Babordsvägen 13 Boo Gård
Boo Gård

Babordsvägen 13

Perfekt familjevilla i mycket fint skick med underbart soligt läge och plan tomt!

Till salu

Perfekt familjevilla i mycket fint skick med underbart soligt läge och plan tomt!

Välkomna till detta vackra hem med perfekt planlösning och underbart solig tomt! Fastigheten har ett perfekt läge på lugn återvändsgata i populära Boo Gård. I detta hem har tid och omtanke lagts på huset och här har endast en barnfamilj njutit av det välplanerade och rymliga hemmet och av den soliga och plana tomten. Denna fastighet erbjuder en familjevilla i mycket fint skick. Här har ni även ett stort bra garage samt fantastiskt ljus och solig tomt mycket nära flera bad, bussar, förskolor och skolor.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 12 995 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 170 kvm
  • Byggnadsår: 1994, Ombyggt 1999
  • Område: Boo Gård, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Bo 40:8
Utgångspris

12 995 000 kr

Visningar

30 Jun 17:00 - 18:00
Varmt välkomna! Anmäl er gärna till visningen i annonsen - tack!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Babordsvägen 13

Välkommen!

Varmt välkomna till en mycket fin fastighet med en plan och solig tomt samt ett välrenoverat och omhändertaget hem där ni bara kan flytta in och njuta av familjeliv och underbara Boo Gård!

Fastigheten är perfekt beläget i charmiga och uppvuxna villakvarter! Denna gemytliga del av Boo Gård präglas av de många barnfamiljerna i området. Vägen är en återvändsgata som används till barnens lek och bus. Här spelas bandy året om och på sommaren är vägen perfekt att lära sig cykla på.

Detta är ett modernt hem som är mycket väl omhändertaget och här har ni även låga driftskostnader tack vare den installerade bergvärmen. Fiber finns indraget.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

På Babordsvägen 13 bor ni på en privat, plan och mycket solig tomt som omgärdas av häckar, träd och buskar. Den täta häcken som omger hela tomten gör att ni bor mycket skyddat och ni har en skön lantlig känsla trots att ni befinner er mitt i ett uppvuxet villaområde.

Den fint stenlagda infarten som vetter mot sydost har parkering för två bilar och här finns även ett stort bra garage för en bil. I garaget har ni även bra förvaringsytor.

Husets entrésida vetter mot nordost och här har ni även en fin stensättning som leder från infarten och garaget fram till entrén och husets framsida.

På baksidan lever ni på den underbara altanen. Här har ni sol från tidig morgon till sen kväll - här har ni ett magiskt bra solläge! Altanen är av trä och har stora generösa ytor för både loungegrupp, solstolar och matgrupp.

Från altanen blickar ni ut över den plana, fina och gröna gräsmattan som omger huset åt tre håll. En perfekt tomt för er som önskar egen fotbollsplan. Här finns även familjeträd med fem olika sorters äpplen, plommonträd och bigarråer. I ena hörnet finns odlingslådor med örter och annat roligt att skörda. En rabarber bjuder in till pajbak.

Visa mer

Bostadsbeskrivning

Huset är uppfört 1994 i klassisk stil av Sävsjö Trähus. Bostaden har genomgående stora, ljusa och luftiga ytor samt en bra och trevlig planlösning med härliga sociala ytor på entréplan och privata ytor på övre plan.

Hela bostaden har smakfulla materialval samt trevlig disposition på allt från kök till sovrum samt fönster med bra höjd, kakelugnen och vedspisen som bidrar till den fina stämningen i detta hem. Här har ni genomgående golv av ekparkett i hela huset där det inte finns klinker.

Den fint renoverade bostaden har allt ni kan önska er av ett modernt hus. Bergvärme har installerats
och även fiberanslutning.

Visa mer

Hall

Den ljusa hallen välkomnar in med vy rakt fram mot vardagsrum och ut genom fönster mot altan på baksidan. I hallen finns plats för bra avhängning samt till den stora klädkammaren som rymmer mycket kläder.

Från den centralt belägna hallen når ni vardagsrum, kök, badrum, tvättstugan och trappan upp till övre plan.

Visa mer

Entréplan

Visa mer

Kök med matplats

Det rejäla köket ligger i anslutning till hall och vardagsrum och här finns det plats för alla. Köket är stort, varmt och luftigt - det har gott om plats för stor matgrupp vid det fina fönstret mot husets gavel med utgång till altanen och husets soliga baksida.

Köket från Ballingslöv har vackra bänkskivor och gott om skåp som ger bra förvaring. Den vackra vedspisen ger både värme och möjlighet till matlagning när strömmen går. Det här är ett härligt familjekök med mycket stil och hjärta.

Visa mer

Vardagsrum

Det ljusa härliga vardagsrummet har fina ytor och vackra fönster i tre väderstreck.

