Vattenledningsvägen 42C Gamla Midsommarkransen
Gamla Midsommarkransen

Vattenledningsvägen 42C

SEKELSKIFTSTREA MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH GÅRDSUTSIKT, MYSIGT HEM I GAMLA MIDSOMMARKRANSEN

Till salu

SEKELSKIFTSTREA MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH GÅRDSUTSIKT, MYSIGT HEM I GAMLA MIDSOMMARKRANSEN

Ett underbart hem med tre rum och kök belägen i en vacker fastighet från 1912. Här finnes karaktär genom en fungerande kakelugn, vackra fönster med djupa fönsternischer, rustika plankgolv, gamla charmiga dörrar samt generös takhöjd. Vidare erbjuds en genomgående planlösning, lummig gårdsutsikt från kök med matplats, vardagsrum med trivsamma sällskapsytor, ett luftigt sovrum samt ett extra rum som lämpar sig väl som såväl barnrum, gästrum som kontor. I rummen erbjuds gott om förvaring genom såväl klädkammare som flera garderober, utöver det disponerar säljarna idag över två källarförråd och ett vindsförråd.

Ett av de vackra husen längs Vattenledningsvägen i Brf Tellusborg som många förbipasserade drömmer om att en dag bo i. Föreningen erbjuder fantastiska gårdsmiljöer med utemöbler, lekplats, grillar och grönska som bjuder in till umgänge mellan grannarna. På denna lugna, men levande gata bor man med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 6 195 000 kr
  • Boarea: 71 kvm faktisk uppmätning
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 3 666 kr inkl VA, fiber via Ownit 1000/1000 Mbit och kabel-tv (bas)
  • Förening: HSB:s Brf Tellusborg i Stockholm
  • Byggnadsår: 1912
  • Område: Gamla Midsommarkransen, Stockholm
Accepterat pris

6 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alexandra Ekstrand

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vattenledningsvägen 42C

Allmänt om bostaden

Brf Tellusborg är en förening om 220 lägenheter som är omåttligt populär bland familjer som söker sitt nästa boende i Midsommarkransen. Främst är föreningen känd för sina lummiga innergårdar med bullerbykänsla och sin goda sammanhållning. Föreningen är mycket välskött, äger sin mark, har en låg belåningsgrad och en avgift där såväl fiber som kabel-tv inkluderas. Vidare erbjuds två tvättstugor, bastu, gym, festlokal, hobbyrum och övernattningsrum. I föreningen finns 16 lokaler med olika verksamheter så som cykelaffär, blomsteraffär, designers, kiosk, gallerier, biograf och restaurang.

Här bor man i hjärtat av Gamla Midsommarkransen, på en omtyckt gata och dessutom granne med kulturbiografen Tellus och Tellus pizza som står redo att bli dina nya stammisställen. Pittoreska kvarter med en mysig småstadskänsla där välsmakande kaffe, fika och mat finns att tillgå genom flera bagerier och matställen, flera charmiga små butiker och inte minst knutpunkten kring Svandammsparken med stora gräsytor att sola på och plaskdamm för de små.

Vardagsrum

Bostadens hjärta! Ett mysigt vardagsrum som vetter mot lugna men levande Vattenledningsvägen. Här ryms gott om sällskapsmöblering samt ett matbord intill fönstret om så önskas. Rummet ges karaktär genom en fungerande kakelugn, furuplankgolv och vackra pardörrar som leder in till master bedroom.

Kök

Ett mysigt kök som ges charm av vinklar och vrår som kommer till följd av trapphuset, här erbjuds gott om förvaring och goda arbetsytor. Köket får en härlig sekelskifteskänsla genom dess speglade skåpluckor, det rymliga och bevarade skafferiet, arbetsbänk i trä samt vita rektangulära kakelplattor. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, kolfilterfläkt, häll samt ugn. På golvet ligger ett såväl praktiskt som fint klinkergolv.

Matplats

Intill köksfönstret finns utrymme för en matplats för minst fyra personer som blickar ut mot föreningens levande innergård. Här finns möjlighet att platsbygga en kökssoffa för att optimera utrymmet kring matplatsen.

Sovrum 1

Ett luftigt master bedroom med ingång genom vackra pardörrar från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt som önskas i förvaringsväg. Detta rum lämpar sig även väl som matrum för den som önskar.

Sovrum 2

Rogivande rum som vetter mot föreningens lummiga innergård. I dagsläget används rummet som barnrum men går även fint att använda som sovrum, gästrum eller kontor. Här finns förvaring genom två garderober.

Hall

Inbjudande hall med avhängning för ytterkläder i direkta entrén där ett praktiskt klinkergolv ligger. Hallen smyckas med vackra gamla dörrar och erbjuder förvaring genom såväl klädkammare som platsbyggda garderober. På golvet ligger ett vackert furuplankgolv som löper vidare genom större delen av bostaden.

Badrum

Ett tidstypiskt renoverat badrum med rutigt klinkergolv i svart och vitt samt vita kakelplattor. Badrumsinredning i form av vägghängd wc, tvättställ med kommod och spegelskåp samt dusch.

Gården

En trappa ned från bostaden finner man den grönskande innergården "Silverpoppeln" med mysig bullerbykänsla. Miljöerna bjuder in till umgänge mellan grannar med dess lummiga omgivningar med flera sittgrupper, grillar och lekplats.

