Djurgårdsvägen 44 Boo Gård
Boo Gård

Djurgårdsvägen 44

Fantastisk villa om ca 205 kvm med poolområde och sjöutsikt över Baggensfjärden

Till salu

Fantastisk villa om ca 205 kvm med poolområde och sjöutsikt över Baggensfjärden

I hjärtat av Boo Gårds historiska omgivningar finns denna moderna och stilsäkra villa om totalt ca 205 kvm från 2015. I detta hem finns bekvämligheter långt över det normala och här saknas inget. Här finns fem sovrum, två allrum och tre badrum samt en wc. Från vardagsrummet har ni fin vy ut mot Baggensfjärden. En underbar skyddad tomt om 1.700 kvm med ytor för allt. Härligt poolområde med pool, spabad och fantastiska ytor för sitt- och matgrupper. Vackra murar av natursten, gröna gräsmattor och härlig inramning av berg, träd och ljuvlig grönska.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 20 000 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 196.5 kvm + 8.5 kvm biarea
  • Byggnadsår: 2015
  • Område: Boo Gård, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Bo 1:379
Utgångspris

20 000 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mia Leijon

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Djurgårdsvägen 44

Välkommen!

Äntligen erbjuds en fastighet med ett underbart läge i idylliska Boo Gård där ni kan leva i närhet till Baggensfjärden med båt och badliv. På Djurgårdsvägen 44 finns denna stilsäkra familjevilla från Sävsjö Trähus med genomgående gedigna material. Huset består av två huskroppar som vävs samman av de generösa ytorna till ett hem på ett perfekt sätt. Ett socialt och representativt hem med underbara ytor både inne och ute.

Boo Gård är en plats där själen får ro och att leva här innebär att ni varje dag har god kontakt med båttrafiken på Baggensfjärden och i Stäket. Ni är nära och omgivna av vattnet på denna unika ö som Saltsjö-Boo är. Det är en plats i början på vår vackra skärgård och samtidigt endast 20 minuter till Gamla Stan. Bor ni här kan ni ta er hem från jobbet en fredag eftermiddag med båten från Strömkajen - bara det skapar de bästa förutsättningarna för en fantastisk helg hemma i Boo Gård.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

Denna perfekt belägna fastighet om 1.700 kvm ligger vid Djurgårdsvägen och fint skyddad mot vägen tack vare den charmiga skaftvägen. Här finns en helt underbar tomt med en fantastisk mix av berg, stenläggning, gräsmattor, trädäck och den orörda naturen. Allt är genomtänkt och noga planlagt med fin växtlighet hela sommaren.

På fastigheten finns även ett extrahus om 15 kvm. Ett perfekt gästrum, tonårsrum, gym eller separat arbetsplats. Huset är isolerat och har även en takterass med fin utsikt.

De härliga gräsbelagda ytorna ger utrymme för lek, studsmatta och odlingar.

Det underbara poolområdet inbjuder till ett lyxigt liv på hemmaplan. Det generösa trädäcket leder er ut och runt alla delar av området. Poolen om 4x8 meter har en snygg och praktisk romersk trappa, här har barn lärt sig simma och vuxna haft skönt häng. I ett skyddat hörn av poolområdet, lite insprängt i berget, finns det varma spabadet som används året runt.

Hela trädgården har en genomgående röd tråd och är väl sammansatt av de olika delarna som ger en fin harmonisk känsla. Den glittrande poolen i centrum ger det lilla extra.

Vid skaftvägens slut finns en grusad plan som går runt mot baksidan. Här finns plats för flera bilar och även vinterförvaring av en båt eller annat skrymmande.

Visa mer

Poolområde

Visa mer

Bostadsbeskrivning

I detta hem finns allt för att ge familjen ett högkvalitativt liv. Den generöst tilltagna planlösningen består av två huskroppar som satts samman på ett estetiskt sätt.

På entréplanet finns stora gemensamma sällskapsytor som vänder sig mot det härliga poolområdet i bästa syd/västläge. Det här är även föräldrarnas våning med föräldrasovrum, klädkammare och badrum - ensuite. Intill föräldrasovrummet finns även ett barnrum - för minstingen som vill vara nära.

På det nedre planet finns barnens våning. Här finns tre rymliga sovrum, två bra badrum, ett stort allrum, flera förråd samt tvättstuga med grovingång.

Visa mer

Tomt

Visa mer

Hög standard

Huset från Sävsjö Trähus är ett kvalitativt hus med påkostade materialval. I det trivsamma och smakfulla köket från Kvänum finns bänkskivor av granit även på den rejäla köksön. Samtliga vitvaror är av hög kvalitet från Miele som glädjer även den kräsna kocken. Stora och vackra fönsterpartier vetter ut mot tomten, utsikten och poolområdet. Centralt i vardagsrummet finns en täljstenskamin som ger en extra mysfaktor. I hallen finns en wc för gäster och i anslutning till föräldrasovrummet finns både en klädkammare och ett badrum.

Huset värms upp av ett energieffektivt bergvärmesystem och båda planen har komfortabel vattenburen golvvärme. Båda våningsplanen karakteriseras av hög takhöjd och av storleken på alla rum som är mer än generös. Enhetliga parkettgolv i hela huset där det inte ligger klinker. De höga fönstren är 3 glas isolerglas. Ett hem av hög kvalitét.

