Midsommargränd 6, 2 tr Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Midsommargränd 6, 2 tr

Kommande

Välkommen hem till denna klassiskt stilrena hörntvåa med balkong. Här erbjuds en välplanerad bostad med genomgående hög modern standard och tilltalande materialval. Stora, härliga sällskapsytor i vinkel med rikligt ljusinsläpp och utgång till balkong. Socialt kök med matplats och vardagsrum i direkt anslutning. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, garderober och förvaringsmöbel. Badrum med dusch och tvättmaskin. Till lägenheten hör ett förråd.

Eftersökt läge i en av Kransens mest populära föreningar som bl.a. erbjuder en välskött innergård med uppvärmd sommarpool. I föreningens ena lokal ligger det mysiga stenugnsbageriet Bonne Femme. Strax utanför porten ligger flera trendiga restauranger, caféer samt tränigscentret Puls & träning.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 55 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 2 477 kr Inkl värme och kallvatten. Varmvatten avläses och faktureras via månadsavin. Obligatoriskt tillägg om 145 kr/ månad för bredband.
  • Förening: Brf Midsommarbuketten
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kenny Larsson

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef
Assisterande

Daniel Sjödin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Midsommargränd 6, 2 tr

Vardagsrum

Underbara sällskapsytor i vinkel med stora, härliga fönster i två väderstreck vilket släpper in dagsljuset på ett fint sätt. Rummet är luftigt och möbleras enkelt med matplats för 6-8 personer personer samt rejält sällskapsmöblemang. Rummet har parkettgolv och ljusa väggar.

Visa mer

Balkong

Med utsikt mot vackra Radiusfabriken ligger denna stora och soliga balkong i bästa söderläge! Balkongen bjuder in till grillmiddagar i solen sena sommarkvällar. Här finns gott om plats för loungegrupp och växter.

Visa mer

Kök

Stilrent kök i direkt kontakt med sällskapsytorna skapar en social och trivsam atmosfär. Rikligt med förvaring i skåpsinredning bakom vita släta luckor med handtag i borstat stål. Rejäl arbetsyta på bänk med ljusgrått kakel ovan. Maskiner i rostfritt utförande: kyl/frys, inbyggnadsugn med spishäll och fläktkåpa ovan samt integrerad diskmaskin

Visa mer

Sovrum

Väl tilltaget sovrum som med enkelhet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Längs ena väggen står en dubbelgarderob. Ekparkett och väggar målade i sober kulör.

Visa mer

Badrum

Stort badrum med helkaklade väggar i vitt och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns vägghängd WC, duschhörna med glasvägg, handdukstork, modernt tvättställ med vit kommod och överskåp med spegel. Tvättmaskin.

Visa mer

Gården

Väldigt mysig och låst innergård med loungemöbler och en pool som är uppvärmd under 4 månader.

Visa mer

Område

Mycket populärt område med goda kommunikationer, flertalet kända restauranger och caféer samt närheten till natur och bad!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 477 kr, Inkl värme och kallvatten. Varmvatten avläses och faktureras via månadsavin. Obligatoriskt tillägg om 145 kr/ månad för bredband.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 m²
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,80965 %
Andel av årsavgift
0,76984 %

Föreningen

Namn
Brf Midsommarbuketten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
112 lägenheter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Midsommarbuketten registrerades 2006 och tillträdde fastigheten 2009.
Föreningen har mycket stabil ekonomi och har sedan starten successivt sänkt avgifterna med totalt 22 %.
År 2019 gjorde föreningen en extraamortering på 4 850 384 kr.


Föreningens medlemmar har fri tillgång till uppvärmd(28 grader) utomhuspool som är öppen början juni-slutet augusti.

I föreningen finns gemensam tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd samt soprum. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd i föreningen (350kr/mån), separat kö.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.midsommarbuketten.se
Information om månadsavgiften
Inkl värme och kallvatten. Varmvatten avläses och faktureras via månadsavin. Obligatoriskt tillägg om 145 kr/ månad för bredband.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har mycket stabil ekonomi och senaste sänkningen av avgiften var sommaren 2020
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2, följande ingår:
TV - Syskonabonnemang inkl 1 st HD-box.
Bredband - 250/250 mbits bredband inkl trådlös router.
Telefoni - abonnemang (29 kr per månad tillkommer vid aktivering av tjänsten).
Kostnaden för detta är 145 kr/mån är obligatorisk och debiteras särskilt via avgiftsavierna.
Parkering
Garage under huset där föreningen har ca 70 garageplatser (800kr/mån) och el-bilsplats 1 060kr + elförbrukning, brukar vara kort kö eller finnas lediga platser. Föreningen har även P-platser på gatan (200kr/mån), separat kö. Boendeparkering i området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
- 2013 Fasadrenovering, garantiåtgärd utförd av SSM.
- 2013 Varmvattenmätning, installation av varmvattenmätare i
samtliga lägenheter.
- 2014 Byte av telecomleverantör, byte av leverantör från Telia till
Comhem.
- 2014 Utbyte av nyckelsystem, byte till bricksystem på
entreportar
- 2016 Åtgärder delar av fasad, garantiåtgärd utförd av SSM.
- 2016 Renoverat poolen, lagt in mosaikkakel.
- 2019 Installeras en stor solcellsanläggning på 96,9 kw, statligt stöd om 20%. Detta för att ytterligare dra ned elkostnaden och ytterligare förbättra ekonomin.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Hiss
Ja

Ekonomi

Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Midsommarkransen och Telefonplan är ett mycket populärt, mysigt och expansivt område med allt från charmiga sekelskifteshus till moderna nyproduktionshus. I närområdet finner ni all tänkbar service såsom flera mataffärer, apotek, bank, trevliga och populära restauranger ( t.ex. Landet, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket), caféer, SATS, Konstfack m.m. På gångavstånd finns mysiga Svandammsparken med en plaskdamm och fina gräsytor att sola på. Det är inte heller långt bort till härliga Vinterviken och grönområdet kring sjön Trekanten, eller varför inte ta en promenad in till Södermalm. I området planeras det flera spännande nybyggnadsprojekt som Metronomen, The Brick och omskrivna Tellus Towers. Läs mer på: http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/Pagaende-planarbete/PagaendePlanarbete/Planarende/?JournalNumber=2013-05016 och www.thebrick.se/

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen och Telefonplan samt flertalet busslinjer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.