Lägenhet till salu på Semaforvägen 59, 6 tr i Telegrafberget
Telegrafberget

Semaforvägen 59, 6 tr

Urbant boende i unik skärgårdsmiljö!

BUDGIVNING PÅGÅR

Urbant boende i unik skärgårdsmiljö!

Högt upp på Telegrafberget finner du Brf Fyrhusen! Här finner du en modern och nyproducerad gavel 2:a med elegant och stilfull inredning med noga utvalda tillval. Lägenheten erbjuder stora rum, öppen planlösning och utmärkta förvaringsutrymmen. Den extra generösa takhöjden och stora fönsterpartiet ger också extra karaktär till boendet. Vad sägs om att dessutom ha tillgång till garage, övernattningslägenhet, pergola och takterrass med havsutsikt och att kunna ta pendelbåten in till stan! Välkommen till ett unikt skärgårdsboende vid Stockholms inlopp!

Visa mer
Semaforvägen 59, 6 tr Semaforvägen 59, 6 tr [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 695 000 SEK
  • Boarea: 54.5 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 6 av 7, hiss finns
  • Avgift: 3 306 kr
  • Förening: HSB Brf Fyrhusen i Nacka
  • Byggnadsår: 2019
  • Område: Telegrafberget, Nacka
Högsta BUD

2 600 000 SEK

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen!

Det är något speciellt med att få flytta in i en bostad som fortfarande känns så ny. Den här lägenheten är både snygg och elegant med ljusgrå väggar och ljusa parkettgolv. Lägenheten är noga planerad som är en av HSB:s kännetecken där hallen är effektivt planerad, det finns bra förvaringsutrymmen och härliga sällskapsytor som hänger i hop, här med en öppen planlösning. Lägg också märke till de fina fönsterlösningarna och den snygga urbana fasaden. Vid kajen förutom bryggan till pendelbåten finns planer för flera verksamheter som restaurang, café och småbåtsmarina. Välkommen till ett hem som verkligen är något extra med sin moderna arkitektur i historisk kulturbyggd, omringad av härlig skog och hav!

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum där de stora fönstren längs hela kortsidan ut mot balkongen som verkligen förstärker den moderna känslan. Här finns gott om plats för en större soffgrupp, bokhyllor m.m

Balkong

Rymlig balkong på 7,5 kvm i söderläge med gott om plats för loungegrupp eller matplats. Balkongen är också inglasad, perfekt för regniga sommardagar eller för att förlänga utesäsongen på vår och höst.

Sovrum

Härligt sovrum med stor rymd. Här finns gott om plats för dubbelsäng och även skrivbord eller byråer som så önskas. I en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar finns gott om plats för kläder.

Kök

Det eleganta köket i vitt och grått ger sällskapsrummen extra karaktär och värme. Här finns bra arbets- och förvaringsytor och köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Mellan köket och vardagsrummet vid ett stort treluftsfönster finns plats för ett riktigt stort matbord och det går lätt att duka upp för ännu större sällskap. Här finns härlig utsikt över området.

Badrum

Härligt badrum där det grå klinkergolvet ger badrummet en elegant utseende. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, wc, tvättställskommod och i en avdelat hörn finns en kombinerat tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Hallen är väldisponerad med bra plats för ytterkläder, här finns bra förvaring för ytterkläder och det finns extra förvaring i snygga grå garderober.

Planlösning

Utöver lägenheten finns även ett praktiskt källarförråd om 4 kvm att nyttja.

Föreningen

HSB Fyrhusen stoltserar högt på klippan mot havet och består av 5 huskroppar om totalt 66 lägenheter. Här har HSB skapat ett bekvämt boende i både lägenheten och i servicen som erbjuds de boende. Här finns gott om garageplatser, källarförråd, grovtvättstuga, barnvagn/rullstolsrum samt en övernattningslägenhet. Det finns två fina uteplatser, en större med pergola, sandlåda, grill och strålande havsutsikt! Här har du sol i stort sett hela dagen. Vid den andra uteplatsen finns en bro över till grannföreningen där föreningarna delar på en takterrass med underbar dag- och kvällssol och utsikt över Stockholms inlopp. Det finns ett gym/bastu som föreningarna delar på. Här erbjuds ett bekvämt boende för dig som önskar dig det där lilla extra.

Föreningen har individuell mätning av el- och varmvattenförbrukning, kostnaden för förbrukning debiteras i efterskott via månadsavierna.

I Hus 5 finns en grovtvättstuga och övernattningslägenhet. Dessa bokas via de digitala informationstavlorna som sitter i varje hus entré, appen eller via inloggning på internet.

