Vapengatan 6, accepterat pris! Aspudden
Aspudden

Vapengatan 6, accepterat pris!

Två rum och kök med södervänd balkong, funkischarm på Vapengatan i pittoreska Aspudden

BUDGIVNING PÅGÅR

Två rum och kök med södervänd balkong, funkischarm på Vapengatan i pittoreska Aspudden

Accepterat pris, kontakta gärna ansvarig mäklare vid intresse för privatvisning! På lugn och lummig återvändsgata i Aspudden finns detta hem som kryllar av tidstypiska detaljer från 40-talet. Här hittas exempelvis ett kök med snedställda luckor, generös takhöjd, fönsterbrädor i sten, platsbyggda garderober med funkisbeslag samt charmiga bevarade dörrar. Bostaden en södervänd balkong med utgång från rymligt vardagsrum samt en fransk balkong i bostadens sovrum samt en hall med goda förvaringsmöjligheter. Här känns som hemma tack vare rikligt med dagsljus som släpps in från två väderstreck, vackra parkettgolv som löper längs större delen av lägenheten och genomgående sobra färgval.

Vapengatan har kommit att bli en av Aspuddens mest eftertraktade adresser då läget är mycket centralt såväl som det är lummigt och stillsamt. På ett par minuters promenad nås mataffär, tunnelbana, apotek, restauranger och caféer. I närområdet hittar man flera parker, grönområden och lekplatser, inte minst Vinterviken med dess badplats, gräsytor, promenadstråk och restaurang uppskattas särskillt av Aspuddsborna. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 3 500 000 kr
  • Boarea: 44 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 4
  • Avgift: 3 012 kr inklusive värme, VA och Tele2 basutbud.
  • Förening: HSB:s i Stockholm Brf Entitan
  • Byggnadsår: 1946
  • Område: Aspudden, Stockholm

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vapengatan 6, accepterat pris!

Allmänt om bostaden

För den som uppskattar det ljuva 40-talet och all charm som förknippas med det är detta en perfekt bostad. Här har man låtit renovera med varsam hand för att bibehålla så mycket funkischarm som möjligt. Bostaden är belägen i HSB Brf Entitan vilket är en stor och välmående förening som äger sin mark och där tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd finns beläget i varje fastighet. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd samt ett källarförråd. Föreningens medlemmar får ta del av flera gårdar med grillplatser, två övernattningslägenheter, en hobbylokal, ett pingisrum, en vävlokal samt ett motionsrum. Det finns även några extra förrådsutrymmen (2-20kvm) som hyrs ut. För den med gröna fingrar finns chans att hyra en odlingslåda i föreningens gemensamma park, tio stycken odlingslådor finns och de hyrs ut säsongsvis för 250 kr/år.

Ett underbart område som består mestadels av en blandning av charmiga funkishus och vackra byggnader från sekelskiftet. Aspudden förgylls av sitt rika utbud av restauranger, caféer, Bio Aspen och charmiga butiker. Ett uppskattat inslag är närheten till natursköna Vinterviken som erbjuder bland annat rogivande promenadstråk längs vattnet, badplats, gräsytor att sola på, koloniträdgård, lunchrestaurang, gratis padelbanor utomhus samt utegym.

Visa mer

Balkong

Södervänd balkong där man tillåts njuta av såväl sol, grönska och fågelkvitter när det är säsong för det. En rymlig balkong i ett mycket lugnt läge som erbjuder sol från morgon till kväll och kan möbleras med såväl bord, stolar och växtligheter.

Visa mer

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp genom stort fönsterparti Här ryms sällskapsmöblering, matplats samt övrig önskad möblering så som bokhylla, skrivbord eller fåtölj. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är målade i en varm, behaglig nyans. Utgång till bostadens balkong.

Visa mer

Matplats

Matplats intill vardagsrumsfönstret.

Visa mer

Kök

Charmigt kök med gott om förvaring bakom tidstypiska snedställda skåpluckor i vitt med detaljer i trä. Vita kakelplattor ovan rostfri arbetsbänk och delvis bänkskiva i laminat. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, gasspis, ugn och fläkt. Ljusinsläpp genom fönster som vetter mot föreningens bakgård.

Visa mer

Sovrum

Rogivande sovrum i ostört läge mot föreningens bakgård, rummet rymmer säng, sängbord och skrivbord om så önskas. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är målade i en varm, beige kulör.

Visa mer

Hall

Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder genom tidstypisk hatthylla. Längre in i hallen finns förvaring genom platsbyggda garderober med tillhörande överskåp. Nylagt klinkergolv som är såväl praktiskt som snyggt.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum från stambytet 2001 med inredning i form av WC, handdukstork, tvättställ, spegelskåp och badkar.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Vapengatan 6, 1 tr.

Visa mer

Gården

En lugn och grönskande bakgård som erbjuder sittplatser och grillmöjligheter.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 012 kr, inklusive värme, VA och Tele2 basutbud.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
44 m² föreningens information
Våning
1 av 4

Föreningen

Namn
HSB:s i Stockholm Brf Entitan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
235 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande. Minsta ägarandel 10 %
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Allmänt om föreningen
Brf Entitan bildades 1943 och består av 235 st bostadslägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt, 30 st mindre källarlokaler samt ett antal vindsförråd upplåtna med hyresrätt. Under flera år har föreningen även hyrt ut butikslokalen på Vapengatan 2, där ligger nu populära bistron/bageriet Kniv och Kavel. Föreningen är välskött och har inga medlemsplikter som t.ex. städdagar.
I varje fastighet finns cykel-och barnvagnsrum samt tvättstuga.

