Villa till salu på Hemvägen 2 i Saltsjö-Boo
Saltsjö-Boo

Hemvägen 2

Modern och rymlig familjevilla i villaidyllen Saltsjö-Boo!

Till salu

Modern och rymlig familjevilla i villaidyllen Saltsjö-Boo!

I barnvänliga uppvuxna villakvarter finns denna välplanerade familjevilla i absolut toppskick. Här erbjuds ett modernt hem med estetiska materialval och genomtänkta lösningar. Bra flexibel planlösning med sociala ytor på entréplan och privata ytor på övre plan. Fin sydvästvänd tomt med trädäck och gräsmatta samt vackra naturliga inslag från berg i dagen. Garage och bra förråd. Välkomna!

Visa mer
Hemvägen 2 Hemvägen 2 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 10 995 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 180 kvm
  • Byggnadsår: 2015
  • Område: Saltsjö-Boo, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Bo 1:412
Utgångspris

10 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen!

Varmt välkomna till denna härliga familjevilla belägen i idylliskt barnvänligt område!

Detta moderna hus har en snygg och stilren arkitektur. Här finns ett estetiskt hem, med noga genomtänkt planlösning, som har inretts med smakfulla tillval. Här finns kök, vardagsrum, allrum, fyra sovrum, två badrum och tvättstuga, önskas fler sovrum kan ni dela av det stora allrummet på övre plan för att få ett eller två sovrum till. Ett superfunktionellt hus för den stora familjen.

Entréplan välkomnar med härliga öppna, sociala ytor som även fortsätter utomhus genom ett trädäck i härligt sydvästläge. Övre plan erbjuder härliga luftiga privata ytor. Hela huset har en skön atmosfär.

Området erbjuder ett centralt läge i den barnvänliga idyllen Saltsjö-Boo. Här har ni nära till allt. Den vackra naturen tillhandahåller ett rikt friluftsliv, fina bad och mängder med aktiviteter. Det finns flera förskolor och skolor att välja mellan och kommunikationerna till stan är goda.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten består av en bra och mycket barnvänlig sydvästvänd tomt. Infarten har plats för flera bilar och förråd och garage. I garaget med fjärrstyrd garageport finns luft/luftvärmepump. Det finns en uppvuxen och tät häck mot vägen som skapar avskildhet.

Det stora trädäcket i ljuvligt sydvästläge och den gröna gräsmattan som omger husets samtliga sidor ger härliga ytor för umgänge och lek med många glada vänner. Berg i dagen ger ett vackert inslag av naturen och lekyta för de små. I trädgården finns plats för fotbollsspel, gymnastiserande och studsmattehoppning. Lekstugan underhåller de små i timmar och bredvid lekstugan finns ytterligare ett förråd. Trädgården har en mycket fin balans mellan natur, gräs och trädäck som ger en behaglig och avslappnad känsla.

Bostadsbeskrivning

Ljus och funktionalitet kännetecknar detta hem och energieffektiva lösningar har haft hög prioritet vilket resulterar i mycket låga driftskostnader för ägarna.

I detta hem finns en skön mix av målade väggar i harmonierande färger och underbara tapeter. Genomtänkt belysning via ledspotlights i huset och alla rum har vackra golv av enstavig ekparkett där det inte ligger klinker. I hela huset finns komfortabel vattenburen golvvärme och fina fönsterpartier som ger ett vackert ljusinsläpp.

Hall

Entréplan välkomnar med en funktionell hall som erbjuder avhängning i en fiffig garderobslösning. Målade väggar och klinker på golv.

Kök

Köket ligger i husets sociala halva. Här finns ett modernt och fullt utrustat kök. Här finns bra med skåp och fina arbetsytor. Kök, matplats och allrum/vardagsrum i luftig öppen planlösning.

Allrum

Allrum/vardagsrum och matplatsen har fina fönster från golv till tak samt altandörr ut till det härliga trädäcket i perfekt solläge. På altandäcket finns gott om plats för stor matgrupp och solstolar. Entréplanet har även ett förråd under trappan till övre plan. Vardagsrummet har målade väggar, en fondvägg med tapet och parkettgolv.

Sovrum entréplan

På entréplan finns ett stort trevligt sovrum med fönster i två väderstreck och separat klädkammare. Målade väggar och parkettgolv.

Badrum och tvättstuga

Det helkaklade badrummet på entréplan har ett mindre fönster, dusch, toalett och handfat. Klinker på golv. Den generösa tvättstugan har bra med ytor för klädvård och förvaring. Här finns värmepannan, tvättmaskin och torktumlare, torkskåp, ho och förvaringsskåp. Tvättstugan har även en separat ingång från trädgården. Målade väggar och klinker på golv.

Vardagsrum

På övre plan möts ni av det härliga och väl tilltagna vardagsrummet. Ett magiskt rum för familjehäng. Den ena halvan används som musikrum och kontor idag. Behöver ni flera rum går det utmärkt att dela av. Här finns fönster i tre väderstreck och en fransk balkong mot trädgården.

Sovrum övre plan

På övre plan finns idag tre bra sovrum. I det ena, lämpligt till föräldrasovrum, finns en separat klädkammare.

Badrum med bastu

I badrummet på övre plan kan man lätt få lite hemma-spa-känsla. Här finns idag bastu, duschhörna, dubbelhandfat och toalett. Kakel på väggarna och klinker på golv.

