Skogsvägen 14 Vejbystrand
Vejbystrand

Skogsvägen 14

Rymlig och välplanerad familjevilla med strandnära läge och havsutsikt

Till salu

Rymlig och välplanerad familjevilla med strandnära läge och havsutsikt

På gemytliga Skogsvägen i pittoreska kustsamhället Vejbystrand finner vi denna välplanerade och rymliga familjevilla. Här erbjuds en möjlighet både för er som söker havsnära fritidsboende med gott om plats för släkt och vänner eller för er som söker ett rogivande permanent boende på den eftertraktade orten. Den generösa 1 1/2 plans villan med källare omgärdas av en härlig lummig tomt med egen porlande bäck och uteplatser i alla väderstreck. Här välkomnas man hem av en ljus och rymlig hall där man även finner trappa till både ovanvåning och källarplan. Det ljusa och rymliga köket har utgång till den härliga altanen med havsutsikt i söderläge. Det stora vardagsrummet har stora fönsterpartier och utgång ut till det stora trädäcket och den insynsskyddade trädgården på husets västsida. På entréplan finner man även mastersovrum med goda förvaringsmöjligheter, stort badrum och tvättstuga med groventré. På ovanvåningen möts man ett stort härligt allrum som bjuder på vackra vyer över havet med Kullaberg i horisonten. Här finns också två rymliga sovrum samt wc och klädkammare. Den stora källaren inrymmer både gästrum, ett rymligt extra badrum samt generösa förrådsutrymmen som med fördel kan nyttjas som aktivitetsrum eller göras om till ytterligare gästrum eller nyttjas för er som önskar bedriva verksamhet hemma. På tomten har man även rymlig asfalterad uppfart med tillhörande generöst garage.
Som boende i Vejbystrand får man förmånen att kunna njuta av de natursköna och pittoreska omgivningarna där stranden, havet och hamnlivet är en naturlig del av tillvaron. Vejbystrand är inte bara en populär sommaridyll utan är ett levande samhälle året runt med ett brett serviceutbud i form av livsmedelsbutik, förskolor och grundskola F-9, restauranger, välfungerande kommuniktioner och ett fantastiskt föreningsliv som engagerar hela byn. Kontakta oss för mer info och visning.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 6 495 000 kr
  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 150 kvm + 90 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1978
  • Område: Vejbystrand, Ängelholm
  • Fastighetsbeteckning: Vejby 135:123

6 495 000 kr

Visningar

11 Jul 16:30 - 17:30
Boka här eller kontakta oss för visning
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Anna Lundström

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner
Assisterande
Olof Ragnevad

Olof Ragnevad

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skogsvägen 14

Entré

Ljus och rymlig hall med genomgående parkettgolv och ljus tapetserade väggar. Här finner man trappa till både ovanvåning och källarplan.

Kök

Rymligt och ljust kök där ytskikten renoverades 2017 i form av målning och nytt ljust laminatgolv. Den ljusmålade köksinteriören matchas med grå laminat bänkskiva, rostfri diskbänk och stänkskydd i gråtonad mosaik. Här har man köksmaskiner bestående av spis med glashäll och ugn, hel kyl och frys samt diskmaskin. I köket har man gott om plats för matplats vid fönster mot husets framsida och utgång till den härliga altanen med havsutsikt i söderläge.

Sällskapsrum

Generöst sällskapsrum med genomgående parkettgolv och ljus tapetserade väggar. Rummet har stora fönsterpartier och utgång ut till det stora trädäcket med markis och den insynsskyddade trädgården på husets sydvästsida. I rummet finner man även en av bostadens tre luftvärmepumpar.

Sovrum 1

Rymligt mastersovrum med parkettgolv och tapetserade väggar med goda förvaringsmöjligheter genom hel garderobsvägg. Här har man även utgång till det stora trädäcket på husets sydvästsida.

Badrum np

Original badrum med interiör med plastmatta, våtrumstapet, badkar, wc, handfat med kommod samt väggskåp.

