Telefonvägen 37, med uteplats! Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Telefonvägen 37, med uteplats!

Trivsam familjefyra med gavelläge och en härlig uteplats

Kommande

Trivsam familjefyra med gavelläge och en härlig uteplats

På Telefonvägen 37 saluförs nu denna fina familjefyra (möjliga femma). Bostaden ligger praktiskt till på första våningen och har en uteplats i lugnt och soligt läge omgiven av buskage. Här tillåts dagsljus flöda fritt in i från tre fönster i tre väderstreck tack vare eftertraktat gavelläge. Vidare erbjuds ett stort vardagsrum med utrymme för kontorsplats intill, tre rum i bra storlek som kan nyttjas som såväl sovrum som kontor, ett helkaklat badrum med tvättmaskin och en praktisk hall med ett utrymme där man fritt från trappsteg kan rulla in barnvagn och cykel. Välmående förening med hiss som erbjuder sina medlemmar en stängd innergård med lekplats och ytor att umgås på. På denna lugna gata bor man med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen genom såväl Midsommarkransen/Telefonplan som Aspudden. Hjärtligt välkommen!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 6 495 000 kr
 • Boarea: 98 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 0, hiss finns
 • Avgift: 5 618 kr inkl. värme, VA och ComHem bredband 150/10 Mbit/s
 • Förening: Brf Silvergranen 12
 • Byggnadsår: 1993
 • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
Utgångspris

6 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Telefonvägen 37, med uteplats!

 • Gavelläge
 • Möjlig femma
 • Solig uteplats
 • Praktiskt boende för barnfamiljen
 • Tillgång till stängd innergård
 • Nära tunnelbanan

Allmänt om bostaden

Praktiskt boende på attraktiv adress med en planlösning som är möjlig att göra om till såväl 5 rok som 3 rok när familjen växer och när barnen flyttar hemifrån. Mycket omtyckt och stabil förening med god ekonomi och en stängd innergård med odlingsklubb, sandlåda och lekplats. Här erbjuds tvättstuga i porten, cykelförråd i källaren, barnvagnsförråd i källaren, övernattningslägenhet, parkeringsplatser samt nyttjanderätt till ett källarförråd. Optimalt läge med närhet till tunnelbana samt Telefonplans och Midsommarkransens stora utbud av butiker, gym, restauranger och caféer. Området förgylls av Svandammsparken som erbjuder en mysig "kiosk" med sittplatser för att ta något gott att dricka och äta, plaskdamm för de små, lekpark och gräsytor att sola på. På gångavstånd finner man även Vinterviken med mysiga promenadstråk, badmöjligheter, restaurang, café, koloniträdgård, gratis padelbanor utomhus och utegym. Ett boende, en förening och ett område att trivas i!

Visa mer

Uteplats

Mysig och privat uteplats omgiven av vitt staket och grönskande buskar. Uteplatsen har gott om utrymme för att möbleras med önskat möblemang som till exempel loungemöbler, matplats och solstolar. Om sommarhalvåret skiner solen här från morgonkaffet till en bit efter lunch.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum i generös storlek med fönster i två väderstreck som vetter mot lummig grönska. Här finns utrymme för såväl sällskapsmöblemang som matplats om så önskas. Rummets två fönsterpartier möjliggör att dela av rummet för att skapa ett extra sovrum eller kontor och bilda en 5 rok, se alternativ planritning.

Visa mer

Kök

Stort kök (2010) med gott om förvaring bakom vita skåpluckor. Arbetsytor genom mörk bänkskiva i laminat med röda kakelplattor ovan. maskinell utrustning i form av fullstor kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Härifrån nås bostadens uteplats.

Visa mer

Matplats

I köket finns utrymme för en matplats för minst fyra personer.

Visa mer

Badrum

Rymligt badrum (2009) med vita kakelplattor och blått klinkergolv samt ljusinsläpp genom ett litet insynsskyddat fönster. Badrumsinredning i form av WC, tvättställ med kommod och spegelskåp, badkar och tvättmaskin.

Visa mer

Sovrum 1

Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng och övrig önskad möblering så som byrå, bokhylla eller fåtölj. Gott om förvaring genom fyra garderober.

Visa mer

Sovrum 2

Ett väldisponerat rum som i dagsläget används som barnrum men även fungerar utmärkt som till exempel gästrum eller kontor. Fönstret vetter mot bostadens uteplats.

Visa mer

Sovrum - Arbetsrum

Vägg i vägg med "Sovrum 2" finns ytterligare ett rum som i dagsläget används som kontor men med fördel kan användas som sovrum. För den som önskar en rymlig 3 rok kan väggen mellan dessa rum tas ned (efter tillstånd från föreningen).

Visa mer

Hall

Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter genom hatthylla. I hallen finns ett utrymme som är perfekt för förvaring av ytterkläder, skor. Nuvarande säljare har uppskattat detta utrymme mycket tack vare möjlighet till förvaring av barnvagn.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Telefonvägen 37, med uteplats!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 618 kr, inkl. värme, VA och ComHem bredband 150/10 Mbit/s
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
98 m² föreningens information
Våning
0, hiss finns
Andel i förening
1,1574 %
Andel av årsavgift
1,28239 %

Föreningen

Namn
Brf Silvergranen 12
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
103 lägenheter varav 12 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Silvergranen 12 är en äkta bostadsrättsförening som tillträdde fastigheterna sedan år 2008. Föreningen omfattas av adresserna Telefonvägen 21, 23, 25, 27, 31, 33, 35 och 37. I föreningen finns 103 lägenheter varav 12 st upplåtes med hyresrätt vilket genererar en god intäkt till kassan.

Marken upplåts med tomträtt.

Föreningens medlemmar har tillgång till soprum i varje port, grovsoprum i nr 25, tvättstuga i källaren, grovtvätt i nr 33, gästlägenhet i nr 23. Gästlägenheten kan hyras av medlemmar i föreningen och nyttjas för övernattning av gäster. Hyran är 300kr per dygn.

Föreningens medlemmar har också tillgång till en välskött och grönskande innergård med sittplatser och grillmöjligheter samt lekplats för de små.

Pantsättningsavgift debiteras köparen med 1 % av aktuellt prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp debiteras köparen.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, VA och ComHem bredband 150/10 Mbit/s
Tv och Bredband
I avgiften ingår bredband och telefoni bas via Tele2.
Parkering
I föreningen finns 48 parkeringsplatser och 24 garageplatser vilka föreningen hyr av Stockholms stads parkering. Platserna hyrs ut enligt separat kö som administreras av Riksbyggen.
Övrigt
Det planeras att byggas flerbostadshus vid Telefonplan, bl.a. vill man däcka över tunnelbanespåret. Inget beslut är fattat ännu.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:

2010: stamspolning, nya maskiner i tvättstugan
2012: OVK
2014/15: nya hissar
2020: nya entrédörrar
2021: uppfräschning trapphus
2022: Måla om taket

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk till- och frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
6 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
3 300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 100 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Kommentar
Driftkostnader är säljarens uppgifter och kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, bank, trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm. I området planeras det flera spännande nybyggnadsprojekt som Metronomen, The Brick och omskrivna Tellus Towers. Läs mer på: http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/Pagaende-planarbete/PagaendePlanarbete/Planarende/?JournalNumber=2013-05016 och www.thebrick.se/

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.