Fastigheten

Hjärtligt välkommen till Vattenledningsvägen 42B, ett hem i K-märkt fastighet som ritades av Albin Brag och Hagström & Ekman och byggdes 1910-1912. Föreningen äger fastigheterna Silverpoppeln, Järneken samt Cypressen vilka omsluter den lummiga parken Julikullen.

Gemensamma utrymmen

En av två gemensamma tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum, bastu, gym och relax nås direkt från gården. Föreningen har en aktiv gårdsgrupp som årligen gör investeringar i den gemensamma grönskan.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexandra Ekstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 666 kr, inkl VA, fiber via Ownit 1000/1000 Mbit och kabel-tv (bas)
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
71 m² faktisk uppmätning
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,40984 %

Föreningen

Namn
HSB:s Brf Tellusborg i Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
220 lägenheter, 16 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tellusborg bildades 1935 och ligger i Midsommarkransen och består av de tre kvarteren Silverpoppeln, Cypressen och Järneken. Adresserna: Tellusborgsvägen, Vattenledningsvägen, Ringdansvägen, Aprilgatan, Oktobergatan, Majstångsvägen och Vårgatan.
Föreningen består av 220 bostadsrättslägenheter, 49 st 1 rok, 52 st 2 rok, 63 st 3 rok, 38 st 4 rok, 15 st 5 rok och 3 st >5 rok. I föreningen finns också 16 kommersiella lokalen med olika verksamheter, bland annat cykelaffär, blomsteraffär, kläddesigner, frisör, kiosk, gallerier samt biografen Tellus och restaurang/kafé.

Festlokal och övernattningsrum:
På Aprilgatan 8 finns en föreningslokal som får nyttjas fritt av föreningens medlemmar. Där finns både en festlokal och ett övernattningsrum. Bokning görs via hemsidan. Kostnad 200 kr den första natten och därefter 100 kr/natt.

Bastu, gym och hobbylokal:
I föreningen finns en bastu och ett gym där en engångskostnad om 500 kr per rum erläggs för att få tillgång till dessa gemensamma utrymmen. Ordning och trivselregler finns på hemsidan. Hobbylokal för målning och snickeri finns belägen på Ringdansvägen.

Tvättstugorna:
Föreningen har två tvättstugor, en i Silverpoppeln på Majstångsvägen 5 (här ingår flytande tvättmedel) och en i Järneken på Ringdansvägen 5. De är i gott skick och utrustade med totalt 10 tvättmaskiner, 4 torkskåp och 4 torktumlare.

Gårdsplats / Innergård
Föreningen har en mycket fin och grön gård där man kan grilla på sommaren med vänner och bekanta. Här finns många sittplatser, långbänkar, barnstolar och flertalet grillar att tillgå.

Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Grovsoprum finns vid Vattenledningsvägen 42.

Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: www.tellusborg.com
FÖRENINGENS EKONOMI
Låg belåningsgrad om ca 3981 kr/kvm. Föreningen har beslutat om en avgiftsförändring på 10% från 1/1 2023 (kontrollerat 2022-12-05)
Tv och Bredband
Föreningen har Ownit som fiberleverantör och Sappa som Tv-leverantör. Fiber 1000/1000 mbit/s och grundutbud av Tv ingår i månadsavgiften. Ytterligare kanalpaket kan tecknas via abonnemang hos Sappa.
Parkering
Boendeparkering på gatorna i området taxa 4. Kostnad 500 kr/månad.
Övrigt
Säljaren debiteras för överlåtelseavgift.
Köparen debiteras pantsättningsavgift för varje pantmeddelande.

Föreningens uppvärmningssystem är direktverkande el. Varje lägenhet betalar själva för sin uppvärmning via eldrivna radiatorer.

Uppgifter av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med styrelsen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
OVK utförd och godkänd 2013
Bastu 2012
Tvättstuga 2012
Löpande markdränering 2012
Gym 2012
Nya elstammar/elledningar 1992-1993
Stambyten 1992/1993/2012
Fönster 1992/1993/2011
Trapphus 1992/1993/2012
Takbeläggning 1992/1993/2003/2012/2016
Fasadbeläggning 1992/1993/2003/2014
Källarrenovering 2016
Nyoljade portar sommar 2017
Målning utsidan av fönster 2017
Renovering av trapphus 2018
Underhåll av el 2018
Takarbete 2018-2019
Renovering av portar 2020
Sotning av skorstenar/brandskyddskontroll 2020
Fasadrenovering av Järneken 2020

Kommande renoveringar/underhåll:
Arbeta för förebyggande av vattenskador genom att bl.a se över status av föreningens stammar
Renovering av tvättstugan på Järneken (2022)
Se över möjligheten att installera solceller på taket

Underhållsbehovet enligt befintlig underhållsplan ligger på ca 3,7 miljoner kr i snitt årligen. Stambyte ligger i underhållsplanen och kommer att ske ca 2042.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1912
Uppvärmning
Direkt El
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
6 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
15 000 kr/år
Försäkring
3 300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
18 300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Säljarens uppgifter, driftkostnader varierar beroende på avtal och förbrukning. Elen avser även uppvärmning genom direktverkande el.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken etc. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering kostar 500 kr per månad på gatorna i området.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.