Gösta Ekmans väg 1B Eriksvik
Eriksvik

Gösta Ekmans väg 1B

Lättbyggd & byggklar tomt med klart bygglov nära Sågjön!

Till salu

Lättbyggd & byggklar tomt med klart bygglov nära Sågjön!

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbetecking: Mensättra 29:3
  • Utgångspris: 6 495 000 kr
  • Tomtarea: 1 301 kvm
  • Område: Eriksvik
Utgångspris

6 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Gösta Ekmans väg 1B

Välkomna till en fint belägen och byggklar tomt!

Den södervända soliga tomten ligger på en lugn väg i natursköna Eriksvik.

Fastigheten ligger upphöjd över vägen vilket ger ett fint privat läge. Ni har perfekt solläge med sol från morgon till sen kväll. Det upphöjda läget och kvällssolen in över intilliggande kolonilotter ger en trivsam och rofylld utsikt.

Tomten är plan och i princip byggklar. Befintligt bygglov finns men ni kan välja själva om ni önskar!

Det befintliga bygglovet som finns framtaget är för en stilren och modern familjevilla i 2 plan. Här har ni härliga ytor och en väl genomtänkt planlösning om ca 170 kvm. Det finns även bygglov för en generös carport om ca 50 kvm.

Avgiften för kommunalt VA om 160.000 kr är betald.

Bra läge med otrolig potential endast 20 min till stan!

Fastigheten ligger i natursköna Eriksvik. Ett uppvuxet, charmigt och mycket barnvänligt område. Här tar ni er snabbt till och från stan antingen med bil eller buss. Ni har endast ett stenkast till förskolan Lusthuset och Sågtorpsskolan. Området präglas av närheten till naturen, vattnet och skärgården med ett rikt friluftsliv. Här har ni nära till Baggensfjärden med badmöjligheter vid populära Eriksviksbadet, båtklubb och fina promenadstråk.

Enligt den gällande generella detaljplanen för området är markanvändningen för fastigheten bostäder. Största bruttoarea per tomt är 200 kvadratmeter ovan mark, varav uthus och garage högst får uppta 40 kvadratmeter. Minsta tillåtna tomtstorlek är 1200 kvadratmeter. Högsta antal våningar är 1 och därutöver får suterrängvåning anordnas. Vänligen kontrollera detaljplan och byggrätt direkt med Nacka kommun för säkerställande.

För denna fastighet och de två närliggande fastigheterna gäller en ny detaljplan. I denna är begränsningen om antal våningar 1 borttagen. För dessa fastigheter finns möjlighet till 2 plan samt sutterängvåning/källare. Se gärna länk till detaljplanerna i annonsen nedan. För exakta uppgifter kontakta även Nacka kommun, stadsbyggnad@nacka.se.

För er som vill ha en snabb och smidig process kan utnyttja det bygglov som finns klart för fastigheten. Se gärna bilder och länkar i annonsen.

Ring gärna för frågor och visning! 076-87 87 200 - Mia Leijon

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mensättra 29:3
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
1 301 kvm
Vatten/avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas. Kommunalt VA vid tomtgräns.

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Detaljplan

Ekonomi

Utgångspris
6 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
24 790 kr/år
TAXERINGSVÄRDE
2 479 000 kr (Taxeringsår 2021)
TAXERINGSKOD
210, Småhusenhet, tomtmark

dokument

Allmänt om området

Välkommen till Eriksvik, en idyllisk plats mellan Abborrträsk naturreservat och havet. I denna härliga skärgårdsmiljö finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden.

Eriksvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Eriksviksbadet med strand och hopptorn. Vid badet finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang. Ett flertal factory outlets inom glas, porslin och keramik.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med buss och bra turtäthet tack vare att närmaste busshållsplats trafikeras av flera busslinjer. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera populära förskolor i närområdet bl.a Lusthuset, Kulingen, Boo Mullarna i ur & skur och Lär i Nacka. Flera skolor finns att välja mellan, de närmaste är: Sågtorpsskolan åk 1-6 som ligger ca 300-400 m från huset och Myrsjöskolan åk 1-9 som ligger lite längre bort. I Velamsund finns även Idunskolan, östra Stockholms waldorfskola. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, bank och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.