Källvägen 23 Norra Lännersta
Norra Lännersta

Källvägen 23

Stort hus med flera soliga uteplatser och härligt pooldäck. Fint sydvästläge intill mysig skog.

Till salu

Stort hus med flera soliga uteplatser och härligt pooldäck. Fint sydvästläge intill mysig skog.

Varmt välkomna till ett hus med en totalyta om 196 kvm, inklusive garaget om ca 36 kvm. Fastigheten har en grön, skön och spännande tomt med många olika möjligheter.

Här bor familjen i ett bra hus om 6 rum och kök med mycket förvaring och ett stort anslutande garage. Huset kantas av flertal soliga uteplatser i olika vädersträck. Intill den största terrassen nås även ett pooldäck med rund pool. Fastigheten erbjuder ett skyddat härligt sydvästläge och är direkt gränsande till en mysig skog.

På den övre delen av fastigheten finns en ytterligare bra byggnad om ca 40 kvm används idag som förråd, men detta kan även enkelt inredas som generationsboende/gästhus eller kontor. På fastighetens östra tomtparti finns en vinterisolerad friggebod om 15 kvm i liknande stil. Perfekt att använda till hemmakontor eller för gäster och tonåringar.

Huset värms upp via vattenburen bergvärme och har låga driftskostnader. Det soliga läget lämpar sig även perfekt för solceller och egen elproduktion.

Källvägen 23 har ett mycket eftertraktat privat och insynsskyddat läge.
Det lugna barnvänliga villaområdet med centralt läge är mycket omtyckt. Bra promenad och cykelvägar till närbelägna Boo gård och Bagarsjön som nås inom ca 10 minuter. Från Källvägen 23 når du smidigt många bra förskolor/skolor och på gångavstånd finns flera snabba bussar in till City.

Fastighetens tomt är en av de större i villaområdet och kan på längre framtida sikt vara möjligt att stycka via ett enkelt planförfarande.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 8 495 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 163 kvm
 • Byggnadsår: 1960, Ombyggt 1989
 • Område: Norra Lännersta, Nacka
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Bo 21:11
Utgångspris

8 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Källvägen 23

 • Insynsskyddat på stor tomt med soligt sydvästläge
 • Ljusa rum med luftiga sociala ytor och en mysig kamin
 • Bergvärme för låga driftskostnader
 • Rymlig uppfart med stort garage och förråd
 • Isolerad friggebod om 15 kvm
 • Extrahus om 40 kvm
 • Härliga generösa trädäckade terasser och extra stor tomt i bästa sydvästläge
 • Stor vind och perfekt tak för solceller och egen elproduktion.

Välkommen!

Välkomna till en stor fastighet med många möjligheter!

Här har ni en mycket privat tomt och ett hus med bra ytor. De härliga altanerna på baksidan och poolen med poolhäng gör att ni har nära till ett dopp. På vintern kan ni även njuta av ett bad i spabadet. Det finns även möjlighet att färdigställa ett extrahus om ca 43 kvm och ni kan placera gäster på bekvämt avstånd i den fräscha friggeboden. Ett mycket stort garage ger även fler möjligheter!

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten om 1.545 kvm klättrar lekfullt längs tomten och erbjuder en tomt i främst tre nivåer. Tomten är delvis inhägnad. Fastigheten har ett härligt sydvästläge intill en mysig blåbärs och svampskog.

Infart och garage

Den nedre nivån, den asfalterade infarten skapar lätt access till infart och det stora garaget om ca 36 kvm. Garaget har indraget varm- och kallvatten i det enkla köket som finns här. Garaget har en mycket hög takhöjd och har plats för en stor bil. Garaget är utformat efter en ägare som entusiastiskt spenderar många timmar i garaget och är en dröm för motorintresserade.

Uteplatser

Mellannivån är den del av tomten där övre planet på huset bjuder ut till alla altaner och trädäck. Hit kommer ni via en trappa från infarten alternativ ifrån övre planet på huset. Runt denna nivå är växtlivet fint arrangerat i en harmonisk blandning av växter och murar runt sten och trä.