Ni har en fin kakelugn som skapar mysig stämning och värme. Vardagsrummet är idag egentligen två rum med en bred öppning mellan rummen. Det inre rummet kan användas på flera sätt och kan även delas av om ni önskar. Idag används ena delen till TV-rum med soffa och fåtöljer och den andra delen används som bibliotek och läsrum.

Från vardagsrummet når ni enkelt den stora altanen på baksidan.

Visa mer

Badrum & tvättstuga

Det finns ett snyggt renoverat badrum på entréplanet. Här har ni dusch, handfat i kommod, toalett och fönster som ger fint dagsljus.

Invid badrummet finns en rymlig tvättstuga med grovingång ut till tomt och trädgård. I tvättstugan har ni bra ytor för klädvård samt bergvärmepumpen som ger bra ekonomi till denna fina fastighet.

Visa mer

Övre plan

Visa mer

Allrum

Ovanför trappan till det övre planet möts ni av ett stort härligt allrum. Här kan ni ha både läshörna och tv-hörna. Från allrummet har ni utgång till en stor balkong som är perfekt för morgonkaffet och för att vädra sängkläder på.

Visa mer

Sovrum övre plan

På övre plan finns hela fyra sovrum i bra storlekar. I samtliga rum finns fönster i minst två väderstreck och det finns bra utrymme för garderober.

Visa mer

Badrum övre plan

Badrummet på övre plan är ett underbart familjebadrum med stora ytor och två fina fönster. Det helkaklade badrummet erbjuder badkar, dubbla handfat, duschhörn, toalett samt bastu med sittbänkar. Allt snyggt och fräscht.

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Boo Gård

I attraktiva Boo Gård bor ni i underbar natur endast 20 minuter från stan.

Boo Gård har sin egna nybyggda skola och förskola och vid den gamla herrgården Boo Gård ligger Boobadet, ett fint bad med strand, lekplats och bryggor och här anordnas även ett uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små.

Gillar ni att bada har ni tur att även bo nära Bagarsjön med lite varmare vatten. I närheten finns även Fregattbacken en liten skidbacke - perfekt för backträning på sommaren och nöjesåkning för de yngre på vintern. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid den nybyggda ångbåtsbryggan vid Boo Gård kan man ta Waxholmsbåten vidare ut i skärgården eller in till stan.

Bredvid skolan, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan - det är svårt att inte spela fotboll om man växer upp i Boo Gård. Detta är ett område där naturen och barnen är i fokus. Läs gärna mer om området längre ner i annonsen.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 40:8
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
170 m² taxeringsinformation
Tomtarea
903 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1994, Ombyggt 1999 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk

Ekonomi

Utgångspris
12 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
6 475 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 421 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 500 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
22 113 kr/år
VA
5 103 kr/år
Renhållning
3 000 kr/år
Försäkring
6 151 kr/år
Sotning
500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
36 867 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Storuman energi
Elförbrukning
11 270 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-20
Energiprestanda primärenergital
90 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
47 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Detaljplan Fastighetsplan

Allmänt om området

I attraktiva Boo Gård bor man i underbar natur endast 15-20 minuter från stan. Boo Gård ligger i sydöstra delen av Boo-ön vilket gör att man är omgiven av vatten från två håll. På 5-15 minuters promenad kommer man till Boobadet som har en barnvänlig strand med lekplats, bryggor och klippor för de som önskar avskildhet. Under sommarkvällarna arrangeras här flera olika aktiviteter, allt från motionsträning på gräsmattan till squaredans på den fina dansbanan. Här anordnas även ett mycket populärt och uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid ångbåtsbryggan anländer Waxholmsbåten från Nybrokajen i stan och härifrån kan man även ta sig vidare ut i skärgården. På andra sidan kullen från havet sett, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där fotbollsföreningen Boo FF har sitt tillhåll. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. Under vinterhalvåret finns skid- och pulkabacken Fregattbacken som är mycket uppskattad av barn och ungdomar. För skridskoåkare plogas spår på Bagarsjön ca 10-15 minuters promenad från Boo Gård.

Nacka är en av Stockholmsregionens mest attraktiva tillväxtkommuner med kraftig befolkningsökning och ett aktivt näringsliv som växer och förändras. I Boo Gård har man nära till det mesta.

Kommunikation

Busslinje 414, 442, 442X och 447 ger god tillgänglighet med tät trafik. Direktlinje 453 kör till Nacka gymnasium under skoldagar. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Populära Boo Gårds förskola och Boo Gårds Skola (F-9) ligger centralt i Boo Gård. Fler förskolor finns i närområdet och flera närliggande skolor finns att välja mellan: Noblaskolan Lännersta och Noblaskolan Saltsjö-Boo. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum, den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat flera bra mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, flertalet restauranger, café, systembolag, frisersalonger, kemtvätt och bank.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC, Friskis & Svettis och ytterligare en lunchrestaurang.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.