Sommargyllens backe 1 Lännersta
Lännersta

Sommargyllens backe 1

Modern dröm i villaidyllen Lännersta!

Till salu

Modern dröm i villaidyllen Lännersta!

I attraktiva Lännersta finns denna moderna och eleganta villa om hela 204 kvm från 2020 med noga genomtänkt konstruktion. Energieffektiva och ekonomiska lösningar har varit i fokus i kombination med funktion och estetik. Soligt och lugnt läge i underbara villaidyllen Lännersta. Lättskött tomt om ca 776 kvm med ett extrahus om hela 34 kvm - perfekt för generationsboende eller uthyrning. Denna fastighet erbjuder ett nytt hem med ytor och rymd långt över det normala och samtidigt de många möjligheterna som extrahuset innebär.

Sommargyllens backe 1 har ett fint läge i härliga och uppvuxna Lännersta - ni har Bagarsjön, Bagarsjöns förskola, naturområde och mataffär endast en kort promenad från fastigheten. Varmt välkomna!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 12 995 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 204 kvm
  • Byggnadsår: 2020
  • Område: Lännersta, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Lännersta 1:1251
Utgångspris

12 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mia Leijon

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sommargyllens backe 1

Det mycket attraktiva läget strax norr om Liljekonvaljens väg är svårslaget. Här bor ni granne med underbara Bagarsjön, ni har kort gångavstånd till tre välrenommerade förskolor och ni befinner er mellan Noblaskolan Lännersta och Boo Gårds skola. Ni promenerar enkelt till Hemköp och kommunikationerna med buss och bil är utmärkta. Varmt välkomna på visning!

Välkommen!

Ny modern familjevilla om rymliga och luftiga 204 kvm med genomgående gedigna och exklusiva material mitt i populära Lännersta. Ägarnas utgångspunkt vid byggnationen var ett spatiöst, luftigt hem med mycket ljus, en modern känsla där material skulle vara hållbara, miljömedvetna samt energieffektiva.

Ett perfekt extrahus om 34 kvm ger mer utrymme för stora familjer eller för uthyrning.

Här erbjuds ni genomtänkt kvalitét i dörrar och fönster från Velfac, alla fönster mot söder med specialglas för att hålla solvärmen ute, fönsterbrädor i kalksten, fasta belysningsinstallationer från Global Trac, fast installerade högtalare på markplan, fördragen fiber i hela huset, Plejd för styrning av ljus via app, individuell rumsstyrning av temperatur, mm.

Fastigheten är en hörntomt på Sommargyllens backe och Hjortvägen. Huset ligger en bit upp från Hjortvägen vilket ger fin vy ut över området. Fin grön gräsmatta omger huset och en bra grusad infart samt stora vackra skifferplattor som gångväg välkomnar er hem.

Allt är noga genomtänkt.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

Här bor ni på en svagt sluttande tomt med en del jämna och plana ytor för lek och skoj om totalt 776 kvm.

Fastigheten har en plan och fin del där infart och entréplan välkomnar. Det finns en lite högre nivå med gräsmatta och lekytor samt de omgivande ytorna runt huset mot vägen - svagt sluttande och nyligen anlagda. Här finns många möjligheter att skapa sin egen trädgårdsoas med olika rum och odlingar.

Fastigheten är bebyggd med två byggnader. Huvudbyggnaden om sina generösa 204 kvm samt extrahuset om 34 kvm. Extrahuset är perfekt till uthyrning, verksamhet eller generationsboende.

Vid infarten finns elbillsladdare installerad.

Visa mer

Bostadsbeskrivning

Detta hem är en modern dröm som ger familjen ett högkvalitativt liv. Den generöst tilltagna planlösningen är snyggt fördelad i de förskjutna huskropparna i två plan. De båda våningsplanen binds samman genom den stilsäkra trappan som blir ett smycke i det generösa sociala rummet.

På entréplanet finns hall, kök med matplats, vardagsrum, ett sovrum, badrum och tvättstuga med grovingång. På övre plan finns ett allrum, tre sovrum, ett kontor samt badrum.

Huset är ett lösvirkesbyggt trähus med fasad av cembrit. En mindre del taket har sedumtak. Alla plan har komfortabel vattenburen golvvärme. Konstruktionen ger ett stabilt och tyst hus.

