Lägenhet till salu på Semaforvägen 57 i Telegrafberget
Telegrafberget

Semaforvägen 57

PANORAMA! Underbar 4:a med utsikt över Stockholms inlopp

Till salu

PANORAMA! Underbar 4:a med utsikt över Stockholms inlopp

Högt upp i huset på Telegrafberget finns denna moderna och nyproducerade gavel 4:a med havsutsikt mot Stockholms inlopp från två sovrum, kök och vardagsrum! Här finns dessutom en stor inglasad balkong att njuta på, året runt. Lägenheten erbjuder stora rum, öppen planlösning och utmärkta förvaringsutrymmen. Den generösa takhöjden och stora fönsterpartier ger också extra karaktär till boendet. Övriga plus: bekväm tillgång till garage med hiss direkt till lgh, övernattningslägenhet, pergola och stor takterrass med havsutsikt och att kunna ta pendelbåten in till stan! Välkommen till ett unikt skärgårdsboende 20 minuter från Slussen.

Visa mer
Semaforvägen 57 Semaforvägen 57 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 6 695 000 kr
  • Boarea: 103 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 5 632 kr
  • Förening: HSB Brf Fyrhusen i Nacka
  • Byggnadsår: 2019
  • Område: Telegrafberget, Nacka
Utgångspris

6 695 000 kr

Visningar

10 Dec
Vänligen kontakta mäklaren för visningstid.
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Hugo Norgren

Blivande mäklare / assistent

Välkommen till Semaforvägen 57

Välkommen!

Välkommen till en magnifik lägenhet med bästa tänkbara utsikt mot havet och båtarna som glider till och från Stockholms innerstad.
Det är något speciellt med att gå in i en så ny bostad som denna, så snygg och elegant med ljusa väggar, ljusa parkettgolv och slående utsikt.
Lägenheten är noga planerad, det finns bra förvaringsutrymmen tack vare flertalet garderober med skjutdörrar från golv till tak, och stora härliga sällskapsytor i en öppen planlösning. Lägg gärna märke till de fina fönsterlösningarna och den snygga urbana fasaden.
Vid kajen tar man båten till Stockholm City och man reser på SL-kortet. Här finns även planer för flera verksamheter som restaurang, café och småbåtsmarina.

Välkommen till ett hem som verkligen är något extra med moderna arkitektur intill omringad av härlig skog och Stockholms inlopp.
Stor takterrass finns till förfogande på första parkett mot Stockholms inlopp för härliga kalas och middagar i kvällssol!

Vardagsrum

Med en utsikt som nästan tar andan ur en... En utsikt man aldrig kan se sig mätt på! Från vardagsrummet njuter man varje dag av den magnifika utsikten mot Stockholms inlopp genom stora fönster och skjutdörr i glas.

Kök

Kvalitetskök från Ballingslöv med gott om förvaring. Bra arbetsytor och en stor praktisk köksö att samlas kring eller duka upp buffén på.

Matplats

Ljus, trevlig matplats mellan kök och vardagsrum. Här kan det dukas upp för många runt bordet och alla kan njuta av den vackra utsikten.

Sovrum

Tre fina sovrum med samma enhetliga fina ekgolv och stora fönster för välkommet ljusinsläpp. Här är gott om förvaring i garderober och plats för såväl säng som arbetsplats i samtliga rum.

Hall

Praktisk hall där det finns det gott om förvaringsmöjligheter.

Balkong

Stor härlig balkong om 13,5 kvm med gott om plats för loungegrupp och matplats. Balkongen är också inglasad, perfekt för regniga sommardagar eller för att förlänga utesäsongen på vår och höst. Här behöver ingenting plockas in när regnet kommer, bara att stänga till glasdörrarna. Varför inte ha sin egen odling av örter, tomater och fina blommor här!?

Badrum

Stort härligt badrum där det grå klinkergolvet och vitkaklade väggarna ger badrummet ett elegant utseende. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, wc, tvättställ, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Mitt emot det stora badrummet finns badrum nr två, även det med dusch, wc, komod, handdukstork och spegelskåp. Allt för att undvika kö...

