Sanatorievägen 27 Vejbystrand
Vejbystrand

Sanatorievägen 27

Välhållen villa med vinterbonat gästhus och stor härlig tomt i hjärtat av Vejbystrand

Till salu

Välhållen villa med vinterbonat gästhus och stor härlig tomt i hjärtat av Vejbystrand

I hjärat av rogivande och familjära Vejbystrand finner vi denna välhållna och gedigna 1-plansvilla med källare. Här erbjuds en unik möjlighet för er som söker efter en rofylld vardag med promenadavstånd till havet, hamnen, restaurang och livsmedelsbutik. Den insynsskyddade och generösa tomten bjuder på en lummig trädgård med flera uteplatser, bärbuskar, frukktträd, växthus och stor singlad uppfart med tillhörande carport. Den välskötta och moderinserade villan bjuder på ljusa och öppna sällskapsytor och har totalrenoverats av nuvarande ägare sedan 2009. Bostaden passar er som önskar ett bekvämt boende med optimala möjligheter att ta emot vänner och familj på middagar och övernattningar. Bostaden erbjuder generösa sällskapsytor, stort och öppet kök, modernt helkaklat badrum, ett stort sovrum samt stort uterum. I bostadens ljusa och fräscha källarvåning som man når från köket finner man tvättstuga, wc samt stort allrum som med fördel kan inredas till ytterligare sovrum. För er som är behov av ytterligare rum finns det även ett oinrett vindsutrymme att utveckla efter eget behov. Det trivsamma huset har en stor härlig veranda där man dessutom finner en egen bar. Här bjuds det verkligen in till att njuta av härliga sommarkvällar i goda vänners sällskap eller en rofylld stund i hängmattan. Det vackra rödmålade gästhuset med anor från 1800-talet har goda möjligheter för uthyrning. Huset som är vinterbonat och uppvärmt med fjärrvärme används idag till verksamhetslokal. Huset fördelas på 1 1/2 plan med två rum på bottenvåningen, wc samt stort och öppet allrum på ovanvåningen. Här finns även förberett för att bygga ut och installera såväl dusch som kök. Med andra ord finns det optimala förutsättningar för er som önskar att hyra ut och på så sätt minska den egna boendekostnaden.

Vejbystrand är naturskönt och välbeläget på Bärehalvöns sydvästrakust. Det gamla pittoreska fiskesamhället har utvecklats till en eftertraktad ort för såväl permanentboende som fritidsboende. Här erbjuds ett lugnare tempo men med närhet till regionens stortstäder tack vare goda kommuniktioner. Den trivsamma, varma och familjära atmosfären är påtaglig oavsett om man handlar på den lokala livsmedelsbutiken, tar en tur i hamnen eller går och tittar på en Vejby Ifs hemmamatcher. Här lever man i natursköna omgivningar med havet, strandheden och det vackra skånska åkerlandskapet som omgärdar en. På orten finns förskolor, grundskolor F-9, en fantastisk idrottsförening som skapar en unik gemenskap i byn, restauranger, gårdsbutiker och livsmedelsbutik.

Drömmer du också om en rofylld vardag med närhet till havet och naturen i en by som värnar om gemenskap och det familjära, då är du varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 4 895 000 kr
  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 102 kvm + 50 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1968
  • Område: Vejbystrand, Ängelholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Vejby 11:64
utgångspris

4 895 000 kr

Visningar

9 Okt 15:00 - 15:45
Kontakta oss för visning
Ansvarig mäklare
Anna Lundström

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner
Assisterande
Alexandra Rundberg Qerimaj

Alexandra Rundberg Qerimaj

Koordinator / Blivande fastighetsmäklare

Välkommen till Sanatorievägen 27

Bostaden

Den välskötta och moderinserade villan bjuder på ljusa och öppna sällskapsytor och har totalrenoverats av nuvarande ägare sedan 2009. Bostaden passar er som önskar ett bekvämt boende med optimala möjligheter att ta emot vänner och familj på middagar och övernattningar. Bostaden erbjuder generösa sällskapsytor, stort och öppet kök, modernt helkaklat badrum, ett stort sovrum samt stort uterum. I bostadens ljusa och fräscha källarvåning som man når från köket finner man tvättstuga, wc samt stort allrum som med fördel kan inredas till ytterligare sovrum. För er som är behov av ytterligare rum finns det även ett oinrett vindsutrymme att utveckla efter eget behov.

Entré

LJus och välkomnande entré med svart klinkergolv samt vitmålade väggar. Här finns även uppgång till den oinredda vinden.

Sovrum

Rymligt sovrum med parkettgolv, målade väggar i beige ton, fondvägg samt stor skjutdörrsgarderob.

Badrum

Helkaklat och rymlkigt badrum med klinkergolv och golvvärme, vit/röd kakel, duschplats med glasdörrar, wc, kommod samt handdukstork.

Sällskapsrum

Stort och ljust vardagsrum med parkettgolv samt vitmålade väggar.

Kök

Kök med mörkt klinkergolv och golvvärme, vitmålade väggar, tapet, laminatbänkskiva, dubbelvask, spishäll, fläkt, dismkaskin (2020), inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt nedgång till källaren.

