Karbovägen 4 Kummelnäs
Kummelnäs

Karbovägen 4

Härligt läge invid Karbosjön!

BUDGIVNING PÅGÅR

Härligt läge invid Karbosjön!

I lugna och fridfulla Kummelnäs finns denna villa i 3 plan invid Karbosjön i slutet på en återvändsgata med mycket lite trafik. Här bor ni med vacker utsikt över Karbosjön på en grönskande sluttningstomt. Huset från 1935 är väl omhändertaget och har nyligen renoverats. Det ligger högt beläget från vägen utan insyn. En egen separat våning med uthyrningsmöjlighet samt bergvärme ger god ekonomi. Det finns ett stort garage med generösa förråd, separata ingångar och en vidbyggd carport vid infarten. Barnvänligt område mitt i underbar natur.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 9 995 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 174 kvm + 30 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1935, Ombyggt 2006
  • Område: Kummelnäs, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Kummelnäs 1:222

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mia Leijon

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Karbovägen 4

Välkommen!

Invid Karbosjön finns denna vackert belägna fastighet med en härlig spännande tomt och rymlig villa med sjöutsikt.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

Denna fint belägna fastighet om 1.221 kvm ligger i vackra Kummelnäs.

Den sluttande tomten består främst av två nivåer. På framsidan mot vägen finns en bra infart med garage/förråd och carport samt en välkomnande nedre del av trädgården. Här finns en fin gräsmatta, en boulebana och fina planteringar.

En trappa av sten leder upp till husets entréer och den övre delen av tomten. Här uppe finns gräsmatta, planteringar, växthus och mysiga uteplatser.

Det höga läget gör att det är mycket lite insyn runt huset.

Tack vare egen brunn kan gräsmattan hållas grön och fin även under varma somrar.

Visa mer

Bostadsbeskrivning

Detta karaktärsfulla hus om ca 174 kvm har sitt ursprung från 1935. Huset är en 1 1/2-plansvilla med souterrängvåning.

De nuvarande ägarna har renoverat huset och här har ni ett kök i absolut toppskick med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum.

I detta hem erbjuds ni en spännande planlösning med ett inbjudande entréplan med sociala ytor samt ett övre plan med privata ytor. Allt disponeras enligt följande:

Entréplan välkomnar med sällskapsytor i form av kök, matplat och vardagsrum. Här finns också en välkomnande hall, en gästtoalett och trappa till övre plan.

Från vardagsrummet nås den stora altanen mot sydväst som erbjuder ett härligt uterum och en bastu.

Övre plan öppnar upp i en rymlig hall/allrum och tre bra sovrum samt ett nyrenoverat badrum. Här uppe har ni hur mycket förvaringsmöjligheter som helst. Både i kattvindar, vind och förråd.

Souterrängplanet är avskilt från övriga huset. Det är en perfekt uthyrningsdel eller generationsboende. En egen dörr leder in till en stort rymligt allrum med öppen spis och pentrykök. Här finns även ett sovrum, ett badrum med tvättstuga och ett förråd. Utanför finns den stora klinkeraltanen ovanpå garaget. I detta plan är takhöjden ca 2 meter.

Fiber finns indraget.

Visa mer

Entréplan

Visa mer

Hall

I hallen finns gott om svängrum och bra förvaringsmöjligheter i garderober med skjutdörrar. Från hallen kommer ni in i köket alternativt musikrummet.

Visa mer

Kök

Det nyrenoverade köket är stort, ljust och trivsamt med fönster längs med två väggar mot två väderstreck. Köket är i toppskick och fullt utrustat med nya vitvaror. Köket innehåller diskbänk mot fönsterparti och diskmaskin. Längs väggen finns arbetsytor och en stor kyl och stor frys samt ugn och mikro i högskåp. En magisk köksö med extra bred induktionshäll samt infälld fläkt ger skönt barhäng i detta rymliga och sociala kök. Spis med häll och ugn samt diskmaskin.

