Villa till salu på Ringleksvägen 3 i Gustavsvik
Gustavsvik

Ringleksvägen 3

NYBYGGD, EXKLUSIV DESIGNVILLA PÅ MYCKET PRIVAT TOMT

Till salu

NYBYGGD, EXKLUSIV DESIGNVILLA PÅ MYCKET PRIVAT TOMT

På en upphöjd hörntomt invid en lugn väg i idylliska Gustavsvik ligger denna arkitektritade villa som smälter in bland hundraåriga träd med sina naturmaterial och minimalistiska design. En luxuös, påkostad, energisnål och välplanerad villa, ritad av Anders Holmberg Arkitekter, som är klar för inflyttning! En perfekt chans att få flytta in och bo i ett bekymmersfritt hus med alla tänkbara bekvämligheter. Villan är väldigt sällskaplig med öppen planlösning över vidsträckta gemensamhetsytor, och mycket exklusivt inredd med omsorg bakom varje material och detalj.

Kring huset får ni en stor solig tomt där ni själva får skapa er egen önsketrädgård. Det är även utsprängt för pool och det finns ett attefallshus som är byggt i grunden och redo att inredas. Vid infarten parkerar ni bekvämt i det nya dubbelgaraget.

Visa mer
Ringleksvägen 3 Ringleksvägen 3 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 15 995 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 209 kvm
  • Byggnadsår: 2023
  • Område: Gustavsvik, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Backeböl 1:860
Utgångspris

15 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Ringleksvägen 3

Välkommen!

Nytt, smakfullt, gediget, exklusivt – flytta in i ett helt nybyggt och mycket tilltalande hem med genomgående toppmodern design och elegans. Villan är minutiöst och suveränt planerad ner till minsta detalj.

Husets totalt sju rum är fördelade på en spatiös sällskapsdel nere, ytterligare ett allrum uppe samt fyra till fem sovrum varav en helt underbar föräldrasvit med utgång till en takterass, egen klädkammare och badrum med bastu. Tomten ger sedan utrymme för flera uteplatser, exempelvis terrass/pergola, grillplats/utekök och som sagt möjlighet till pool.

Attefallshuset ger ett lyxigt extrahus för tonåringar, au-pair, gäster eller för verksamhet. Dubbelgaraget tar väl hand om era bilar.

Fastighetsbeskrivning

Här finns möjlighet att förvärva en helt nybyggd fastighet i idylliskt läge nära både kommunikationer, bad och skärgård. Tomten på 1202 kvm ger stora privata utomhusytor som är väl skyddade från insyn då huset ligger högt över vägen. Huset har ett dubbelgarage vid infarten. På husets baksida finns utrymme för en väl tilltagen innergård eller ett atrium med underbara sociala ytor för måltider, festmingel, lek och avkoppling. Trädgården har även en yta utsprängd för pool, bra placerad för att även ge plats för pooldäck. Tomten kan sedan ”inredas” med grönska, altandäck, stenlagd terrass och allt övrigt ni önskar.

Arkitektritat

Bostadshuset är en designdröm vad gäller såväl arkitektur som inredning. Ägarna har med hjälp av arkitekt Anders Holmberg tagit fram detta hus och planerat tomten. Med rena enkla linjer och jordnära färgsättning smälter det in i omgivningarna samtidigt som det drar blickarna till sig. De frikostiga glaspartierna och gården ger ett inbjudande intryck och gör att huset känns öppet och välkomnande.

Villans sju rum är väl fördelade på enorma sällskapsytor samt ett gästrum/kontor nere. På övre plan finns ett allrum som är öppet ner till nedre plan, tre övre barnrum, ett kontor och en magnifikt föräldrasvit som är en hel avdelning med sovrum, klädkammare och badrum med bastu. Barnen delar på ett eget snyggt badrum och det finns ytterligare ett badrum på entréplan ifall det behövs i morgonrusningen. Här kommer ni inte heller att sakna förvaringsutrymmen då huset har gott om både garderober och klädkammare.

Bostadsbeskrivning

Den helt nybyggda familjevillan är en fröjd för ögat och själen, med sober, stilren interiör och exklusiv inredning i materialval, färger och utrustning. Köket är snickeritillverkat signerat Creoform och är av högsta premiumklass vad gäller både design och kvalitet.

