Kommande försäljning villa på Lokevägen 32 i Saltsjö-Boo/Källvägsområdet
Saltsjö-Boo/Källvägsområdet

Lokevägen 32

Härlig villa om totalt 224 kvm med unik pool & loungemiljö med extra allt!

Kommande

Härlig villa om totalt 224 kvm med unik pool & loungemiljö med extra allt!

Bakom häckar och staket finns denna unika fastighet som imponerar när ni gör entré. På samma sätt lurar husets yttre förbipasserande men innanför väggarna finns ett modernt och smakfullt renoverat hem med speciella detaljer och rum som förvånar dess besökare. Detta är helt enkelt en fastighet och ett hus som ni måste se!

Tomten om hela 1.485 kvm erbjuder allt ni önskar och lite till. Här har ni en stor grön gräsmatta stor nog för fotbollsmatch samt en köksträdgård med odlingsbäddar och växthus på tomtens nedre del. På den övre delen har ni en boulebana, ett enormt trädäck i flera nivåer med pool, spabad och utrymme för flera sittgrupper och solstolar. En stor pergola med loungegrupp, matgrupp och ett förstklassigt utekök bjuder in till en social utemiljö som hänför.

Den klassiska 60-talsvillan i två plan erbjuder ett modernt och härligt hem om hela 224 kvm och redan när ni kliver innanför dörren och blickar in anar ni de härliga sociala och öppna ytorna i kök, matrum och vardagsrum. På nedre plan finns bland annat en spa- och relaxavdelning av sällan skådat slag.

Den här fastigheten är svår att beskriva med ord - ni måste uppleva den. Varmt välkomna på visning!

Visa mer
Lokevägen 32 Lokevägen 32 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 11 995 000 kr
  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 113 kvm + 111 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1963
  • Område: Saltsjö-Boo/Källvägsområdet, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Bo 1:973
Utgångspris

11 995 000 kr

Visningar

Ring 076-87 87 200 för att boka visning!

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lokevägen 32

Välkommen!

Varmt välkomna till underbara Saltsjö-Boo och denna unika fastighet. Här har ni en stor och härlig tomt med sol från morgon till kväll. Ni möts av en välkomnande framsida, en mycket stor gräsmatta och en helt fantastisk baksida.

Huset är rustat med bergvärme och ett nytt effektivt ventilationssystem, FTX vilket ger låga driftskostnader.

Det centrala läget i populära Källvägsområdet gör att ni har nära till förskolor, skolor, snabba bussar, fritidsaktiviteter, natur och bad. OM ni verligen måste lämna denna privata oas...

Den klassiska enplansvillan med källare är väl genomtänkt och fint renoverat. Här erbjuds ni generösa ytor om totalt 224 kvm fördelade på en trivsam planlösning som är perfekt för en barnfamilj. Här finns ett varmt, snyggt och inbjudande hem med flera härliga sociala umgängesytor på båda våningsplanen.

Fastighetsbeskrivning

Den stora tomten om 1.485 kvm har två nivåer där ni finner en modernt planerad och vackert anlagd trädgård. Här har ni generösa ytor och den professionella planeringen och sammansättningen av växter, belysning, stensättning, gräsbelagda ytor, trädäck, köksträdgård ger er en tomt och trädgård utöver det vanliga. Ni erbjuds oändligt många rum. Ni ska få en översikt av dessa.

Vid Lokevägen finns en fint stenlagd infart med plats för flera bilar. Till höger finns ett bra förråd och ni når garaget i nedre plan från infarten. Vackra planteringar ger er en trevlig vy fram till ytterdörren.

Den vänstra delen av tomten sett från Lokevägen består av en stor, skön, grön gräsmatta med fruktträd och fina lekytor. I den bortre delen finns en vackert anlagd köksträdgård med odlingar. Ett charmigt växthus i köksträdgården ger er fler möjligheter i odlandet.

Baksidan har kompletterats med ett enormt trädäck i olika nivåer. Nivåerna skapar en naturlig rumsindelning snyggt avdelade med trappsteg och sittplatser.

Den övre nivån av trädäcket ligger i liv med kök och vardagsrum i huset och ni når enkelt altanen från köket. Här har ni utrymme för stor soffgrupp och sittgrupp.

Den lägre nivån på altanen erbjuder en pool, en utedusch, ett spabad och en underbar pergola som vakar över en loungegrupp, en matgrupp och ett exklusivt utekök av toppklass. Bakom pergolan har ni er privata och upplysta boulebana.

Poolområde

Poolen ligger som ett smycke på altanen och ger er inte bara svalkande dopp utan även en inbjudande vy från samtliga uteplatser på altanen. Runt poolen samlas hela familjen med släkt och vänner. Det här poolområdet rymmer alla ni känner!

När vintern nalkas kan ni fortfarande njuta av varma bad i det härliga spabadet. Här kan ni bubbla året runt och den fina och väl tilltagna belysningen runt poolområdet skapar en unik stämning.