Uteplatser

Trädäcket är husets första naturliga uteplats. Här har man ett perfekt skyddat läge från vägen och underbart ljust sydvästläge som ger värmande sol. Runt huset finns fyra härliga uteplatser så här kan ni njuta av solen från morgon till sen kväll.

Säljarens egna bilder

Områdesbeskrivning

I populära Saltsjö-Boo endast 20 minuter från stan ligger denna villa på en barnvänlig fastighet i underbart villaområde. Här bor ni i lugnt område med barnvänlig charm och bra cykel- och motionsvägar. Här bor ni dessutom med ett utmärkt centralt läge i Saltsjö-Boo där ni har nära till allt.

Här har ni mycket bra kommunikationer med utmärkt turtäthet på bussarna. Det finns fantastiskt fina cykelvägar in till stan, till Centralstationen är det endast 15 km och det tar ca 30 minuter att cykla dit med maxfart på 25 km/h.

Det finns flera förskolor och skolor att välja mellan. Närheten till naturen är ofta en av orsakerna till varför många trivs så bra här. Det finns flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd. Saltsjö-Boo erbjuder även de flesta idrotts- och friluftsaktiviteter ni kan tänka er för både barn och vuxna.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

I barnvänliga uppvuxna villakvarter finns denna välplanerade familjevilla i absolut toppskick. Här erbjuds ett modernt hem med estetiska materialval och genomtänkta lösningar. Bra flexibel planlösning med sociala ytor på entréplan och privata ytor på övre plan. Fin sydvästvänd tomt med trädäck och gräsmatta samt vackra naturliga inslag från berg i dagen. Garage och bra förråd. Välkomna!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 1:412
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
180 m² taxeringsinformation
Tomtarea
855 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 750)
BYGGNADSÅR
2015 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk
RENOVERINGAR MM.
Fiber finns indraget.

ENERGI
Vid byggnationen har fokus bland annat varit att bygga och utrusta huset med energisnåla alternativ. Huset har bland annat lågenergifönster (nya modellen med värde 1.0) och pannan är Nibes modell: F 750 (2-3ggr effektivare än äldre modellen) och huset är välisolerat.

EKONOMI
Nybyggda hus har ingen fastighetsskatt/fastighetsavgift under de första 15 åren.
Övriga byggnader
GARAGE
Garaget har plats för en bil. Garaget är isolerat. Det finns även plats för förvaring om man önskar.

Ekonomi

Utgångspris
10 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,537%
TAXERINGSVÄRDE
6 053 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 423 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
7 106 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
32 495 kr/år
VA
13 000 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
3 000 kr/år
Renhållning
4 000 kr/år
Försäkring
10 027 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
62 522 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Svensk Kärnkraft
Elförbrukning
13 943 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2024-03-28
Energiprestanda primärenergital
66 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
36 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
B

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Bo GA:2 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614A.1
Förmån: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614B.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-556.1
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-556.2
Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1974-10-04) Byggnadsplan (1946-08-03)

Allmänt om området

I populära Saltsjö-Boo endast 20 minuter från stan bor ni i underbar natur. Ett lugnt och barnvänligt område med barnvänlig charm och bra cykel- och motionsvägar. Flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd. Bil eller cykel kan man även ta till Telegrafberget där man kan se på båtarna som passerar Stockholms inlopp. På nära håll finns fräsch padelhall med privata instruktörer. I Boo Rackethall kan man bland annat spela tennis och på Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Det finns flera förskolor och skolor på nära håll. Här bor man mitt i Saltsjö-Boo så det är bara att välja och vraka. Läs mer hos Nacka kommun: www.nacka.se.

I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. När sjöarna i närområdet fryser under vintern plogas skridskobanor på isen. Föredrar man skidor finns bland annat Velamsund och Nackareservatet med fina skidspår och önskar man åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort.

Är man istället road av shopping så är Saltsjö-Boo perfekt beläget nära två stora handelsområden; Det breda utbudet i SICKLA KÖPKVARTER bjuder bland annat på restauranger, caféer, inredningsstråk, systembolag, livsmedelsbutik, apotek samt vårdcentral. Här finns Sickla Galleria med Åhléns samt ca 30 butiker med fokus på mode. S.A.T.S Gym, Filmstaden Sickla och Dieselverkstaden med bibliotek, konsthall, teater, konserter och klätterverkstad erbjuder stimulans för kropp och själ. FORUM NACKA är ett köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger. I Forum Nacka finns en modern mötesplats med shopping som huvudingrediens.

Ni har nära till flera busshållplatser, här kan man välja, antingen går man till gamla kommunalhuset där ett flertal bussar passerar, expressbussen tar ca 15 min från Orminge Centrum till Slussen. Väljer man istället den närmaste busshållplatsen på Boovägen har man fortfarande bra turtäthet. På Boovägen passerar busslinjerna 414, 442, 442X, 447 och 454.

I Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Booön finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, bank och butiker. Här finns Nackas roligaste leksaksaffär "Happies", Orminge Café med världens trevligaste personal samt bästa delikatessbutiken öster om stan. I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

Det finns flertalet pendelparkeringar på väg in till stan, de närmaste finns i Orminge Centrum och Björknäs.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Hall

Kök

Allrum

Sovrum entréplan

Badrum och tvättstuga

Vardagsrum

Sovrum övre plan

Badrum med bastu

Uteplatser

Säljarens egna bilder

Områdesbeskrivning

Övriga bilder

Tomtkarta

Planlösning