Villa till salu på Fältvägen 28 i Norra Lännersta
Norra Lännersta

Fältvägen 28

MYSIG, VÄLRENOVERAD VILLA, 6 RUM MED FLERA ALTANER, POOL, BASTU OCH BRASKAMIN

BUDGIVNING PÅGÅR

MYSIG, VÄLRENOVERAD VILLA, 6 RUM MED FLERA ALTANER, POOL, BASTU OCH BRASKAMIN

Välkomna till en mycket trivsam tvåplansvilla, smakfullt ombyggd och renoverad, med en väldigt fin planlösning. Här samsas luftiga öppna sällskapsytor med fyra bra sovrum, två generösa badrum varav ett med bastu och inte minst flera soliga altaner åt alla håll. En altan erbjuder pool och en ligger högt och fritt uppe på en klipphäll i trädgården. Ett bra garage har plats för en bil och mycket förvaring.

En ljus och solig fastighet som har allt för ett härligt villaliv. Läget är mycket familjevänligt och lugnt samtidigt som det är ett par minuters promenad till bästa busshållplatsen och mataffär samt endast en kilometer till Centrum.

Visa mer
Fältvägen 28 Fältvägen 28 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 8 795 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 160 kvm
  • Byggnadsår: 1983, Ombyggt 2005
  • Område: Norra Lännersta, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Lännersta 19:23

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Fältvägen 28

Välkommen!

Soldäck och pooldäck, plana gräsmattor, bastu och braskamin, fransk balkong och ”vinrum”! Denna bostad förenar charmig karaktär med modern kvalitet och bekvämlighet, i en villa som är genomgripande renoverad och moderniserad. Övre plan bjuder på extra takhöjd som skapar en maffig luft och rymd framför allt i föräldrasovrummet.

På sommaren flyttar sällskapslivet ut på stora gedigna altandäck som kantar både västra och södra sidan av huset, plus ytterligare ett fritt soldäck mot sydväst. Den södra altanen närmast huset har nyanlagd pool där hela familjen med vänner njuter under soliga dagar.

Villan är belägen i ett mysigt och lugnt område med mestadels äldre hus. Förskola finns i området, det är även nära till kommunikationer och Orminge centrum med all service ni behöver. Närliggande Bagarsjön och Kocktorpssjön har fina badplatser och med bil tar det bara några minuter att nå större leder för resor till Stockholm eller utåt skärgården.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten omfattar en tomt om 847 kvm och ett bostadshus om 160 kvm i två våningar. Huset är rejält ombyggt av tidigare och denna ägare. Ombyggnationer och renoveringar har gjort att huset är både elegant och i mycket gott skick, med snyggt inredda helkaklade badrum och inte minst ett modernt, smakfullt kök.

Sällskapsytorna bildar en fin ”treenighet” med ett långsträckt vardagsrum som har mycket kontakt med köket och matsalsdelen samtidigt som rummen är tydligt avgränsade.

Tomten är mestadels plan men här finns även berg i dagen och en häck samt övrig växtlighet som skyddar mot insyn. De generösa altandäcken ger sol från morgon till kväll under sommaren.

Ett separat garage finns att nyttja som båda bilplats och förråd. Uppfarten framför garaget har plats för 3–4 bilar vid behov.

Bostadsbeskrivning

Villan är i två plan med en total bostadsyta på 160 kvm. Husets ursprung går knappt att urskilja idag då det moderniserats på ett oerhört genomtänkt sätt med hög kvalitet på allt.

Huset präglas också av en riktigt bra rumsfördelning och planlösning med stora sällskapsytor nere, ytterligare ett allrum uppe och fyra sovrum varav tre på övre plan – två mysiga barnrum bredvid varandra och ett ljuvligt stort och avskilt föräldrasovrum på motsatt sida om allrummet.

Interiören är genomgående ljus med vita/ljusa väggar och det finns en rad trivsamma boendedetaljer, förutom braskamin och bastu finns det intill matsalen en vinkällare eller kanske snarare ett vinrum under trappan.

Hall

Hallen är välkomnande och väl tilltagen vilket är praktiskt när man har gäster. Här finns det gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. Entrédelen har klinkergolv som tål både grus och smuts.

Vardagsrum

Vardagsrummet är härligt spatiöst och fantastiskt ljust tack vare de stora fönstren som ger en veritabel panoramavy mot den privata baksidan. Stora öppningar mot kök och matsal håller inom de gemensamma ytorna till en öppen och gästvänlig sällskapsdel. Här finns även en braskamin som flankerar lounge- och soffhörnan, och på sommaren utökas sällskapsytorna med de generösa altanerna.

Uteplatser

På den bakre långsidan sträcker sig en altan som passar bra för långa ljumma sommarkvällar i aftonsol. Den mer södervända altanen äri flitigt använd under soliga dagar då både barn och vuxna gärna tar sig ett dopp i poolen. Sist men inte minst finns ytterligare ett stort trädäck uppe på en klipphäll, perfekt för vilstolar och loungemöbler för total avkoppling.

Kök

Köket är både smakfullt och kvadratsmart, med en effektiv U-form där ena arbetsbänken även utgör bardisk ut mot matsalsdelen. Interiören går i sobert ljusgrått med luckor i lantköksstil, kompletterad med modern maskinpark i rostfritt. Matplatsen är rymlig med utrymme för en matgrupp för upp till 10 personer. Värd att lyfta fram är också det platsbyggda vinrummet under trappan.

Matplats

Matplatsen är rymlig med utrymme för en matgrupp för upp till 12-20 personer, beroende på möblering. Den rymliga matplatsen har skapats genom att öppna upp och ta bort ett sovrum som tidigare fanns här. Det är enkelt att återställa om ni önskar fler sovrum. Matplats och vardagsrum har öppna ytor mot varandra.