Utekök

Under pergolan finns ett utekök i absolut toppklass. Här kan ni laga mat året runt tillsammans med familj och vänner. Köket erbjuder allt som även den mest kräsne kocken önskar. Här finns underbara arbetsytor, två kyllådor, förvaringsskåp, en ho med indraget vatten, en gasolgrill, en vedeldad pizzaugn och kokplattor. Ett riktigt drömkök för alla!

Hall

Ett par trappsteg leder upp till entrédörren. I hallen har ni en bra nisch för avhängning av ytterkläder och även en klädkammare för mer klädförvaring. I hallen finns dörren och trappan ner till nedre plan. Hallen har en bred öppning till kök, matplats och vardagsrum till höger.

Kök och matplats

Direkt till höger från hallen sett har ni kök och matplats. Längs kökets ena vägg finns gott om köksskåp och arbetsytor. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror. En glasdörr leder ut och ger er enkel access till den underbara altanen.

Matplatsen har en central plats mitt i detta underbara och sociala rum. Här har ni perfekta umgängesytor för hela familjen.

Vardagsrum och matplats

Husets högra del består av en generös umgängesyta bestående av vardagsrum, matplats och kök. Vardagsrumsdelen omges av stora fönster vilket ger ett underbart ljus. I mitten av rummet finns matplatsen med plats för många gäster. Den öppna spisen med en insats värmer bra och ger en mysig känsla i hela rummet.

Sovrum

På entréplanet finns tre bra sovrum. Alla rum är stora och har bra klädförvaring i inbyggda garderober bakom snygga skjutdörrar.

Badrum

Det helkaklade badrummet på entréplanet är smakfullt inrett och erbjuder dusch, handfat i kommod samt toalett. Här finns även ett fönster och en handdukstork.

Nedre plan

Nedre plan erbjuder fantastiska ytor. Här har ni ett stort extrarum - ett perfekt allrum, gästrum och kontor för lite avskildhet från resten av familjen. Det finns ett bra garage som idag mest används som gym och förvaring. Från hallen på nedre plan når ni samtliga rum och här finns även en funktionell tvättstuga, en klädkammare, ett förråd och en matkällare med extra kyl/frys där ni kan inreda vinkällare om ni önskar.

Spa- och relaxavdelning

Överraskningen på nedre plan finns i denna underbara avdelning som består av två stora rum. Här har ni ytor att njuta av och den härliga spakänsla som dessa rum ger är unik i hemmamiljö.

Det första generösa rummet innehåller ett hörnbubbelbadkar, handfat i kommod och toalett bakom en mellanvägg. Det inre rummet har en snyggt inredd bastu med stora glasfönster ut mot relaxrummet och tv på vägg. Bredvid bastun finns en rymlig dusch i en nisch. Allt är snyggt och smakfullt.

Skymningsbilder

Tomt

Områdesbeskrivning

Här bor ni centralt i Saltsjö-Boo med närhet till allt. Mitt i underbar natur endast 20 minuter från stan. Vid den gamla herrgården Boo Gård ligger Boobadet, ett fint bad med strand, lekplats och bryggor och här anordnas även ett uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små. Ni får heller inte missa en nystekt strömmingsmacka från Strömmingsvagnen som även serverar glass och kaffe under sommaren.

Närmaste förskola är populära Källans förskola. För barnfamiljer är val av skola viktigt - här har ni tre att välja på - Myrsjöskolan med förskola och upp till högstadium, Boo Gårds skola, med klasser från förskoleklass upp till nian, och förskola samt Björknässkolan.

Gillar ni att bada har ni tur att även bo så nära Bagarsjön med lite varmare vatten. Eller ta en tur till magiska Trollan eller Glasan. Vill ni njuta en heldag kan Velamsund starkt rekommenderas. Varför inte paddla kajak när ni ändå är där?

I närheten finns även Fregattbacken en liten skidbacke - perfekt för backträning på sommaren och nöjesåkning för de yngre på vintern. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid den nybyggda ångbåtsbryggan vid Boo Gård kan man ta Waxholmsbåten vidare ut i skärgården eller in till stan. För de seglarintresserade har ni BooSS vid Mjöludden som erbjuder seglarskola. Bredvid skolan, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan - det är svårt att inte spela fotboll om man växer upp i Saltjsö-Boo. Detta är ett område där naturen och barnen är i fokus.

Entréplan

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Bakom häckar och staket finns denna unika fastighet som imponerar när ni gör entré. På samma sätt lurar husets yttre förbipasserande men innanför väggarna finns ett modernt och smakfullt renoverat hem med speciella detaljer och rum som förvånar dess besökare. Detta är helt enkelt en fastighet och ett hus som ni måste se!

Tomten om hela 1.485 kvm erbjuder allt ni önskar och lite till. Här har ni en stor grön gräsmatta stor nog för fotbollsmatch samt en köksträdgård med odlingsbäddar och växthus på tomtens nedre del. På den övre delen har ni en boulebana, ett enormt trädäck i flera nivåer med pool, spabad och utrymme för flera sittgrupper och solstolar. En stor pergola med loungegrupp, matgrupp och ett förstklassigt utekök bjuder in till en social utemiljö som hänför.