I Hus 5 finns ett cykelrum som nås utifrån på innergården mellan hus 4 och hus 5. Utanför det här cykelrummet finns också ett antal cykelplatser under tak. Mellan hus 2 och 3 finns ett cykelrum till som nås från nedre garageplanet.

Miljörummet/soprummet nås antingen från det övre garageplanet eller utifrån intill garageportarna.

Varje hus har en separat groventré intill huvudentrén, med plats för barnvagn/rullstol.

FÖRRÅD
Det finns ett källarförråd till varje lägenhet som ca 4 kvm. På garageplanen ligger alla lägenhetsförråd.

Närområde

På ena sidan av området finns ett naturreservat med härliga skogsstigar, blårbärsris och mysiga tjärnar. På andra sidan ligger kajen med bryggan för pendelbåten och snart även
områdets småbåtsmarina, restaurang/café och ytterligare verksamheter i bl.a. den fina gamla tegelbyggnaden som så många känner igen från att ha passerat till sjöss eller från den tidigare restaurangen som låg här. Den här kajen badar i kvällssol!

På ca 20 minuters gångavstånd ligger Orminge Centrum med all tänkbar service och bra kommunikationer in till Slussen. Hit kan man även ta bussen från Telegrafberget och här finns all tänkbar service så som mataffäreer, restauranger, Systembolaget, Handelsbanken, Lindebergs konditori, frisörer, Nordic Wellness gym, Friskis & Svettis, klädaffärer, sjukvärd, tandläkare m.m. Dessutom håller hela centrumområdet på att vidareutvecklas just nu och kommer inom ett par år ha fått en härlig "ansiktslyftning" med nya bostäder, affärer, caféer m.m.

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet när Stockholm expanderade kraftigt. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni och många av fastigheterna ligger inbäddad i lummig grönska. Ligger idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden med restaurang och badplats. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen. Även populära Skepparholmen Spa ligger i samma område, väl värt ett besök!

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Det finns två badsjöar på nära avstånd Myrsjön och Glasbrukssjön, båda med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund. I Kummelnäs industriområde, på promenadavstånd, ligger Court 1 för den som vill spela Padel.

Om bostaden

Högt upp på Telegrafberget finner du Brf Fyrhusen! Här finner du en modern och nyproducerad gavel 2:a med elegant och stilfull inredning med noga utvalda tillval. Lägenheten erbjuder stora rum, öppen planlösning och utmärkta förvaringsutrymmen. Den extra generösa takhöjden och stora fönsterpartiet ger också extra karaktär till boendet. Vad sägs om att dessutom ha tillgång till garage, övernattningslägenhet, pergola och takterrass med havsutsikt och att kunna ta pendelbåten in till stan! Välkommen till ett unikt skärgårdsboende vid Stockholms inlopp!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 306 kr
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
54.5 m²
Våning
6 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,0645 %
Andel av årsavgift
1,0645 %
Nettoskuldsättning
500 000 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använ samt det andelstal som funnits tillgängligt.
Uteplats
Föreningen har flera fina uteplatser att nyttja.
Bilplats
Alla lägenheter har rätt till en parkeringsplats i garaget. Kostnad 1293 kr/mån. Lägenhet 1-39 företrädesvis på nedre plan och 40-66 på övre plan. Denna plats hyrs med längre kontrakt. Plats är inte knuten till specifik lägenhet och följer inte med vid överlåtelse av lägenhet. För att tillgodose alla medlemmars behov kan ändring av tilldelad parkeringsplats ske.
I mån av tillgång kan plats med ladduttag erbjudas, till högre pris för att beakta elförbrukning och elinstallationen. I mån av tillgång kan ytterligare plats hyras på korttidskontrakt med en månads uppsägning. Sådan plats kan tas tillbaka av föreningen när annan lägenhetsinnehavare önskar sin ”första-plats”.
Plats för motorcykel eller moped kan hyras i mån av tillgång. Pris är en tredjedel av priset för plats för personbil. Gäller även vid parkering i anslutning till egen bilplats. Tillfällig parkering i garagen kan ske för lastning och lossning. Då ska i möjligaste mån andra platser inte blockeras samt information om var och hur föraren kan nås anges tydligt.

Föreningen

Namn
HSB Brf Fyrhusen i Nacka
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
66 lägenheter
Allmänt om föreningen
Fem roströda huskroppar placerade i olika riktning, stora panoramafönster och båtar som passerar utanför fönstret. I skymningen kastar ljuset från de 66 lägenheterna ett sken över vattnet som nästan ger en känsla av att det ligger en fyr där uppe på toppen av Telegrafberget. Då gör HSB brf Fyrhusen skäl för sitt namn.

