Kommande försäljning lägenhet på Victoria Strand i Vejbystrand
Vejbystrand

Victoria Strand

Söker ni boende i området Victoria Strand

Kommande

Söker ni boende i området Victoria Strand

Är ni intresserade av att bo i området vid Victoria Strand? Då är ni välkomna att kontakta oss för mer information kring hur vi kan hjälpa er. Slå oss en signal eller maila för mer information.

Visa mer
Victoria Strand Victoria Strand [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Område: Vejbystrand, Ängelholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner

Välkommen till Victoria Strand

Följ den lilla stigen ner mot havet, ta ett djupt andetag, fortsätt över klitterna, över slitet trä och mjuka sanddyner, kantade av strandråg och vresrosor. Efter en kort promenad landar du på charmiga restaurang Strandhugget, eller varför inte Hamnkrogen? Ta ett glas champagne, satsa på dagens lunch eller en enkel kopp kaffe med bulle i solen. Utsikten från första parkett ingår. När du promenerar hemåt igen, ta vägen via hamnen där storfallen klapprar hemtrevligt mot masterna i vinden. Fortsätt genom charmigagator kantade av pittoreska hus, klängrosor och riddarsporrar. En och annan katt smyger förbi i kulissen... och snart är du hemma igen. Vejbystrand är ett litet fiskeläge vid en av Skäldervikens många långgrunda stränder och idag en mycket populär plats att bo på. Gemensamt
för de som slår ner sina bopålar här är att de trivs med den avslappnade atmosfär som råder bland Vejbystrands lummiga villagator, med havet som ständigt närvarande granne. Vejbystrand har mycket mer att erbjuda än enbart långsträckta stränder och saltstänkta bad. Här finns bland annat skola, flera förskolor, en välsorterad livsmedelsbutik, restauranger, hotell, bibliotek och frisörsalong. Vejby IF ’s fina hemmaplaner med läktare erbjuder förutom ett stort lokalt fotbollsengagemang, padel och en lekplats som är något utöver det vanliga. Här finns också underbara strövområden som Magnarpsheden och Trollskogen, en fantastisk bygemenskap och massor av trevliga människor.Framförallt finns här ett lugn och en avspänd atmosfär bortom vardagens stress, som gör att du automatiskt slappnar av och går ner en aning i varv. En hastig blick på kartan avslöjar att Vejbystrand har såväl Ängelholm och Helsingborg i söder som Båstad i norr inom bekvämt räckhåll. På vägen längs den böljande kusten ligger små fiskelägen och byar som smultron på ett strå. Tvärs över Skälderviken hittar du bl.a. Arild, Mölle och Kullaberg med sin undersköna, karaktäristiska natur.

Övriga bilder

Planlösning

Om bostaden

Är ni intresserade av att bo i området vid Victoria Strand? Då är ni välkomna att kontakta oss för mer information kring hur vi kan hjälpa er. Slå oss en signal eller maila för mer information.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt

dokument

BYGGNADSFAKTA

VENTILATION
Mekanisk, typ FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,728%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Vejbystrand ligger vid havet strax norr om Ängelholm. På orten bor i daglsläget ca 3000 personer. Orten är en populär sommarort och befolkningen ökar udner sommarmånaderna. Vejbystrand var på 1800-talet en liten fiskeby och 1900-talet byggdes Kronprinsessan Victorias kustsanatorium (KVS). Satsningen på vård medförde andra verksamheter, såsom Tallhaga och Sommarsol. På 1950- och 1960-talen hade Vejbyparken sin storhetstid, en riktig folkets park.
Vejbystrand är i dag inte bara långsträckta badstränder. Här finns även ett par unika miljöer, såsom Trollskogen och Magnarpsheden. I dag har Vejbystrand vuxit till en ort med omfattade villabebyggelse med service i form av mataffär, frisörer, pizzeria, pub, hotell och vandrarhem. Här finns också flera förskolor och grundskola. En stor fotbollsförening med aktiviter för alla åldrar samt en fritidsgård.
I Vejystrand har du nära till allt.

Kommunikation

Lokalbusslinje förbinder orten med Ängelholm centrum och den nya tågstationen i Barkåkra.
Från tågstationen tar du dig smidigt vidare både norr och söderöver till regionens större tätorter.
Ca 10 minuters bilfärd till flygplatsen Ängelholm/Helsingborg Airport med anknytning till bl.a. Bromma och Arlanda i Stockholm.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m. Det finns flera restauranger och glasskiosk på sommaren.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Lundström

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Sand och salta bad

Långsträckt sandstrand

Magnarpsheden

Ett stenkast från salta bad

Vejby hamn