Föreningen

Områdesbeskrivning

Välkommen till ett urbant boende i unik skärgårdsmiljö! Här erbjuds en livskvalité utöver det vanliga. I Brf Fyrhusen är livskvalitet och trivsel i fokus och det finns många ytor att mötas på. Ta gångbron över till grannföreningen brf Kajen och umgås med dina grannar på den gemensamma takterrassen eller varför inte ett besök i relaxavdelningen och bastun. Vill du hellre vistas i pergolans svalkande skugga tar du hissen ner till innergården. När du har långväga gäster bokar du gästlägenheten som har både kök och badrum och dessutom ligger i samma port. Här finns också en gemensam grovtvättstuga.

Nere vid kajen kan du ta båten in till stan eller ut i Skärgården och det planeras även för att det igen ska bli en restaurang nere på kajen som det har funnits tidigare. Skogen i området planeras bli ett naturreservat och här finns många härliga naturstigar, både utmärkta och att vandra fritt i skogen och plocka svamp och blåbär. De mysiga tjärnarna i skogen erbjuder många mysiga picknickplatser. Är du sugen på att röra på dig inomhus har du här nära till ett annat av Saltsjö-Boos favoritställen, Court1 med flera padelbanor och gym.

Här bor du även nära till flera omtyckta förskolor och Myrsjöskolan (F-9). Orminge centrum är ett fullutrustat centrum som erbjuder all service du kan behöva i vardagen. Önskas bredare shopping har du inte långt till Nacka Forum eller Sickla köpkvarter heller. Det finns också bra cykelvägar i området så här ifrån kan du både båt- och cykelpendla till stan.

Läs gärna mer om Telegrafberget här: https://www.hsb.se/telegrafberget/</p>

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hans Jonevret

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Högt upp i huset på Telegrafberget finns denna moderna och nyproducerade gavel 4:a med havsutsikt mot Stockholms inlopp från två sovrum, kök och vardagsrum! Här finns dessutom en stor inglasad balkong att njuta på, året runt. Lägenheten erbjuder stora rum, öppen planlösning och utmärkta förvaringsutrymmen. Den generösa takhöjden och stora fönsterpartier ger också extra karaktär till boendet. Övriga plus: bekväm tillgång till garage med hiss direkt till lgh, övernattningslägenhet, pergola och stor takterrass med havsutsikt och att kunna ta pendelbåten in till stan! Välkommen till ett unikt skärgårdsboende 20 minuter från Slussen.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 632 kr
Antal rum
4 rum
Boarea
103 m² föreningens information
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,9133 %
Andel av årsavgift
1,9133 %
Nettoskuldsättning
780 000 kr
Uteplats
Stor inglasad balkong som rymmer både loungemöblemang och matgrupp. Magisk utsikt mot Stockholms inlopp.
Övrigt
- Fantastisk utsikt
- 3 bra sovrum
- Generösa sällskapsytor
- Härlig köksö
- Båtpendla till City
- Underbar natur, men ändå bara 20 min till stan

Föreningen

Namn
HSB Brf Fyrhusen i Nacka
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
66 lägenheter
Allmänt om föreningen
Fem roströda huskroppar placerade i olika riktning, stora panoramafönster och båtar som passerar utanför fönstret. I skymningen kastar ljuset från de 66 lägenheterna ett sken över vattnet som nästan ger en känsla av att det ligger en fyr där uppe på toppen av Telegrafberget. Då gör HSB brf Fyrhusen skäl för sitt namn.

Genom att rita husen så att de blir ett med bergets form tar arkitekterna vara på den ursprungliga terrängen och minimerar ingreppet i naturen. Fasaderna får en snygg roströd kulör. Det ger en lite rå och industriell arkitektonisk stil, som associerar till områdets historia och de rostiga cisterner som tidigare stod på platsen.

I Fyrhusen är livskvalitet och trivsel i fokus och det finns många ytor att mötas på. Ta gångbron över till grannföreningen brf Kajen och umgås med dina grannar på den gemensamma takterrassen eller varför inte ett besök i relaxavdelningen och bastun. Vill du hellre vistas i pergolans svalkande skugga tar du hissen ner till innergården. När du har långväga gäster bokar du gästlägenheten som har både kök och badrum. Här finns också en gemensam grovtvättstuga.