Tomt

Den övre nivån är magisk och bjuder på härliga böljande gräsytor, fruktträd och bärbuskar. Intill de stora rabarberna på fastighetens högra sida finns en fin vinterisolerad friggebod om ca 15 kvm perfekt för tonåringar/gäster. På den högsta delen av tomten finns en ca 43 kvm oinredd byggnad.
Denna används idag som förråd men kan låta inredas till gästhus/uthyrningsdel. En äldre brunn med enskilt vatten finns nära intill byggnaden. Denna fina del av fastigheten vetter mot en skog och allmänning och gör denna redan privata fastighet än mer insynsskyddad och unik.

Bostadsbeskrivning

Här finns ett bra hus inkl garage om totalt 197 kvm. Bostaden är fördelad på 6 rum och kök med en total yta om strax över 160 kvm och erbjuder ytor för alla i familjen.

Entréplanet har flera bra ytor för hobbies och förvaring - ni har verkstad, pannrum, matkällare, gym, allrum, mm. Här bor även de som vill vara lite avskilda från resten av familjen som huserar på övre plan. Ni har access till garaget från entréplanet.

Övre plan är husets hjärta och här finns de fina sociala ytorna med kök, matplats och vardagsrum. Bostaden har mycket fint ljusinsläpp från stora fönster. Så här års flyter det övre planet även ut på de omgivande trädäcken och ner till pooldäcket. På övre plan finns även ett badrum och tre bra sovrum - alla tre är ljusa och luftiga.

Kök, matplats och vardagsrum

Ovanför trappan välkomnas ni in till husets sociala och härliga del. Här har ni ett stort vardagsrum med en stämningshöjande braskamin och stora fönster i två väderstreck. Intill vardagsrummet finns den mysiga matplatsen i en burspråksliknande del som i sin tur hänger ihop med det fräscha och smakfullt renoverade köket. Här har ni mängder med arbetsytor och gott om förvaring. Köket är dessutom fullt utrustat med bland annat extra bred induktionshäll och fläkt, diskmaskin, två stycken kyl/frys och en kombiugn samt varmluftsugn. Här samlas ofta hela familjen runt matlagningen.

Sovrum övre plan

På övre plan finns tre stora och fina sovrum. Samtliga har gott om utrymme för garderober. Det största av de tre har en garderobsvägg samt en utgång till den inbjudande baksidan med uteplatser och pooldäck.

Badrum övre plan

Badrummet på övre plan är ljust och fint med ett stort fönster mot husets gavelsida. Här finns duschkabin, handfat, toalett samt tvättmaskin.

Entréplan

När ni kliver in i den ljusa och rymliga hallen finner ni bra med ytor för klädförvaring. I hallen har ni trappan upp till övre plan och vidare längre in kommer ni till verkstaden och pannrummet - två rum som kan förvandlas till finfina ytor. Nästa rum är idag ett gym - här kan ni låta fantasin flöda eller göra om till ett tonårsrum, pingisrum eller kontor. I den inre hallen finns en wc under trappan och på vänster sida en svalkande matkällare. Det stora sällskapsrummet har även använts som föräldrasovrum av nuvarande familj. I en tidigare bastu har ett duschrum och ett gästrum skapats. Ni når även garaget smidigt genom en dörr från gästrummet.

Garage

Här har ni ett garage som erbjuder ytor utöver det vanliga. Portarna är även de stora och ovanligt höga. En mindre lastbil kan ta sig in här. Takhöjden ger ytor för förvaring eller ytor för hobbies. I garaget finns idag ett enklare kök och en icke-bärande mellanvägg delar av mot ett spelrum - även det något som flera drömmer om men få har!