Visa mer

Entréplan

Den rymliga hallen välkomnar med entréplanets härliga takhöjd om 270 cm. I husets högra del har ni ett fantastiskt rum för samvaro. Här har ni tak upp till nock och fina ytor i kök, matplats och vardagsrum. Detta magiska rum har ett vackra fönsterpartier i tre väderstreck ut mot det härliga poolområdet, utsikten och husets trädgård. Köket med matplats är hjärtat i entréplanet. Från köket finns ett fönster med uppsikt mot framsida och infart och vid matplatsen finns fina fönster samt utgång till trädäck och poolområde. Köket har fina ytor för matlagning och vänder upp mot matplatsen med en fin köksö. När ni lagar mat står ni i centrum vilket skapar ett kök för samvaro och gemenskap. Kök, matrum och vardagsrum har en härlig öppen planlösning som verkligen gör skäl för namnet med den extra höga takhöjden. I vardagsrummet har ni fin kontakt med tomten och naturen genom de härliga fönsterpartierna i två väderstreck.

Entréplanet erbjuder även en föräldrasuite med egen klädkammare och badrum. Intill föräldrasuiten finns ett barnrum. En väl genomtänkt planlösning som gör att huset passar både en familj under småbarnsåren och även för familjer med tonåringar.

Visa mer

Samvaro

Visa mer

Hall

Visa mer

Kök

Visa mer

Matplats

Visa mer

Vardagsrum

Visa mer

Föräldrasovrum

Visa mer

Sovrum

Visa mer

Nedre plan

Trappan till nedre plan ligger perfekt placerad en bit in i hallen. Nedanför trappan öppnar det nedre planet upp i ett allrum och en nedre hall. Detta rum är ett perfekt TV-rum för barnen. Från allrummet har ni fin utsikt. Nedre plan är flexibelt och kan förändras efter familjens behov. Det nedre planet erbjuder tre bra sovrum. Ett är avskilt från de två största.

På nedre plan finns även två badrum. Det ena är större och erbjuder både badkar och dusch och det andra har dusch. Det finns flera bra förråd på nedre plan och i tvättstugan har ni även en grovingång som tar er ut i trädgårdens nedre nivå.

Visa mer

Allrum

Visa mer

Sovrum nedre plan

Visa mer

Badrum nedre plan

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Sommar sommar sommar

Visa mer

Boo Gård

I attraktiva Boo Gård bor man i underbar natur endast 20 minuter från stan. Boo Gård har sin egna skola och förskola vid Boovägen och vid den gamla herrgården Boo Gård ligger Boobadet, ett fint bad med strand, lekplats och bryggor och här anordnas även ett uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små. Gillar man att bada har man tur att även bo nära Bagarsjön med lite varmare vatten. I närheten finns även Fregattbacken en liten skidbacke - perfekt för backträning på sommaren och nöjesåkning för de yngre på vintern. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid den nybyggda ångbåtsbryggan vid Boo Gård kan man ta Waxholmsbåten vidare ut i skärgården eller in till stan. Bredvid skolan, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan - det är svårt att inte spela fotboll om man växer upp i Boo Gård. Detta är ett område där naturen och barnen är i fokus. Läs gärna mer om området längre ner i annonsen.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 1:379
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Boarea
196.5 m² + 8.5 m² biarea säljarens information
Tomtarea
1 700 kvm
Tomttyp
trädgårds och naturtomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
2015 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecablock
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Utgångspris
20 000 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
6 686 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 042 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
8 289 100 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
46 381 kr/år
VA
7 800 kr/år
Renhållning
2 600 kr/år
Sotning
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
57 081 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Tibber
Elförbrukning
41 581 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-08-16
Energiprestanda primärenergital
70 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
39 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOO-496.2
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-496.1
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Detaljplan

Allmänt om området

I attraktiva Boo Gård bor man i underbar natur endast 15-20 minuter från stan. Boo Gård ligger i sydöstra delen av Boo-ön vilket gör att man är omgiven av vatten från två håll. På 5-15 minuters promenad kommer man till Boobadet som har en barnvänlig strand med lekplats, bryggor och klippor för de som önskar avskildhet. Under sommarkvällarna arrangeras här flera olika aktiviteter, allt från motionsträning på gräsmattan till squaredans på den fina dansbanan. Här anordnas även ett mycket populärt och uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid ångbåtsbryggan anländer Waxholmsbåten från Nybrokajen i stan och härifrån kan man även ta sig vidare ut i skärgården. På andra sidan kullen från havet sett, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där fotbollsföreningen Boo FF har sitt tillhåll. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. Under vinterhalvåret finns skid- och pulkabacken Fregattbacken som är mycket uppskattad av barn och ungdomar. För skridskoåkare plogas spår på Bagarsjön ca 10-15 minuters promenad från Boo Gård.

Nacka är en av Stockholmsregionens mest attraktiva tillväxtkommuner med kraftig befolkningsökning och ett aktivt näringsliv som växer och förändras. I Boo Gård har man nära till det mesta.

Kommunikation

Busslinje 414, 442, 442X och 447 ger god tillgänglighet med tät trafik. Direktlinje 453 kör till Nacka gymnasium under skoldagar. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Populära Boo Gårds förskola och Boo Gårds Skola (F-9) ligger centralt i Boo Gård. Fler förskolor finns i närområdet och flera närliggande skolor finns att välja mellan: Noblaskolan Lännersta och Noblaskolan Saltsjö-Boo. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum, den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat flera bra mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, flertalet restauranger, café, systembolag, frisersalonger, kemtvätt och bank.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, Friskis & Svettis och ytterligare en lunchrestaurang.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.