Tomt till salu på Munkkärrsvägen 13 i Eriksvik
Eriksvik

Munkkärrsvägen 13

Idyllisk skogstomt som angränsar mot magiskt naturreservat med underbar sjö!

Till salu

Idyllisk skogstomt som angränsar mot magiskt naturreservat med underbar sjö!

Varmt välkomna till en mycket härligt belägen tomt!

Fastigheten ligger i slutet på en lugn och mycket glest trafikerad återvändsgata. Fastigheten har ett fantastiskt läge med två sidor som angränsar mot det fina naturreservatet Abborrträsk och kan samtidigt erbjuda närhet till både bra kommunikationer, populär skola och förskola.

Abborrträsk är ett underbart litet naturreservat. Det finns fina strövområden i naturreservatet kring sjön. Mitt i området ligger en liten, klar sjö som har samma namn som naturreservatet men det är definitivt inte ett träsk utan här har ni en underbar fin sjö att njuta av på badrocksavstånd. Utsikten över sjön är hisnande med branta berg som stupar ner i sjön. Vid södra ändan av sjön är stigen lättframkomlig och det går bra att komma ända ned till vattnet. Någon anordnad badplats finns inte, men det finns många platser för "spontanbad" längs sjöns stränder.

Skogen används av de boende i området. Under bärsäsongen finns gott om blåbär och lingon att plocka. Delar av skogen är över hundra år gammal. De högre partierna består mest av hällmarksskog med lavar. Lite längre ned dominerar blåbärsgranskog och lövskog. Vid Abborträsk västra strand finns en anordnad grillplats. Boo fiskevårdsområdesförening förvaltar fisket i sjön. Du får fiska fritt med kast- och metspö.

Detta magiska område runt sjön är helt underbart och jag rekommenderar en utflykt runt sjön för att upptäcka denna natursköna pärla. Tänk att bo och leva här!

Tomten är 1.585 kvm stor och ger er många fina möjligheter till att förverkliga er husdröm. Den sluttar svagt från vägen och upp mot naturreservatet.

Byggrätten på fastigheten är mycket generös och flexibel; följande gäller:

Huvudbyggnad som uppförs i en våning får högst uppta en byggnadsarea på 11% av fastighetsarean, dock högst 180 kvm.

Huvudbyggnad som uppförs i två våningar får högst uppta en byggnadsarea på 8 % av fastighetsarean, dock högst 140 kvm.

Uthus och garage får högst uppta en sammanlagd byggnadsarea på 60 kvm varav den största byggnaden högst får vara 40 kvm.

För fullständig planbestämmelse som gäller för fastigheterna se länk till detaljplan alternativt via Nacka kommun hemsida.

Avgift för kommunalt VA, väg och elanslutning är erlagd. En köpare uppmanas att själva kontrollera samtliga erlagda och eventuella tillkommande kostnader med Nacka kommun: www.nacka.se och övriga leverantörer.

I nedre delen på tomten, mot vägen står en byggbod. Det är egentligen två specialbyggda bodar som har satts ihop. Här finns ett fullt utrustat kök/vardagsrum, badrum, två sovrum och en liten hall. Ett perfekt provisoriskt hem
för en byggande familj. Boden har inkopplat VA, el samt värms upp och kyls ner av en ny luftluftvärmepump. Bodarna ingår inte i fastigheten men finns intresse att köpa dessa så finns möjligheten.

Underbart läge med otrolig potential endast 15 min till stan!

Eriksvik är ett mycket populärt och barnvänligt område. Förutom guldklimpen Abborrträsk runt hörnet erbjuder Eriksvik så mycket mer. Här har ni en båtklubb samt en aktiv tomtägarförening som bland annat tar hand om den fina badstranden i Eriksvik och som också håller i Valborg och Midsommarfirande. Se gärna eriksvik.se för mer information om de två föreningarna.

På Munkkärrsvägen har ni nära till två förskolor; Lusthuset bredvid Sågtorpsskolan (fsk-åk 6) och LÄR, en mycket omtyckt förskola med fin gård, som ligger på Gustavsiksvägen. Det finns flera förskolor och grundskolor i närområdet samt nära till många idrottsaktiviteter/klubbar samt bra centrum med närservice.

Varmt välkomna till Saltsjö-Boo!

Visa mer
Munkkärrsvägen 13 Munkkärrsvägen 13 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbeteckning: Mensättra 1:178
  • Utgångspris: 4 495 000 SEK
  • Tomtarea: 1 585 kvm
  • Område: Eriksvik, Nacka
Utgångspris

4 495 000 SEK

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Munkkärrsvägen 13

Övriga bilder

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mensättra 1:178
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
1 585 kvm
Tomttyp
naturtomt
Vatten/avlopp
Kommunalt VA

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Detaljplan (2011-12-08)

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
17 460 kr/år
TAXERINGSVÄRDE
1 746 000 kr (Taxeringsår 2021)
TAXERINGSKOD
210, Småhusenhet, tomtmark
UTTAGNA PANTBREV
3 100 000 kr

dokument

Allmänt om området

Välkommen till Eriksvik, en idyllisk plats mellan Abborrträsk naturreservat och havet. I denna härliga skärgårdsmiljö finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden.

Eriksvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Eriksviksbadet med strand och hopptorn. Vid badet finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang. Ett flertal factory outlets inom glas, porslin och keramik.

Utmärkta kommunikationer med buss och bra turtäthet tack vare att närmaste busshållsplats trafikeras av flera busslinjer. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Det finns flera populära förskolor i närområdet bl.a Lär i Nacka, Lusthuset, Kulingen och Boo Mullarna i ur & skur. Flera skolor finns att välja mellan, de närmaste är: Sågtorpsskolan åk 1-6 som ligger ca 300 meter från huset och Myrsjöskolan åk 1-9 som ligger lite längre bort. I Velamsund finns även Idunskolan, östra Stockholms waldorfskola. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, bank och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Sjön Aborrträsk

Magiskt vackert vid sjön

Tomtkarta

Sågtorpsskolan

Förskolan Lusthuset

Eriksviks badstrand

Gustavsviks festplats

Gustavsviks badplats

Långa Raden