Genom att rita husen så att de blir ett med bergets form tar arkitekterna vara på den ursprungliga terrängen och minimerar ingreppet i naturen. Fasaderna får en snygg roströd kulör. Det ger en lite rå och industriell arkitektonisk stil, som associerar till områdets historia och de rostiga cisterner som tidigare stod på platsen.

I Fyrhusen är livskvalitet och trivsel i fokus och det finns många ytor att mötas på. Ta gångbron över till grannföreningen brf Kajen och umgås med dina grannar på den gemensamma takterrassen eller varför inte ett besök i relaxavdelningen och bastun. Vill du hellre vistas i pergolans svalkande skugga tar du hissen ner till innergården. När du har långväga gäster bokar du gästlägenheten som har både kök och badrum. Här finns också en gemensam grovtvättstuga.

Det hör ett förråd till varje lägenhet. Förråden är belägna i källarplan.

Gemensamma utrymmen
I anslutning till husens entréer finns plats för rullstol och barnvagnar. I källarplan blir det cykelrum. Även innergården får en cykelparkering. I markplan (hus 5) byggs en gemensam grovtvättstuga som kan bokas från alla trapphus via ett digitalt system med interaktiv skärm. I föreningen finns också en övernattningslägenhet som kan nyttjas av de boende. I grannföreningen brf Kajen planeras det för en gemensam takterrass, bastu med relax-rum, styrelserum och träningslokal. Dessa utrymmen kommer att ingå i en gemensamhetsanläggning.
Tv och Bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppabonnemang med Telenor med grundutbud för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 144 kronor per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från leverantören.
Parkering
Under husen finns garage i två plan med 66 parkeringsplatser, varav cirka sju utrustas med långtidsladdare för elbilar. Preliminär kostnad för en garageplats är 1200 kronor per månad. Boende tar sig till garaget med hiss direkt från trapphuset. Tre av husen (hus 1–3) har hiss till det nedre garageplanet medan hissen i de andra två (hus 4–5)går till det övre garagedäcket. På gården finns dessutom två markparkeringar, varav den ena är en handikapparkering.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas isolerrutor
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensam stor takterrass att njuta av med utsikt mot havet, Lidingö och Stockholm city.
Relaxavdelning med bastu samt gym finns att tillgå.

Ekonomi

Utgångspris
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,537%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 740 kr/år
vatten
2 340 kr/år
Övrigt
1 728 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 808 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Individuell mätning och debitering av el och varmvatten och kostnaden varierar alltid beroende på antal personer och vanor.
Övrigt: obligatorisk kostnad för bredband 144 kr/mån.
Nätbolag
Boo Energi
Energideklaration
Utförd 2019-12-09
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
71 kWh per kvm och år

Allmänt om området

År 1795 invigdes den optiska telegraf som gett upphov till platsens namn. Den fick namnet Kummelnässtationen och placerades på bergets högsta punkt. Med hjälp av vridbara plattor som kunde ses med kikare från långt håll, fördes meddelanden vidare längs Östersjökusten.

2015 var året då HSB förvärvade marken på Telegrafberget. Samma år antogs också en ny detaljplan för området. Omkring 350 bostäder, ett antal kommersiella lokaler och en småbåtshamn ska snart börja byggas. Det nya skärgårdsläget erbjuder ett boende med vacker natur, närhet till stan och en svårslagen utsikt över vattnet. De röda tegelbyggnaderna nere vid vattnet är välkända för många stockholmare.

Här bor du nära populära Myrsjöskolan (F-9) samt flera förskolor

Kommunikation

Från kajen kan du båtpendla in till city. Pendelbåtslinjen 83 (Stockholm–Vaxholm) som stannar i Nacka strand, Telegrafberget och Hasseludden i Nacka, inledde den nya turlistan redan 17 augusti med fyra fartyg. Under vintern (14 december–11 april) kommer dock turen, som också har en direktbåt, 83X, att trafikeras av tre fartyg under isfri säsong. Blir det is kommer bara ett, betydligt långsammare, fartyg att anlöpa bryggorna.

Buss planeras komma inom kort. Bussen går från Skarpövägen (och där finns även en infartsparkering där du kan ställa bilen kostnadsfritt). Från området går busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussen, som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, samt 446 C som går direkt till Centralstationen. Buss 471 går lokalvägen via Nacka Forum på 35 minuter. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar.

Närservice

Till Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön tar det ca 5 minuter med bil. Där finns bland annat mataffärer, apotek, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker. I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat gym, tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC m.m

Parkering

Det finns garage för bostadsrättsföreningarna och flera gatuparkeringar i området.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hans Jonevret

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Vardagsrum

Balkong

Sovrum

Kök

Badrum

Hall

Planlösning

Föreningen

Närområde