Detta hem karakteriseras främst av designen men även av de härliga öppna ytorna, det polerade cementgolvet, den stilrena trappan, de fina fönsterpartierna och den enkla accessen mellan ute och inne.

Visa mer

Entréplan

Visa mer

Hall

Det finns två entréer till detta hem. En genom tvättstugan och grovingången vilket är den mest naturliga ingången när ni har barn eller husdjur. Den "riktiga" entrén leder in till en hall från vilken ni får direkt kontakt med kök, matplats och fin sikt ut genom glasdörrar ut till trädgården och uteplatsen. I den stora hallen har ni gott om plats för hallmöbel och här finns en stor garderob med skjutdörrar för förvaring av ytterkläder.

Visa mer

Kök och matplats

Entréplanet är husets mest sociala plan. Det är här ni hänger med familjen och det är här ni underhåller gäster både inomhus eller utomhus.

Köket är till största delen ett kök från Kvänum - de övre skåpen är från Ikeas nya serie med grepplösa luckor från Picky Living. Köket har härliga ytor för matlagning och gott om skåp för förvaring. Det moderna köket är full utrustat och innehåller extra bred spishäll, köksfläkt, två diskhoar, kyl/frys, inbyggd ugn och mikro samt vinkyl med två temperaturzoner.

Den härliga ön ger bra arbetsytor samtidigt som den delar av fint mot matplatsdelen. De härliga skjutdörrarna av glas som leder ut till trädgården gör att ni har fin kontakt mellan ute och inne.

Visa mer

Uteplats

Det finns ett stort fint trädäck i anslutning till kök- och matplatsdelen. Här finns perfekta ytor för matgrupp samt loungegrupp.

Den fina kontrasten mellan grus, den vackra stensättningen, trädäcket , inslag av natursten och berg samt den frodiga och gröna gräsmattan ger ett harmoniskt och stillsamt uttryck till trädgården. Trädgården har just anlagts och här finns mycket att tillföra om ni önskar - här finns hur många möjligheter som helst.

Visa mer

Vardagsrum

Hela husets vänstra del består av de gemensamma sociala ytorna kök, matplats och vardagsrum. Det finns en naturlig öppen kontakt mellan de olika delarna men här finns även en smakfull viss indelning. Den naturliga vardagsrumsdelen ligger längs in till vänster och här finns perfekt utrymme för soffgrupp.

Visa mer

Sovrum entréplan

På entréplanet finns ett stort sovrum med bra förvaringsvägg samt glasdörr ut till altan och trädgård.

Visa mer

Badrum

Entréplanets badrum är generöst och inrett med brett handfat, duschhörna och vägghängd toalett. En handdukstork ger varma handdukar och ett högt smalt fönster ger fint dagsljus.

Visa mer

Tvättstuga och groventré

Den stora tvättstugan har bra ytor för förvaring, klädvård samt värmesystem. Här finns tvättstuga, tvättho och torkskåp. En dörr vetter mot extrahuset och en dörr leder ut till infarten. En perfekt grovhall för vardagligt bruk.

Visa mer

Övre plan

Visa mer

Allrum

Den snygga trappan tar er upp till övre plan. Ovanför trappan öppnar våningsplanet upp i ett mycket generöst allrum. Här kan ni ha en härlig TV-hörna om ni önskar.

Visa mer

Sovrum övre plan

På övre plan finns tre sovrum samt ett kontor. Det ena av sovrummet är ett perfekt föräldrasovrum med lite extra rymd samt en djup klädkammare bakom skjutdörrar. Rummet har fint ljus genom fönster i två väderstreck.

Två av sovrummen är ungefär lika stora och är två riktigt bra barnrum. Ett av rummen har delats av för att skapa en hemlig del. Denna vägg kan enkelt tas bort om ni önskar. Det finns även ett fjärde rum på övre plan. Detta rum används som kontor idag.

Visa mer

Badrum övre plan

Det härliga familjebadrummet på övre plan har härliga ytor för hela familjen. Här finns ett brett dubbelhandfat, handdukstork, duschhörna samt vägghängd toalett. Ett högt placerat fönster ger fint dagsljus till badrummet.