Visa mer

Matplats

I detta hem finns flera rum för matgrupper. Inomhus, i uterummet och utomhus. I öppen planlösning mot köket finns en naturlig del för matplats. Även här har ni fönster mot två väderstreck. Matplatsen är centralt placerad mellan köket och vardagsrummet.

Visa mer

Vardagsrum

De sociala ytorna på entréplanet hänger ihop och har breda öppningar mot varandra. Vardagsrummet finns i husets bakre del. I vardagsrummet finns en värmande öppen spis. Från vardagsrummet tar ni er enkelt ut till uterummet eller vidare in i musikrummet.

Visa mer

Musikrum

Mellan hallen och vardagsrummet finns ett genomgångsrum som ägarna kallar för musikrummet. Från detta rum nås en gästtoalett och den beryktade smuggelkällaren. Ett hemligt källarutrymme där det förr i tiden gömdes produkter som var olagliga. Detta hus har en historia.

Visa mer

Uterum

Det luftiga och rymliga uterummet erbjuder plats för stora sällskap. Rummet är försett med en luftvärmepump och "grillrum". Här kan ni sitta från tidig vår till sen höst. Från de stora fönstren har ni fin vy över sjön.

Visa mer

Övre plan

Visa mer

Hall / allrum

Ovanför trappan öppnar övre plan upp i en stor hall och allrum. Ett perfekt TV-hörn för barnen i familjen. Här uppe finns idag flera utrymmen för förvaring i garderober och förråd. Ovanpå badrum och sovrum finns en loftvind för ännu mer förvaring.

Visa mer

Sovrum

På övre plan finns tre bra sovrum. Två ligger bredvid varandra och ett ligger på andra sidan badrummet, lite avskilt från de andra.

Visa mer

Badrum

Det fräscha badrummet på övre plan har badkar med dusch, dubbelhandfat och toalett. Ett snyggt och rymligt badrum för hela famijen.

Visa mer

Sutterängplan

Visa mer

Uthyrningsdel

I sutterängplan finns en separat entré till huset. Hallen/allrummet är rymligt och det finns plats för soffa - här finns även en öppen spis. Här finns även ett sovrum, ett badrum/tvättstuga och ett stort förråd. Denna våning är perfekt för uthyrning eller generationsboende.

Visa mer

Tomt

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Bastu

En trevlig bastu med rum för familjen. Här kan ni njuta både i värmen och utanför på den stora altanen.

Visa mer

Kummelnäs

I vackra Kummelnäs/Vikingshill bor man i rofylld skärgårdsmiljö endast 25-30 minuter från stan. Området ligger ostört från trafikbrus och erbjuder en underbar natur för dess invånare. 15 minuters promenad från fastigheten kan ni ta Waxholmsbåten till Lidingö eller Strömkajen - ett mycket trevlig färdmedel.

På sommaren erbjuds flera badmöjligheter runt kustremsan och i underbara Sågsjön och vid Velamsund. Här finns fantastiska strövområden och inbjudande natur.

Kummelnäs och Vikingshill är indelat i olika områden. De olika föreningarna har ett bra samarbete och vid högtider hålls ibland gemensamma sammankomster. Traditionsenligt och uppskattat Valborgsmässofirande med Kummelnäskören och trubadur Bernt Törnblom sker vid Kummelnäs Inre Brygga och Midsommarfirande bland annat vid Risets festplats.

Vid Kummelnäs Kapell inbjuds det även till en årlig Julmarknad som erbjuder hantverk, julsaker samt café med hembakat, varmkorv och glögg.