Visa mer

Säljarnas egna ord

”Bagarsjön och Boobadet har varit två mycket välbesökta bad av familjen här, lika så friluftsområdet i Velamsund. Nuvarande ägare har verkligen uppskattat husets stora ljusa sociala sällskapsytor, så väl inne som ute. Utemiljön med det skyddade gröna läget och de soliga uteplatserna har varit härliga förmåner att njuta av. I trädgården finns fruktträd som äpple, päron, plommon och körsbär i mängder. Rabarber och bär så som hallon, björnbär och vinbär erbjuds också. Här i jorden växer det som planteras mycket bra. Detta är även ett perfekt hus för fester och tillställningar. Här har firats både bröllop och studentavslutningar med många gäster både inne och ute.
Familjens barn som vuxit upp i huset har haft mycket kul med kompisar i skogen bakom huset och vid områdets bollplan och lekpark som nås i mitten av Källvägen.
Här bor du verkligen i en riktig barnvänlig villaidyll med närhet till allt som gör vardagen enkel. Ägarna har uppskattat närheten till smidiga bussar in mot City vid Telegramvägen. Barnen har enkelt kunnat ta sig runt till vänner i Saltsjö-Boo med cykel längs med alla cykelbanor och villagator. ”Här har det känts tryggt, barnvänligt och bekvämt, precis så som vi har velat att våra fyra barn skulle få växa upp.”

Visa mer

Områdesbeskrivning

I populära Saltsjö-Boo endast 20 minuter från stan ligger denna villa på högt belägen fastighet i underbar natur. Här bor ni i lugnt område med barnvänlig charm och bra cykel- och motionsvägar. Här bor ni dessutom med ett utmärkt centralt läge i Saltsjö-Boo där ni har nära till allt. Det finns flera förskolor och skolor att välja mellan. Närheten till naturen är ofta en av orsakerna till varför många trivs så bra här. Det finns flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd. Saltsjö-Boo erbjuder även de flesta idrotts- och friluftsaktiviteter ni kan tänka er för både barn och vuxna.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Varmt välkomna till ett hus med en totalyta om 196 kvm, inklusive garaget om ca 36 kvm. Fastigheten har en grön, skön och spännande tomt med många olika möjligheter.

Här bor familjen i ett bra hus om 6 rum och kök med mycket förvaring och ett stort anslutande garage. Huset kantas av flertal soliga uteplatser i olika vädersträck. Intill den största terrassen nås även ett pooldäck med rund pool. Fastigheten erbjuder ett skyddat härligt sydvästläge och är direkt gränsande till en mysig skog.

På den övre delen av fastigheten finns en ytterligare bra byggnad om ca 40 kvm används idag som förråd, men detta kan även enkelt inredas som generationsboende/gästhus eller kontor. På fastighetens östra tomtparti finns en vinterisolerad friggebod om 15 kvm i liknande stil. Perfekt att använda till hemmakontor eller för gäster och tonåringar.

Huset värms upp via vattenburen bergvärme och har låga driftskostnader. Det soliga läget lämpar sig även perfekt för solceller och egen elproduktion.

Källvägen 23 har ett mycket eftertraktat privat och insynsskyddat läge.
Det lugna barnvänliga villaområdet med centralt läge är mycket omtyckt. Bra promenad och cykelvägar till närbelägna Boo gård och Bagarsjön som nås inom ca 10 minuter. Från Källvägen 23 når du smidigt många bra förskolor/skolor och på gångavstånd finns flera snabba bussar in till City.