Visa mer

Extrahus

Det bra placerade extrahuset om 34 kvm erbjuder en entréhall med plats för avhängning. Ett bra utrustat kök med matplats och rum för soffa. En helt separat sovdel och ett helkaklat duschrum med dusch, handfat och toalett. Extrahuset har helt separerad driftskostnad från huvudbyggnaden - perfekt vid uthyrning.

Visa mer

Bagarsjön

På Sommargyllens backe 1 bor ni bara 2-3 minuters promenad från Bagarsjöns norra sida. I sjön erbjuds svalkande dopp under sommaren och plogad skridskobana under vintern. På norra sidan ligger den fint anlagda badplatsen med strand, bryggor och flotte. Här anordnas även simskola varje sommar. I området finns lekplatser, bollplaner och fina grönområden.

Visa mer

Lännersta

I attraktiva Lännersta bor ni i underbar natur i början på Stockholms skärgård. Huset har ett perfekt läge med kort gångavstånd till flera populära och omtyckta förskolor och skolor, t.ex. Bagarsjöns förskola, Noblaskolan Lännersta förskola och skola samt Boo gårds förskola och skola. Två bra busshållplatser ca 5 minuter från hemmet, med flera bussar som åker mot stan. Det går fort att ta sig till och från motorvägen som tar er med bil till stan på 15-20 minuter. Här har ni även bra cykelpendling till stan (ca 30-35 min till Slussen).

Det finns tre golfklubbar inom 15 min bilväg varav den närmaste, Nacka GK, erbjuder längdskidåkningsspår på vintern. Sveriges näst största ungdomsklubb i fotboll, Boo FF, har sin stora träningsanläggning mindre än 10 min cykelväg från huset.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Lännersta 1:1251
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
204 m² SS 21054:2020
Tomtarea
776 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
2020 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Cembrit
Fönster
Isolerglas
Tak
Papp
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Utgångspris
12 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
7 631 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
4 671 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 080 500 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
32 207 kr/år
VA
7 600 kr/år
Renhållning
2 400 kr/år
Försäkring
7 000 kr/år
Kommentar
I huvudbyggnaden bor tre personer och i uthyrningsdelen bor två personer.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
49 207 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
17 739 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-09-12
Energiprestanda primärenergital
90 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
50 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-138.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

I attraktiva Lännersta bor man i underbar natur endast 20 minuter från stan. Huset har ett mycket trevligt läge nära Bagarsjöns norra sida. I sjön erbjuds svalkande dopp under sommaren och plogad skridskobana under vintern. Här bor man så nära att det är bara att ta handduken under armen alternativt snöra på sig skridskorna och gå till strandkanten. På norra sidan ligger den fint anlagda badplatsen med strand, bryggor och flotte. Här anordnas även simskola varje sommar. I området finns lekplatser och fina grönområden.

I denna härliga miljö finns även små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Boo Gård finns en badplats vid Baggensfjärden. Till fots eller på cykel kan man enkelt ta sig till Restaurang The Old Smokehouse i Södra Lännersta där man kan inta en middag i härlig miljö och samtidigt se på båtarna som passerar Lännerstasundet. I Gustavsvik finns en undangömd badplats med sandstrand, bryggor och hopptorn. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden.

Kommunikation

Busslinje 414, 442, 442X och 447 ger god tillgänglighet med tät trafik. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet. Direktlinje 453 kör till Nacka gymnasium under skoldagar.

Närservice

I området finns fem förskolor, både kommunala och privata alternativ. Närmast är Bagarsjöns förskola och Smörblomman sedan finns även Lännersta förskola, Sunnebo Förskola och Boo Gårds förskola. Det finns flera skolor att välja mellan, de närmaste är: Noblaskolan Lännersta, Boo Gårds skola, Björknäs skola och Noblaskolan Saltsjö-Boo. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

På gångavstånd finns en fräsch dagligvarubutik "Hemköp" med ett brett sortiment och trevlig personal.

Orminge Centrum, den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat flera bra mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, flertalet restauranger, café, systembolag, frisersalonger, kemtvätt och bank.

Övrigt

Området ligger idylliskt nära flera naturområden med mysiga badsjöar och badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Bagarsjön med fin strand. Närmaste havsbad ligger vid Lännersta Gård och där finns även den närmaste båtklubben. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden, mellan Boo Gård och Gustavsvik. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man även börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund. På Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.