Det hör ett förråd till varje lägenhet. Förråden är belägna i källarplan.

Gemensamma utrymmen
I anslutning till husens entréer finns plats för rullstol och barnvagnar. I källarplan blir det cykelrum. Även innergården får en cykelparkering. I markplan (hus 5) byggs en gemensam grovtvättstuga som kan bokas från alla trapphus via ett digitalt system med interaktiv skärm. I föreningen finns också en övernattningslägenhet som kan nyttjas av de boende. I grannföreningen brf Kajen planeras det för en gemensam takterrass, bastu med relax-rum, styrelserum och träningslokal. Dessa utrymmen kommer att ingå i en gemensamhetsanläggning.
Tv och Bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppabonnemang med Telenor med grundutbud för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 144 kronor per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från leverantören.
Parkering
Under husen finns garage i två plan med 66 parkeringsplatser, varav cirka sju utrustas med långtidsladdare för elbilar. Preliminär kostnad för en garageplats är 1200 kronor per månad. Boende tar sig till garaget med hiss direkt från trapphuset. Tre av husen (hus 1–3) har hiss till det nedre garageplanet medan hissen i de andra två (hus 4–5)går till det övre garagedäcket. På gården finns dessutom två markparkeringar, varav den ena är en handikapparkering.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas isolerrutor
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
6 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,318%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 560 kr/år
vatten
1 200 kr/år
Försäkring
2 064 kr/år
Övrigt
17 328 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
25 152 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Övrigt: Ägarna betalar idag 144 kr/månad för bredband från Telenor och 1300/mån kr för parkeringen i garaget. Driftkostnader är alltid beroende på vanor i hushållet och är endast en uppskattning av de boendes ungefärliga kostnader. Kontakta gärna leverantörer och kommun för att beräkna enligt egna förutsättningar.
Energideklaration
Utförd 2019-12-09
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
71 kWh per kvm och år

Allmänt om området

År 1795 invigdes den optiska telegraf som gett upphov till platsens namn. Den fick namnet Kummelnässtationen och placerades på bergets högsta punkt. Med hjälp av vridbara plattor som kunde ses med kikare från långt håll, fördes meddelanden vidare längs Östersjökusten.

2015 var året då HSB förvärvade marken på Telegrafberget. Samma år antogs också en ny detaljplan för området. Omkring 350 bostäder, ett antal kommersiella lokaler och en småbåtshamn ska snart börja byggas. Det nya skärgårdsläget erbjuder ett boende med vacker natur, närhet till stan och en svårslagen utsikt över vattnet. De röda tegelbyggnaderna nere vid vattnet är välkända för många stockholmare.

Här bor du nära populära Myrsjöskolan (F-9) samt flera förskolor

Kommunikation

Från kajen kan du båtpendla in till city. Pendelbåtslinjen 83 (Stockholm–Vaxholm) som stannar i Nacka strand, Telegrafberget och Hasseludden i Nacka, inledde den nya turlistan redan 17 augusti med fyra fartyg. Under vintern (14 december–11 april) kommer dock turen, som också har en direktbåt, 83X, att trafikeras av tre fartyg under isfri säsong. Blir det is kommer bara ett, betydligt långsammare, fartyg att anlöpa bryggorna.

Buss planeras komma inom kort. Bussen går från Skarpövägen (och där finns även en infartsparkering där du kan ställa bilen kostnadsfritt). Från området går busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussen, som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, samt 446 C som går direkt till Centralstationen. Buss 471 går lokalvägen via Nacka Forum på 35 minuter. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar.

Närservice

Till Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön tar det ca 5 minuter med bil. Där finns bland annat mataffärer, apotek, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker. I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat gym, tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC m.m

Parkering

Det finns garage för bostadsrättsföreningarna och flera gatuparkeringar i området.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Vardagsrum

Kök

Matplats

Sovrum

Hall

Balkong

Badrum

Föreningen

Områdesbeskrivning

Övriga bilder

Planlösning