Björkholmsvägen 74 Östra Orminge
Östra Orminge

Björkholmsvägen 74

Härligt gavelradhus med oslagbart naturskönt läge!

Till salu

Härligt gavelradhus med oslagbart naturskönt läge!

Varmt välkomna till detta gavelradhus med totalt ca 152 kvadratmeter totalarea! Här har ni ett eftertraktat läge och unik tomt! Härlig utsikt mot skog och stora ytor på trädäck som nyttjas till vardag och fest. Här bor ni i ett mycket trivsamt radhus i tre plan med mycket trevlig planlösning. Lugn bilfri gård, garage, utmärkta kommunikationer och nära till C. Måste ses!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 131 kvm + 21 kvm biarea taxeringsinformation
  • Utgångspris: 5 995 000 kr
  • Byggnadsår: 1978, Ombyggt 2003
  • Område: Östra Orminge, Nacka
  • Fastighetsbeteckning: Mensättra 4:45
Utgångspris

5 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Björkholmsvägen 74

Välkommen!

Varmt välkomna till detta gavelradhus med en totalarea om 152 kvm utmärker sig på fler sätt än det mest uppenbara.

Det första ni noterar är gaveltomten med det härliga läget mot natur och skog och de extra stora ytorna som ni kan nyttja.

Det andra som är unik med detta radhus är det helt privata läget. Ni har en framsida med fina rabatter och en uteplats för stor matgrupp som ligger helt insynsskyddad.

I detta härliga och avskilda radhus kan de vuxna njuta av kvällen på uteplatserna medan barnen upptäcker skogen och roar sig med kojbyggen.

I skogen kan ni plocka blåbär till frukostfilen och här finns även björnbär, vinbär och hallon. En underbar fastighet för hela familjen!

Visa mer

Bostadsbeskrivning

Den trevliga planlösningen fördelad på tre plan är ytterligare en unik faktor som utmärker denna bostad.

Här finns en inredd vind med ett enda stort härligt sovrum på övre plan. Detta rum kan delas av om ni önskar fler sovrum.

Entréplanet erbjuder en bra halldel, ett stort kök med matplats, duschrum samt ett ljuvligt vardagsrum med fönster åt två håll samt en fransk balkong med dubbeldörrar.

På det nedre planet finns ett perfekt och ljust allrum, tre stora sovrum, ett badrum med tvättmaskin och en klädkammare. I allrummet finns dubbla altandörrar som tar er ut på gavelsidan och altanen som löper runt husets två sidor.

Visa mer

Hall, kök och matplats

Innanför entrédörren finns en stor hall direkt till höger som erbjuder bra med förvaring bakom skjutdörrar.

Rakt fram finns det generösa och moderna köket med härlig öppen planlösning mot matplatsen vid det helt insynsskyddade burspråket mot entrésidan.

Vill ni ha mer öppen planlösning mot det fina vardagsrummet kan väggen mot vardagsrummet tas bort eller öppnas upp.

Visa mer

Vardagsrum

Tack vare gavelläget har vardagsrummet fönster i två väderstreck samt en fransk balkong. Det ogenerade och privata läget mot skogen ger er en fin rofylld utsikt mot naturen.

Visa mer

Vindsplan

I detta rymliga gavelradhus har vinden inretts. Här uppe har takfönster satts in och nu finns ett stort härligt rum häruppe. Perfekt med ett stort (delbart) rum lite avskilt från de övriga sovrummen på nedre plan.

Visa mer

Allrum

Nedanför trappan finns ett rymligt allrum. Här har ni perfekta ytor för soffhäng och TV-spelshörna. Härifrån når ni samtliga rum på nedre planet och här finns utgången till altanen och baksidan.

Visa mer

Sovrum nedre plan

På nedre plan finns tre stora sovrum. Här finns en oslagbar planlösning som gör detta radhus mycket flexibelt och funktionellt för en barnfamilj genom småbarnsåren och genom tonåren.

Visa mer

Badrum

I huset finns två badrum. Ett på entréplan som innehåller handfat, toalett och dusch. Ett större på nedre plan som erbjuder badkar, handfat, toalett och tvättmaskin. Bredvid det nedre badrummet finns en bra klädkammare.

Visa mer

Samfälligheten

Stångskärets samfällighetsförening bildades 1978 och omfattar radhus på fyra gårdar på Björkholmsvägen 2-222 i Östra Orminge, Saltsjö-Boo.

Samfälligheten förvaltar grönområden och gemensamhets-anläggningar. De fyra gårdarna är bilfria och grönskande med många lekmöjligheter för barn.

