: Helrenoverad tvättstuga med ny maskinpark 2016. Elektroniskt bokningssystem installerat 2006.

Pågående: Arbete med mark, park och trivsel där belysning, gångar och ytan utanför Pingstvägen 34 ska snyggas till. Sedan projekteras uppbyggnad av fibernät i föreningen. Även målning av utsida fönster pågår.

Kommande renoveringar: Bjälklag vid före detta pannrum Pingstvägen 34, samt vissa källarutrymmen i kv Lärkträdet. Finansierat av föreningens egna kapital. I övrigt hälsar styrelsen att i en så pass stor förening pågår alltid underhåll någonstans.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Krubb, Scanwich, Pita i parken, Lulu, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm. I området planeras det flera spännande nybyggnadsprojekt. Läs mer på: http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/Pagaende-planarbete/PagaendePlanarbete/Planarende/?JournalNumber=2013-05016

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

Närservice

ICA Telefonplan, Hemköp Telefonplan, Coop Svandammsplan

Parkering

Boendeparkering i området 500 kr/mån

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.