Utformningen av huset ger maximalt med ljusinsläpp tack vare många och stora fönster, särskilt kring gemensamhetsytorna som omges av tre fönsterväggar med utsikt över den skyddade baksidan. Övre allrummet har också stora glaspartier som släpper in dagsljuset på ett otroligt fint sätt.

Huset har även en mycket genomtänkt rumsfördelning. Entréplanet domineras av vardagsrum, matsalsdel och kök som tillsammans omfattar nästan 62 kvm. I anslutnings till köket finns ett rum som är tänkt som ett tempererat vinrum. Bakom köket finns även ett grovkök där ni kan förbereda mat, ha skafferi och hushållsmaskiner samt ta hand om disk efter en bjudning. Totalt tre bad/duschrum finns varav ett med bastu, det finns även eldstad.

Hall

Entrédelen är välkomnande då den öppnar upp direkt till matsalen, men har samtidigt bra plats för ytterkläder och förvaring. För vardagskläderna finns en bra avhängningshörna och utöver den finns en klädkammare. Mittemot trappan finns en platsbyggd bokhylla.

Badrum entréplan

Entréplanets badrum blir även en naturlig gästtoalett, elegant och helkaklad, med dusch och golvyta för ytterligare förvaringsmöbel.

Sovrum entréplan

Entréplanets sovrum har sitt fönster mot terrassen. Här passar det bra att ha gästrummet, alternativt kan tonåringen få detta rum som är avskilt från övriga sovrum.

Matsal

Matsalsdelen fullkomligt flödar av ljus från glaspartiet mot terrassen och har utrymme för ett stort antal gäster till bords. Matsalen ger en luftig känsla tack vare öppningen upp till övre allrummet, som ger en fin kontakt mellan våningsplanen. Kontakten med vardagsrummet och skjutglaspartierna ut mot gården bidrar ytterligare till att förstärka känslan av rymd i detta härliga måltidsrum. I öppningen upp mot övre plan kan ni ha en ståtlig julgran.

Kök

Det exklusiva och extremt smakfulla köket är platsbyggt av ett snickeri, Creoform och inget har lämnats åt slumpen, med mörkbrun skåpinredning, enorm köksö med plats för upp till 6 ”bargäster” samt stora arbetsytor som gör det enkelt att bjuda hem släkt och vänner på långa mysiga middagar.

Vardagsrum

Köket öppnar upp mot vardagsrummet som i sin tur omges av glaspartier på två sidor, med utsikt över trädgården och sagolikt ljusinsläpp. Ytan inbjuder till möblering med riktigt stora sköna soffor och fåtöljer. Den stora exklusiva inbyggda eldstaden med strama, rena linjer harmonierar perfekt med husets arkitektur

Vinrum, grovkök och tvättstuga

Bredvid köket finns ett rum som är tänkt att göra till ett tempererat vinrum, och bakom köket finns ett grovkök där det finns en stor frys, plats för skafferi ytterligare en diskmaskin och där ni kan ställa undan maskiner, disk och även göra en del av matlagningen – lite som på en restaurang helt enkelt.

Allrum

När ni kommer upp på övre plan möts ni av ett mysigt allrum, ett perfekt tv-rum där familjen avslutar kvällen tillsammans eller där barnen kan ha spelkonsoller och hänga med kompisarna lite avskilt från de övriga sociala ytorna på entréplan.

Föräldrasvit

Här har föräldradelen fått ta för sig ordentligt i ett mycket lyxigt föräldrasovrum med en rymlig klädkammare med takljus samt vidare access till ett stort badrum med härlig spa-känsla, bastu och varsitt tvättställ och förvaring – allt i elegant design på möbler och interiör. Från sovrummet finns dessutom en egen utgång till den härliga takterrassen!

Med över 22 kvm är takterrassen klar att möblera med sköna loungemöbler och vilstolar där ni kan njuta av sommar och sol i ett högt, fritt läge.