Fastighetens tomt är en av de större i villaområdet och kan på längre framtida sikt vara möjligt att stycka via ett enkelt planförfarande.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 21:11
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
163 m² Enligt uppmätning SS21054:2009
Tomtarea
1 545 kvm
Tomttyp
trädgårds och naturtomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1960, Ombyggt 1989 
Byggnadstyp
2 plan med souterrängvåning
Fasad
Trä och puts
Fönster
2- och 3-glas
Tak
Betongpannor och plåt
Stomme
Trä och betong
Grundläggning
Souterrängkällare
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
RENOVERINGAR MM.
Renoveringar utförda av ägarna:

2008 Nytt stort trädäck byggs intill övre plan (med plats för 60 sittande personer).
2008 Allrum på nedre plan inreds.
2012 Friggebod, ca 15 kvm uppförs. Isolerad.
2012 Pool & Pooldäck.
2014 Nytt nedre Badrum.
2014 Hall inreds.
2015 Nytt tak.
2016 Bergvärme (IVT).
2016 Fiber (öppen).
2016 Renovering Gästhus/förråd (ca 43 kvm).
2017 Kök totalrenoveras (Kvick).
2018 Nya golv läggs på övre plan.
2020 Övre badrum får delvis ny inredning.
2020 Garaget målas invändigt och förses med kökspentry.
2021 Gästwc renoveras.
2021-2022 Utrymmen/rum på nedre plan målas.
2022 Övre planets rum målas.
2022 Induktionshäll servad, med ny del.
2022 Rum/Gym rensas från äldre golv av trä/sand. (Nytt golv med vattenburen golvvärme kan förslagsvis installeras.)
2022 Garagets fasad målas.
2022 Husets plåtar och stuprör målas.
2022 Husets Fasader målas.

Övrigt:

2020 Service av bergvärmepump, utan anmärkning.

2020 Radonmätning korttidsmätning, resultat normal under gällande gränsvärde. Tidigare utförd långtidsmätning 2008, årsmedelvärde normalt, dvs under gällande gränsvärde.

2021 Brandskyddskontroll
Kaminen i vardagsrum fungerar, utan anmärkning. Sotaren vill ha fler ”steg” att kliva på uppe på taket.
(Murstocken har eldningsförbud sedan tidigare ägare innan år 2008 valde att ej längre bruka denna).

Ekonomi

Utgångspris
8 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
5 205 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 236 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 193 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
22 050 kr/år
VA
6 596 kr/år
Renhållning
1 706 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
Kostnaden för villaförsäkring är inte inkluderad i totala driftskostnaden.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
30 602 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Din El (Göteborg Energi)
Elförbrukning
16 022 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-08
Energiprestanda primärenergital
100 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
55 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Samfällighet: Nacka Bo S:3
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614A.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614B.1
Förmån: Officialservitut Ledning, 0182K-12283.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-556.1
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-556.2
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Allmänt om området

I populära Saltsjö-Boo endast 20 minuter från stan ligger området Norra Lännersta. Här bor man i lugnt och uppvuxet område med barnvänlig charm. Området karaktäriseras av naturen och skärgården. Här bor man centralt med närhet till allt vad Saltjö-Boo kan erbjuda. Det finns bra cykel- och motionsvägar. Flera badsjöar och badplatser inom gång- och cykelavstånd.

Saltsjö-Boo erbjuder ett rikt friluftsliv och mängder med aktiviteter för alla i familjen. Det är svårt att undvika fotboll och Boo FF är den största föreningen. Självklart har vi även en hockeyförening, Boo Hockey och ett segelsällskap Boo SS vid mjölkudden som sprider seglen från jollarna på Baggensfjärden. Ytterligare ett bra exempel är Boo Rackethall där man bland annat spelar tennis och på Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Nacka ridklubb håller till i vackra Velamsund. Egentligen finns här hur många föreningar och klubbar som helst. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Det finns flera förskolor och skolor på nära håll. Här bor man mitt i Saltsjö-Boo så det är bara att välja och vraka. Läs mer hos Nacka kommun: www.nacka.se.

I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. När sjöarna i närområdet fryser under vintern plogas skridskobanor på isen.

Kommunikation

Här behöver man inte titta på busstidtabellen! Det är bara att gå till busshållplats Telegramvägen där ett flertal bussar går med tät turtrafik, expressbussen tar ca 15 min in till City.

Närservice

Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Booön. Där finns bland annat mat- och klädaffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisersalonger och bank.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat folktandvård, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.