Den klassiska 60-talsvillan i två plan erbjuder ett modernt och härligt hem om hela 224 kvm och redan när ni kliver innanför dörren och blickar in anar ni de härliga sociala och öppna ytorna i kök, matrum och vardagsrum. På nedre plan finns bland annat en spa- och relaxavdelning av sällan skådat slag.

Den här fastigheten är svår att beskriva med ord - ni måste uppleva den. Varmt välkomna på visning!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 1:973
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
113 m² + 111 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 485 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme till vattenburet system
BYGGNADSÅR
1963 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
2- och 3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Grundmur
Betonghålsten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag och mekanisk FTX
RENOVERINGAR MM.
Kort renoveringshistorik

2010 - Totalrenovering: nya ytskikt, nytt vatten & avlopp, bergvärme, nytt kök, nya badrum, ny el, mm.
2014 - Ommålning av väggar och tak, slipning och vitlasering av parkettgolv på öp.
2015 - Fiber
2018 - Omläggning av tak, målning av samtliga snickerier utvändigt
2019 - Ny kommod, badrumsmöbel och spegel öp. Alla garderober på öp togs bort och byttes till platsbyggda garderober. Målning av sovrum och hall.
2020 - Total trädgårdsrenovering/anläggning av hela tomten. Ny altan, utekök, pool, spabad, ny utebelysning , förråd vid infart, boulebana, staket, portaler, pergola, planteringar, växter, gräsmatta, mm.
2021 - Anläggning av rabatter, plantering av växter, anläggning av köksträdgård och växthus. Målning av hussockel, garagedörr och ytterdörr.
2022 - Installation av nytt ventilationssystem.
2022 - Målat om hela entréplanet.
2022 - Ny matta samt ledstång i trappan.

Ekonomi

Utgångspris
11 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
4 879 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 940 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
8 610 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
30 324 kr/år
VA
8 149 kr/år
Renhållning
2 810 kr/år
Sotning
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
41 583 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
20 043 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2014-02-20
Energiförbrukning
64 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Bo GA:2 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Ledning
Förmån: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM8-63/4083.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-1220.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-74/8695.1
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

I populära Saltsjö-Boo endast 15 minuter från stan ligger denna villa på högt belägen fastighet i underbar natur. Här bor man i lugnt område med barnvänlig charm och bra cykel- och motionsvägar. Flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd. Bil eller cykel kan man även ta till Telegrafberget där man kan se på båtarna som passerar Stockholms inlopp.

På gångavstånd finns fräscht gym med privata instruktörer. I Boo Rackethall kan man bland annat spela tennis och på Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Det finns flera förskolor och skolor på nära håll. Här bor man mitt i Saltsjö-Boo så det är bara att välja och vraka. Läs mer hos Nacka kommun: www.nacka.se.

I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. När sjöarna i närområdet fryser under vintern plogas skridskobanor på isen. Föredrar man skidor finns bland annat Velamsund och Nackareservatet med fina skidspår och önskar man åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort.

Är man istället road av shopping så är Saltsjö-Boo perfekt beläget nära två stora handelsområden; Det breda utbudet i SICKLA KÖPKVARTER bjuder bland annat på restauranger, caféer, inredningsstråk, systembolag, livsmedelsbutik, apotek samt vårdcentral. Här finns Sickla Galleria med Åhléns samt ca 30 butiker med fokus på mode. S.A.T.S Gym, Filmstaden Sickla och Dieselverkstaden med bibliotek, konsthall, teater, konserter och klätterverkstad erbjuder stimulans för kropp och själ. Imperial Lanes med bowling och servering har flyttat in i fräscha lokaler. FORUM NACKA har förvandlats till ett köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger. I Forum Nacka finns nu en modern mötesplats med shopping som huvudingrediens.

Kommunikation

Här kan man välja, antingen går man till gamla kommunalhuset där ett flertal bussar passerar, expressbussen tar ca 15 min från Orminge Centrum till Slussen. Väljer man istället den närmaste busshållplatsen på Boovägen har man fortfarande bra turtäthet men resvägen är lite längre. På Boovägen passerar busslinjerna 414, 442, 442X, 447 och 454.

Närservice

Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Booön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, bank och butiker. Här finns Nackas roligaste leksaksaffär "Happies", Lindebergs bageri och underbara Din Delikatess Boo och Orminge Café.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, Friskis & Svettis och restaurang.

Parkering

Det finns flertalet pendelparkeringar på väg in till stan, de närmaste finns runt Orminge och Björknäs.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Poolområde

Utekök

Hall

Kök och matplats

Vardagsrum och matplats

Sovrum

Badrum

Nedre plan

Spa- och relaxavdelning

Skymningsbilder

Tomt

Områdesbeskrivning

Övriga bilder

Tomtkarta

Planlösning