Uterum

Inglasat uterum med klinkergolv, flertalet fönster samt skjutpartier ut mot trädgården.

Matsal

I anslutning till köket ligger matsalen med parkettgolv, vitmålade väggar samt utgång till det inglasade uterummet.

Källare

Husets ljusa och fräscha källarvåning når man genom invändig trappa från köket. Här finner man tvättstuga, wc samt stort allrum som med fördel kan inredas till ytterligare sovrum.

Tvättstuga

Tvättstuga med klinkergolv, vitmålade väggar, rött kakel, bänkskiva i laminat, vask, tvättmaskin samt torktumlare (2021).

Allrum

Allrum med grå heltäckningsmatta samt vitmålade väggar. Här finner man även bostadens fjärrvärmeväxlare.

WC

Wc med målade väggar i klinkergolv samt wc och handfat med svartkaklat stänkskydd.

Utemiljö

Den insynsskyddade och generösa tomten bjuder på en lummig trädgård med flera uteplatser, bärbuskar, frukktträd, växthus och stor singlad uppfart med tillhörande carport. Det trivsamma huset har en stor härlig veranda där man dessutom finner en egen bar. Här bjuds det verkligen in till att njuta av härliga sommarkvällar i goda vänners sällskap eller en rofylld stund i hängmattan.

Gästhus

Det vackra rödmålade gästhuset med anor från 1800-talet har goda möjligheter för uthyrning. Huset som är vinterbonat, uppvärmt med fjärrvärme och med fiber installerat, används idag till verksamhetslokal. Huset fördelas på 1 1/2 plan med två rum på bottenvåningen, wc samt stort och öppet allrum på ovanvåningen. Här finns även förberett för att bygga ut och installera såväl dusch som kök. Med andra ord finns det optimala förutsättningar för er som önskar att hyra ut och på så sätt minska den egna boendekostnaden. Vejbystrand är en populär sommarort och här får man betala ca 8.000-12.000 kr för en semestervecka under sommaren.
Huset har en stomme och fasad i trä och är grundlagd på betongpplatta. Nuvarande ägare har låtit renovera huset från grunden och satt in nya fönster smt lagt nytt plåttak och installerat fiber.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Lundström

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Vejby 11:64
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
3 rum, varav 1 - 2 sovrum
Boarea
102 m² + 50 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 861 kvm
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1968 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare samt oinredd vind
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Tak
Eternit
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Renoveringar
2010
All el byttes ut samt ny installation.
All VVS + rör - ledningar utbytt.
Jordfelsströmbrytare.
Ny el central.

2011
Totalrenoverat kök inklusive komfortvärme.
Alla fönster bytade till trä/aluminium.
Eluttag utomhus
Element i källaren

2012
Ny ytterdörr samt nya altandörrar
Fasadrenovering

2013-2014
Inrett övervåningen på gårdshuset samt altandörr
Totalrenoverat uterummet

2015
Nytt plåttak på gårdshus samt takfönster

2016
Nytt handfat samt kran i badrum

2017
Utebar, trädäck på husets baksida samt plasttak

2019
Heltäckningsmatta i källaren

2020
Renoverade innerdörrar

2021
Nytt ytskikt väggar, matrum, hall

2022
Renovering av källartrappan
Övriga byggnader
Gästhus om 70 kvm

Ekonomi

utgångspris
4 895 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,731%
TAXERINGSVÄRDE
1 944 000 kr (Taxeringsår 2018)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 259 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 632 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
23 900 kr/år
El
26 125 kr/år
VA
5 890 kr/år
Renhållning
3 550 kr/år
Försäkring
5 500 kr/år
Kommentar
Uppvärmningskostnader är inklusive uppvärmning av gårdshuset.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
64 965 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Tibber
Elförbrukning
8 893 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-09-13
Energiprestanda primärenergital
119 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
148 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

Vejbystrand ligger vid havet strax norr om Ängelholm. På orten bor i daglsläget ca 3000 personer. Orten är en populär sommarort och befolkningen ökar udner sommarmånaderna. Vejbystrand var på 1800-talet en liten fiskeby och 1900-talet byggdes Kronprinsessan Victorias kustsanatorium (KVS). Satsningen på vård medförde andra verksamheter, såsom Tallhaga och Sommarsol. På 1950- och 1960-talen hade Vejbyparken sin storhetstid, en riktig folkets park.
Vejbystrand är i dag inte bara långsträckta badstränder. Här finns även ett par unika miljöer, såsom Trollskogen och Magnarpsheden. I dag har Vejbystrand vuxit till en ort med omfattade villabebyggelse med service i form av mataffär, frisörer, pizzeria, pub, hotell och vandrarhem. Här finns också flera förskolor och grundskola. En stor fotbollsförening med aktiviter för alla åldrar samt en fritidsgård.
I Vejystrand har du nära till allt.

Kommunikation

Lokalbusslinje förbinder orten med Ängelholm centrum och den nya tågstationen i Barkåkra.
Från tågstationen tar du dig smidigt vidare både norr och söderöver till regionens större tätorter.
Ca 10 minuters bilfärd till flygplatsen Ängelholm/Helsingborg Airport med anknytning till bl.a. Bromma och Arlanda i Stockholm.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m. Det finns flera restauranger och glasskiosk på sommaren.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.