Föreningens medlemmar har tillgång till en hobbylokal, pingisrum, vävlokal som kan disponeras utan kostnad. Motionsrum för utövning av yoga, löpband, styrketräningsutrustning etc finns att nyttja mot en kostnad som täcker drift och underhåll. Det finns även en fritidslokal med övernattningsmöjligheter för fyra personer till en kostnad av 250 kr/dygn samt en gästlägenhet 150 kr/dygn.

Gym/motionslokal - Mitt på Blommensbergsvägen med ingång från parken. Gå igenom motionslokalen för att komma till pingisrummet.
Fritidslokal - källarplan i hörnet Manhemsgatan/Hövdingagatan
Gästlägenhet - källarplan Hövdingagatan 5
Snickarrum - källarplan Vapengatan 18 med ingång från gaveln via cykelrummet
Vävstuga - källarplan Manhemsgatan 15
Bytesrum - källarplan med ingång från gaveln av Blommenbergsvägen 159
Returhus- in mot parken Hövdingagatan 7A
H.S. - behållare for hushållssopor, Vapengatan 4, Vapengatan 18 och mellan Blommenbergsvägen 147 och Hövdingagatan 7A

Föreningens medlemmar har tillgång till flera grönytor med lekpark och grillplatser, bl.a. en stor gemensam innergård med en murad grill, flera gemensamma grillar och trädgårdsmöbler.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut av medlemskap i föreningen tas. En depositionsavgift betalas till HSB samt en årsavgift. Ansökan görs hos www.hsb.se

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://brfentitan.se/
Information om månadsavgiften
inklusive värme, VA och Tele2 basutbud.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2021-10-06)
Tv och Bredband
Entitan har avtal med Com hem gällande kabel-tv, vilket innebär att det ingår ett så kallat basutbud av de vanligaste tv-kanalerna i månadsavgiften. Fiber från IP-Only är indraget, medlemmarna får själva kontakta någon leverantör att beställa internet från.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering sker på gatorna i området.
Övrigt
Det ingår ett matförråd och ett vanligt till varje lägenhet. Föreningen har även några extra förrådsutrymmen (2-20kvm) som hyrs ut till medlemmar i föreningen. Föreningen har 10 st odlingslådor i parken mellan gångvägen och huset mot Hövdingagatan. Lådorna hyrs ut säsongsvis för 250 kr/år.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
OVK 2021
Fasad, fönster och balkonger (2017-2019)
Stamspolning (2019)
LED-belysning i trapphus (2018)
Fiber IP-Only (2017)
Renovering av föreningens gemensamma park (2013)
Byte av portar (2012)
Iordningställande av motionsrum (2011)
Energideklaration (2009)
Renovering av trapphus (2009-2011)
Hantering av hushållssopor förändrat (2008)
Renovering av balkonger (2006)
Stambyte och renovering av badrum (2001)
Anslutning till fjärrvärme (2001)
Elstigar (1995)

Planerade renoveringar/underhåll:
Parkbeslysningen kommer att kompletteras. Inget större underhåll planeras (kontrollerat med styrelsen 2021-10-06).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
3 500 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 645 kr/år
Försäkring
2 335 kr/år
Övrigt
3 248 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 228 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Säljarens uppgifter, övrigt avser gas.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Småstadskänslan i Aspudden är påtaglig med lugna promenadgator, lummiga omgivningar, butiker och folkfyllda caféer, bagerier och restauranger. Rekommenderas kan särskilt trevliga Fabelbar, nyöppnade Mums, Vår Pizza och kvartersbistron Kniv&Kavel som serverar såväl underbara bakverk och gott kaffe som välsmakande rätter med noga utvalda viner. För den kulturintresserade finns Aspuddens bokhandel och nystartade kvartersbiografen Aspen bio. Utöver detta finns i Aspuddens centrum allt man behöver i form av T-bana, livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, blomsteraffär, cykelaffär, kemtvätt, frisörer och skomakare etc. Ett stenkast bort finns även populära Aspuddsparken med minizoo och minigolfbana, perfekt för familjeaktiviteter utomhus!

En kort promenad bort ligger vackert naturbelägna Vinterviken med trädgårdscafé, lunchrestaurang och härliga promenadstråk vid vattnet. Örnberget erbjuder om somrarna klippbad och vacker utsikt över Mälaren. För den träningssugne lockar gratis padelbanor, utegym och perfekta löprundor runt sjön Trekanten!

Lagom promenadavstånd till gallerian Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. I och runt gallerian finns fyra större livsmedelsaffärer, systembolag, tandläkarmottagning, gym, apotek, banker, spelbutik, Liljeholmens vårdcentral som bl a omfattar närakut, mödrahälsovård och barnavårdscentral, frisörsalonger och kemtvätt.

Det tar ca 15 minuter att på cykel rulla till heta Hornstull med ett pulserande restaurang- och publiv. Bo i ett av Stockholms mest expansiva områden med direkt närhet till allt!

Kommunikation

Närmaste T-bana Aspudden. Med tunnelbana tar det ca 12 minuter till T-centralen. Ett flertal busslinjer passerar området.

Närservice

ICA Aspudden och Coop i Örnsberg.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.