Sovrum övre plan

På övre plan finns, förutom föräldrasviten, tre sovrum . Det ena har sitt fönster mot entrésidan. Formen gör rummet lätt att möblera med både säng, skrivbord och läshörna med mera. Egen klädförvaring finns. Sovrummet vägg i vägg är i princip likadant som det tidigare, också med egen klädförvaring men med fönstret mot baksidans gård. Det rummet som ligger närmast föräldrarnas är planerat som kontor, men kan givetvis lika gärna användas som barnrum/sovrum eller gästrum. En bra yta för två skrivbordsplatser finns vid fönstret och rummet har egen garderob.

Badrum övre plan

Detta är barnens mer privata badrum, försett med badkar och helkaklad interiör i samma stil som nedre badrummet.

Hög standard

Huset är byggt för ett bekvämt liv med minimalt med underhåll och låg energiförbrukning. Huset är ett välisolerat lösvirkeshus där undervåningen är byggd av betongstomme med thermo betong på en välisolerad platta på mark med vattenburen golvvärme.

Huvudhuset har fjällpanel av norrländsk kärnfur. Panelen är behandlad med järnvitriol som grånar naturligt över tid. Fasadmaterialen behöver mycket lite underhåll.

Husen värms upp med bergvärme och alla golv har vattenburen golvvärme. Huset har det mest kompletta ventilationssystemet som finns, så kallad FTX-ventilation, vilket skapar ett hälsosamt inomhusklimat på ett energieffektivt sätt.

Gustavsvik

Från Ringleksvägen kan ni gena igenom till Boovägen och utforska områdena i och kring Boo Gård och Lännersta.

I närområdet ligger ett litet naturreservat, Abborrträsk. Mitt i området ligger en liten, klar sjö med samma namn som reservatet. Det finns fina strövområden i naturreservatet kring sjön. Utsikten över sjön är hisnande med branta berg som stupar ner i sjön. Vid södra änden av sjön är stigen lättframkomlig och det går bra att komma ända ned till vattnet. Någon anordnad badplats finns inte, men möjligheter för "spontanbad" längs sjöns stränder. Vid stranden till Abborrträsk finns en iordningställd grillplats. En låda med ved finns också men för att vara på den säkra sidan är det bäst att ta med sig ved.

Skogen mot naturreservatet används flitigt av de boende i området. Under bärsäsongen finns gott om blåbär och lingon att plocka. Delar av skogen är över hundra år gammal. De högre partierna består mest av hällmarksskog med lavar. Lite längre ned dominerar blåbärsgranskog och lövskog med flera stora myrstackar. Boo fiskevårdsområdesförening förvaltar fisket i sjön och du kan tillåts fiska fritt med kast- och metspö. Redskapen får dock inte ha mer än tio krokar och fiskemetoden får inte kräva båt.

Gustavsvik och Eriksvik är populära områden med båtklubbar, tomtägarföreningar som bland annat tar hand om den fina badstränderna och som också håller i Valborg och Midsommarfirande. Se gärna föreningarnas hemsidor för mer information om de två föreningarna.

Närmaste förskola ligger snett nedanför fastigheten, förskolan LÄR som är en mycket omtyckt förskola med fin gård. Det finns flera förskolor och grundskolor i närområdet samt nära till Sågtorpsskolan samt många idrottsaktiviteter/klubbar och bra närservice.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

På en upphöjd hörntomt invid en lugn väg i idylliska Gustavsvik ligger denna arkitektritade villa som smälter in bland hundraåriga träd med sina naturmaterial och minimalistiska design. En luxuös, påkostad, energisnål och välplanerad villa, ritad av Anders Holmberg Arkitekter, som är klar för inflyttning! En perfekt chans att få flytta in och bo i ett bekymmersfritt hus med alla tänkbara bekvämligheter. Villan är väldigt sällskaplig med öppen planlösning över vidsträckta gemensamhetsytor, och mycket exklusivt inredd med omsorg bakom varje material och detalj.