De olika områdena har även egna båtklubbar där fastighetsägarna kan bli medlemmar och hyra båtplats.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Kummelnäs 1:222
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
174 m² + 30 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 221 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1935, Ombyggt 2006 
Byggnadstyp
1 1/2- plans villa med souterrängvåning
Fasad
Trä
Fönster
3-glas och 2+1 med isolerglas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä och betong
Grundläggning
Grundsula och källare/krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

Utgångspris
9 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
5 812 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 540 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 836 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
35 320 kr/år
VA
8 877 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
1 300 kr/år
Renhållning
4 486 kr/år
Försäkring
10 000 kr/år
Sotning
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
60 283 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Tibber
Elförbrukning
25 744 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2019-08-14
Energiprestanda primärenergital
114 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
71 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:1, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:2, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:4, Samfällighet: Nacka Kummelnäs S:5, Samfällighet: Nacka Skarpnäs S:2
Planbestämmelser
Detaljplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

I natursköna Kummelnäs bor man i rofylld skärgårdsmiljö endast 20 minuter från stan. På sommaren erbjuds flera badmöjligheter och man bor endast en 2 minuter ner till en brygga med trevligt insjöbad i Sågsjön. Här finns fantastiska strövområden och inbjudande natur.

Kummelnäs är indelat i två områden och varje fastighet tillhör en fastighetsägareförening och vägförening. Dessa är Kummelnäs Västra Fastighetsägarförening, Östra Kummelnäs Fastighetsägarförening och Kummelnäs Vägförening.

Riset och Vikingshill har även de motsvarande föreningar. De olika föreningarna har ett bra samarbete och vid högtider hålls gemensamma sammankomster. Traditionsenligt och uppskattat Valborgsmässofirande med Kummelnäskören och trubadur Bernt Törnblom sker vid Kummelnäs Inre Brygga och Midsommarfirande bland annat vid Risets festplats. Har man tur och bor på bl.a Risets Alväg hämtas man av höskrindan som tar de lyckliga till Risets populära Midsommarfirande.

Vid Kummelnäs Kapell inbjuds det även till en årlig Julmarknad som erbjuder hantverk, julsaker samt café med hembakat, varmkorv och glögg. De olika områdena har även egna båtklubbar där fastighetsägarna kan bli medlemmar och hyra båtplats.

Kommunikation

Busslinjer som trafikerar Kummelnäs/Vikingshill är 421 och 441. Från Risets- eller Hasseluddens brygga har man möjlighet att båtpendla till Strömkajen. Ett mycket trevlig och uppskattat alternativ. Se www.sl.se för tidtabell.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Kummelnäs förskola ligger på Kummelnäsvägen 81 och på Bågvägen ligger Waldorfförskolan Kummelnäs Barnträdgård.

Mot Vikingshill ligger populära Backeboskolan som är en F-6 skola. Den ligger på en stor naturtomt med utsikt över Höggarnsfjärden. Skolan startades 1993 och är en friskola som arbetar med Levande Verkstad (LV) som pedagogisk metod för att levandegöra och befästa kunskaper hos eleverna. Ett kommunalt alternativ är Sågtorpsskolan som ligger invid Boo Kyrka. Den är också en F-6 skola.

För de större eleverna finns Myrsjöskolan som ligger nära Orminge Centrum. När det är dags för gymnasium hittar man Nackas nyaste gymnasium i utkanten av Sickla köpcentrum med olika inriktningar bland annat musik och cirkus. Detta gymnasium har under väldigt kort tid blivit otroligt populärt bland elever.

Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker. Här finns Nackas roligaste leksaksaffär "Happies", Orminge Skoaffär med märken som Timberland, populär Sushirestaurang och wok. Senaste tillskottet är utsökta Lindebergs bageri.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

Parkering

Gratis infartsparkeringar finns vid Orminge Centrum, 2 st med totalt 308 platser, och Björknäs med ytterligare 150.

Övrigt

Området ligger idylliskt nära flera naturområden med mysiga badsjöar och badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana.

Nacka kommun är fullt av fina naturreservat. För att nämna några; närliggande Velamsund, 700 hektar med friluftsgård, naturskola, elljusspår, ridklubb, båtklubb, golfklubb, restaurang, glashytta, butik mm. På Sickla-ön med samma infart som Nacka Strand finner man populära Nyckelviken med 134 hektar natur, efter 2 km väg genom områdets skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår mm. Stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö behöver knappast presenteras, 700 hektar friluftsområde med Hellasgården.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.