Samfälligheten vårdar sina gemensamma ytor på staddagar vår- och höst då de röjer upp, gör fint och samlas på allmänningen mellan gårdarna vid den öppna elden och äter korv och umgås.

I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, vatten, garageplats och sophämtning samt skötsel av de allmänna ytorna i området. Förbrukningen av varm- & kallvatten avläses och justeras vid årsskiftet för varje enskild fastighet. Använder hushållet över eller under sin schablon så justeras det under följande år och debiteras i efterhand. Samfällighetsavgiften betalas varje månad.

KABEL-TV & INTERNET
Det finns tv och bredband från ComHem.

Det finns också äkta fiber i samfälligheten. Denna fastighet är inte ansluten till Fiber. För att kontrollera kostnad för indragning, finna och beställa TV-, bredbands- och telefoni-tjänster från olika tjänsteleverantörer så söker man upp sin adress på:
https://portalen.openuniverse.se/

GARAGE & PARKERINGSPLATSER
Till fastigheten hör en garageplats i garagelänga med eluttag för motorvärmare. För de med behov av ytterligare parkeringsplats finns det möjlighet att hyra parkering på de övre garagedäcket. Kö kan förekomma.

ÖVRIGT
Det finns även tvättplats för bilar samt ett förråd för redskap och dragkärra.

Samfälligheten har en välorganiserad sop-, återvinnings- och matavfallshantering.

Visa mer

Östra Orminge

Härliga Östra Orminge är ett område med barnvänlig charm. Hela området byggdes med barnfamiljer i åtanke samtidigt som man skulle kunna leva utan bil. Populära Myrsjöskolan och flera förskolor ligger inom promenadavstånd och så gör även härliga naturområden med badsjöar och motionsspår.

Denna gård har ett högt bra läge på Björkholmsvägen där mycket natur har bevarats. Det ingår en garageplats i länga. Gården ligger ett stenkast från Centrum, perfekt när man vill ha en minut till bussarna och två minuter till butiker och service.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mensättra 4:45
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
131 m² + 21 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
181 kvm
Tomttyp
trädgårds och naturtomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1978, Ombyggt 2003 
Byggnadstyp
Radhus
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Utgångspris
5 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
4 070 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 392 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 910 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
10 558 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
61 500 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften är hög på grund av att flera familjer har bott i huset, dvs hög förbrukning av vatten, mm. Villaförsäkring är inte medtagen i driftskostnaden.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
72 058 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
7 039 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-07
Energiprestanda primärenergital
83 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
108 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Mensättra GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Östra Orminge ligger mycket bra till vare sig man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation. Vägar som ingår i området Östra Orminge är Björkholmsvägen, Norrholmsvägen, Storholmsvägen och Sandholmsvägen ingår. Området består av välskötta och gröna, både bostadsrättsföreningar och samfälligheter med äganderätter. Samtliga föreningar och samfälligheter är väl avgränsade runt mer intima mindre gårdar med en lekplats i anslutning till varje gård och med lummiga grönstråk emellan. Ett populärt område med barnvänlig charm.

Området ligger idylliskt nära flera naturområden, bland annat med mysiga badsjöar och strövområden, lättillgängliga till fots eller på cykel. Vill man ta en promenad eller joggingtur finns upplysta gångvägar och motionsslingor. Det finns tre mysiga badsjöar i närområdet omgärdade av härlig grönska; Myrsjön, Trollsjön och Glasbrukssjön I grannskapet finns flera smultronställen som Boobadet ett havsbad ett par kilometer söderut. Där kan man sola och bada på sandstrand och klippor. Kanske även prova en nystekt strömmingssmörgås om Strömmingsvagnen har öppet. Endast ett par kilometer bort ligger omtyckta Hasseludden Yasuragi, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen, se www.yasuragi.se. Velamsund är också ett populärt utflyktsmål året runt. Här finns fantastisk natur, restaurang och Nacka Ridklubb, se www.nacka.se och klicka på park och natur. Här bor du också nära gym, tennis, paddel och Nacka golfklubb.

Kommunikation

Ett flertal bussar ger god tillgänglighet, dels direkt nedanför området på Mensättravägen som trafikeras med flera busslinjer, dels från Orminge Centrum. Bl a motorvägsbussar till Slussen på 15-25 minuter (bl.a. 446). I bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

Gångavstånd till Orminge Centrum. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, banker, optiker och modeaffärer

Övrigt

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Östbacka förskola ligger ett par minuters promenad från fastigheten. Det finns ca 7 förskolor inom 10min promenad bl.a. Storstorkens föräldrakooperativ samt Montessorihusets förskola. De närmaste skolorna är Orminge Skola (F-6) och Myrsjöskolan (F-9). Det finns även gott om andra skolor i Nacka. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.