Kring huset får ni en stor solig tomt där ni själva får skapa er egen önsketrädgård. Det är även utsprängt för pool och det finns ett attefallshus som är byggt i grunden och redo att inredas. Vid infarten parkerar ni bekvämt i det nya dubbelgaraget.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Backeböl 1:860
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Boarea
209 m² säljarens information
Tomtarea
1 202 kvm
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
2023 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Vatten/avlopp
Kommunalt VA

Ekonomi

Utgångspris
15 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
24 300 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,318%
TAXERINGSVÄRDE
2 430 000 kr (Taxeringsår 2021)
TAXERINGSKOD
210, Småhusenhet, tomtmark
UTTAGNA PANTBREV
11 000 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
14 166 kr/år
VA
12 867 kr/år
Renhållning
2 775 kr/år
Försäkring
12 000 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
Kostnaderna är uppskattade för en familj med 2 vuxna och 2 barn.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
42 058 kr/år
Elförbrukning
13 012 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Ej nödvändig

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-834.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-836.1
Last: Officialservitut Vatten- Och Avloppsledningar, 0182K-2020/60.1
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1987-10-09)

Allmänt om området

I charmiga Gustavsvik bor ni i underbar natur endast 20-25 minuter från stan. Förutom den vackra naturen med många promenadstråk, den svalkande Baggensfjärden finns en idrottsplats/lekplats/bollplan, en boulebana, en badplats med bastu, hopptorn samt en ångbåtsbrygga. Vid Gustavsviksbadet anordnas varje år ett mycket uppskattat midsommarfirande med lekar och dans för alla åldrar. Föreningen aktiverar även de små med både simskola och idrottsskola varje sommar.

Gustavsvik, som tidigare hette Backebol, fick sitt namn av Gustaf Adolf Montgomery. Han övertog Backebol år 1825 som då hade blivit herrgård. Han blev kvar i Gustavsvik i tio år. Montgomery började sin bana inom militären med att ta värvning som tioåring. Han lämnade krigarebanan år 1835 som överste. Gustaf verkade sedan som riksdagsman, skriftställare och även som kyrkvärd när han bodde i Boo. Han beskrivs som en begåvad mångsidig man, livlig och idéfull.

Men Gustavsvik (Backebol) har äldre anor än det. År 1572 fick riksrådet Gustav Banér Backebol som kunglig förläning. Hans liv tog dock slut på torget i Linköping den 20 mars 1600 genom halshuggning. År 1866 fick Gustavsviks gård en helt ny bebyggelse med huvudbyggnad i stort sett som den ser ut idag, ladugård, tvätt- och bagarstuga, gårdssmedja, trädgårdsmästarbostad samt en mindre villa i schweizerstil.

År 1925 köptes Gustavsvik av Kristna Egnahemsföreningen som började avstycka och sälja sommarstugetomter. Huvudbyggnaden fungerade som pensionat från 1925 till 1940. Det bedrevs jordbruk på gården fram till år 1942 och trädgårdsbruket blev handelsträdgård som var i drift fram till mitten av 50-talet.

Hösten 1934 bildades Gustavsviks Fastighetsförening – GFF. Båtklubben bildades 1970.

Gustavsvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots och på cykel. Närmast ligger självklara Gustavsviksbadet med strand. Vid Baggensfjärden finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan barn börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola både i Tollare och i Velamsund.

Busslinje 418 (alltid med anslutning till motorvägsbuss i Orminge Centrum) ger god tillgänglighet. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Orminge Centrum är den solklara mittpunkten på Boo-ön. Här finns bland annat mataffärer, mysiga cafféer, välsorterad Deli, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, bank, Svenska Mäklarhusets kontor och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

Nacka kommun är fullt av fina naturreservat. För att nämna några; I östra Nacka, inte långt ifrån Gustavsvik, ligger stora Velamsund, 700 hektar som omsluter Velamsundsviken och Insjön med friluftsgård - en stor magasinsbyggnad med rastlokal, omklädningsrum och duschar, mm, Nacka Naturskola, ett 2,5 km långt elljusspår för löpning och skidåkning, Nacka Ridklubb, båtklubb, golfklubb, Långa raden - en huslänga från 1800-talet med restaurang och butik. På Sickla-ön med samma infart som Nacka Strand finner man populära Nyckelviken med 134 hektar natur, efter 2 km väg genom områdets skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår mm. Stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö behöver knappast presenteras, 700 hektar friluftsområde med Hellasgården.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Arkitektritat

Bostadsbeskrivning

Hall

Badrum entréplan

Sovrum entréplan

Matsal

Kök

Vardagsrum

Vinrum, grovkök och tvättstuga

Allrum

Föräldrasvit

Sovrum övre plan

Badrum övre plan

Hög standard

Gustavsvik

Övriga bilder

Tomtkarta

Planlösning