Sovrum entréplan

Entréplanets sovrum är stort och passar bra som tonårsrum eller föräldrarum, avskilt och lättmöblerat samt med fönster mot baksidan. Här finns även plats för klädförvaring längs den ena väggen.

Badrum och tvättstuga

Nedre badrummet är riktigt stort och kombinerat med tvättstuga. Det är också välrenoverat och sofistikerat inrett med snyggt kakel i badrumsdelen. Här finns även husets bastu. Två fönster ger ljusinsläpp och tvättdelen har både torkskåp, tumlare, grovtvättho och förvaringsskåp.

Allrum

Övervåningens egen sällskapsdel fungerar utmärkt som barnens lek- och vardagsrum, med plats för hemmabio och en soffa samt en läshörna eller stort hemmakontor vid fönstren.

Sovrum övre plan

Husets magiska föräldrasovrum har en underbar rymd, med takhöjd upp till nock och bra plats för skrivbord eller loungedel under snedtaket. Rummet har även en fransk balkong med pardörrar som släpper in mycket ljus. Interiören går helt i vitt. De mindre sovrummen är två fina barnrum med ljus interiör och snedtak. Båda rummen har bra med plats för sängar, skrivbord och förvaring.

Badrum övre plan

Badrummet är påkostat renoverat, med mörk klinker och ljus mosaikkakel som även omger det inbyggda badkaret. Det finns även separat duschhörna och dubbel tvättställskommod, två fönster och en stor väggspegel. Två klädkammare finns på varsin sida om badrummet.

Norra Lännersta

Norra Lännersta är en del av det som tidigare kallades Lännersta innan motorvägen kom till Saltsjö-Boo. Här bor man mycket centralt och har nära till allt. Ett stenkast från fastigheten ligger Källans förskola. Bussarna tar man enklast vid busshållplatsen vid Telegramvägen där även direktbussen till T-centralen passerar. Här har ni även mycket nära till Hemköp med generösa öppettider.

Det finns tre bra skolor i närområdet så här kan man välja den som passar sitt barn bäst. På fritiden saknas inga aktiviteter här i Saltsjö-Boo som kan erbjuda det mesta. För att nämna ett urval: Boo FF, Boo Hockey, Nacka Ridklubb, Nacka Golfklubb, mm, mm. Önskar man ta det lite lugnt och slappa med barnen på stranden kan man välja mellan insjöbad i alla insjöar eller badplatserna runt om - de populäraste är vid Eriksvik, Gustavsvik och Boobadet. Bor man i Saltsjö-Boo saknar man inget.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkomna till en mycket trivsam tvåplansvilla, smakfullt ombyggd och renoverad, med en väldigt fin planlösning. Här samsas luftiga öppna sällskapsytor med fyra bra sovrum, två generösa badrum varav ett med bastu och inte minst flera soliga altaner åt alla håll. En altan erbjuder pool och en ligger högt och fritt uppe på en klipphäll i trädgården. Ett bra garage har plats för en bil och mycket förvaring.

En ljus och solig fastighet som har allt för ett härligt villaliv. Läget är mycket familjevänligt och lugnt samtidigt som det är ett par minuters promenad till bästa busshållplatsen och mataffär samt endast en kilometer till Centrum.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Lännersta 19:23
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
160 m² taxeringsinformation
Tomtarea
847 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luftvärmepump och el
BYGGNADSÅR
1983, Ombyggt 2005 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk

Ekonomi

Utgångspris
8 795 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,318%
TAXERINGSVÄRDE
5 000 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 373 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 618 500 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
40 500 kr/år
VA
6 790 kr/år
Renhållning
2 988 kr/år
Försäkring
10 452 kr/år
Sotning
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
61 030 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
17 672 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2014-05-08
Energiförbrukning
93 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning (1979-04-27) Stadsplan (1977-03-10)

Allmänt om området

I populära Saltsjö-Boo endast 20 minuter från stan ligger området Norra Lännersta. Här bor man i lugnt och uppvuxet område med barnvänlig charm. Området karaktäriseras av naturen och skärgården. Här bor man centralt med närhet till allt vad Saltjö-Boo kan erbjuda. Det finns bra cykel- och motionsvägar. Flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd.

Saltsjö-Boo erbjuder ett rikt friluftsliv och mängder med aktiviteter för alla i familjen. Det är svårt att undvika fotboll och Boo FF är den största föreningen. Självklart har vi även en hockeyförening, Boo Hockey och ett segelsällskap Boo SS vid mjölkudden som sprider seglen från jollarna på Baggensfjärden. Ytterligare ett bra exempel är Boo Rackethall där man bland annat spelar tennis och på Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Nacka ridklubb håller till i vackra Velamsund. Egentligen finns här hur många föreningar och klubbar som helst. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Det finns flera förskolor och skolor på nära håll. Här bor man mitt i Saltsjö-Boo så det är bara att välja och vraka. Läs mer hos Nacka kommun: www.nacka.se.

I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. När sjöarna i närområdet fryser under vintern plogas skridskobanor på isen.

Kommunikation

Här behöver man inte titta på busstidtabellen! Det är bara att gå Telegramvägen upp till gamla kommunalhuset där ett flertal bussar går med jämna mellanrum, expressbussen tar ca 15 min från Orminge Centrum till Slussen.

Närservice

Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Booön. Där finns bland annat mat- och klädaffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisersalonger och bank.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat folktandvård, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Hall

Vardagsrum

Uteplatser

Kök

Matplats

Sovrum entréplan

Badrum och tvättstuga

Allrum

Sovrum övre plan

Badrum övre plan

Norra Lännersta

Övriga bilder

Tomtkarta

Planlösning