Tvättstuga

Funktionell tvättstuga med groventré. Interiör med röd plastmatta, ljus våtrumstapet, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättställ, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Ovanvåning

Den ljusa ovanvåningen bjuder på generösa ytor och härlig havsutikt både från allrummet och från den generösa joddlarbalkongen i söderläge. Här inryms allrum, två sovrum, klädkammare samt WC.

Allrum

Stort allrum med genomgående ekparkettgolv och ljus tapetserade väggar. Här har man ljusinsläpp från tre väderstreck via takfönster, kupa och fönsterpartier mot balkongen. Här sitter även en av husets tre luftvärmepumpar.

Sovrum 2

Trivsamt sovrum med fönster mot Skogsvägen.Här har man ljus interiör med ekparkettgolv, vitmålade väggar samt fondtapet.

Sovrum 3

Trivsamt sovrum med fönster mot Skogsvägen.Här har man ljus interiör med ekparkettgolv, vitmålade väggar samt fondtapet.

WC

Wc med plastmatta, vitmålade väggar, wc, handfat och spegelskåp.

Källare

Den rymliga källaren nås via invändig trappa från entrén. Här möts man av möblerbar hall med vitmålade väggar och heltäckningsmatta. Vidare finner man gästrum/hobbyrum med tapetserade väggar, heltäckningsmatta och luftvärmepump. I övrigt har man generösa förrådsutrymmen som med fördel kan inredas och nyttjas som aktivitetsrum, ytterligare gästrum eller nyttjas för er som önskar bedriva verksamhet hemma.

Badrum källarplan

I källaren har man även ett stort extra badrum med plastmatta och ljus våtrumstapet. Här finner man dusch, rostfritt tvättställ samt spegelskåp. I anslutning har man även stor klädkammare som skulle kunna göras om till t.ex bastu eller ytterligare wc.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Vejby 135:123
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
150 m² + 90 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
949 kvm
Tomttyp
Trädgårds hörntomt
Bilplats
Rymlig asfalterad uppfart med garage
Tomt
Egen bäck

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luftvärmepump/direkt el
BYGGNADSÅR
1978 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Tegel/trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
RENOVERINGAR MM.
Luftvärmepumpar på vardera våningsplan installerades 2012.
Övriga byggnader
Stort garage

Ekonomi

Utgångspris
6 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,731%
TAXERINGSVÄRDE
4 667 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 486 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
270 600 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
34 659 kr/år
VA
4 470 kr/år
Renhållning
4 391 kr/år
Försäkring
4 419 kr/år
Kommentar
Bostaden har varit uthyrd till barnfamilj under de senaste 2 åren.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
47 939 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Telinet
Elförbrukning
15 028 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2021-12-16
Energiprestanda primärenergital
102 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
53 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

Vejbystrand ligger vid havet strax norr om Ängelholm. På orten bor i daglsläget ca 3000 personer. Orten är en populär sommarort och befolkningen ökar udner sommarmånaderna. Vejbystrand var på 1800-talet en liten fiskeby och 1900-talet byggdes Kronprinsessan Victorias kustsanatorium (KVS). Satsningen på vård medförde andra verksamheter, såsom Tallhaga och Sommarsol. På 1950- och 1960-talen hade Vejbyparken sin storhetstid, en riktig folkets park.
Vejbystrand är i dag inte bara långsträckta badstränder. Här finns även ett par unika miljöer, såsom Trollskogen och Magnarpsheden. I dag har Vejbystrand vuxit till en ort med omfattade villabebyggelse med service i form av mataffär, frisörer, pizzeria, pub, hotell och vandrarhem. Här finns också flera förskolor och grundskola. En stor fotbollsförening med aktiviter för alla åldrar samt en fritidsgård.
I Vejystrand har du nära till allt.

Kommunikation

Lokalbusslinje förbinder orten med Ängelholm centrum och den nya tågstationen i Barkåkra.
Från tågstationen tar du dig smidigt vidare både norr och söderöver till regionens större tätorter.
Ca 10 minuters bilfärd till flygplatsen Ängelholm/Helsingborg Airport med anknytning till bl.a. Bromma och Arlanda i Stockholm.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m. Det finns flera restauranger och glasskiosk på sommaren.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.